forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 581

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/01/2023 : 02:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Koliko je Knives out bio genijalan film, toliko je ovaj Glass Onion neopisiva glupost. Kapiram šta su hteli da urade, ali im nije ni najmanje uspelo.

Ja sam sad za vikend pogledao oba, Knives Out po drugi put, i rekao bih da nit je prvi genijalan, nit je drugi glupost. Oba su dobro napisane zavrzlame, zabavne i humoristične. Knives Out mi je sad na drugo gledanje, kad sam već znao sve, bio mrvicu slabiji nego prvi puta, tako da mi je čak Glass Onion ostavio malo bolji dojam. Provjerit ću jednom kako se on drži na drugu.

Do tada: https://www.imdb.com/title/tt14269590/

Ima potencijal biti jednako zabavno kao gore navedeni.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/01/2023 : 08:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni su takodje obadva na otprilike istom nivou, prosjek. Tu negdje su mi i dva nova Poirota.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/01/2023 : 09:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Složio bih se da su Branaghovi Poiroti međusobno na istom ili sličnom nivou, ali taj je puno niže od onog na kojem je Knives Out. Ti novi Poiroti su valjda najgori holivudski visokobudžetni filmovi snimljeni zadnjih godina, jedva gledljivo.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25999 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2023 : 10:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Oba Poirota i ovaj Onion su mi tu negde po kvalitetu. Knives out je ipak miljama dalje od njih. Najveći problem kod Onion je što priča ne postoji kao takva, već se onaj glavni momenat svodi na puko prepričavanje. Sve ostalo mi je isuviše usiljeno, neubedljivo. Od početka do kraja je jedna ravna linija.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9568 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/01/2023 : 10:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dobra i loša strana Glass Oniona je što želi biti suvremen i relevantan. To me najviše iznenadilo jer u Knives Outu nisi stekao dojam da se to događa sada, najviše zbog scenografije. E sada, zbog toga priča ispada isprazna, kao i prikazana nova "aristrokracija", najviše zato jer i je isprazna, poput naslova filma.

Meni je bio zabavan za gledati. Jedino što je nakon gledanja izostao onaj dojam oduševljenje kao nakon Knives Outa.

U svakom slučaj, nadam se još filmova, radujem im se više nego novim Poirotima.

PS zanimljivo da i u ovom film Blanc griješi i to opet pogubno za "klijenta". Stvarno mu je važnije riješit zagonetku nego što će se dogoditi popratno.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 09/01/2023 : 17:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
https://www.imdb.com/title/tt14138650/
The Pale Blue Eye

Ovo pogledah sinoć i nisam oduševljen. Šteta jer je imalo dosta sastojaka za puno bolje: Zima, vestern, misterija, horor, E.A.Po (koji je i dobar), Bejl (na autopilotu ovdje)...
Može se pogledati ali ne očekujte bog zna šta (kraj btw nije loš).
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 09/01/2023 : 17:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Jel' samo ja tripam ili su ovi noviji (mejnstrim) filmovi postali izrazito, ali baš agresivno bučni i histerični? Sve je nekako over the top, mene to baš iritira. Sve mora da bude brzo, glasno, hip, kul, vickasto, šljašteće, luuuudooo!!!
A ja se smorih od dosade...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/01/2023 : 18:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Nije li tako vec posljednjih 20-30 godina?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/01/2023 : 18:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Meni je bio zabavan za gledati. Jedino što je nakon gledanja izostao onaj dojam oduševljenje kao nakon Knives Outa.

Ja ne znam kad me zadnji put neki novi(ji) film oduševio. The French Dispatch i Licorice Pizza su mi bili odlični, ali s obzirom na redatelje to sam i očekivao. Možda Titane, on me iznenadio, iako mi je i Grave (prethodni film Julie Ducournau) bio dobar.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9568 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/01/2023 : 19:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ah, kad imaš istančanije nepce Možda je oduševljenje prejaka riječ, ali baš sam bio zadovoljan. Nešto poznato (ekscentrični detektiv, obiteljske spletke, i obrati) ali tako da izgleda novo.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 09/01/2023 : 19:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Odiseju nikada, ali bas nikada nisam uspio pogledati i ostati budan.

