Author |
Topic |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7297 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 20/09/2022 : 09:06:39
|
quote: Originally posted by Kerempir
Predlažem onda naš službeni moto i dodatak u naslovu našeg topica: che sara, sara :)
Ozbiljno, nema potrebe za uzrujavanjem, nije nathan jedini strip koji postoji. Zbog ovog razvlačenja i cijene ne želim više pratiti druge dugotrajne serijale kod LL, ali tu je Siročad koji mi je super filer a većina nas prati druge izdavače, prije svega Fibru. Neće nam faliti lektire već novca i prostora :)
Inače ajde lijepo za NN 80.
Tako je postalo i kod mene. Prije sam bjesnio što nije Nathan češće, sad toliko i nije žurba. Brdo je tu zanimljivih stripova oko nas i nažalost, sve manje i manje mjesta na policama. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/09/2022 : 12:54:28
|
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by drogsy
Drago mi je ustanoviti da ima ljudi koji opsesivno prate ovaj topic, iako ne čitaju Nathana.
Je, je...i ja sam tako vidio da ima ljudi koji prate topic "Bundesliga" a zamisli ne igraju nogomet za Bayern.
opsesivno ulazim u svaki zanimljiv topik ali volim gledati kako je šuplja ista kao prije 15 godina s nikom sporo i bez nekog ritma...i onda zbrzaju sve odjednom u mjesec to nije OK ali jad ti to reci nekome...šta me briga što ne spavate izračunao sam da ću imati 75 godina kada kompletiraju nik rajdera a umrijet ću nećete kompletirati ni redovnu seriju nathana zbog USRANIH pješčanih planeta i SPINGOVANA al vi ste izdavači jedino što mogu jeste povuć se
povukao sam se i iz MM debeljuce VČ... skok s 27 maraka na 50 ili 56 zavisno od preprodavača :D
jeste kaže nisu izdavali kad je bilo sve jeftinije 5 godina ali će sad ubrzati kad je sve poskupilo i kad je inflacija
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
mmihoci
Senior Member
1122 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 20/09/2022 : 15:25:35
|
quote: Originally posted by zeljko
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by drogsy
Drago mi je ustanoviti da ima ljudi koji opsesivno prate ovaj topic, iako ne čitaju Nathana.
Je, je...i ja sam tako vidio da ima ljudi koji prate topic "Bundesliga" a zamisli ne igraju nogomet za Bayern.
opsesivno ulazim u svaki zanimljiv topik ali volim gledati kako je šuplja ista kao prije 15 godina s nikom sporo i bez nekog ritma...i onda zbrzaju sve odjednom u mjesec to nije OK ali jad ti to reci nekome...šta me briga što ne spavate izračunao sam da ću imati 75 godina kada kompletiraju nik rajdera a umrijet ću nećete kompletirati ni redovnu seriju nathana zbog USRANIH pješčanih planeta i SPINGOVANA al vi ste izdavači jedino što mogu jeste povuć se
povukao sam se i iz MM debeljuce VČ... skok s 27 maraka na 50 ili 56 zavisno od preprodavača :D
jeste kaže nisu izdavali kad je bilo sve jeftinije 5 godina ali će sad ubrzati kad je sve poskupilo i kad je inflacija
Tebe brine što ćeš otegnu papke prije 75-te i nećeš doživjeti kraj Nicka (ili nekog drugog vječitog serijala).
Bolje da tražiš nasljednika prije nego otegneš te papke da nasljednik nastavi gdje si ti stao silom prilika. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 20/09/2022 : 15:56:39
|
To što nathan rijetko izlazi, nije razlog da se topic mora popunjavati proseravanjima. Za to imate dramu prase:mitrovic |
|
|
AlenT
New Member
Croatia
179 Posts
Member since 19/11/2009 |
Posted - 03/10/2022 : 10:47:22
|
Ja: Je l' do kraja godine u planu bar jedan Nathan za krpanje one stara rupe?
LL: Ne, ali nije još puno toga ostalo, pa ne brini, riješit ćemo i to.
Ja: Vjerujem da bude. Znam da imate drugih prioriteta, novih edicija, problema s tiskarama, naslovnicama... ali nadam se da ćete probati ubrzati. Popunjavanje te rupe traje već 12 godina čini mi se, a po toj dinamici moglo bi još dodatnih 5 godina. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7297 Posts
Posted - 03/10/2022 : 12:18:32
|
Da nažalost. Zadnjih godina su imali godišnji ritam 1-2-1-2. Po toj logici u 2022. su trebali izdati 2 knjige. Ispade da neće bit niti jedna. A loše stoji i izlaženje novih epizoda. I ja sam prije znao im uputiti koju konstruktivnu kritiku na godišnji broj izdanja Nathana, ali često su se našli gotovo uvrijeđeni. Tako da sam odustao.
