Author |
Topic |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7286 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 25/10/2022 : 13:10:31
|
I meni je ostao u lijepom sjećanju iz onih dodataka. Simpatično, duhovito, kratke, britke priče s efektnim epilozima. Ali ipak ne toliko upečatljivo da ću uzeti integrale. Vjerojatno zato što sam odavno prerastao Zagor period, a ovo je nešto slično ali na francuski način. |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 25/10/2022 : 13:38:34
|
Aj sad ne pizdite... Marko izjavi da je ovo kao Zagor i ulovite se na brumu... Duboko udahnite i promislite... možda je kao XIII? Svaki dan otkrije nešto novo... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/10/2022 : 13:50:36
|
quote: Originally posted by logo111
Prerastao Zagora, i to još davno ? Bravo
U čemu je problem? I ja za sebe smatram da sam ga odavno prerastao, no to ne znači da ga manje volim. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Posted - 25/10/2022 : 14:08:39
|
quote: Originally posted by Paka01
U čemu je problem? I ja za sebe smatram da sam ga odavno prerastao, no to ne znači da ga manje volim.
Pa nije problem, naravno.
Ja znam da ima ljudi koji ne vole Zagora i to je OK.
Ima ljudi koji vole Zagora pa prošire vidike na mnoge druge stripove.
Ali ovi koji "prerastu" (Zagora, Rahana....)...jbt...pa to je valjda viši lavel čitatelja. Čista evolucija. Imate moje poštovanje.
Jbt...ja još čitam i Disneya... |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 25/10/2022 : 14:16:28
|
Pa nije problem, naravno.
Ja znam da ima ljudi koji ne vole Zagora i to je OK.
Ima ljudi koji vole Zagora pa prošire vidike na mnoge druge stripove.
Ali ovi koji "prerastu" (Zagora, Rahana....)...jbt...pa to je valjda viši lavel čitatelja. Čista evolucija. Imate moje poštovanje.
Jbt...ja još čitam i Disneya...
I ja čitam Disney i pritom uživam u svakoj stranici I upravo je u tome stvar... Ne biramo šta ćemo prerasti, a šta nećemo... To jednostavno ide nekim prirodnim tokom. Neke stvari volimo cijeli život, neke stvari slušamo/gledamo/čitamo bez prestanka, dok neke druge postaju relikt prošlih vremena. To je sasvim normalna stvar.
Nikad me u životu nije bilo sram ničega što sam aktivno volio, no to ne znači da sve što mi je nekad bilo drago mora biti drago i danas. Prije 10ak godina sam skoro pa isključivo konzumirao DC stripove, raznorazne eventove s milijun superheroja i desecima povezanih priča. Danas više nemam volje za to. Ne smatram te stripove manje vrijednima zbog mog gubitka interesa.
Hoću reći, u redu je prerasti neke stvari. Ono što (po mom mišljenju) nije u redu jest sramiti se nečega što si volio ili to nešto smatrati manje vrijednim.
A povrh svega ne smatram da je Jerry Krause išta loše mislio s onom izjavom. Čovjek je jedan od najležernijih i otvorenijih forumaša ovdje, čisto sumnjam da bi na išta gledao s visoka. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10393 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 25/10/2022 : 14:37:46
|
U turi gdje izade kompletni Grant Morrisonov Batman, Cookeov Parker i Mooreova Prometeja, najvise diskusije ode na Rahana.
Ne osudujem, samo sto je fascinantno koliko nostalgija udara i uzburka na forumu. Fibra je imala legendarnu godinu i izdala toliko toga dobroga i u Hrvatskoj nevidenog da me cudi da nema vise utisaka oko gore navedenih izlazaka. I naravno tu je standardni forumaski "Bubimir", poznatiji kao i Zagor. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40442 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 25/10/2022 : 14:44:55
|
Nostalgija je jako bitan element u bilo kom segmentu a u stripovima ponajvise. Ne vecinski zbog samog stripa koliko zbog momenata vezanih oko citanja istog nekada davno. Ja cu uzeti sve Betmene naravno ali ce dozivljaj uz Rahana da ih pregazi sve. Bez obzira imaju li ili ne "anti-Savic" znak :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Chui
Senior Member
1088 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 25/10/2022 : 14:53:50
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by Paka01
Meni Rahan djeluje užasno Mislim da ne bi mogao izgurati 20ak stranica, već bi mi dosadilo.
Eventualno ako mu pristupiš kao humorističnom stripu Meni i dan danas ne izlazi iz glave jedna epizoda kad Rahan počne srat kromanjoncima koji se navuku na alkoholni napoj od nekakvog voća. Urnebes!
quote: Originally posted by Markos
Rahan je više-manje Zagor
Jes, i to u Nollitinim ranim i najšarmantnijim danima.
Rahan nema šanse uz Axu
I stalno se nečkam sa ovim Morrisonovim Batmanima, valjda se dok ne dođem do samog štanda na interliber neću moći odlučiti. Ovako što sam bacio oko na trailere i po netu, dobro je to al crtež me razgali tek kad u igru uleti Frank Quitely. Ovo sve do tad mi je onako pre američki mainstream crtež i kolor. |
Edited by - Chui on 25/10/2022 15:03:07 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7286 Posts
Posted - 25/10/2022 : 14:55:10
|
Ima i za tebe još vremena da dosegneš ovaj level. Ne napuštaj nadu. |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Posted - 25/10/2022 : 15:08:45
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ima i za tebe još vremena da dosegneš ovaj level. Ne napuštaj nadu.
