forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/08/2022 : 17:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Definitivno moran procitat tu ajahuascu da vidin kako to Nolita dozivljava.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/08/2022 : 18:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

On je to prikazao kao neku vrstu heroina - nešto što pomaže da se izdrži naporan život. Ali ustvari aya nije nešto što nudi nužno neke lijepe vizije, već je definitivno potreban nekakav šaman/vodič da bude uz korisnika jer nisu rijetki slučajevi lošeg tripa, pa i gubitka razuma. Cilj aye navodno i nije doživjeti trip već neka vrsta samospoznaje.

Edited by - Zoroasterixx on 05/08/2022 18:44:19
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/08/2022 : 19:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
haha, ajd što si se usro mali:))
slobodno dođi pričati s mužima, skidam ti anatemu s antologije;) reko, što da se tu mučiš, vidim da izgaraš u očajavanju. jedino ti ostaje da se moraš suočiti sa sobom, sa svim onim niskostima na koje si pao, i isto tako, moraš prihvatiti svoje mjesto. nemaš ti karizmu, s tim se valja pomiriti. znači, sredi se, upristoji se, pa lijepo pokorno dođi i probaj se smisleno uključiti ako ti je do priče.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/08/2022 : 22:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

On je to prikazao kao neku vrstu heroina - nešto što pomaže da se izdrži naporan život. Ali ustvari aya nije nešto što nudi nužno neke lijepe vizije, već je definitivno potreban nekakav šaman/vodič da bude uz korisnika jer nisu rijetki slučajevi lošeg tripa, pa i gubitka razuma. Cilj aye navodno i nije doživjeti trip već neka vrsta samospoznaje.

Nijedna halucinogena droga sama po sebi ne nudi lipe vizije. Zato se uvik preferira uzimat u grupi ili bar u par ljudi. Ovde ne ubrajan marihuanu ,naravno. Ona je kategorija za sebe. Nadalje,totalna je greska uopce povezivat takve stvari i tvari s heroinom,kokainom,extasijen ili nekim drugin stvarima i tvarima koje razvijaju toleranciju. Cak i alkohol koji je drustveno prihvacen bi iskljucia iz te kombinacije.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/08/2022 : 23:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nijedna halucinogena droga sama po sebi ne nudi lipe vizije. Zato se uvik preferira uzimat u grupi ili bar u par ljudi. Ovde ne ubrajan marihuanu ,naravno. Ona je kategorija za sebe. Nadalje,totalna je greska uopce povezivat takve stvari i tvari s heroinom,kokainom,extasijen ili nekim drugin stvarima i tvarima koje razvijaju toleranciju. Cak i alkohol koji je drustveno prihvacen bi iskljucia iz te kombinacije.

Kako god, u stripu je aya prikazana kao tvar koja izaziva ovisnost.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 08:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma uzeta je kao simbol droge kao otuđenja tranzicijskih gubitnika, nije poanta u samoj ayahuasci. Nollita je starija generacija njemu je to sve isti vrag (generacija stavit ce ti drogu u piće).
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/08/2022 : 08:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

quote:

quote:

Ma uzeta je kao simbol droge kao otuđenja tranzicijskih gubitnika, nije poanta u samoj ayahuasci. Nollita je starija generacija njemu je to sve isti vrag (generacija stavit ce ti drogu u piće).

Pa znam. Jedino što se na tu temu mogla napraviti i koja "šamanska" priča (recimo, turisti koji traže da im Mr NO pokaže autentični ayahuasca obred u džungli). Inače ne znam je li kad u Mr Nou uopće predstavljen indijanski šamanizam.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 14/08/2022 : 16:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Hmm pa bilo ke takvih priča, počev od Anange.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3469 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2022 : 11:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Hmm pa bilo ke takvih priča, počev od Anange.

Sclavijevsko trabunjanje.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 16/08/2022 : 16:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Ananga je odlična.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/08/2022 : 10:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
I ovoga ljeta počastio sam se Atlantikom.
Što reći, nego vrhunski!
Čitao već 15 puta valjda, znam napamet, a opet tako dobro.
Ah, tu je Stelio još bio zdrav i čio, protiv kompanije ---- a da ga vidite u Ayahuasci...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 22/08/2022 : 17:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
ja sam pročitao SURAT KHANA. karakterističan nollitin mister noovski uradak. avantura na (ne)prijateljski nastrojenom trinidadu. uzavrele strasti, spletke, podmetanja i pretenzije na jedan nevini i dražesni komadić južnoameričke zemlje (Nariva Swamp) i to od strane zapadnjaka koji bi ga ekonomski eksploatirali dok sa druge strane tu je istočnjačka ruka u obliku radikalnog ogranka indijaca (thugsa) koji bi je iskoristili sa širenje radikalnog im, dapače, ekstremističkog vjersko-tradicionalnog nauka. premda se ispostavi da i taj istočnjački aspekt ima, na koncu, svoj ekonomski interes.

