forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 376

jagodanbg
Senior Member

2860 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 09/01/2023 : 13:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Super za Planetes, jeste, još 30 din više nije problem.
Samo što to mislim da ovo znači da će da se desi ono što sam pisao pre mesec dana, da će proterivanje Fibre da znači i to da će da se od nove godine stripovi da im poskupe. Mada, kada vidim cene po marketima, novih 10 odsto poskupljenja stripova je sitnica.

Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 09/01/2023 : 14:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
^

Ovo gore tako nije tačno ali ajde...cene su % sigurno bliže 30-40 % što se tiče hrane...Elem ČK i dalje meni u Bg nije dostavila paket (napominjem Bg jer se jako potencira da se razlika pravi između Bg i unutrašnjosti) koji je kupljen na sajtu 26.12....just saying.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3302 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 09/01/2023 : 14:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Što reče Unngenant, nema šanse da je ovako malo poskupelo.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13483 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 09/01/2023 : 14:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Kamo sreće da je samo 14% poskupljenje.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2860 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 09/01/2023 : 15:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
aha, ja sam uneo pometnju :D
chart se odnosi na 2021.
u 2022. je bar 40%, u pravu ste
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/01/2023 : 12:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ma zar ste sumnjali da će ČKartel vremenom da podigne svoje cene,odnosno barem bi to uradili kad bi napravili monopol izbacivši hrvate,a verovatno i neke domaće izdavače/striparnice tokom vremena iz igre.
Al su se malo zajebali u proračunu,neće im to proći - ako bih pravio neku analogiju,isto kao što su hteli (svetska klika,duboka država ili kako se već zovu) da nam proture vakcine za koronu i samu koronu sa svim što ona donosi;ne kažem da nisu donekle i uspeli,kao i da će im to proći jednog dana,ali u ovom trenutku ne,još nismo tolike ovce,generalno gledajući.
E ista je priča sa ČKartelom i njihovim mafijaškim potezima.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 10/01/2023 12:07:27
Go to Top of Page

darkovski
Starting Member

16 Posts

Member since 10/01/2019

Posted - 10/01/2023 : 14:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send darkovski a Private Message  Reply with Quote
Begunci 1 I 2
Kratko, obožavam scenaristu Brian K. Vaughan-a. Ma koliko priča bila nebulozna, kad bi ti je neko prepričao, on te tako dobro uvuče i strip i vozi, neverovatnom brzinom. Likovi, njihovi ljubimci, njihove moći,kriminalci, sve čudnije od čudnijeg. A opet ne možeš da prekineš, nego te tera da čitas dalje. Doduše uvek ima fantastičnog crtača pored sebe. Ovog puta to je Adrian Alphona koji je prelepo dočarao sve to.
Veoma mi je drago, što je to jedan od retkih stripova, koji je pročitao moj mlađi (dvanaestogodišnji) sin i pitao “Da li ima još?“. U dva dana je pročitao oba dela (blizu 500 strana), gotovo u dahu. Moja topla preporuka.

Živeli stripovi
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 10/01/2023 : 15:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ma zar ste sumnjali da će ČKartel vremenom da podigne svoje cene,odnosno barem bi to uradili kad bi napravili monopol izbacivši hrvate,a verovatno i neke domaće izdavače/striparnice tokom vremena iz igre.
Al su se malo zajebali u proračunu,neće im to proći - ako bih pravio neku analogiju,isto kao što su hteli (svetska klika,duboka država ili kako se već zovu) da nam proture vakcine za koronu i samu koronu sa svim što ona donosi;ne kažem da nisu donekle i uspeli,kao i da će im to proći jednog dana,ali u ovom trenutku ne,još nismo tolike ovce,generalno gledajući.

Ko je bre poturao koronu i vakcine? Pa toliko ljudi pomrlo na sve strane da je nemoguce da ne znas nikoga ko je nagrabusio, pa izjavljujes tako nesto.
Ja razumem da neko sa IQ manjim od 20 to izjavi, ali tebe ne razumem.

Edited by - Cuvam starudije on 10/01/2023 15:38:08
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40485 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/01/2023 : 15:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Anto erodirao :D

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1139 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 10/01/2023 : 16:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

quote:

Ko je bre poturao koronu i vakcine? Pa toliko ljudi pomrlo na sve strane da je nemoguce da ne znas nikoga ko je nagrabusio, pa izjavljujes tako nesto.

Imaš pravo. Meni je prijatelj preminuo nakon što se
cijepio. Isto tako jedan mi je prijatelj preminuo od
posljedica korone (izašao iz bolnice i korona mu se
vratila a on nije htio natrag u bolnicu) tako da ovo
s IQ manjim od 20 objesi mačku o rep ali, niti je
danas vrijeme, niti je ovo mjesto za takve rasprave.
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
131 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 10/01/2023 : 16:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Unngenant

^

Ovo gore tako nije tačno ali ajde...cene su % sigurno bliže 30-40 % što se tiče hrane...Elem ČK i dalje meni u Bg nije dostavila paket (napominjem Bg jer se jako potencira da se razlika pravi između Bg i unutrašnjosti) koji je kupljen na sajtu 26.12....just saying.

Axa, znaci nisam jedini koji je porucio pre nove godine a nije stiglo. Ako je kako kazes, meni ce u Sabac stici onda polovinom februara narudzbina :P Sve mi je draze u poslednje vreme da odem u knjizaru i to sto nadjem platim punu cenu, bez da se natezem sa posiljkama a i postarinama koje su fino poskupele.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2860 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 10/01/2023 : 16:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
A sto ne porucujes iz Alan Forda?
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2742 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 10/01/2023 : 16:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Najbolje iz AF.

