forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 340

Deki86
Average Member

Croatia
848 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 29/12/2022 : 18:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Volio bi da se zgotovi Zagor almanah edicija, ili da se barem javno kaže da li će se ići dalje sa tim, pa ako ne, nabavim Ludens izdanje. Zadnji almanah je bio još u broju ZS 23. S druge strane ne volim reizdanja redovne serije. Da me to zanima, skupljao bi Odabrane priče.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26939 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/12/2022 : 20:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne znam što čekaš s almanasima?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 29/12/2022 : 23:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ni ja. Ludensovi su tu, možeš ih naći za jako male pare.
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
848 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 30/12/2022 : 15:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
A evo nada umire posljednja. Volio bi da Veseli četvrtak bude dosljedan i nastavi s Almansima. A pola Ludensovih nema po aukcijama.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/12/2022 : 17:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

Kvalitet priča nije bitan kod ovakvog izdanja.
Očekuje se od izdavača, koji je neki strip serijal pokrenuo od nekog broja "xyz", a onda krenuo sa objavljivanjem svih brojeva od broja jedan - da pokuša što pre da objavi brojeve koji nedostaju izmedju njih.
Umesto toga, oni po ko zna koji put objavljuju već objavljenu priču (evo sada i u OP - Vikinge), a imaju toliko toga što nisu objavili (a u Srbiji nikada nije ni objavljeno).
Da su kompletirali Zagorov serijal, onda bi ovakva izdanja imala smisla, trenutno ga nema mnogo.
Kako su krenuli, objaviće u ZS i OP sve priče koje su objavili u KI - jer im je to najlakši način da otaljaju izdavački posao.
Sve bi bilo u redu da nemaju ekskluzivno pravo na meni najbitnije Bonelijeve serijale, a objavljuju ih na kašičicu, a KI jednom u pet godina.
Da postoji još jedan izdavač Zagora, Teksa, Mister Noa, Martija - baš bi me zabolelo šta i kako objavljuju, ovako... šta reći...

I treba da obajeve, ako ne sve bar one najbitnije price iz ranog perioda, pa i Zlatnog perioda Zagora, bez obzira na KI, jer ovde se radi o kiosk izdanju koje je najmanje bar 6 puta, i vise u tirazu, a u Srbiji su te price izasle pre nekoliko decenija u ZS i LMS...

I vise puta je receno, u sta ne sumljam, izdavanje vec obajvljenih prica bilo kog junaka na ovaj ili onaj nacin ranije, nema veze sa izdavanjem nikad neobjavljenih prica bilo kojeg junaka, tj. da oni sprecavaju izdavanje ovih drugih... Ponuda na kioscima, a i u knjizarama je nikad veca, pa ne razmem toliku teznju za tim nekim novim izdanjima...

Edited by - Bruce Springsteen on 30/12/2022 17:39:42
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/12/2022 : 17:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deki86

Volio bi da se zgotovi Zagor almanah edicija, ili da se barem javno kaže da li će se ići dalje sa tim, pa ako ne, nabavim Ludens izdanje. Zadnji almanah je bio još u broju ZS 23. S druge strane ne volim reizdanja redovne serije. Da me to zanima, skupljao bi Odabrane priče.

Receno je da ce nastaviti sto se tice Zagor almanaha, samo ne znam sta dalje planiraju sa M.Nom jer su izdalisve sve njegove almanhe...
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2309 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 31/12/2022 : 14:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

I treba da obajeve, ako ne sve bar one najbitnije price iz ranog perioda, pa i Zlatnog perioda Zagora, bez obzira na KI, jer ovde se radi o kiosk izdanju koje je najmanje bar 6 puta, i vise u tirazu, a u Srbiji su te price izasle pre nekoliko decenija u ZS i LMS...

I vise puta je receno, u sta ne sumljam, izdavanje vec obajvljenih prica bilo kog junaka na ovaj ili onaj nacin ranije, nema veze sa izdavanjem nikad neobjavljenih prica bilo kojeg junaka, tj. da oni sprecavaju izdavanje ovih drugih... Ponuda na kioscima, a i u knjizarama je nikad veca, pa ne razmem toliku teznju za tim nekim novim izdanjima...

Vidi, reagovao sam na najavu kolekcionarske knjige sa Zagorovim epizodama, gde oni, u situaciji kada u KI nisu objavili 550+ epizoda - ponavljaju dve priče.
Teško da to ne utiče na brzinu objavljivanja KI, ako uzmemo u obzir kojom brzinom idu u poslednje vreme.

