forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

Peyo
Advanced Member

Croatia
10392 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/11/2022 : 09:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec
Sad je puno jasnije zašto Markos šalje stripove u kutijama od banana...

Što bi rekao jedan političar: U banani smo!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10258 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/11/2022 : 09:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by DiSkAcH

A što se tiče digitalnih izdanja, nadam se da je to dalek budućnost tj ako ikada bude, da to bude UZ papirnata izdanja.

Zašto se nadaš da je daleka budućnost?
Ja se baš nadam da će biti skora budućnost I naravno da bi išlo paralelno s papirnatim izdanjima... Baš kao što ni digitalna muzika nije skroz izgurala fizičke medije (CD i vinil), tako ni digitalni stripovi nisu i neće izgurati papir. Mislim, recimo Comixology postoji već 15 godina i ima ogromnu bazu korisnika, no fizički stripovi uza sve to idalje idu punom parom.

Lijepo je imati što veći izbor. Nekome možda više pašu digitalna izdanja, zašto mu ne pružiti mogućnost da uživa u njima na legalan način?

Ja se isto nadan da je ovo daleka budućnost(baren kod nas).
Iz čisto sebičnih razloga. Skenirano ne čitan, a ako zbog digitalnih izdanja titraž padne za 100 komada, nama papirdžijama cijena ide gori.
Doli tehnologija!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/11/2022 : 09:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Past će tiraži ovako ili onako

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/11/2022 : 09:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

A što se tiče digitalnih izdanja, nadam se da je to dalek budućnost tj ako ikada bude, da to bude UZ papirnata izdanja.

Ja se baš nadam da će biti skora budućnost I naravno da bi išlo paralelno s papirnatim izdanjima... Baš kao što ni digitalna muzika nije skroz izgurala fizičke medije (CD i vinil), tako ni digitalni stripovi nisu i neće izgurati papir. Mislim, recimo Comixology postoji već 15 godina i ima ogromnu bazu korisnika, no fizički stripovi uza sve to idalje idu punom parom.

Lijepo je imati što veći izbor. Nekome možda više pašu digitalna izdanja, zašto mu ne pružiti mogućnost da uživa u njima na legalan način?

Iz čisto sebičnih razloga. Skenirano ne čitan, a ako zbog digitalnih izdanja titraž padne za 100 komada, nama papirdžijama cijena ide gori.
Doli tehnologija!

Fetišist papira 4 life.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7314 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 04/11/2022 : 10:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Nema ništa slađe od mirisa papira (dobro, ima), ali san veliki pobornik čitanja na ekranu i drago mi je da Marko promišlja o tome. Gnjavija san ga time i na strip vikendu.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10258 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/11/2022 : 10:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

quote:

Doli tehnologija!

Fetišist papira 4 life.

Da.
A ne kao neki pojedinci koji se takvima prikazuju, a imaju terabajte stripova po diskovima i stikovima.
Pojedinac sram te bilo!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 04/11/2022 : 10:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Teško će fizički medij izumrijeti. Imati apsolutno sve na mobitelu ili na nekom stream service-u od glazbe, knjiga, filmova i stripova nije baš pouzdano i nema garancije da će ti uvijek biti na raspolaganju.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10258 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/11/2022 : 10:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Teško će fizički medij izumrijeti. Imati apsolutno sve na mobitelu ili na nekom stream service-u od glazbe, knjiga, filmova i stripova nije baš pouzdano i nema garancije da će ti uvijek biti na raspolaganju.

Nisu ni ploče izumrle, al su skupe.
Fizički mediji neće izumrit, ali će bit sve rijeđi i skuplji.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/11/2022 : 10:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

[Nema ništa slađe od mirisa papira (dobro, ima), ali san veliki pobornik čitanja na ekranu i drago mi je da Marko promišlja o tome. Gnjavija san ga time i na strip vikendu.