Ali bar će uživati ljubitelji Alan Forda, Mister Noa i ostalih privilegiranih junaka. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 03/10/2022 : 13:00:05
|
Ja bi rekao da ima i Tex-a. Ali da, zatrpavaju se sa sve više novih serijala, a ovi koji idu slabije idu na led. Šteta. :( Ja evo skupljam i AF i moram priznat da mi je ritam čak i malo prebrz, dok je Nathan zapeo. :( |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15784 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/10/2022 : 17:42:57
|
quote: Originally posted by AlenT
Ja: Je l' do kraja godine u planu bar jedan Nathan za krpanje one stara rupe?
LL: Ne, ali nije još puno toga ostalo, pa ne brini, riješit ćemo i to.
Ja: Vjerujem da bude. Znam da imate drugih prioriteta, novih edicija, problema s tiskarama, naslovnicama... ali nadam se da ćete probati ubrzati. Popunjavanje te rupe traje već 12 godina čini mi se, a po toj dinamici moglo bi još dodatnih 5 godina.
to je zbilja sramotan odgovor ...
isto kao da je napisao ..ko vas je.. kad bude bude više niste zanimljivi |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 03/10/2022 17:46:18 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
Posted - 03/10/2022 : 19:58:37
|
ja bih ti savjetovao da napustiš kult što prije
ja inače ne razumijem tu kapitalističku misao konstantnog širenja... onda se bune na imperijalistička osvajanja u prošlosti to je sistem koji ne može opstati na 2-3 serijala... jednostavno to je ko bicikl ne bih rekao droga... ali jeste kao neka opsesija širenja... konstantnog rasta ko ku najebe... naravno oni na kraju... najslabija karika
nije mi stvarno jasno zar nije bolje fokusirat se na lupam 10 serijala to prangijati dok ne završi/stignu talijane a ostale laganini KOJI SU VEĆ IZAŠLI
završene serijale nagariti... legendarne serijale nagariti sporedne karine ala pješčana planeta... hahaha kronologija :D
još kad kažu da su natanovci :D kult |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2271 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 03/10/2022 : 20:23:54
|
quote: Originally posted by Jerry Krause Da nažalost. Zadnjih godina su imali godišnji ritam 1-2-1-2. Po toj logici u 2022. su trebali izdati 2 knjige. Ispade da neće bit niti jedna. A loše stoji i izlaženje novih epizoda. I ja sam prije znao im uputiti koju konstruktivnu kritiku na godišnji broj izdanja Nathana, ali često su se našli gotovo uvrijeđeni. Tako da sam odustao. Ali bar će uživati ljubitelji Alan Forda, Mister Noa i ostalih privilegiranih junaka.
Da. Nedaj Bože im nekakvu konstruktivnu kritiku uputiti. Oni su najpametniji, najbolji, naj naj... Nathan im ide već neko vrijeme na kapaljku a Mister No (iako je to već sve viđeno) ide ko na traci . Osim toga i Dragonero ide jako. OK to je novi i nikad objavljivan serijal pa neka, ali Alan Forda i Mister Noa su zbilja mogli malo usporiti. Čak je i neprikosnoveni Zagor usporio . Za Alan Forda mi možda čak i odgovara taj ritam. Što prije do broja 75 i prestajem , a galoprirajućeg Mister Noa i Dragonero ionako ne kupujem. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2271 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 03/10/2022 : 21:38:10
|
Imaš pravo. 4 redovna i još 2 ostala. Činilo mi se da to ide puno brže. Barem mi se čini da je to prije išlo puno brže. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1122 Posts
Posted - 04/10/2022 : 11:25:45
|
Ide Dragonero i to jako dobro. Prošle godine 7 knjiga iz redovne serije. Ove godine 4 knjige i sad još 2 Dragonero Pobunjenik za Interliber. Kasne nekih 2 godine od Talijana. Najviše "šteka" Martin i Nick pa onda Nathan.
Mister No kolorac ide brzo jer imaju prijevod a solidno ide. S Alan Fordom je priča za sad još najbolja.
Da su tvrdoglavi i to je istina.
Za razuvjeriti ih treba imati dobru ideju i argumente da "okrenu pluču" po pitanju tih serijala koji em slabo idu em su kompliciraniji od drugih serijala za produciranje. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 04/10/2022 : 13:32:33
|
Da, Nick se vj nebi ni mrdnuo da nije uletila Golconda. I odmah da se ogradim da me ne zanimaju rasprave o kvaliteti/konkurentnosti i nekonkurentsoti/nekvaliteti, samo napominjem da se od Golcondinih najava LLov Nick malo mrdnuo, ali stvarno malo. Na svu sreću pa me NR ne zanima. A opet, Golconda je krenula i sa NN, pa je LL iz 3-e brzine ubacio u 2-u ili čak u 1-u. :( A dobro, strpljen-spašen.