Što se tiče OP - apsolutno si u pravu.
Ne samo kod Zagora - nadam se da će uskoro početi da u ZS objavljuju i Mister Noove epizode objavljene u dosadašnjih devet KI knjiga, Martijeve epizode objavljene u dosadašnje četiri KI knjige i Teksove epizode objavljene u dosadašnjih sedam KI knjiga (da ne pominjem Dilana i odlične prve epizode serijala).
Jer, kao što ti napisa - ova izdanja idu u 6 puta većem tiražu i red je da te najbolje epizode budu dostupne i običnim kupcima, a u Srbiji su te epizode objavljene pre više decenija u ZS, LMS i vanrednim brojevima.

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2332 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 31/12/2022 : 20:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Ni ja. Ludensovi su tu, možeš ih naći za jako male pare.

Najisplativije je kupiti komplet.Ja sam ovdje na aukcijama,prije malo više od godinu dana kupio odlično očuvani komplet za 120 kn.

#!??
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 31/12/2022 : 23:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Vidi, reagovao sam na najavu kolekcionarske knjige sa Zagorovim epizodama, gde oni, u situaciji kada u KI nisu objavili 550+ epizoda - ponavljaju dve priče.
Teško da to ne utiče na brzinu objavljivanja KI, ako uzmemo u obzir kojom brzinom idu u poslednje vreme.

Što se tiče OP - apsolutno si u pravu.
Ne samo kod Zagora - nadam se da će uskoro početi da u ZS objavljuju i Mister Noove epizode objavljene u dosadašnjih devet KI knjiga, Martijeve epizode objavljene u dosadašnje četiri KI knjige i Teksove epizode objavljene u dosadašnjih sedam KI knjiga (da ne pominjem Dilana i odlične prve epizode serijala).
Jer, kao što ti napisa - ova izdanja idu u 6 puta većem tiražu i red je da te najbolje epizode budu dostupne i običnim kupcima, a u Srbiji su te epizode objavljene pre više decenija u ZS, LMS i vanrednim brojevima.

Da, svakako prostor u ZS narocito je otvoren za M.Noa, jer je VC vec ranije najavio da ce njegove Nove avanture u 14 epizoda da izda u redovnoj seriji odmah posle poslednje epizode redovne serije u originalu, a to je vec 2023. godine, tako da da tu ima puno prostora u ZS za njegove starije epizode... Sto se tice Teksa tu ih imamo vec i nadam se da ce tako nastvaiti, a evo i sledeca ZS je jedna nova Teksova prica do sada neobjavljena kao kiosk izdanje na nasim prostorima, nisam siguran i u knjizarama kada je u pritanju Libellus da li je obajvio istu...
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1837 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 04/01/2023 : 00:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Svakako objavice i specijalne br Mister Noa
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
848 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 06/01/2023 : 18:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by jaki

Zar se opet vraća Olaf Botanešto u novim zagorovim epizodama,pa se onda stara pojavljivanja umeću u ZS?

zavrsio je taj karijeru u lu gigantu #

Upravo sam išao čitati taj strip i hvala puno što si mi ga unaprijed upropastio.

Edited by - Deki86 on 06/01/2023 18:52:33
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26939 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2023 : 15:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
848 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 18/01/2023 : 15:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Uuu. A šta je u sljedećem broju?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21178 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/01/2023 : 16:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
to veseljaci!!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

svetox
Starting Member

Serbia
76 Posts

Member since 07/03/2021

Posted - 18/01/2023 : 17:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send svetox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deki86

Uuu. A šta je u sljedećem broju?

Trebalo bi da budu Priče iz baze Drugde, jer su bile u brojevima 5, 15, 25 i 35, pa se očekuju i u broju 45. Naravno, ko nabavi ovaj strip, neka fotografiše i postavi sliku.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26939 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2023 : 17:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Psdz bi trebale ići u 45.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7729 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 18/01/2023 : 18:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Psdz bi trebale ići u 45.

Psdz
Pibd
Jdjp
Dsdz
Jčjp
...nastavi niz..
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26939 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2023 : 18:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

PIBD

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11559 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 18/01/2023 : 22:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11559 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 18/01/2023 : 22:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26939 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2023 : 22:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ipak Villa...
Sva srića pa nisam još pokleka sa varijant naslovnicama.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18959 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/01/2023 : 22:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
B naslovnica puno bolja,,
Nisam mislio da čo to ikad izjaviti, kad je Villa u pitanju.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26939 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2023 : 23:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne bi ta desna noga tolika trebala biti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8322 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 19/01/2023 : 00:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne bi ta desna noga tolika trebala biti.

Položaj je problematičan. Ako je crtač hteo pozu gde Tex stoji mirno, desna noga je trebala više nazad, više da bude u skraćenju, samim tim da bude manja. Ako je desnom nogom zakoračio napred, kako deluje nacrtano, onda gornji deo tela nije baš usklađen.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18959 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/01/2023 : 03:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Da, u pravu ste..pomaklo mi..
desna nožica se malo izdužila...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 340 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000