forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 376

dovlajoe
Junior Member

Serbia
381 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 18/12/2022 : 08:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Konačno zasluženo hlađenje za lika koji se preterano uživeo u nick koji nosi. Progonjen unutrašnjim demonima, potrebom za efektnošću i deljenjem neke njegove kosmičke pravde, a nadasve Čarobnom knjigom, uvek iskonstruiše aktuelnog neprijatelja kome se obraća prizemnim i neprimerenim postovima, kojim truje svaku temu na kojoj se pojavi. Dozvolio je sebi konflikt i sa učtivim i uvek odmerenim alexts-om. Hvala moderaciji za odmor od poglavice.
P.S. Ovaj post je napisan pre objavlivanja prethodnog i svaka sličnost sa njim je slučajna
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 18/12/2022 : 09:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Dobro, znam, Aleks... Poglavica pljasne čvrgu pa kaže- mućni glavom. Treba to bez te čvrge. Osetljivi smo, odma se u sledećoj hvatamo mame, tate pojedinih delova tela itd.
Nekako se lako pređe sa suštine koju poglavica kaže. I malo zameniš teze i dobiješ četri bambija.

Malo sam razočaran. Ovim rečima bukvalno pravdaš upotrebu takvog vokabulara. Čak ni ne znam ko je Jagodabg, ali je bilo užasno čitati na koji način je isprovociran. Ne opravdavam to. Čudna je ta "osetljivost" koja ti izgleda ne smeta, a zamenom teza u stvari dobiješ "agresivnost".
Ako Markos nema problem sa tim ili nije javno izašao, s kojim pravom se pojedinac koga očigledno ne zanimaju ČK izdanja ili je pogođen potezom zabrane, vata vređanja ovih drugih?

Mani se tih neutralnih govora, tapšanja po ramenu,... za prostakluk u vidu ličnog vređanja, ne bi trebalo da bude opravdanja.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25519 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2022 : 10:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Suština je da on ima lični problem koji traje godinama, i da ne ume da piše normalno na forumu i nikad nije. Lik ratuje godinama, zatrovao je Darkwood forum poodavno, a sad ćemo barem malo odmoriti ovde dok se ne vrati. Ja sam i otišao sa Darkwooda kad mi je bilo jasno da moderacija ladi jaja po pitanju takvih internet ratnika.
Porazno je da bilo ko brani čoveka sa njegovim rečnikom.

Za ČK/Fibra stvari nam ništa nije on rekao što bilo ko od nas već ne zna.

Da, ovo je najbolja definicija situacije.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25519 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2022 : 10:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Dobro je što je mladjo reagovao, pošto nisam zalazio u ovaj topic neko vreme.

Moje mišljenje je da se ovakvo ponašanje graniči sa trajnim banom, ali ok, može i ovako.

Hajmo sad da se vratimo na temu.

Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2222 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 18/12/2022 : 10:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Saale, ne zajebavaj iznova, nemam vremena da se vrtim u krug.
Al nacrtaću ti šta sam rekao.
Rekao sam da je moglo bez te "čvrge"- u prevodu, trebalo je to bez te agresivnosti u postovima reći. Znaaači- nisam opravdao takav vokabular.
A ono što sam u nastavku rekao je da se većina uhvati za taj vokabular pa previdi suštinu onoga što je čovek rekao.
Što, opet i ti činiš. Jer na moj post opet konstruišeš priču o njegovom vokabularu. Prosto zameniš teze i ispišeš netačan post.
A ne kažeš ništa na temu moralnosti reklamiranja ČK ovde i pod ovim okolnostima.

I niti sam tražio smanjenje kazne za poglavicu, niti prozivao moderaciju, niti sam ikako opravdavao način izrečenog. Odakle ti izvučeš da ja njega opravdavam?
I da hoću, njemu svakako ne treba advokat, on što bi rekli, svesno piše.
Jagodabg, je korektan član, ne znam ni što se nastavljao u raspravi...
Ali, ono što opet nisi video je suština, a baš me zanima kakav je tvoj lični moralni stav, pošto vidim da imaš visoke moralne vrednosti.
Treba li ČK reklamirati ili ne iako nije zabranjeno. I da li je to vid podrške Bori koji "zabranjuje" nama da normalno pazarimo Fibru u Srbiji?
Ja sam se više nadovezao na Aleksa, gde sam shvatio da je po njemu normalno podržavati ČK ovde. Jer nije zabranjeno.
I čovek nije pogrešio. Ali možda nije ni u pravu. Pa sam očekivao njegov odgovor na to.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 18/12/2022 11:20:55
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/12/2022 : 12:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Dobro je što je mladjo reagovao, pošto nisam zalazio u ovaj topic neko vreme.

Moje mišljenje je da se ovakvo ponašanje graniči sa trajnim banom, ali ok, može i ovako.

