Author |
Topic |
pcoro
Senior Member
Croatia
2274 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 25/10/2022 : 10:05:50
|
Ne ne, ja sam kupio novije, možda Darkwoodovo ili Beli put izdanje, relativno nedavno sam ga čitao. Ovog ljeta sam ga se konačno rješio, dao sam ga nekom frendu kojeg je trebao stipove za ljetovanje, za na plažu. Kolekcija sad lakše diše |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 25/10/2022 : 19:16:38
|
Moram priznat da me ova rasprava zaintrigirala za ovog šišmiša, pogotov jer Sawitchu nije leglo. Bacio sam oko na privju i izgleda to meni dosta dobro, baš mi paše što je c/b. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Jazzbina1
Starting Member
39 Posts
Member since 19/12/2021 |
Posted - 25/10/2022 : 23:03:13
|
S nestrpljenjem sam čekao dostavu CBova. I isplatilo se. Meni je odličan projektni zadatak koji su autori imali - u desetak cb tabli ispričaj nešto o Batmanu. U tom smislu ove su knjige to i isporučile i u tom svjetlu te priče/skice i treba gledati. Genijalno je na jednom mjestu imati toliko različitih pristupa zadanoj temi, mogućnost komparacije učinjenog između autora, te između drugih autorskih pristupa svakog od njih ponaosob. Meni su CB Batmani upravo ono što sam i očekivao. Ostaje u kolekciji. |
Edited by - Jazzbina1 on 25/10/2022 23:20:09 |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 26/10/2022 : 00:14:43
|
quote: Originally posted by Jazzbina1
S nestrpljenjem sam čekao dostavu CBova. I isplatilo se. Meni je odličan projektni zadatak koji su autori imali - u desetak cb tabli ispričaj nešto o Batmanu. U tom smislu ove su knjige to i isporučile i u tom svjetlu te priče/skice i treba gledati. Genijalno je na jednom mjestu imati toliko različitih pristupa zadanoj temi, mogućnost komparacije učinjenog između autora, te između drugih autorskih pristupa svakog od njih ponaosob. Meni su CB Batmani upravo ono što sam i očekivao. Ostaje u kolekciji.
slažem se s tobom al mene je zamorila tolika količina materijala, prvi susret sa CiB kroz onu trojku Darkwoodovog izdanja mi je na kraju ispao optimalna doza CiB (tamo je i Žeželjev Batman baj d vej). |
|
|
Tonto
Advanced Member
8294 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 26/10/2022 : 00:49:46
|
Pa nitko vas ne tjera progutat sve odjednom. Ja procitam par epizoda pa onda nesto drugo pa opet par epizoda i tako vec mjesec dana. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 26/10/2022 : 11:13:41
|
quote: Originally posted by Tonto
Pa nitko vas ne tjera progutat sve odjednom. Ja procitam par epizoda pa onda nesto drugo pa opet par epizoda i tako vec mjesec dana.
ja isto al se raspline to s vremenom pa krenem kopati prvo epizode sa zanimljivijim crtežima, pa ostatke pa na kraju otpadne interes. |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
Posted - 23/01/2023 : 00:40:56
|
Ja na ovo gledam kao na umjetničku monografiju, što je u ovom slučaju katahreza budući da je riječ o različitim autorima - ali poanta je da su ovo dvije zbirke crteža a priče su sasvim sporedne. |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/06/2023 : 01:25:44
|
Ja sam taman imao samo prve dve Darkvudove knjige, tako da sam od Fibre nabavio drugu knjigu u kojoj se nalazi treca Darkvudova i cetvrta do sada neobjavljena na nasim prostorima. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4349 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 28/06/2024 : 18:22:58
|
Dojmove za obje knjige su dosta uniformni pa ću ovako sve u jednom. Batman je stripovski favorit već godinama i uvijek uživam vidjeti nekakav novi uradak na temu Viteza tame u domaćem, a i stranom izdanju. Moglo bi se reći da sam pristran onda. Crno i bijelo kao ideja je jako dobro zvučalo i koncepcijski je to mirisalo na uspjeh. Hrpa poznatih scenarista i crtača se okušalo s kratkim pričama o Batmanu, Gothamu, čuvarima zakona, negativcima i sitnim lopovima. Kroz tu prizmu vidimo razne doživljaje ovog modernog mita i njegovo značenje u kontekstu stripa. Priče tematski i motivski nadilaze puku akciju i Batmana samog po sebi, iako ima i toga na dovoljne količine. Nažalost, nivo kvalitete pored toliko različitih lica je jako teško održati i primjetno je da su neki pokušaji bili dosta slabi, ali oni koji su valjali su zaintrigirali i pomaknuli granice. K tome, sve je crno-bijelo na što baš nismo navikli u američkoj superherojštini, ali je u ovakvim umjetničkim poigravanjima ispalo kao dosta zanimljiv medij. Iako su priče miš-maš kvalitete te je amplituda u kojoj kvaliteta varira stvarno visoka, umjetnički i po značaju za mene kao fana, ovo je nezaobilazan dodatak kolekciji. Ne može se reći vrhunsko djelo u cjelini, ali kao ideja, a i većinski kao realizacija definitivno plijeni pozornost.
Objektivno i subjektivno 4/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Topic |
|