forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1212

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/07/2022 : 15:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
pipci imaju duhovit uvod sa nastavkom ciko zavodnika. volim čika u toj ulozi iz komedije zabune. navukao pol grada na sebe i potvrdio sumnje Dr. Kitona. Zena Mu je seoska drolja kojoj poslije ovoga nema zivota u selu. Ostatku epizode ne fali napetosti. nije neka vrhunska epizoda, Ali nije ni dosadna. Buratinijeve priče, čak i one lošije imaju tečnu radnju. nekom novom scenaristu nije lako biti dobiti titulu spasitelja obzirom da danas djeca radije biraju mange i superheroje nego bonelija. MOžda bi taj neko novi još ubrzao gašenje serijala. ovako se bar održava na životu, tu i tamo ipak izadje neka vrhunska epizoda. meni se svidio marola od novijih
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/07/2022 : 15:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kad bi Nestali Istraživač trebao doći u Extra seriju?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 29/07/2022 : 16:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Uskoro. Sad ću vidjeti

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/07/2022 : 16:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

pipci imaju duhovit uvod sa nastavkom ciko zavodnika. volim čika u toj ulozi iz komedije zabune. navukao pol grada na sebe i potvrdio sumnje Dr. Kitona. Zena Mu je seoska drolja kojoj poslije ovoga nema zivota u selu. Ostatku epizode ne fali napetosti. nije neka vrhunska epizoda, Ali nije ni dosadna. Buratinijeve priče, čak i one lošije imaju tečnu radnju. nekom novom scenaristu nije lako biti dobiti titulu spasitelja obzirom da danas djeca radije biraju mange i superheroje nego bonelija. MOžda bi taj neko novi još ubrzao gašenje serijala. ovako se bar održava na životu, tu i tamo ipak izadje neka vrhunska epizoda. meni se svidio marola od novijih

ovo ko da je pisao Kruger. jesi mu ti bratić, adriano?

Pipci su embecilni i dao sam im dva samo zbog tog uvoda s Chicom, jer ti gegovi jesu evergrin.
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 29/07/2022 : 16:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Sada je izašao Extra 343. Čovjek s puškom (broj 336). Nestali istraživač je 345. broj originala. To znači da će izaći za 9 mjeseci (extra 352), ako ne bude nekih iznenađenja.

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/07/2022 : 16:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice zagorologije jesmo bliski. Radnja jeste glupasta Ali se lako cita,napeta je
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Pipci su embecilni i dao sam im dva samo zbog tog uvoda s Chicom, jer ti gegovi jesu evergrin.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/07/2022 : 19:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Qwertz

Sada je izašao Extra 343. Čovjek s puškom (broj 336). Nestali istraživač je 345. broj originala. To znači da će izaći za 9 mjeseci (extra 352), ako ne bude nekih iznenađenja.

Super, hvala!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/07/2022 : 10:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sto se tice zagorologije jesmo bliski. Radnja jeste glupasta Ali se lako cita,napeta je
quote:

quote:

Hahha koji si ti kralj.... ovo je ekvivalent one nema tehniku al je spor.... ne mozete ni ispravno pohvalit Buru kako je loš
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/07/2022 : 12:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Morao bi procitat Jos jednom da se prisjetim,Ali znam da je konacni dojam Bio bolji od ocekivanog. Sam naziv epizode Vuce na sund Pa mozda i to utjece na lose ocijene
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/07/2022 : 15:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kaj ćeš čitat tu grozotu, evo da se prisjetiš: Zagor hoda, Zagor ide, Chico hoda, Zagor sjedne, Chico sjedne, onda opet hodaju, Zagoor i Chico dođu u grad, tu je neki doktor, bavi se eksperimentima, nešto pođe po zlu i izrastu pipci; onda svi skupa otiđu u rudnik, i jedan čovjek čija je krv otrovna za pipke, uzme dinamit i zaleti se u majku pipaka, žrtvuje se i spasi svijet. Zagor i Chico odu iz tog grada.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/07/2022 : 15:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Zvuci dobro
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/07/2022 : 15:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Dva pitanja:

1. ima li monografije o Nolitti?
2. zna li netko koliko ima priča u Zagorovoj redovnoj seriji? (primjer: Dolaze samuraji i Sjekira i sablja su 2 epizode, ali 1 priča)
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/07/2022 : 16:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

kaj ćeš čitat tu grozotu, evo da se prisjetiš: Zagor hoda, Zagor ide, Chico hoda, Zagor sjedne, Chico sjedne, onda opet hodaju, Zagoor i Chico dođu u grad, tu je neki doktor, bavi se eksperimentima, nešto pođe po zlu i izrastu pipci; onda svi skupa otiđu u rudnik, i jedan čovjek čija je krv otrovna za pipke, uzme dinamit i zaleti se u majku pipaka, žrtvuje se i spasi svijet. Zagor i Chico odu iz tog grada.

Jel usput svaki i najmanji detalj objašnjavaju i međusobno si prepričavaju svaki događaj? Jel bar ima par flasbackova?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/08/2022 : 15:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dva pitanja:

1. ima li monografije o Nolitti?
2. zna li netko koliko ima priča u Zagorovoj redovnoj seriji? (primjer: Dolaze samuraji i Sjekira i sablja su 2 epizode, ali 1 priča)

1. https://www.sergiobonelli.it/sezioni/3323/monografie
2. Kerčev "Pueblo" (ZG SR 642-645) je jubilarna 300. priča u redovnoj seriji.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 01/08/2022 15:32:03
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 01/08/2022 : 15:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ta kerčeva priča, tu si je bure "dao truda". Jedna od najgorih zagorovih priča ikad.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/08/2022 : 17:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

1. https://www.sergiobonelli.it/sezioni/3323/monografie

ovo bi bile monografije o Nolitti?