Već sam napisao da mi je Dado napisao da ima još do kraja godine i da će biti Nathana. Obećanje, meni radovanje. :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 04/10/2022 : 16:31:40
|
Nick Raider u LL (kao ni bilo koje drugo izdanje) nema apsolutno nikakve veze sa Golcondom niti će biti. Izdano je pola serijala u svom tempu, sa Golcondom ili bez nje. Zastoj u izdavanju je bio kod jubilarnog kolornog broja 100 zbog loših materijala koje je bilo potrebno dodatno obraditi i to je sva istina tko je želi.
|
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Posted - 05/10/2022 : 13:43:08
|
Primjetio u par navrata da brže idu serijali koji imaju prijevod. Ne znam kako se Dragonero uklapa u tu priču ali ok, nije ni da me zanima. Izgleda da ćemo prije dočekati Golcondu :D
Barem ću imati stavku manje za ovu godinu jer je Fibra eksplodirala sa najavama:) |
|
|
mmihoci
Senior Member
1122 Posts
Posted - 05/10/2022 : 17:34:10
|
Namjera im je bila da u Dragonera što brže izađe van ova saga oko rata s Crnim Kraljicama.
Nadati je i sanjati da će možda i NN "odvaliti" brzo ovaj sad dio oko Rata svjetova. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Posted - 05/10/2022 : 18:39:55
|
Iskreno me zaboli za nade i snove, ali hajde oni su barem besplatni. Realno stalno se otvaraju novi serijali što guši postojeće serijale poput nn, a komunikacija sa rijetkim preostalim kupcima im je, blago rečeno, retardirana, ali ok, kada i jesmo :) |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
Posted - 05/10/2022 : 18:43:18
|
pa da fekalije bacaju na vas na sajmovima vi biste kupovali
jbg samo nastavite sretno stinki je prvi prepoznao ublehu i šuplju svaka mu čast vizionar
nezavršen serijal sa mnoštvom spinofova nezavršene rupe između redovnih brojeva vam daju na kapaljku za ogromnu sumu novaca još se ljute na pitanja pa ko je tu lud? jedno da konačno odustane od nathana zbog mog pisanja...ili se prebaci na oštećene ili s pečatom te na aukcijama ako bude jeftinije smatrat ću da sam uspio |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27020 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7297 Posts
Posted - 05/10/2022 : 19:43:39
|
Kladim se da će i Libellus ovo izdati u roku od nekoliko mjeseci. Ali mene ovo, blago rečeno, uopće ne zanima. Samo želim da objave u komadu Rat svjetova. Ali sve se bojim da će prije ovo izaći. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Posted - 05/10/2022 : 20:08:51
|
@zeljko, premda možda misliš da se slažemo, iskreno koga boli kuki za tvoje misionarenje na forumu protiv Libellusovog Nathana? Stvarno od svih stvari koje možeš napraviti ti želiš gubiti vrijeme da pišeš nepoznatim likovima protiv stripa? Fascinira kako uvijek postoje pojedinci koji nepozvani moraju drugima viriti u novčanike i uvjeravati ih kako je nešto skupo za njih i vrijeđati ih? Ja prvi reći ću da sam bio zainteresiran za Dragonera i Dampyra, ali zaključio sam da mi je preskupo pa nisam ni započinjao, ali ne jašem jalno poput tebe po kupcima tih sadržaja, ako mogu i ako žele to je njihova stvar.
Točno znam u što se upuštam sa nathanom i neću poput drugih izvoditi svakojaka opravdanja o cijeni stripa, ali ja to mogu, ja to želim i gušt mi je, nitko me ne tjera da ga kupujem i čitam, a bogamu neće me neki anonimni jalni zeljko ili kvazifilo zof stinky natjerati da odustanem.
Tako da brate, dosadan si, nađi neku pozitivnu stvar u životu i probaj uživati u tome.
@diskach Evo ja zainteresiran što će to biti :) samo da prvo odradimo rat svjetova |
Edited by - Kerempir on 05/10/2022 20:09:38 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
Posted - 05/10/2022 : 21:18:00
|
Pa vidim da je nacet sumnjom i red je da pomognem covjeku nisam se tebi obracao...kad osjetim da si spreman ne brini znat ces da ti se obracam
Svako malo se oblizujem kad vidim zagija ili martija...ovaj nathan je ubleha |
|
|
Topic |
|