Hajmo sad da se vratimo na temu.

Čitan nekoliko puta i ne virujen. Trajni ban? Za šta?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25519 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2022 : 12:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Za to što mu je 99% objava provokacija, uvrede i spam. A očigledno je tako bilo i na dw forumu. I očigledno je da su drugi članovi jedva dočekali da bude udaljen.

Kapiram ja da ti nisi u stanju da shvatiš da su sve to razlozi da neko ne bude na forumu, ali nisam drugo ni očekivao.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/12/2022 : 12:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za to što mu je 99% objava provokacija, uvrede i spam. A očigledno je tako bilo i na dw forumu. I očigledno je da su drugi članovi jedva dočekali da bude udaljen.

Kapiram ja da ti nisi u stanju da shvatiš da su sve to razlozi da neko ne bude na forumu, ali nisam drugo ni očekivao.

Tako je,ja san glup al eto ti mnogo pametan pa si mi sričon objasnia.
Hvala ti,sad san manje glup, posta san pametan poput tebe.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25519 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2022 : 12:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nisam rekao da si glup, niti sam to mislio.

Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
381 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 18/12/2022 : 13:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote

lwood: Čitan nekoliko puta i ne virujen. Trajni ban? Za šta?

Kao neko ko je napisao 45.000 postova trebao bi malo bolje razumeti opšteprihvaćena pravila normalnog ponašanja na forumu i prilikom bilo koje javne komunikacije. Ako ne vidiš nedostatak kućnog vaspitanja (odgoja) onog koga braniš, dovodiš u pitanje i svoj. Moderatori su apsolutno u pravu, čak su bili strpljivi i blagi.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3301 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/12/2022 : 13:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Treba li ČK reklamirati ili ne iako nije zabranjeno. I da li je to vid podrške Bori koji "zabranjuje" nama da normalno pazarimo Fibru u Srbiji?
Ja sam se više nadovezao na Aleksa, gde sam shvatio da je po njemu normalno podržavati ČK ovde. Jer nije zabranjeno.
I čovek nije pogrešio. Ali možda nije ni u pravu. Pa sam očekivao njegov odgovor na to.

Ajde onda, pusti moralnu dvosmislenost i kaži šta bi ti da uradiš da čujemo?
Ako Markos ne želi da zabrani pominjanje ČK na forumu, misliš da treba da postoji moralna policija u vidu samih forumaša, kad već svako od nas nema toliku želju da duboko posegne u svoju dušu i iskopa najpravičniju odluku sam po sebi, i nametne si autocenzuru?

Moje mišljenje je da ČK i Komiko nakon svojih odluka ni ne bi trebalo da se sami javljaju na forumu, ali isto tako, to ne znači da mi sami, obični kupci ne treba da ih pominjemo. Bave se stripovima, postoje i dalje, a mnogi će i dalje čitati ta izdanja. Ko ne želi da čita/gleda/sluša isti topik, samo ga preskoči i mirna Bačka.

Sem u slučaju ako sam Markos ne kaže drugačije što bi bilo razumljivo, ali mislim da je glupo da bilo ko od nas običnih čitalaca se petlja na ovaj način u tu bitku.

Edited by - Red Marquis on 18/12/2022 13:31:59
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
381 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 18/12/2022 : 14:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Potpisujem Red Marquis-ov post!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25519 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2022 : 14:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moje mišljenje je da ČK i Komiko nakon svojih odluka ni ne bi trebalo da se sami javljaju na forumu, ali isto tako, to ne znači da mi sami, obični kupci ne treba da ih pominjemo. Bave se stripovima, postoje i dalje, a mnogi će i dalje čitati ta izdanja. Ko ne želi da čita/gleda/sluša isti topik, samo ga preskoči i mirna Bačka.

Sem u slučaju ako sam Markos ne kaže drugačije što bi bilo razumljivo, ali mislim da je glupo da bilo ko od nas običnih čitalaca se petlja na ovaj način u tu bitku.

Upravo tako.

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2005 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/12/2022 : 14:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Apsolutno se slazem iz razloga koji su dosta puta navedeni - konstantne provokacije. Steta sto ti nisi odreagovao.

I ja bih franu na trajni ban ali on je povlascen pa moze i da vredja, provocira, spamuje i radi sta god mu je volja.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/12/2022 : 14:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Treba li ČK reklamirati ili ne iako nije zabranjeno.

Red Marquis me preteče - svako piše prema svojoj savesti, "moralna policija" koja pravdu sprovodi prema svojim aršinima, je neprihvatljiva.

Meni su stripovski forumi produžetak/dopuna razgovora o stripovima iz "realnog" života. Kao što uživo razgovore među ljubiteljima stripa ne doživljavam kao REKLAMIRANJE, tako ne mislim ni da je ovo to.