Potpis na boldani dio, za ostalo mi je svejedno , ne volim čitati na ekranu, pokušao par puta i vrlo brzo odustao. Iako bi to sigurno bilo + za Marka
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/11/2022 : 11:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesu li ikad i bile jeftine?
Ne podbadam, stvarno me zanima. Premlad sam da bih znao kakva je bila sitaucija s cijenama ploča kad su bile primarni glazbeni medij, no zato sam itekako kupovao CDe prije nego što se pojavio streaming i uvijek su bili skupi.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10258 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/11/2022 : 11:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jesu li ikad i bile jeftine?
Ne podbadam, stvarno me zanima. Premlad sam da bih znao kakva je bila sitaucija s cijenama ploča kad su bile primarni glazbeni medij, no zato sam itekako kupovao CDe prije nego što se pojavio streaming i uvijek su bili skupi.

Bile su dosta jeftinije.
Onih par godina dok su postojale paralelno sa CDovima su bile jeftinije tridesetak posto. CD je košta otprilike 100-120Kn, ploče 70-80.
U Italiji i manje.
Konkretno, između 12000-15000 Lira, odnosno 15ak Maraka san u par navrata u prvoj polovici devedesetih kupova Slayer Show no mercy, DRI Thrash zone, Morbid Angel Covenant, Kreator Renewal, Carcass Necroticism, i takav đir ploča.
Nisu ni danas ploče puno skuplje, ali su tiraži mali pa vrlo brzu postanu kolekcionarska vrijednost, pa ispadne da su prije bile jeftinije.
Tada je bilo normalno ploče stare 10ak godina nać u dućanima.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 04/11/2022 11:32:13
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/11/2022 : 11:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da da, razumin.
To vrime su koliko znan ploče bile baš na najnižim granama šta se tiče popularnosti. Do nedavno je bilo praktički nemoguće nać The X-Factor ili Virtual XI od Maidena po normalnim cijenama (dok nisu izbacili reizdanje nedavno) pošto su išli u malim tiražima. A to su Maideni, bend koji je i tada bio velik... Mogu mislit koliko je komplicirano bilo naći nove albume nekih manjih bendova na vinilu.

Al ajd, otišli smo u offtopic

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/11/2022 : 11:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Singlice u Njemačkoj 6 DM
Maxi singl 8-12 DM
LP 15-18 DM
Većinu san kupova vani. Njemačka i Italija.
Ovo je bilo do uvođenja Eura... kasnije nisan više mora kupovati jer san dobija većinu besplatno.

Bilo je i prije razlika u cijeni od izdavača do izdavača ili popularnosti benda. Nisu bile jeftine kod nas ali ni pretjerano skupe.
Nisu ni sad pretjerano skupe ali su simpatična egzotika koja se vraća...

Croatia records se gadno zajebala kad je rusima prodala pogon za proizvodnju ploča.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2484 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 04/11/2022 : 11:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Situacija počinje malo da se komplikuje, na žalost.

Pokušaj stvaranja monopola od strane jednog lika koji je umislio da je mnogo bitan, uzima maha.
Ubrzano otvaranje podruma po gradovima koje predstavlja kao svoje knjižare, i pretnje i ucene striparnicama prilično jasno govore o njegovim budućim namerama.

Očigledno da rastu apetiti ne samo u oblasti strip izdavaštva, već i prodaje stripova u Srbiji.
"Danas" će da pokuša da zabrani Fibru, sutra Bookglobe, a onda i sve ostale strane izdavače (pritom ne mislim samo na hrvatske).
Sledeće je ucena ili nekakav deal sa malim izdavačima koje oni neće moći da odbiju, ali će morati da prodaju izdanja u njegovim podrumima.

Dolazimo do toga da će AF i Darkwood da prodaju samo što on aminuje.
Ili možda neće biti baš tako?
Niko nije svemoćan, pa čak ni u ovoj i ovakvoj Srbiji.

Kad to ne bude prošlo (a možda i ranije) izaći će se sa nekim saopšetnjem kako je sve to u cilju negovanja i spasavanja "serbskoga jezika".
Uz naravno pljuvanje svih ostalih koji ne misle identično.
A mi smo svi tako naivni...