Mister No & Mister Nolitta: trentanni di viaggi e avventure di un eroe controvoglia e del suo autore,
Coniglio Editore, Roma, 2006.
(catalogo mostra)

Lezioni di fumetto - Guido Nolitta
(Sergio Bonelli sono io),
Coniglio Editore, maggio 2011.

Making of Mister No: Guido Nolitta,
Edizioni If, Milano, 2005.

ili je samo ovo boldano? prva i treća, što je to?
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/08/2022 : 10:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Poncho
Ne uviđam da bi rečeni autor moga bit spasitelj Zagora.

Da. Nemam pojma kaj bi to uopće trebalo značiti. Spasitelj Zagora je već došao. I otišao. Zove se Nolitta. Neće biti second cominga. Pa bar ti si trezven, pronicav i kulerski čitatelj Zagora, a i općenito šmeker.

Ja sam sad u malim, diskretnim, smirenim uživanjima Zagora. Evo baš nedavno sklepah neke priče, fine ljetne Zagore i sad par dana čitam, od one grozote Neljudi, preko abnormalno lijepih irskih priča (s grozomornim Burattinijevim izokretanjem vrijednosti, pa imamo irske domoljube kao šufte i mračnjake, a cinkera i izdajnika kao heroja) do gotovo briljantnih Rauchovih pustolovina u velikom stilu. I ugodno me iznenadio Zagor, nije još krepao.

Mada sam odlučio preskakat Buru dao sam šansu tim irskim pričama, točnije ovoj prvoj s vilom Banshee (koje skoro i nema u priči). Pa ovo je takva papazjanija od priče kakvu ne bi pas s maslom progutao! I sam primjećuješ kakvu je inverziju izveo bure s veličanjem izdajica i okupatora naspram prikazivanju boraca za slobodu kao nekih mračnih sektaša. Čitaš i ne vjeruješ šta autor izvodi, kakva mu ideja pada na pamet.

Išao sam brojati flashbackove u ovoj kratkoj priči-ima ih 7(sedam)! Uključujući i supergenijalni buratinizam gdje imamo flashback unutar flashbacka Liku je pun kurac Zagora, samo na autopilotu štanca priče, imam osjećaj da mu ih generira neki kompjuterski program.

Priča je banalna, neka vila je tu kratko i ne zna se čemu služi, a opaki kult je par kokošara (koji se koriste grčkom vatrom?! kakva je to imbecilna ideja)i sve je tako zbrzano i tupo. Većinu radnje netko nekome prepričava šta je napravio ili se prisjeća prošlih događaja. Zaista kažem ti, modernog buru treba preskakati.

Da parafraziram jednu scenu iz filma 80-ih... ovo šta sam sad pročitao je jedan od najglupljih stripova ikad. Ni u jednom trenutku ove random nabacane papazjanije autor nije bio ni blizu nečega inteligentnog. Svi koji su pročitali ovaj strip su malo poglupili zbog toga. Nek se Bog smiluje Burattiniju.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 02/08/2022 : 12:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Taj Banshee priča je solidna ideja, ali je izvedba karina kao što Poncho reče, kao i više-manje sve novije u Zagoru, a kako je Rauch, u kojeg sam gledao sa očekivanjem, uništio Rakosija, zamalo je ugrozio Burattinija ...

Evo i jedne dobre naslovne u najavi ...

Edited by - jasa on 02/08/2022 12:33:12
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 02/08/2022 : 12:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jasa

Taj Banshee priča je solidna ideja, ali je izvedba karina kao što Poncho reče, kao i više-manje sve novije u Zagoru, a kako je Rauch, u kojeg sam gledao sa očekivanjem, uništio Rakosija, zamalo je ugrozio Burattinija ...

Nije Rauh uništio Rakošija već Venturi sa sa svojim degeneričnim crtežom.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 02/08/2022 : 12:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Yellow Rocks ili ziti kamencici.
Moglo je jednostavno "zlato".
Da, naravno to je ime naselja, mjesta, sela, podbrdja, zabrdja…

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 02/08/2022 : 15:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

Tu su negdje ovdje, gore od goreg, iako je Rauch inače skroz dobar.
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 02/08/2022 : 19:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by legaz

quote:

Tu su negdje ovdje, gore od goreg, iako je Rauch inače skroz dobar.

Imam dojam da Rauch i nema baš odriješene ruke, zapravo za one najranije Rauchove epizode sam mislio da je to Burattini pod drugim imenom.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 02/08/2022 : 19:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

...

https://i.ibb.co/YykN1RQ/7-AC9-DF0-E-3-D82-4148-8311-6-F539635-E7-BC.jpg

Je, dobra naslovnica. Šte što efekt metka je isti na drvu i željezu….

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 02/08/2022 : 21:15:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Evo samo da iskopam iz ormara strip Moj prijatelj Jim Gitara i mogu reći sam uz sve obaveze u ovoj godini uspio pročitati prvih 100 brojeva Zagora. Čitala se edicija Zagor Original, Slobodna Dalmacija Extra, Ludens Extra, par Libellusa koje imam u biblioteci, par klasika i zlatnih klasika. :D
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 03/08/2022 : 09:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
4,40€?
To je 33kn.
Dobro da u Ludensu kod orijevoda ne koriste i digitron. 😁

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page
Page: of 1212 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.4 seconds. Snitz Forums 2000