Iskreno se nadam da nikada neću.
Ti takav "napredan" pazi da ne prerasteš i "Fibru". Što ćeš onda čitati |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47273 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/10/2022 : 15:20:52
|
I meni je ostao u lijepom sjećanju iz onih dodataka. Simpatično, duhovito, kratke, britke priče s efektnim epilozima. Ali ipak ne toliko upečatljivo da ću uzeti integrale. Vjerojatno zato što sam odavno prerastao Zagor period, a ovo je nešto slično ali na francuski način.
Ma da,prerasta si Zagora a sad si na cemu tocno? Natan Neveru? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 25/10/2022 : 15:25:37
|
quote: Originally posted by sawitch
Nostalgija je jako bitan element u bilo kom segmentu a u stripovima ponajvise.
Nostalgija je bitna koliko joj dopustiš da bude bitna i ovisi koliko koga "puca". Po prirodi sam jako nostalgična osoba i nakon (nažalost) predugo vremena sam shvatio da me takav stav poprilično kočio u životu, kako privatno tako i poslovno. Treba to znati staviti pod kontrolu. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7286 Posts
Posted - 25/10/2022 : 15:35:22
|
quote: Originally posted by lwood
I meni je ostao u lijepom sjećanju iz onih dodataka. Simpatično, duhovito, kratke, britke priče s efektnim epilozima. Ali ipak ne toliko upečatljivo da ću uzeti integrale. Vjerojatno zato što sam odavno prerastao Zagor period, a ovo je nešto slično ali na francuski način.
Ma da,prerasta si Zagora a sad si na cemu tocno? Natan Neveru?
Proš'o igricu i kod njega. Sad sam Tezuka level. Cilj mi je biti Peyo.😉 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 25/10/2022 : 15:39:40
|
Paka, zašto nije u redu sramit se nečega? Nemoj mi još i to uzet. Samosramlje je moj jedini pravi hobi. |
And like that... he's gone. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4973 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 25/10/2022 : 15:40:28
|
quote: Originally posted by lwood
Ma da,prerasta si Zagora a sad si na cemu tocno? Natan Neveru?
Proš'o igricu i kod njega. Sad sam Tezuka level. Cilj mi je biti Peyo.😉
I onda kad dođeš na taj level opet se vratiš na Rahana :) |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26939 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
506 Posts
Member since 03/03/2009 |
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 25/10/2022 : 16:11:33
|
A nemojte se svađati, ti neki razni rahani i ostali betmeni su neophodni da se prosek nekako sroza na samo dobri stripovi
quote: Originally posted by sawitch
Tolerisite indijanca
Uvek i svuda. |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10393 Posts
Posted - 25/10/2022 : 16:16:00
|
quote: Originally posted by Jerry Krause Sad sam Tezuka level. Cilj mi je biti Peyo.😉
Bravo, tako zbori pozitivac. Ja sam Tezuku čitao prije 20 i više ljeta
quote: Originally posted by vukozec I onda kad dođeš na taj level opet se vratiš na Rahana :)
A ovako depresivac, Darth Vader. Idi čitat Jimmy Corrigana ! |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1175 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 25/10/2022 : 16:18:27
|
quote: Originally posted by Markos
Previše je to posla za jednog čovjeka, u biti. Kad pogledaš da je Fibra ove godine objavila 95 naslova plus, ne znam, 20 reprinta - i da sam sve to ja sam prelomio i pripremio za tisak - uz sav ostali administativni posao koji ide uz to, ugovori, računovodstvo, fakture, fejs, forum, sajt itd itd - to je suludo.
Najteže je ovdje na forumu |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10393 Posts
Posted - 25/10/2022 : 16:48:13
|
Evo nešto u tom tonu:
Some people say a man is made outta mud A poor man's made outta muscle and blood Muscle and blood and skin and bones A mind that's a-weak and a back that's strong You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store I was born one mornin' when the sun didn't shine I picked up my shovel and I walked to the mine I loaded 16 tons of number nine coal And the straw boss said, "Well, a-bless my soul" You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store I was born one mornin', it was drizzlin' rain Fightin' and trouble are my middle name I was raised in the canebrake by an ol' mama lion Can't no high toned woman make me walk the line You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store If you see me comin', better step aside A lotta men didn't, a lotta men died One fist of iron, the other of steel If the right one don't get you Then the left one will You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store
https://www.youtube.com/watch?v=EkRYuMqw-B0
|
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 25/10/2022 : 16:54:33
|
quote: Originally posted by Peyo
Evo nešto u tom tonu:
Some people say a man is made outta mud A poor man's made outta muscle and blood Muscle and blood and skin and bones A mind that's a-weak and a back that's strong You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store I was born one mornin' when the sun didn't shine I picked up my shovel and I walked to the mine I loaded 16 tons of number nine coal And the straw boss said, "Well, a-bless my soul" You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store I was born one mornin', it was drizzlin' rain Fightin' and trouble are my middle name I was raised in the canebrake by an ol' mama lion Can't no high toned woman make me walk the line You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store If you see me comin', better step aside A lotta men didn't, a lotta men died One fist of iron, the other of steel If the right one don't get you Then the left one will You load 16 tons, what do you get? Another day older and deeper in debt St. Peter, don't you call me 'cause I can't go I owe my soul to the company store
https://www.youtube.com/watch?v=EkRYuMqw-B0
|
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 25/10/2022 16:55:19 |
|
|
Topic |
|