Samo mi nije jasno, da li prodaja njegovih izdanja ide toliko loše, ili je u pitanju neka dijagnoza!?

Carpe diem
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1171 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 04/11/2022 : 11:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Dok je digitalije bit će i pirata.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/11/2022 : 12:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Singlice u Njemačkoj 6 DM
Maxi singl 8-12 DM
LP 15-18 DM
Većinu san kupova vani. Njemačka i Italija.
Ovo je bilo do uvođenja Eura... kasnije nisan više mora kupovati jer san dobija većinu besplatno.

Bilo je i prije razlika u cijeni od izdavača do izdavača ili popularnosti benda. Nisu bile jeftine kod nas ali ni pretjerano skupe.
Nisu ni sad pretjerano skupe ali su simpatična egzotika koja se vraća...

Croatia records se gadno zajebala kad je rusima prodala pogon za proizvodnju ploča.

Pa, kad se uzme obzir relativni odnos cijene i prosjećne plaće, nije to ni onda baš bilo jeftino.

S druge strane nije istina da su CD-i uvijek bili skupi, odnosno, sad nisu skupi :)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/11/2022 : 12:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Sledeće je ucena ili nekakav deal sa malim izdavačima koje oni neće moći da odbiju, ali će morati da prodaju izdanja u njegovim podrumima.

Ovo jako podsjeća na ono što je Algoritam radio kod nas.

Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1171 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 04/11/2022 : 12:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Ovo na forumu me podsjeća na malu, ali žilavu grupu drvenih advokata. Koliko ono, nekih 30-ak aktivnim membera koji misle da su centar svijeta. Kako će biti s poslovanjem i (ne)dogovorm izdavača između sebe i knjižara/striparnica, je njihova stvar. Oni vode poslovanje i beru ili ne profit, veći ili manje. A svi ostali su potrošači vulgaris.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26936 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/11/2022 : 12:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Na ove dvi slike Markosa sto je Jaki bacija na majice tocno vidis Walter White style prelazak na mracnu stranu.... :)

Šta jaki?
jakiju ne pakovati!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10258 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/11/2022 : 12:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Pojedincima ne pakovati.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 04/11/2022 : 13:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Situacija počinje malo da se komplikuje, na žalost.

Pokušaj stvaranja monopola od strane jednog lika koji je umislio da je mnogo bitan, uzima maha.
Ubrzano otvaranje podruma po gradovima koje predstavlja kao svoje knjižare, i pretnje i ucene striparnicama prilično jasno govore o njegovim budućim namerama.

Očigledno da rastu apetiti ne samo u oblasti strip izdavaštva, već i prodaje stripova u Srbiji.
"Danas" će da pokuša da zabrani Fibru, sutra Bookglobe, a onda i sve ostale strane izdavače (pritom ne mislim samo na hrvatske).

Dolazimo do toga da će AF i Darkwood da prodaju samo što on aminuje.
Ili možda neće biti baš tako?
Niko nije svemoćan, pa čak ni u ovoj i ovakvoj Srbiji.

Kad to ne bude prošlo (a možda i ranije) izaći će se sa nekim saopšetnjem kako je sve to u cilju negovanja i spasavanja "serbskoga jezika".
Uz naravno pljuvanje svih ostalih koji ne misle identično.
A mi smo svi tako naivni...

Samo mi nije jasno, da li prodaja njegovih izdanja ide toliko loše, ili je u pitanju neka dijagnoza!?