možda malo prerazvučeno, naivno u nekim (akcijskim) dijelovima, ali čitko i zabavno, premda nikako pri vrhu nollitinih ponajboljih priča na serijalu.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 23/08/2022 : 09:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
SURAT KHAN su još i Di Vitto, to odmah spušta priču za klasu. Tko bi rekao, kad su se pojavili u Vrhu u magli da će postat takve štetočine, da će svojom moći štancanja masu tabli preplaviti Mister Noa i pokvariti hrpu priča To su tragične greške, kao kad u djevičansko stanište uvedu invazivnu vrstu, kao divlje svinje po otocima ili zečevi po Australiji..

Ja sam Atlantik čitao prošlog ljeta, to je priča koja mi ne zastarjeva, dapače, iz godine u godinu su joj mane sve manje, a vrline sve jače sjaje. Ovog ljeta sam ponavljao Crvene sjenke/Vestren Džona Trevora. To mi je nekad bila genijalna priča, Sclavi na vrhuncu moći, majstorsko poigravanje žanrovima. Sad sam malo manje oduševljen. Epizoda je i dalje super, parodična je ali opet ima dušu, samo što mi se ipak čini da je ostala pomalo prazna iza svih tih scenarističkih trikova.

Neko vrijeme ju nisam čitao pa me sad iznenadilo da je Džon Trevor u stvari Regan, tadašnji američki predsjednik i bivši glumac u kaubojcima. Bila je to možda i Sclavijeva karikatura SAD, sa opsjednutošću vesternima, spektaklima i naftom, ali je kroz lik starog šerifa i onih indijanaca pokazao i poštovanje tradicionalnim američkim vrijednostima (makar i suprostavljenim). Ono, poštuje Sclavi starog šerifa i starog poglavicu, ali njihovo je vrijeme prošlo, ovo je novi, nerazumljivi svijet, igrokaz i ludnica u kojem se ove starine čine pomalo smiješnima

Ono što me u Crvenim senkama uvijek impresionira je ta zaigranost u pripovijedanju, kako je ovdje sve ispričano s lakoćom u odnosu na današnje drvene Bonelli scenarije
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/08/2022 : 11:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro
Ja sam Atlantik čitao prošlog ljeta, to je priča koja mi ne zastarjeva, dapače, iz godine u godinu su joj mane sve manje, a vrline sve jače sjaje. Ovog ljeta sam ponavljao Crvene sjenke/Vestren Džona Trevora. To mi je nekad bila genijalna priča, Sclavi na vrhuncu moći, majstorsko poigravanje žanrovima. Sad sam malo manje oduševljen. Epizoda je i dalje super, parodična je ali opet ima dušu, samo što mi se ipak čini da je ostala pomalo prazna iza svih tih scenarističkih trikova.

Takvu sam promjenu imao i sam.
Nekada mi je Poštanska kočija bila najbolji Mister No. To je bilo tamo, na početku mog puta. Onda sam dolazio do shvaćanja ovoga što kažeš: sve parodično je ujedno i praznije. Teže je raditi stvari u koje vjeruješ (pozitivno), nego sprdanje (negativno).
Jedno i drugo može biti super (kao što je Poštanska kočija i dalje super), a može biti također i bezveze (kao što je mnogo komercijalnog stripa puka mehanika, mehaničko štancanje bez smisla).

Ipak sada dajem prednost onima koji postignu pravu stvar bez drečavog nametanja, koji ne moraju riješiti sve probleme svijeta u jednom stripu.

Ima ona kratka pjesma od Pounda, u kojoj je on savršeno rekao zašto ima više "autorskih" stvari koje se bave kritikom, užasima svijeta, zlom:

La beaute, «Ljepota je teška, Yeatse» reče Aubrey Beardsley
kad ga je Yeats upitao zašto crta užase
za razliku od Burne-Jonesa
ali Beardsley je znao da će ubrzo umrijeti i
želio se prije dokazati

