forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1044

mmihoci
Senior Member

1094 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 06/11/2022 : 20:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Ali su umrle videteke (i to preko noći praktički) kad je došao jeftini širokopojasni internet pristup i torrent (koji po svojoj prirodi je teško kontrolirati i jedan je od najfer protkola odnosno mreža na Internetu).
CD i DVD mediji/pržilice "poginule" kad su se pojavili jeftini USB uređaji (diskovi i memorijski "štapići").
Kad će tisak biti dovoljno jeftin (a dogodit će se i to prije ili kasnije, možda i prije nego se misli) bit će to jači udarac izdavačima. Mislim da će kiosk izdavači prvi nastradati.
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
397 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 06/11/2022 : 21:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Sta kaze Vuk cuva srpsku stripovsku publiku? Verovatno je i cenom za Krcka iljadu skupljom od Strip Agenta. Nek zna koliko cu iljada da potrosim za ovaj supacki potez - 0 tih iljadu ubuduce...pa nek lovi druge somine...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/11/2022 : 21:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Prodaja digitalnih stripova je neminovna i dogoditi će se i kod nas kad-tad.

Ako ne grešim, Stripoteka je godinama mogla da se kupi u digitalnom obliku. Nije mi poznato, da li ju je iko kupovao na taj način.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/11/2022 : 21:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Razlika između skena i papira mi je otprilike ka razlika između masturbacije i seksa.
Može proć za prvu pomoć, ali ipak je to obično d...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/11/2022 : 21:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Da,sex je precijenjen.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/11/2022 : 21:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Da,sex je precijenjen.

Ne pričan o seksu sa ženama.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1040 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 06/11/2022 : 23:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

quote:
Originally posted by Odoakar

Eh, digitalni stripovi. Ako Fibra danas štampa strip u 500 komada, u slučaju da ima digitalnu verziju, vjerojatno ne bi trebalo baš 500 komada isprintati, jer će dio ljudi kupiti online. A i po da sad pokazanom principu, obzirom da za digitalno izdanje nema troškova printa i distribucije, za očekivati je da bi Markos stavio nizu cijenu digitalnog izdanja.

Onda imamo situaciju da printano izdanje u startu ima veću cijenu, a s obzirom na smanjenu nakladu ta bi cijena još i porasla, a onda bi dio kupaca imao još veći poticaj da prijedje na digitalno. Sto bi opet smanjilo nakladu, povećalo cijenu itd.

Mozda bi imalo smisla uz svaki fizički kupljeni strip dobiti prava na digitalnu verziju?

digitalna izdanja ce imati smisla ako postoji platforma koja pokriva vise izdavaca i onda placas pretplatu i/ili za tipa 50% cijene stripa kupis jedan digitalni strip

Uglavnom mix kako to rade primjernice netflix i amazon kindle

Izdavač sa katalogom kao što je Fibra nema potrebe udruživati se u pretplati sa više drugih izdavača u ovoj regiji.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 07/11/2022 : 01:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Unngenant

Sta kaze Vuk cuva srpsku stripovsku publiku? Verovatno je i cenom za Krcka iljadu skupljom od Strip Agenta. Nek zna koliko cu iljada da potrosim za ovaj supacki potez - 0 tih iljadu ubuduce...pa nek lovi druge somine...

Udarile ga pare od Krcka u glavu...
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1163 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 07/11/2022 : 06:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok, kupiš od Strip Agenta i mirna Bosna.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1163 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 07/11/2022 : 06:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
Trebat će imat neku ebačku platformu za ovo zaštiti. Na svu sreću Marko je programer. ;) Umjesto majica će uvest achievmente i trofeje u aplikaciju, tako da GG i Win-Win za svih.

Jedva čekam achievmente i trofeje u aplikaciji. Veća debilana.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1163 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 07/11/2022 : 06:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy
Također, tu je problem distribucije. Bernard Radovčić je ove godine na Comicatoru rekao da je i dalje najbolji način da dopreš do šire publike kiosci i knjižare, webshop nažalost još nije glavni izvor prihoda.

Ne znam kako je kod Fibre ili Libellusa pa čak i SNK glede webshopa, ali mislim da su oni s tim preporodili poslovanje.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1163 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 07/11/2022 : 06:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Boje se izdavači piraterije digitalnih izdanja. Tko bi onda kupovao ne samo tiskano već i digitalno izdanje. To je jedini razlog zašto još nisu uveli. Ako filmska i glazbena idustrija nije uspjala riješiti zaštitu već 20 godina, a da se nije pojavio brzo pirat, neće ni stripovi.

Edited by - petarStripovi10 on 07/11/2022 06:20:07
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2022 : 06:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Razlika između skena i papira mi je otprilike ka razlika između masturbacije i seksa.