Nije sve tako crno, Džeče. Situacija se može i njima zakomplikovati, na uiks missim.
Sad kad znamo kako su iskreno alergični na hrvatska izdanja, nekako bi mogao da procuri info da uopšte nisu tako gadljivi na npr ukradene hrvatske prevode. Sasvim slučajno imam i nekakvu dokumentaciju o tome.
Još slučajnije, imam i da je uiks u pisanom obliku obavešten o svojim članovima lepljivih prstiju. Čudnim sticajem okolnosti, tih dana su i neki drugi obavešteni o tome jer su ti šanirani hrvatski prevodi zaglavili u biblioteke o trošku građana, bez referendumskog pitanja - Da li ste za to da država kupuje kradenu robu vašim parama?
Neko tu nešto čačko pa je došlo i do tužakanja na liniji država - država. Ne tako slučajno, imam i belešku tužioca gde se na nekoliko strana vidi kojom se tehnikom to zataškava. A imam i kako su se polomili da to sakriju od mene. Tolko tu nekih sranja bilo da je ondašnji kulturiška ministar, sasvim slučajno bio i član uiksa, plako u Politici kako sam grozan prema njemu Bolela ga nepravda jako, a svi znamo da to gore od reume.
Neka 'tičica i neka dokumentacija mi šapnuli na uvo da se do danas nije sastrugo superlepak sa lopovskih prstića te se nastavilo sa otkupom baš pomenutih hrvatskih prevoda. Poslednji put kad sam proveravao, to se zvalo ponovljeno krivično delo. Nisam školovo novije brojeve Službenog glasnika, možda to zadnjih dana promenilo ime u - Hrvatska izdanja nećemo, prevode oćemo!!!
E sad, kad bi sa one strane granice ka ovamo krenula ta mala pahulja o izdanjima i prevodima, vrlo lako bi mogla da pređe u lavinu govana. Posebno ako, sasvim slučajno, isplivaju još neka sranja. A gledaću da isplivaju.
Za operaciju "Lavina" je neophodan Markos i neophodan sam ja. Ne bi bilo loše da makar jedna ovdašnja izdavačka pička dobije moć govora u nekom trenutku al tu se već zalazi u domen bajki... Enivej, ja sam tu da pomognem, a Markos ili oće ili neće.
Šta god da reši, sve ok. Al ako odignoriše ovo, Vuk je mala pizda, a on još manja.
Eto

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/11/2022 : 13:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

A svi ostali su potrošači vulgaris.

Ok, ali sta ovo sada znaci? Mene direktno pogadja ovo sto se desava i imam pravo da kazem svoje misljenje i da mi se to ne svidja. Jesam li ja onda drveni advokat ako zastupam sebe. Mislim ekipa se verovatno pod izgovorom zastite srpskog jezika krenula baviti ucenama striparnica, koje ne vidim da su bogatie kao narko dileri pa da ih treba klepati, sve za potrebe svog licnog profita. I to naravno pogadja i mene koji ce teze ili skuplje nabaviti strip od nekog svercera koji ce me dalje moci ucenjivati cenom, pogadja striparnicu od koje zelim i dalje da kupujem stripove, jer si stvorio odnos sa tim covekom i iskreno zelim i da on zaradi a ne neki tamo sverceri koji ce da se pojave. A onda pogadja i izdavaca koji je prema tebi bio uvek maksimalno fer.

Mislim cemu sluzi forum nego da se komentarise, pojedinim ljudima koji se ovde javljaju a naravno ni ime im se ne vidi, ispada da je veci problem sam komentar nego cin koji je klasican mafijaski pristup u skladu sa vladajucom partijom u Srbistanu. Ok je i normalno sto se ovo desava, kao zasto se mi pa cudimo, ili ko smo mi da se bunimo, nismo mi centar sveta. Cemu takvi komentari i gde to vodi, ka tome da za sve u zivotu pristupas sa sistemom, cuti, moze i gore. To je i dovelo do toga da nas vode mafijaske tvorevine u svakoj sferi zivota, to sto nemamo muda ni snage da se pobunimo za bilo sta i sto svako gleda samo svoju guzicu a sta je moralno ili ne ga zabole dok njega ne dotice licno.

Iskreno nadao sam se da bar stripove nece uspeti da useru svojim pohlepnim mafijaskim pristupima. Ili mozda gresim, mozda nije mafijaski, ali ako nije moze li neko da okaci po kom zakonu se ovo radi i od kada? Sta je Djuka Bizon zaljuljenik u CK :)
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
398 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 04/11/2022 : 14:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

A svi ostali su potrošači vulgaris.