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 28/08/2022 : 18:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Vrhunska je poštanska kočija, Sclavi je dosta frišak i nadahnut na pilotu. Ko neki mladi propupali wonderkid.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 30/08/2022 : 17:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
ja sam sada u procesu čitanja epizoda mister noa koje su pisali drugi scenaristi, osim nolitte. (jer milsim da sam više-manje sve što je nolitta napisao na mister nou pročitao?). vidi se tu razlika. ongaro i missaglia, ta dva scenarista čitam. oni pišu jednostavne, šablonske avanturističke krimiće o nekim sitnim prljavim interesima tamo nekih sitnih, opskurnih zlikovaca. nije to onako kulturološko-ekonomski, patriotski i strastveno prošarano kao u nolitte. previše me nolitta razmazio zanesenošću i neukrotivim duhom pa mi je sad sve manje od toga tek onako jedva dopadljivi drekec...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/08/2022 : 18:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
potpuno si u pravu
jedino, ako to čitaš, mora da si u finalnoj fazi ludila
ja čitam samo probrane nolitte, ovo drugo me čak i ne zanima. to samo piše mister no, ali nije mister no.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/08/2022 : 08:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Meni je Ongaro dobar na Mister Nou. Čak vrlo dobar. To je scenarist stare škole, mislim da je argentinac iz doba Osterholda. Otrovna strijela, sa indiosom u velegradu, pa Kraljica tajne sa femme fatale, Ljudi leopardi, to su mi sve ostale u sjećanju kao super epizode i ne bi ga svrstavao u isti koš s Misaljom koji je bezveze i uvijek piše neke kratke, nepamtljive epizode s kojekakvim kokošarima.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/08/2022 : 09:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne sjećam se tih priča
no, to ide pod konkretne situacije
ja sam rekao moj načelni stav: čitam samo nolittu
načelni stav je načelni baš zato što se može raditi korekcija u konkretnoj situaciji
drugim riječima, mene ništa ne priječi da mi Indios u velegradu bude odličan!! (možda ću čak jednom to pogledati, sad kad kažeš, jer, nemojmo se varati: ja sam lud za Indiosima u velegradovima!)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/08/2022 : 09:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
e da, kiky, si pročitao Indijansko ljeto?
fali tvoj bombonček tamo na topicu. jer, osim pcore (koji se trenutno nalazi u fazi uzdrmavanja, nakon što sam mu zadao par udaraca), drugi ne pričaju ništa.

veliki problem stripašenja: kako dobiti odvažnost stripaša da izlaze sa svojim shvaćanjima priča pred druge?
izaći pred druge = staviti sebe na kritiku. ili da vam bude jasnije: izaći u arenu. borbe intelektualnih gladijatora.

neugodno, ali bez ovakvog jednog "izlaženja", čovjek ne može do zrelosti. ne može postati zreo i u punom smislu čovjek. jer se ne odvaži, skriva se odnosno vara samoga sebe.

eto, mala digresija. i još jedan udarac za pcoru. koji je ipak barem odvažan. pozdravljam to.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/08/2022 : 10:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ja bi se još vratio na Kikijevu Ongaro/Misalja napomenu - Ongaro je pisao duge priče pune preokreta koje se često protežu na tri, nekad i na četiri epizode, bar se po toj količini čini da se potrudio dok bi Misaglia većinom napisao sto pedeset stranica i ćao đaci.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/08/2022 : 11:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
ma nađe se tu bisera i među nenolittin pričama. preporučam friško obrađeni MAGLOVITI VRH stanovitog graciana cicogna. bacio sam tamo komentar na recenziju. vidim da je dečko napisao još i KOMODSKE ZMAJEVE pa ću i to riješiti, premda vidim da nije toliko omiljena kao MAGLOVITI VRH.

stinky, još nisam čitao INDIJANSKO LJETO. nešto smo stali sa analizama u ANTOLOGIJSKIM STVARIMA pa sam se okrenuo drugim stvarima. neantologijskim:)) tek maloprije sam vidio da rešetaš tu priču u IZDAVAČKOM IZLOGU. budem uskoro pročitao. pa bacim komentar.

Edited by - kiky on 31/08/2022 11:21:34
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 31/08/2022 : 14:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Da da vrh u magli je hit s b strane. To sam čitao prije cca 2 mjeseca.

Kiky nisi dovrsio zavrsni ciklus?

Edited by - Poncho on 31/08/2022 14:38:19
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/08/2022 : 17:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
završni ciklus? pročitao sve. pa zar to nismo obradili u antologijskim stvarima? istina, nisam komentirao baš svaki aspekt te završne sage (stinky i ti ste to odradili besprijekorno), ali sam tu i tamo ubacio komentar, posebice samog završetka.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/08/2022 : 18:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
VRH U MAGLI, a?
zapamtit ću to
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000