forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/11/2022 : 09:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Ja predlažem da Marko pokloni Fibru Zlatku Milenkoviću.

Ja predlažen da se ostaviš ćorava posla i konačno napraviš strip o najboljen Hr košarkašu svih vrimena.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/11/2022 : 10:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

kako je već postalo dosadno čitati jednu te istu floskulu od par forumaša "kopiranje fibrinog kataloga"...

znači svako ko izdaje bilo gdje u svijetu slične stripove kao fibra, ustvari je copycat fibre.

logika i analogija za stručnu analizu.

Kriva ti je logika. Nema ništa loše u tome što netko objavljuje iste naslove, baš naprotiv, no činjenica jest da pola tih naslova koji se preklapaju nebi bili objavljeni na srpskom da Fibra prvo nije ispitala teren. Kao što i nikad, ali baš nikad, nebi dobili stripove Manu Larceneta i Chaboutea na srpskom da ih fibra u periodu 2007-09. nije počela prva objavljivati, tako se srpski izdavači nikad nebi sjetili da bi mogli objaviti Rahana sada kad se Fibrin "gamble" pokazao kao hit na interliberu. Uspješna formula se oponaša svuda u svijetu i u svakoj branši, i to je skroz ok.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 10:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ja predlažen da se ostaviš ćorava posla i konačno napraviš strip o najboljen Hr košarkašu svih vrimena.

Divcu?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/11/2022 : 10:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Divcu?

Ma jok.
O Milanu Guroviću.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 10:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Meni je super ovaj kapitalistički ratić za komadić zemlje, pardon papira.
Nema tu neke bitne razlike između izdavačima.

Domaći će se nekak i tolerirat, možda i dogovorit.
Al, sad kad i srbeki hoće komad papira, opet dojdemo na
rat za zemlju.

I gradove.

C,c,c,c ...

Edited by - frano on 19/11/2022 11:11:03
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 11:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

[quote] Kao što i nikad, ali baš nikad, nebi dobili stripove Manu Larceneta i Chaboutea na srpskom da ih fibra u periodu 2007-09. nije počela prva objavljivati, tako se srpski izdavači nikad nebi sjetili da bi mogli objaviti Rahana sada kad se Fibrin "gamble" pokazao kao hit na interliberu.

Jeste, a niko ne bi objavio Sendmena da nije bilo Belog puta, ili Okružen mrtvima da nije bilo Dekare, ili Lokot i ključ da nije bilo Darkwooda.

I nisu bili započeti pregovori za Rahana još pre pet godina od strane DW, pa je sve otišlo bestraga.

Svi izdavači prate strana tržišta, Larsene ne bi nikome promakao bilo Fibre ili ne, kao što ne bi ni OM ni L&K ni...

Ako je neko zaslužan, to je Macan, od koga su mnogi od nas prvi put čuli za određene autore.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Tak je. Nema puno ljudi koji održavaju strip na životu.

A izdavači s ovim nadgrobnim pločama od izdanja doslovno pokapaju sve te stripove.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Izdajete stripove, dečki.
Doslovno.
:)
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/11/2022 : 11:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Silna izdanja a niko da objavi Crossed ili Hexa...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Hihihi ... to, to.
Kad pokopaju sve dobre stripove, mora se dalje ...
Ostaju samo mrtvi stripovi za izdavanje.

I autori tipa Sudžuka, Dješka... ima ih kolko hoćeš.
A sve dragi momci.
Hehehe ... koji zombiland :)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8301 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/11/2022 : 11:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ovo je vec preslo u sferu "moj tata je jaci od tvog" i "nisam ja, on je prvi poceo"... debilana.

Ono sto ja znam je da je meni kao kupcu sada otezano doci do izdanja carobne knjige od strane same carobne knjige. Jeben neki biznismen taj bora...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Zovu to i pohlepa.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Sve je to prirodno.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 11:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Borba.
Tulipana.

I jedni i drugi bu nekaj naučili.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/11/2022 : 12:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Ako je neko zaslužan, to je Macan, od koga su mnogi od nas prvi put čuli za određene autore.

U ovome zapravo ima više istine nego što se na prvi pogled čini. Po Markosovim vlastitim riječima izdavanje Kena Parkera je inicirao upavo Darko.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 12:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

[quote] Kao što i nikad, ali baš nikad, nebi dobili stripove Manu Larceneta i Chaboutea na srpskom da ih fibra u periodu 2007-09. nije počela prva objavljivati, tako se srpski izdavači nikad nebi sjetili da bi mogli objaviti Rahana sada kad se Fibrin "gamble" pokazao kao hit na interliberu.

Jeste, a niko ne bi objavio Sendmena da nije bilo Belog puta, ili Okružen mrtvima da nije bilo Dekare, ili Lokot i ključ da nije bilo Darkwooda.

I nisu bili započeti pregovori za Rahana još pre pet godina od strane DW, pa je sve otišlo bestraga.

Svi izdavači prate strana tržišta, Larsene ne bi nikome promakao bilo Fibre ili ne, kao što ne bi ni OM ni L&K ni...

U pravu si... da se Beli put pitao, nitko nebi objavija Sendmena.
Srića pa su pukli... kao što će svi koji podcjenjivački gledaju na kolege. Ili pokušavaju svoju bahatost progurati na ovaj ili onaj način.
Da, slažem se da je eventualnog kopiranja bilo na obe strane ali u puuuuuuno manjoj mjeri... na prste jedne ruke. Zbog toga ja to tretiram kao slučajnost. Možda nisan u pravu ali brojke govore za sebe i u korist mojoj tezi.
I ne mislim da je kopiranje loše... više to ubacim kao bockalicu kad govorimo o ovim drugim "mutnim" radnjama.
A ti kako normalan i pametan čovik kužiš da će sve što valja a i više od toga ( ponavljam ovo već desetak godina ) biti kad-tad objavljeno na obje strane.
I slažem se za Macana kao inicijalnu kapsulu... i više od toga.

