Author |
Topic  |
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4926 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2408 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 06/01/2023 : 21:40:03
|
quote: Originally posted by ken2
podrška Paki po pitanju precijenjenosti the shining
Ja sam isto jednom gledao Shining i bio mi je dosadan, to ne može bit dobro, horror ne bi smio bit dosadan. Šta ja znam, ne kužim se puno ni u režiju ni u glumu ni ništa ali horror mora bit strašan, a ovaj to nije. Slično mi ke i s Argentovom Suspiriom koja može proć ko sprdnja ali kao horror nikako ne.
|
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Posted - 07/01/2023 : 10:45:34
|
31.12.1999 (ili 2000?) u popodnevnim satima je na telki išla 2001 Odiseja. Gledam ja to i umirem od dosade i pizdim radi čega je tolika fama oko Kubricka, a fama je bila jer je u to doba relativno friško umro. Tada nisu postojali RIP topiki po forumima ali je zato svako malo u tiskovinama bilo sve puno epitafa i kmečanja i sve mi je to išlo na onu stvar. Nakon par godina strastvenog hejtanja sasvim slučajno pogledam Shining i pogodilo me ko bomba. Trigger je bila scena sa sjekirom ali ne "Here's Johnny" nego kad sam primjetio trzaj kamere na udarcima sjekire. Sitna stvar, gotovo neprimjetna ali zapalila je plamičak zbog kojeg sam počeo primjećivati kako je gotovo svaki kadar u njegovim filmovima tehnički izveden tako da prikazuje određenu emociju i govori više od standardne kombinacije scenografija/gluma. Kubrick to najčešće izvodi kombinacijom pokreta kamere i glazbe, što mi je postalo mindblowing! Shining je razlog za to da sam filmove počeo gledati kroz drugačije naočale a Kubrick je zasigurno jedan od najzaslužnijih ljudi zbog kojih sam postao relativno filmski pismen. |
Bok, kako si.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/01/2023 : 11:56:28
|
quote: Originally posted by Tonto
Odiseju nikada, ali bas nikada nisam uspio pogledati i ostati budan.
Pogledaj,je malo rastegnuta za danasnje vrime ali je remek djelo. Cak san je davno nabavija na origigi dvdu. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 07/01/2023 : 12:07:55
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Tonto
Odiseju nikada, ali bas nikada nisam uspio pogledati i ostati budan.
Pogledaj,je malo rastegnuta za danasnje vrime ali je remek djelo. Cak san je davno nabavija na origigi dvdu.
Ma naravno da sam je pogledao, samo nikad u jednom komadu. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/01/2023 : 13:31:22
|
isto i moja, u tri pokusaja... :D
uzmi neke gljive ili nesto da te odrzi budnog do kraja :D bit ce... mindblowing! :D :D ;)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 07/01/2023 : 13:39:48
|
ja večeras idem da gledam "2001." u kinoteci, malo je reći da jedva čekam a gledam sam najmanje 20 puta film (samo jednom sam "zaspao", pri prvom gledanju, imao sam 16 godina or so) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Posted - 07/01/2023 : 14:12:25
|
A Barry Lyndon?  Taj nisam nikada uspio pogledati u komadu. Neviđena diskrepancija između prekrasne fotografije i ubitačno dosadne radnje i montaže. Po meni jedini njegov fail.
Hajd prava prilika da i ja večeras upalim Odiseju, prošlo je već godina od kada sam zadnji put.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/01/2023 : 14:23:03
|
Barry Lyndon vrh vrhova, isto unikat
Kjubrik se vrv ne bi složio sa mnom jer je insistirao da film treba sam za sebe da se obraća svakome al ko ga jebe xD ako se uzme u obzir ceo kontekst o tome šta predstavlja istorijski film, tehnički, narativno, fenomenolški, te kako Kjubrik sastavlja sve te elemente da ispriča još jednom istu priču koju je pričao u bezmalo svim svojim filmovima (čovek koji se koprca u bujicama besmisla) - stvarno mi je teško da zamislim kako neko ne može da sedi ta dva i po sada zapanjrn veličinom tog dela:)) (plus jedan bonus poen - jedno od gledanja BL je bilo u kinoteci s jednom predivnom gospođicom, pa tako,lipe asocijacije....:)) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/01/2023 : 14:29:47
|
doduše, ja bolje da se ne javljam zapravo, jer sam preveliki Kubrick fangirl i proučavam ga godinama i godinama, i ono, nit sam objektivan (kao što svi ostali jesu xD), nit ga odavno odavno posmatram iz iole ikakve perspektive "prosečnog gledaoca" xD |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 07/01/2023 : 15:25:14
|
Života vam, koliku ste raspravu napravili 
Sinoć sam po drugi put pogledao L.A. Povjerljivo i opet sam uživao. Odličan odličan film s vrhunskom glumačkom postavom i napetom i zanimljivom radnjom s višestrukim podzapletima. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 07/01/2023 : 16:08:10
|
Powder River
Radnja je zanimljiva, ali ima par nelogičnosti i rupa. Likovi su također zanimljivi i odlično upotpunjuju grad u kojem se događa većina radnje. Pejzaži su prekrasni, kao i sam grad i unutrašnjost njegovih zgrada.