E bravo i sam sam htio povući sličnu paralelu

Samo što bi ja rekao da je razlika između čitanja papirnatom izdanja i skena slična kao sex sa pravom žena i onom pod pritiskom od jednog bara.
Pravu ženu treba paziti, maziti, pričati s njom poslije sexa , itd, itd...,
dočim sa lutkom pa ništa brate, naduvaš, obaviš, izduvaš i sretan kao sa pravom samo bez dosadnih monologa poslije obavljenog posla.
Meni digitalno ne može zamijeniti papir i to što sam stariji sve više mi odgovara zavaliti se na kut ili stolicu za ljuljanje i čitati kakvu knjigu ili strip, ali razumijem da ekipa voli digitaliju, pogotovo mlađi koji su rođeni sa mobitelom i tabletom u ruci, it's the future, pa tko voli neka izvoli, kako je kome po guštu
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1596 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 07/11/2022 : 07:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Ali su umrle videteke (i to preko noći praktički) kad je došao jeftini širokopojasni internet pristup i torrent (koji po svojoj prirodi je teško kontrolirati i jedan je od najfer protkola odnosno mreža na Internetu).
CD i DVD mediji/pržilice "poginule" kad su se pojavili jeftini USB uređaji (diskovi i memorijski "štapići").
Kad će tisak biti dovoljno jeftin (a dogodit će se i to prije ili kasnije, možda i prije nego se misli) bit će to jači udarac izdavačima. Mislim da će kiosk izdavači prvi nastradati.

Videoteke su dobrom dijelom bile čista piraterija.

Edited by - Kerempir on 07/11/2022 07:59:25
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/11/2022 : 09:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

quote:

E bravo i sam sam htio povući sličnu paralelu

Samo što bi ja rekao da je razlika između čitanja papirnatom izdanja i skena slična kao sex sa pravom žena i onom pod pritiskom od jednog bara.
Pravu ženu treba paziti, maziti, pričati s njom poslije sexa , itd, itd...,
dočim sa lutkom pa ništa brate, naduvaš, obaviš, izduvaš i sretan kao sa pravom samo bez dosadnih monologa poslije obavljenog posla.
Meni digitalno ne može zamijeniti papir i to što sam stariji sve više mi odgovara zavaliti se na kut ili stolicu za ljuljanje i čitati kakvu knjigu ili strip, ali razumijem da ekipa voli digitaliju, pogotovo mlađi koji su rođeni sa mobitelom i tabletom u ruci, it's the future, pa tko voli neka izvoli, kako je kome po guštu

A vidiš, meni je najveći turn on žena koja šuti nakon seksa(U stvari da šuti općenito).
Da san tija pričat iša bi na kavu.

Šta se čitanja sa ekrana tiče,nek čita ko oće, ali na konstatacije kako je to budućnost i u stvari ista stvar mi se zapjene usta i postajen agresivan.
Oćemo li onda u budućnosti ić čitat stripove u kino?
Zamišljan situaciju u kojoj me neko pita šta san zadnje čita, a ja kažen da san bija u Cinestar čitat Inkala jer to triba vidit na velikome ekranu.
I nek izbace oblačiće za tekst, samo nagrđuju crtež. Šta je problem dosnimit glasove na digitalni strip?

Šta više ljudi imaju ić u Rim vidit Papu?
Šta imaju gledat Mona Lisu?
Pridlažen Francuzima da Louvre pritvore u hostel a Mona Lisa će bit pay per view na ekranima. Za dva eura više možeš sam docrtavat sliku kako ti paše, a za 3 Eura Mona Lisa piva. Samo joj gurneš stik i piva sve.

A onda, oće li i tariguz(toalet papir) bit digitalan?
Seren se na digitalu i sve čipove ovoga svita.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 07/11/2022 09:37:45
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/11/2022 : 09:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani, ova ideja za čitanje digitalnih stripova u kinu ti je predobra! Bez zajebancije, oću to sad i odmah! :P

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/11/2022 : 09:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Nesvrstani, ova ideja za čitanje digitalnih stripova u kinu ti je predobra! Bez zajebancije, oću to sad i odmah! :P

Ja bi Mona Lisu koja piva Hajdukove pisme.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Bokoja
New Member

137 Posts

Member since 26/11/2020

Posted - 07/11/2022 : 09:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Bokoja a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam negde pročitao da su u Italiji pokušali da prodaju u digititalnom obliku za po 0.5€ Bonelli i Diabolik i da je to bio potpuni fijasko.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/11/2022 : 09:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta se čitanja sa ekrana tiče,nek čita ko oće, ali na konstatacije kako je to budućnost i u stvari ista stvar mi se zapjene usta i postajen agresivan.