Ovde nije najveci problem sto toliko kasne, nego u kakvom ce stanju da dodje.

Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1139 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 10/01/2023 : 17:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
A ja se zabrinuo što mi još u
Hrvatsku nije došao paket od ČK...🤣
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
131 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 10/01/2023 : 17:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

A sto ne porucujes iz Alan Forda?

Pravo da ti kazem, totalno sam smetnuo sa uma da je u Af-u vazila njihova novogodisnja akcija. A nadam se da ce upakovati pristojno, bar jesu predhodnih puta kada sam direktno od njih uzimao. Samo da nisu kao Delfi, e njima sto se 'ebe za pakovanje to je nevidjeno.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/01/2023 : 17:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

odavno se nismo svađali oko korone i vakcina,morao sam da bacim varnicu.
a i ne verujem da mi je IQ nešto posebno veliki,bajdvej.

Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
131 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 10/01/2023 : 21:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
A ovo poskupljenje je logicno, jer tiraz svih CK mangi je pao sa 3000 na 2000 komada. Manji tiraz, veca cena. Uvek bilo kod svih izdavaca.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1928 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 11/01/2023 : 09:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

odavno se nismo svađali oko korone i vakcina,morao sam da bacim varnicu.
a i ne verujem da mi je IQ nešto posebno veliki,bajdvej.

Ma ne zelim da se svadjam, ja cak i ne vidim prostor za raspravu, sve je jasno kao dan. Mnogo ljudi je stradalo, znaci virus je definitivno bio izuzetno jak(licno prelezao i bio bolestan kao nikada pre u zivotu) dok se nisu pojavile vakcine. Jos uvek je jak u Aziji sto dokazuje tvrdnju da je kineska vakcina izuzetno slaba. Ne bih dalje na tu temu, zena mi je dve godine provela u kovid bolnici kao lekar i znam sta pricam.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3302 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 11/01/2023 : 12:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Mark Russell konačno na ovim prostorima, doduše ne nešto od najboljih mu radova...
https://carobnaknjiga.rs/fantasticna-cetvorka-zivotna-prica

Edited by - Red Marquis on 11/01/2023 12:52:14
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/01/2023 : 13:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Mark Russell konačno na ovim prostorima, doduše ne nešto od najboljih mu radova...
https://carobnaknjiga.rs/fantasticna-cetvorka-zivotna-prica

"pred vama je jedinstvena retrospektiva životâ čudesne Četvorke, životâ kakvi bi bili kada bi članovi najslavnijeg Marvelovog superherojskog tima zapravo starili kroz decenije!"

Umesto da lepo, prvo i osnovno, vidimo FF kakvi su u svom osnovnom izdanju, kojim su stekli popularnost.

Objavljeno je par Kirbijevih epizoda, a da je sreće (i pameti) sad bi izdali FF od Johna Byrna ili Waltera Simonsona.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/01/2023 : 13:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja bi pak volio kod nas vidjeti FF od Waida ili Hickmana.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 11/01/2023 : 13:14:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranM

quote:

^

Axa, znaci nisam jedini koji je porucio pre nove godine a nije stiglo. Ako je kako kazes, meni ce u Sabac stici onda polovinom februara narudzbina :P Sve mi je draze u poslednje vreme da odem u knjizaru i to sto nadjem platim punu cenu, bez da se natezem sa posiljkama a i postarinama koje su fino poskupele.

Ironija stiglo juče posle mog pisanja mejla kada sam i ovde pisao post. Inače naručujem iz ČK isključivo kad ispliva u isto vreme neki Klark ili neki sf pa spojim...
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 11/01/2023 : 13:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ZoranM

quote:

^

Ironija stiglo juče posle mog pisanja mejla kada sam i ovde pisao post. Inače naručujem iz ČK isključivo kad ispliva u isto vreme neki Klark ili neki sf pa spojim...

Eh, nemas Klarka u SFRJ izdanjima (Kentaur/Polaris...) ;)
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 11/01/2023 : 14:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Imam u digitalnom izdanju, nešto kah Znak Sagite...ali su u baš lošem stanju...Može se reći da čk kopira svoje komšije...baš mi ovaj zanimljivo kako i koliko će da trpi ovaj upliv sf prethodnih godina Laguna ...jerbo da njima nema Expense (a više i nema) šta će to da izdaju u ovom žanru...pogotovo što su ispali glupi ko qrac sa Rejnoldsovom Revelation Space...jedva čekam kad im i ovo ČK mazne, kao Hiperion.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21252 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 11/01/2023 : 16:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkovski

Begunci 1 I 2
Kratko, obožavam scenaristu Brian K. Vaughan-a. Ma koliko priča bila nebulozna, kad bi ti je neko prepričao, on te tako dobro uvuče i strip i vozi, neverovatnom brzinom. Likovi, njihovi ljubimci, njihove moći,kriminalci, sve čudnije od čudnijeg. A opet ne možeš da prekineš, nego te tera da čitas dalje. Doduše uvek ima fantastičnog crtača pored sebe. Ovog puta to je Adrian Alphona koji je prelepo dočarao sve to.
Veoma mi je drago, što je to jedan od retkih stripova, koji je pročitao moj mlađi (dvanaestogodišnji) sin i pitao “Da li ima još?“. U dva dana je pročitao oba dela (blizu 500 strana), gotovo u dahu. Moja topla preporuka.

zanimljivo,moglo bi se overiti,i ja volim Vona.Jel to to ili ima još?

Go to Top of Page
Page: of 376 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000