7/10 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 07/01/2023 : 16:11:43
|
quote: Originally posted by Paka01
Života vam, koliku ste raspravu napravili 
Sinoć sam po drugi put pogledao L.A. Povjerljivo i opet sam uživao. Odličan odličan film s vrhunskom glumačkom postavom i napetom i zanimljivom radnjom s višestrukim podzapletima.
Ja sam ga svojevremeno dva puta gledao u bioskopu. Genijalan film. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 07/01/2023 : 16:17:56
|
Ma, bio je jedan topik u kome smo stavljali svoje omiljene filmove. Ja L.A. gledam, minimum, dva puta godisnje. Izlizano zvuci, da mi je svakog puta sve bolji, ali je zaista tako. Nisam brojao, ali, cenim da broj gledanja nije ispod 25. Uz Shanea i Back to the future trilogiju, nesto najbolje sto sam u zivotu gledao. Nemam srca da odaberem jedan od od ova tri kao najbolji, s toga uvek idu u paketu.
Bas planiram gledanje L.A. ovih dana, mozda i veceras. F E N O M E N A L A N |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 07/01/2023 16:19:07 |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts
Posted - 07/01/2023 : 22:17:55
|
da, LA povjerljivo - sjajan film i nije presudno, ali važan dio scenografije je jedna slavna i važna kuća, lovell house od richarda neutre |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts
Posted - 07/01/2023 : 22:34:48
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ja večeras idem da gledam "2001." u kinoteci, malo je reći da jedva čekam a gledam sam najmanje 20 puta film (samo jednom sam "zaspao", pri prvom gledanju, imao sam 16 godina or so)
nikad ga nisam gledao u kinu - a baš bih volio prvi put na tv-u, u sklopu ciklusa 'fest filmovi - najbolji filmovi sveta', imao sam tako negdje, maksimalno 16 godina, i svi smo počeli gledat osim mlađeg brata prvo je stari otišao spavat, pa stariji brat, pa mater, a ja sam jedini gledao s divljenjem i do kraja :) u sklopu tog ciklusa je bio i andrej rubljov, kojeg ni ja nisam izdržao - ali sam ga godinama kasnije u miru pogledao možda najzanimljivije gledanje je bilo u tv sali studentskog doma cvjetno naselje, negdje zima 1995/96, gdje se za odiseju skupilo 40ak studenata, sve je bilo krcato, a došao je i portir, 30ak godina, sjećam se da nije imao jednu ruku, valjda vidio da se nešto događa... i otprilike nakon malo više od sat vremena, ustaje on i vikne: a u pičku materinu, kako je napeto... i demonstrativno ode mrmljajući |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 08/01/2023 : 00:17:32
|
House of Gucci
Onako, ništa posebno. U početku krene zanimljivo, ali negdje na polovici sam izgubio interes za likove i njihove živote i sudbine. Također, iritantno mi je šta svi pričaju s talijanskim naglaskom, zvuči kao nekakva parodija. Ili snimi sve na talijanskom ili neka svi govore normalni engleski. Ovako između zvuči nakaradno i neozbiljno. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 08/01/2023 : 00:56:42
|
quote: Originally posted by ken2
možda najzanimljivije gledanje je bilo u tv sali studentskog doma cvjetno naselje, negdje zima 1995/96, gdje se za odiseju skupilo 40ak studenata, sve je bilo krcato, a došao je i portir, 30ak godina, sjećam se da nije imao jednu ruku, valjda vidio da se nešto događa... i otprilike nakon malo više od sat vremena, ustaje on i vikne: a u pičku materinu, kako je napeto... i demonstrativno ode mrmljajući
  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21745 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/01/2023 : 22:41:43
|
Mančester na moru - jako dobra drama,sa sjajnim Kejsi Aflekom,koja te u jednom trenutku tako opali u glavu,kao da si popio šljagu od Majka Tajsona;i od tog trenutka je stvarno težak film,baš težak - sve do onog trenutka,ko je gledao zna na šta mislim,gde i gledaocu i liku koga glumi Kejsi spada ogroman teret sa vrata.I dalje imate tu nelagodu u srcu,ali sada je sve nekako optimističnije,nema više tog grča. 4.5/5
Gospoda - Gaj Riči je kralj,i kad vidim njegovo ime to mora da se pogleda.Ovaj film mi je stajao na flešu dve godine,i tek kad pre neko veče videh da je na B92,sačekah da deca zaspu,i otkidoh od sna par sati.Vredelo je svakako,mada mi je malo slabiji od Sneča,Dvocevke,Rokarole.Štaznam,fali malo žestine koju su imali ovi naslovi. 4.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 08/01/2023 22:57:24 |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
Posted - 08/01/2023 : 22:47:07
|
Gladiator
Radnja je odlična od samog početka. Neočekivano nastavlja i dobro završava, mada je možda zadnja borba mogla biti bolja, jer kroz film ima boljih borbi. Film daje zanimljiv pogled na Rimsko Carstvo. Glazba je dobra, a na momente podsjeća na Pirate s Kariba. Ne znam je li do mene ili stvarno ima sličnosti. Likovi su odlični, raznovrsni i zanimljivi.
9/10 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 08/01/2023 : 23:30:55
|
quote: Originally posted by GitaristRoko
Glazba je dobra, a na momente podsjeća na Pirate s Kariba. Ne znam je li do mene ili stvarno ima sličnosti.
Nisi u krivu. Glazba za oba filma doista ima sličnosti, jer ju (su)potpisuje isti skladatelj - Hans Zimmer. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
|
Topic  |
|