Ok, ali sta ovo sada znaci? Mene direktno pogadja ovo sto se desava i imam pravo da kazem svoje misljenje i da mi se to ne svidja. Jesam li ja onda drveni advokat ako zastupam sebe. Mislim ekipa se verovatno pod izgovorom zastite srpskog jezika krenula baviti ucenama striparnica, koje ne vidim da su bogatie kao narko dileri pa da ih treba klepati, sve za potrebe svog licnog profita. I to naravno pogadja i mene koji ce teze ili skuplje nabaviti strip od nekog svercera koji ce me dalje moci ucenjivati cenom, pogadja striparnicu od koje zelim i dalje da kupujem stripove, jer si stvorio odnos sa tim covekom i iskreno zelim i da on zaradi a ne neki tamo sverceri koji ce da se pojave. A onda pogadja i izdavaca koji je prema tebi bio uvek maksimalno fer.

Mislim cemu sluzi forum nego da se komentarise, pojedinim ljudima koji se ovde javljaju a naravno ni ime im se ne vidi, ispada da je veci problem sam komentar nego cin koji je klasican mafijaski pristup u skladu sa vladajucom partijom u Srbistanu. Ok je i normalno sto se ovo desava, kao zasto se mi pa cudimo, ili ko smo mi da se bunimo, nismo mi centar sveta. Cemu takvi komentari i gde to vodi, ka tome da za sve u zivotu pristupas sa sistemom, cuti, moze i gore. To je i dovelo do toga da nas vode mafijaske tvorevine u svakoj sferi zivota, to sto nemamo muda ni snage da se pobunimo za bilo sta i sto svako gleda samo svoju guzicu a sta je moralno ili ne ga zabole dok njega ne dotice licno.

Iskreno nadao sam se da bar stripove nece uspeti da useru svojim pohlepnim mafijaskim pristupima. Ili mozda gresim, mozda nije mafijaski, ali ako nije moze li neko da okaci po kom zakonu se ovo radi i od kada? Sta je Djuka Bizon zaljuljenik u CK :)

A dobro ljudi iz Hrvatske osim Markosa nece biti pogodjeni nesto ovim kao mi sa ove strane...i onda je jasno sto ne razumeju ne samo problem striparnica koje su ucenjene vec i nas koji kupuju Fibru.

Ovo je problem drustva u Srbiji koji se prelio konacno i ovde. Eto zapadna braco kako sve funkcionise...ako moze zbog kaprica vodje jedno javno preduzece koji radi prevoz da parkira svoje autobuse (nestalo goriva jel) kod speditera koji je bio sponzor trn u oku jednog kluba da bi odustao od sponzorstva sta je onda ovo tek cudno (a ovo se desilo 2014). Naravno i tada je u Srbiji to proslo jerbo nije stub srbstva bio pogodjeno...tako ce i ovo. Nazalost ali je tako.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/11/2022 : 14:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chief Warhead
Nije sve tako crno, Džeče. Situacija se može i njima zakomplikovati, na uiks missim.
Sad kad znamo kako su iskreno alergični na hrvatska izdanja, nekako bi mogao da procuri info da uopšte nisu tako gadljivi na npr ukradene hrvatske prevode. Sasvim slučajno imam i nekakvu dokumentaciju o tome.
Još slučajnije, imam i da je uiks u pisanom obliku obavešten o svojim članovima lepljivih prstiju. Čudnim sticajem okolnosti, tih dana su i neki drugi obavešteni o tome jer su ti šanirani hrvatski prevodi zaglavili u biblioteke o trošku građana, bez referendumskog pitanja - Da li ste za to da država kupuje kradenu robu vašim parama?
Neko tu nešto čačko pa je došlo i do tužakanja na liniji država - država. Ne tako slučajno, imam i belešku tužioca gde se na nekoliko strana vidi kojom se tehnikom to zataškava. A imam i kako su se polomili da to sakriju od mene. Tolko tu nekih sranja bilo da je ondašnji kulturiška ministar, sasvim slučajno bio i član uiksa, plako u Politici kako sam grozan prema njemu Bolela ga nepravda jako, a svi znamo da to gore od reume.
Neka 'tičica i neka dokumentacija mi šapnuli na uvo da se do danas nije sastrugo superlepak sa lopovskih prstića te se nastavilo sa otkupom baš pomenutih hrvatskih prevoda. Poslednji put kad sam proveravao, to se zvalo ponovljeno krivično delo. Nisam školovo novije brojeve Službenog glasnika, možda to zadnjih dana promenilo ime u - Hrvatska izdanja nećemo, prevode oćemo!!!
E sad, kad bi sa one strane granice ka ovamo krenula ta mala pahulja o izdanjima i prevodima, vrlo lako bi mogla da pređe u lavinu govana. Posebno ako, sasvim slučajno, isplivaju još neka sranja. A gledaću da isplivaju.
Za operaciju "Lavina" je neophodan Markos i neophodan sam ja. Ne bi bilo loše da makar jedna ovdašnja izdavačka pička dobije moć govora u nekom trenutku al tu se već zalazi u domen bajki... Enivej, ja sam tu da pomognem, a Markos ili oće ili neće.
Šta god da reši, sve ok. Al ako odignoriše ovo, Vuk je mala pizda, a on još manja.
Eto