Reklamiranjem - advertajzingom bave se profesionalci, obučeni i plaćeni za to. Ovde stripofili razmenjuju informacije i utiske.

Kad neko obavesti da je izašao strip Vila Ajznera, to je bitna informacija za stripovsku zajednicu. Treba li da zabranimo pominjanje Dostojevskog ako ga objavljuje ČK ili neki drugi nepoželjan izdavač? Doduše, Ukrajinci su već to radili, ali se ne slažem sa takvim stvarima, a nije valjda ovde baš dotle došlo?
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2222 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 18/12/2022 : 15:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Taman posla da neko ovde bude policija.
Naravno da je to ostavljeno svakom pojedincu da odlučuje. I niko tebi ne brani da kupuješ ČK stripove i da pišeš o njima i da ih komentarišeš. Al meni neko brani da kupujem Fibrine stripove, pa onda ne mogu da ih čitam i ovde komentarišem. E, sad... Dal to ima bilo kakve veze sa izdanjima ČK. To se ja pitam...

Resistance is futile.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/12/2022 : 19:07:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dovlajoe

lwood: Čitan nekoliko puta i ne virujen. Trajni ban? Za šta?

Kao neko ko je napisao 45.000 postova trebao bi malo bolje razumeti opšteprihvaćena pravila normalnog ponašanja na forumu i prilikom bilo koje javne komunikacije. Ako ne vidiš nedostatak kućnog vaspitanja (odgoja) onog koga braniš, dovodiš u pitanje i svoj. Moderatori su apsolutno u pravu, čak su bili strpljivi i blagi.

Kako da ne. Ovo ispada da ne smi niko pisnit protiv izdavaca.
Al svejedno,ck me ne zanima ionako ne izdaju nista sta bi kupova.
Ako se odluce za Crossed ili JH onda moze.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3301 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/12/2022 : 19:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Ne pravi zamene teza. Čovek ide i vređa svakog redom na forumu ko ne svira u njegovu frulu, valjda tu mora da postoji neka granica.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/12/2022 : 20:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by alexts

Jedna je stvar kritičko, pa i oštro, komentarisanje kvaliteta ČK izdanja, a sasvim nešto drugo napadi i vređanja svakog ko najavi izlazak njihovog izdanja i druge informacije, kaže da je kupio ili (čak!) i pohvali njihovo izdanje.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21250 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/12/2022 : 20:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
udaviste bre ljudi;ajmo dalje sa pričom o stripovima.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3301 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 18/12/2022 : 21:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Mi barem pogodimo temu izdavača, a ti pišeš na DW topiku o ČK izdanjima
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/12/2022 : 21:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad uvek neko prekine.

Evo, ja bih voleo da ČK objavi ovo:

Prebrzo se prešlo na nove stripove o Spajdermenu, razne multiverzume i Moralese, a dosta toga od ranije nije objavljeno, a trebalo bi da bude u ediciji The Best of Spajdermen. Evo, ovo se nadovezuje, na neki način, na Hobgoblin sagu koja je objavljena ranije i zaključuje je, samim tim je poželjno.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21250 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/12/2022 : 21:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mi barem pogodimo temu izdavača, a ti pišeš na DW topiku o ČK izdanjima

ova novogodišnja akcija mi se čini zanimljivom,pošto mi fale nekoliko Valijanata i Džeremaja - znači ako uzmem najmanje pet stripova iz ponuženih edicija, a to je bezmalo čitav katalog,dobijam albume po 60% cene;što je 1200 za Džera i starije Valijante,te 1380 za zadnjih nekoliko - to je odlična prilika za popunjavanje rupa.

edit:sa tim što imam jedan problem - nemam pojma dokle sam stigao sa oba serijala.Niti znam gde mi stoje nabavljeni primerci (kreten);u stvari,Valijanti 11-14 mi stoje u mojoj sobi,to su verovatno zadnji nabavljeni primerci,a Džera nisam ni kupio više od 3-4

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 18/12/2022 22:17:18
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 19/12/2022 : 01:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
Jesam li ja jedina budala kojoj ovakve stvari smetaju?

Edited by - Duh_koji_hoda on 19/12/2022 01:58:36
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2860 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 19/12/2022 : 02:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ajde onda, pusti moralnu dvosmislenost i kaži šta bi ti da uradiš da čujemo?
Ako Markos ne želi da zabrani pominjanje ČK na forumu, misliš da treba da postoji moralna policija u vidu samih forumaša, kad već svako od nas nema toliku želju da duboko posegne u svoju dušu i iskopa najpravičniju odluku sam po sebi, i nametne si autocenzuru?

Ceo dan čekam net, pošto sam bio u putu u inostranstvu, kako bih napisao sličan post.

Edited by - jagodanbg on 19/12/2022 02:23:25
Go to Top of Page
Page: of 376 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.87 seconds. Snitz Forums 2000