+1

Prvi i jedini put zaspao u kinu.

A poslije pri gledanju doma.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/01/2023 : 20:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

The Pale Blue Eye

Ovo pogledah sinoć i nisam oduševljen. Šteta jer je imalo dosta sastojaka za puno bolje: Zima, vestern, misterija, horor, E.A.Po (koji je i dobar), Bejl (na autopilotu ovdje)...

Ok za ubit vecer. Smile je puno bolji.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5572 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 10/01/2023 : 23:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Pinocchio (2022)

Seća se neko vremena kad je Zemeckis pravio dobre filmove? Čini se kao praistorija. Ali ko mi kriv kada gledam pogrešnu verziju Pinokija, i što očekujem nešto od filma koji izlazi pod etiketom Disney-a.

3/10
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4638 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 11/01/2023 : 00:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Obavezno pogledati Del Torovog Pinocchia, ove Disney kreacije treba zanemariti

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5572 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/01/2023 : 10:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Taj sam i planirao da gledam, nego mahinalno skinuo prvi film sa nazivom Pinocchio koji sam video, a nisam znao da su ove godine izašle dve verzije Pinokija
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1139 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 11/01/2023 : 11:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Taj sam i planirao da gledam, nego mahinalno skinuo prvi film sa nazivom Pinocchio koji sam video, a nisam znao da su ove godine izašle dve verzije Pinokija

Nešto je Pinokio popularan u zadnje vrijeme. Ove godine izlazi i igra nadahnuta Pinokijem (Lies of P).
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5572 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/01/2023 : 11:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Nema šta, kosmičke sile poručuju da je vreme da Markos izda Winshlussov Pinokio.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 11/01/2023 : 11:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

The Pale Blue Eye

Meni se dopao, pogotovo neocekivani kraj. Prica je dosta dobra, Po je odlican. Atmosfera i scenografija takodje.
Na momente sam pomislio da film predugo traje, ali nemam sada takav osecaj.
Ocena, izmedju 3.5-4/5

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/01/2023 : 13:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
I meni se jako dopao taj film
Jedan od boljih u zadnje vrijeme
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 12/01/2023 : 00:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Gledao The Menu. I dalje nisam oduševljen, ali moram reći da sam se baš dobro zabavio. Film svakako ima svoje mane, ali meni su pale u drugi plan. Dok film nudi pregršt odličnih trenutaka za svakog gledatelja zainteresiranog za odnos kreacije i konzumacije, oni koji imaju imalo afiniteta prema visokoj kuhinji morali bi ga obavezno pogledati.

P.S.
Sjetio se što me oduševilo u novije vrijeme - A Ghost Story.

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 12/01/2023 : 15:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
https://www.imdb.com/title/tt18550140/
Holy Spider

Vrlo dobar film o iranskom serijskom ubici koji je tamo harao prije dvadesetak godina. Lijepo i moderno režirano, kao što smo i navikli u novom iranskom filmu (mada je ovo evropska koprodukcija ali ajde).

The Menu sam gledao kao crnu komediju i tako mi je najbolje fukcionisao i legao.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 12/01/2023 : 23:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

The Menu sam gledao kao crnu komediju i tako mi je najbolje fukcionisao i legao.

Apsolutno. Ne znam ni kako se drugačije može gledati.

Holy Spider još nije došao na red, ali mogu preporučiti Abbasijev prethodni film, Gräns, ako ga još nisi pogledao.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/01/2023 : 23:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Obavezno pogledati Del Torovog Pinocchia, ove Disney kreacije treba zanemariti

je li del torov pinokio već bio po kinima u nas?

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/01/2023 : 09:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Netflix

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 13/01/2023 : 14:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Dobar je Del Torov Pinocchio,
a vezano za, gore spomenuti, Gräns (Border), počeo sam prije ali nije išlo, nije me uvuklo prvih 20ak minuta, maske odvratne...jbg,
evo i The Fabelmans počeo i ne ide, djeluje mi sve već viđeno ranije u boljim filmovima.
Go to Top of Page
Page: of 581  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.12 seconds. Snitz Forums 2000