Ne znam što ti ja trebam za ovo.
U svakom slučaju, sad sam u guzvi oko Interlibera, možemo se čuti poslije.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4356 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/11/2022 : 14:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy
Mislim da sam u nekoliko navrata znao napisati da tebe i Vukozeca držim među rijetkim iznadprosječno pametnim stripofilima koji aktivno pišu na ovom forumu, ali bogami i ti znaš zabrazditi u glupost. Ona moja prva prozivka se odnosila na sve koji su napisali nešto u stilu "odustajem od ČK-a samo da ispratim još dva-tri serijala" što, moraš priznati, stvarno redikulozno zvuči. Ili se bojktira ili se ne bojkotira, there's nothing in between.

E fala ali malo si se zajebo. Nit sam ja pametan (imam pregršt dokaza za to) niti se mogu složiti ovo za bojkot. Vrlo je jednostavno. Bojkotiram nakon što završim započeto. Ako sagradim pola kuće od cigle koju je proizvela firma neke šupčine, da li ću završiti tu kuću do kraja a garažu i štalu sagraditi od cigle neke druge fabrike ili ću uzeti granatu i raznjeti sve skupa u tri pičke materine? Trenutno biram prvu opciju i ako sam zbog toga u tvojim očima nedosljedan- žao mi je.
Btw. malo kasnim jbg, nisam imao baš previše vremena za forumašenje jučer.

quote:

Ovo na forumu me podsjeća na malu, ali žilavu grupu drvenih advokata. Koliko ono, nekih 30-ak aktivnim membera koji misle da su centar svijeta. Kako će biti s poslovanjem i (ne)dogovorm izdavača između sebe i knjižara/striparnica, je njihova stvar. Oni vode poslovanje i beru ili ne profit, veći ili manje. A svi ostali su potrošači vulgaris.

A jeboga petreStripovi10, ovo ti nije baš neka fora. Isto tako je i tvoja stvar što ćeš kupiti ili koji ti se naslovničar Zagora sviđa pa ćeš ipak napisati nešto tipa "kupujem Rahana" ili "Andreucci mi je loš naslovničar". Osim toga čisto sumnjam da si bilo tko od ovih 30ak aktivnih umišlja da su bilokakav faktor, na čiju god stranu naginjali. Forum je tu da se komentira jeboga, najlakše je doći poslije bitke ko ovaj majstor henry, praviti se kul i prozivat druge za drvenoadvokatštvo i dramatiziranje. A SVI VOLIMO DOBRU DRAMU! samo si neki to ne žele priznati hehe!

Bok, kako si.
Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.23 seconds. Snitz Forums 2000