Zato šta ovo o čemu se govori doživljavaš na krivi način, odnosno izvrćeš stvari.
Pa zar nisu budućnost? Zar digitaliziranje svega nije budućnost? Tj ne čak i budućnost, već sadašnjost... Streaming kako filmova i serija, tako i muzike, malo po malo i kod nas postaje svakodnevnica. Međutim, ti to doživljavaš ko da će fizički medij u potpunosti nestat, a to se neće dogodit. Nije se dogodilo s nijednim dosadašnjim vidom umjetnosti, pa tako neće ni sa stripovima. Koegzistirat će zajedno i svak će imati sebi na izbor šta god ga je volja. Meni recimo ne pada na pamet kupovati DVDe ili Blueray filmove dok god postoji HBOgo ili Netflix recimo. Također, tu i tamo kupim pokoju igru za PC i to je isključivo digitalni download preko Steama. Fizičku igru na DVDu nisam kupio valjda 15 godina, nevezano šta uz takva fizička izdanja zna doći puno lijepih bonus stvari.

Oćeš fizičke printane stripove? Bit će ih.
Oćeš digitalnu biblioteku? Bit će i toga.

Jedno ne isključuje drugo, a ljudi se ponašaju ko da je.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 07/11/2022 09:22:52
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/11/2022 : 09:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedno ne isključuje drugo, ali će zato jedno učinit drugo skupljin.

Inače, kako ja budućnost ljudskog roda vidin ka Hobre budućnost, a ne ka Inkal budućnost, mislin da ćete vi svoje stikove sa stripovima moć bacit u škovace, a mi ćemo kolorke minjat za konzerve fažola i kompota od breskve.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
397 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 07/11/2022 : 09:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

quote:

Ok, kupiš od Strip Agenta i mirna Bosna.

Bila bi mirna Bosna da gospodin nije jako sujetan i uvredjen, pa se prisljemcio uz Boru i odlucio da ipak nemam priliku da kupim to izdanje nego njegovo...I to je sve sto treba da se zna oko branilaca srpske citalacke publike..
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/11/2022 : 09:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedno ne isključuje drugo, ali će zato jedno učinit drugo skupljin.

Srića pa su sad cijene konstantno iste i knjige i stripovi ne poskupljuju nikako. Čekaju digitalu da se to može dogodit. Ili npr. Libellus konstantno smanjuje tiraže i podiže cijenu zato što mu prijete digitalna izdanja? Mda...

Mišljenja sam da će od 100% ljudi koji kupuju fizičke stripove njih možda 6-7% prijeći na digitalna i odbaciti fizička, a lako moguće da sam i s tim brojem pretjerao. Međutim, digitalna izdanja će kupovati i oni ljudi koji prije toga uopće nisu kupovali fizička i tu se otvara jedna skroz nova fronta i mogućnost zarade te se pojavljuje nova publika. Pogotovo ukoliko model bude na šemu pretplate ili godišnje članarine, kao knjižnice recimo. Pogledaj Spotify ko primjer.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 07/11/2022 09:50:35
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/11/2022 : 09:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

Boje se izdavači piraterije digitalnih izdanja. Tko bi onda kupovao ne samo tiskano već i digitalno izdanje. To je jedini razlog zašto još nisu uveli. Ako filmska i glazbena idustrija nije uspjala riješiti zaštitu već 20 godina, a da se nije pojavio brzo pirat, neće ni stripovi.

Filmska i glazbena industrija je riješila pirateriju. Više ljudi danas ima pretplatu na legalne streaming platforme (spotify, deezer, amazon prime, hbo max, netflix, tidal, youtube music, mubi, disney+...) nego što se zajebava sa downloadom. Vani je sigurno tako, a pomalo i kod nas. Nisam skinuo glazbeni file barem 15 godina. Ne ulazeći sad u to koliko su autori sretni sa streamingom u odnosu na nekadašnju prodaju fizičkih izdanja i raspodjelom novca u takvom dealu, sa stajališta konzumenta je 7 eura mjesečno sa instant pristup i automatsku cloud pohranu svega apsolutno bolja opcija od traženja, skidanja i lokalne pohrane, pa makar druga opcija bila i "džabe" (a nije džabe, jer i ta lokalna pohrana se plaća).

No sa čitanjem je malo drugačija situacija...

Edited by - vukozec on 07/11/2022 09:58:14
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/11/2022 : 09:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
@Paka
Ja gledan dugoročno.
Mislin na kompot i fažol.

Nemoj mi za 50 godina dolazit kukat kako si se zaželija kompota i da ti posudin nešto za čitat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 07/11/2022 10:00:52
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 07/11/2022 : 10:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čuh da je taj major Gašpar krenuo prosipati štoseve iz MinKena. Neki ga agent ŠmitEvi vijali po Frankfurtskom vašaru, šta li, jel zna ko detalje?

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page
Page: of 1044  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.45 seconds. Snitz Forums 2000