Zašto je Rahan propa?
Dalje, nakon pet godina objaviti ga ne tretiran kopiranjem ali pola godine nakon... to bi već bilo kopiranje. A i Sloba je fan Tangija ako se dobro sićan naših razgovora i eto ga u HR izdanju. Triba kriti planove ko zmija noge. Dokle je ovo sve došlo, k'o šverc plutonija. Odnosno, po svemu sudeći tek će se švercati. Darkwoodu želim da se vrati na staze slave.
Ali opet ponavljam, mislim da to nije problem ove priče... Nema to veze ni sa jezicima ili susjedskim odnosima.

Ili da sve ovo napisano pobrišem i samo napišem...

POHLEPA!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 12:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U ovome zapravo ima više istine nego što se na prvi pogled čini. Po Markosovim vlastitim riječima izdavanje Kena Parkera je inicirao upavo Darko.

Ili Dado iz Libellusa?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/11/2022 : 12:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

quote:

Ili Dado iz Libellusa?

Koliko je meni poznato, KP je Markosov projekt u koji je uložio vlastiti kapital za prava i tiskanje, zato ga je fibra odmah i nastavila izdavati jednom kad je bila osnovna 2006. Dado je samo zgodno uletio 2004. jer je već imao otvorenu firmu. Nego, je li bi bilo Libellusa da nije bilo ovog sajta?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/11/2022 : 12:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slovenija nema HDZ, tako da te priče da je Slovenija li-la sa nama, obisi mačku o rep.
Ka šta je Srbija vukojebina za Hrvatsku, tako je i Hrvatska vukojebina za Sloveniju.
Tako je bilo i za vrime Jugoslavije, tako je i danas.
E da, neznan je li znaš, ima Hrvatske i iza Lučkoga.

Bez politike molim.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6674 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 19/11/2022 : 12:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Svi izdavači rade predano svoj posao.
Ali on je trgovačke prirode i prije ili kasnije sve se zavrti oko love i kefanja su neminovna.

Meni će najbolji izdavač biti onaj koji plati nekog domaćeg autora da stvori albumčić.

Predlažem Maksima Šimića.

Njega je izdavač i urednik, Dekara, već odavna skužio.
Tako da je meni poslije Macana, Dekara najbolji :)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 12:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

U pravu si... da se Beli put pitao, nitko nebi objavija Sendmena.

Bio nekad jedan grafit u mom kraju, „Bobani su među nama”. Neretko ga citiram.

quote:

Srića pa su pukli... kao što će svi koji podcjenjivački gledaju na kolege. Ili pokušavaju svoju bahatost progurati na ovaj ili onaj način.

True. Praksa je pokazala da na duže staze bilo da izdavači nešto brane, ili vlasnici prava, ili zastupnici vlasnika prava, to ne vredi.

quote:

Da, slažem se da je eventualnog kopiranja bilo na obe strane ali u puuuuuuno manjoj mjeri... na prste jedne ruke. Zbog toga ja to tretiram kao slučajnost. Možda nisan u pravu ali brojke govore za sebe i u korist mojoj tezi.
I ne mislim da je kopiranje loše... više to ubacim kao bockalicu kad govorimo o ovim drugim "mutnim" radnjama.
A ti kako normalan i pametan čovik kužiš da će sve što valja a i više od toga ( ponavljam ovo već desetak godina ) biti kad-tad objavljeno na obje strane.

Bojim se da je ovde nesporazum. Oglasio sam se na „Da nije XY izdavača, nikada ne bismo imali YX strip”, što je naprosto netačno.

Da li neko nekoga kopira, druga je priča.

quote:

I slažem se za Macana kao inicijalnu kapsulu... i više od toga.

Apsolutno.

quote:

Zašto je Rahan propa?

Nije Rahan, nego Dw.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 12:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oglasio sam se na „Da nije XY izdavača, nikada ne bismo imali YX strip”, što je naprosto netačno.

Pardon, da se dopunim: netačno je da ne bismo videli YX nagrađivani strip ultrapoznatog autora.

Nisam siguran da bi bilo, recimo, ovdašnjeg izdanja Neustrašive Zorke da nije Dekare.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/11/2022 : 13:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Oglasio sam se na „Da nije XY izdavača, nikada ne bismo imali YX strip”, što je naprosto netačno.

Pardon, da se dopunim: netačno je da ne bismo videli YX nagrađivani strip ultrapoznatog autora.

Nisam siguran da bi bilo, recimo, ovdašnjeg izdanja Neustrašive Zorke da nije Dekare.

Dobro, "nikada" je malo prevelika riječ, ali zašto onda dosad nismo dobili "Ljubav i rakete" ili "Tvrđu" na srpskom s obzirom da su to isto nagrađivani stripovi ultrapoznatih autora? Ima li to kakve veze s time što se Fibra "opekla" s tim naslovima?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/11/2022 : 13:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ni najmanje. I jedan i drugi strip je teško upakovati. Nije potrebno Fibrino iskustvo da bi se videlo da je tough sell. I zar nije bilo nekih pokušaja L&R u Srbiji? Nisam siguran, ispravite me ako grešim. A Tvrđe, iznenadilo bi me da ih ne vidimo nekada.

Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000