forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

panzer
Advanced Member

12775 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 02/01/2023 : 08:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/jeremy-renner-critical-but-stable-condition-after-accident-1235289789/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 02/01/2023 : 20:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/jeremy-renner-critical-but-stable-condition-after-accident-1235289789/

toliko je dobar glumac da u isto vrijeme može bit i kritično i stabilno.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4634 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 03/01/2023 : 11:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Knives Out 2: Glass Onion

Prvi dio mi nije ostao u briljantnom sjećanju i znam da sam imao nešto veća očekivanja. Ne znam zašto, ali 3 godine nakon, ponovna pojava Craiga kao Benoit Blanc mi je ispala skroz dobra i zabavna.
Film je postavljen kao neka ekscentrična, new age postava tipičnog romana Agathe Christie. Akteri su ovdje možda i pretjerano ekscentrični, ali u današnjem tech ageu moglo bi se zamisliti ovakvo što. Norton u ulozi "bored" milijardera je dosta dobro funkcionirao.
Sam obrat i otkrića nisu nešto neviđeno i ne kriju neki veliki shock value, ali ovih malo više od 2 sata proleti u zabavi. Ima taj neki light karakter i prilično je nepretenciozan. Ima humora, gimmicka, povremene drame i sve je to fino izbalansirano.
Volio bih da izađe još ovakvih filmova jer realno bolje i bezbrižnije zabave od ovakvih stvari na filmu nema puno u zadnje vrijeme.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 03/01/2023 : 12:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Shrek

Dobar crtić sa zanimljivim i bogatim svijetom i likovima, priča je dobra kao i poruka. Glazba mi se također svidjela i poneka dobra šala. U jednom se trenutku krene previše dramatizirat ali to ne potraje dugo.

8/10
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5537 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 03/01/2023 : 21:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Doctor Sleep (2019)

Nema ovde ni K od Kjubrika, ali ako se izbegne poređenje sa originalom mislim da je ovo korektno odrađeno jer je film težio da pronađe neki svoj identitet. Žanrovski potpuno drugačije od Shininga jer ovde "mutanti" imaju po 5,6 moći i ovaj film je prevashodno orijentisan ka fantastici. Rebecca Ferguson odradila sjajan posao i njena gluma nosi ceo film. Sam kraj i epilog priče previše mlaki.

6/10
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5449 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 03/01/2023 : 23:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Doctor Sleep (2019)

Nema ovde ni K od Kjubrika, ali ako se izbegne poređenje sa originalom mislim da je ovo korektno odrađeno jer je film težio da pronađe neki svoj identitet. Žanrovski potpuno drugačije od Shininga jer ovde "mutanti" imaju po 5,6 moći i ovaj film je prevashodno orijentisan ka fantastici. Rebecca Ferguson odradila sjajan posao i njena gluma nosi ceo film. Sam kraj i epilog priče previše mlaki.

6/10

Nije ni potrebno uspoređivati "The Shining" i "Doctor Sleep" jer se ne radi o originalu i kopiji pošto je "Doctor Sleep" nastavak snimljen 39 godina kasnije čija je poveznica mali Danny koji je također 39 godina stariji (na plakatu iznad su oba Dannya😁).
Mislim da nisam komentirao niti jedan od ova dva filma na ovom topicu, no pošto se radi o klasiku i njegovom nastavku, ajde da uradim i to.
Preporučam uzastopno gledanje oba filma kako bi doživljaj bio potpun.

The Shining iz 1980-te
Redatelj je izvukao maksimum iz glumaca, a takve stvari je danas nemoguće uraditi jer su danas jednostavno takva vremena i ako pridodamo tome fantastične scene i kameru, ovaj psihodelični horror je postao filmski klasik unatoč dosta sporom odvijanju radnje.
Nakon odgledanog ćete imati dojam da možda film niste u potpunosti shvatili i to je loše, ali kada sve zbrojim i oduzmem, dajem ocjenu
7,5/10

Doctor Sleep iz 2019-te
Ajmo reći da će ovaj film u prvih pola sata u neku ruku otkloniti sve nejasnoće i neshvaćanja koja vam je ostavio film iz 1980-te i štoviše The Shining će zbog toga postati još bolji film u vašim očima, ali nakon prvih pola sata Doctor Sleep će se pretvoriti u nešto sasvim drugo, recimo u neku podužu epizodu serije Supernatural (Lovci na natprirodno), ali sa mnogo boljom atmosferom i začinjeno šokantnim scenama neviđenim u spomenutoj seriji. Na kraju, mislim da nam Doctor Sleep prvenstveno pruža puno bolju zabavu u filmu i meni je to dovoljno da mu dam mrvicu jaču ocjenu od prethodnika...
8/10
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 04/01/2023 : 13:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Shrek 2

Odličan nastavak. Priča mi je zanimljivija, novi likovi su odlični i proširenje svijeta je super. Dramatiziranja kojeg je bilo u prvom djelu ima i u ovom ali duže. To me živcira ali sad se već bojim da je to za ovakve crtiće normalno. Humor je idalje super kao i glazba i reference su zakon.

8/10
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/01/2023 : 13:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Meni je Doctor Sleep pao kao budali samar, bas prijatno iznenađenje jer sam ocekivao ne znam kakvo zestoko sranje. Daleko od toga, zanimljiv je, dosta toga u vezi "sajnanja" i pojasni, no naravno nije to Kubrickov film po atmosferi i tehnicki gledano, ali zbog toga ne treba da gubi poene. Just my 5c...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4634 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 04/01/2023 : 14:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
The Shining : knjiga > film
Doctor Sleep : film > knjiga

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/01/2023 : 15:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
uhbre 7.5 za Shining
pa jel to zato sto se otac previse sekira za porodicu? xDD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7621 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/01/2023 : 23:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
The Shining nakon dva gledanja 9/10. S tim da je prošlo dosta vremena i treba ponoviti gradivo.

Pročitao sam negdje da je King bio nezadovoljan adaptacijom, što mi je bio pokazatelj da knjigu preskočim, no svejedno sam malo bacio oko. Davno je to bilo i sjećam se samo da sam ju vrlo brzo zaklopio.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/01/2023 : 23:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma knjiga je ogromno kingovsko seljačenje
da je king neko ko zna da ceni takvu adaptaciju, ne bi knjige ni bilo u tom obliku xD

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/01/2023 : 23:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kubrickov Shining mi je jedan od najprecijenjenijih filmova ikad.
Prosjek prosjekovog prosjeka, ostavio me skroz ravnodušnim, gluma je praktički tragikomična, atmosfera daleko od napete ili strašne. Loše je ostario sve u svemu. Mada ajde, ja stvarno i nisam baš ljubitelj Kubricka, od 5 njegovih filmova koje sam gledao jedino bih za Odiseju rekao da mi se baš sviđa.

Knjiga mi je za dvije klase bolja, mada mi ni ona ne spada u nekih top 5 Kingovih kako se često postavlja.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 04/01/2023 23:50:40
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/01/2023 : 23:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
a bre Paka, sad kad da se pretvorim u Bushida ovde ni kriv ni dužan xD

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/01/2023 : 23:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Kubrickov Shining mi je jedan od najprecijenjenijih filmova ikad.
Prosjek prosjekovog prosjeka, ostavio me skroz ravnodušnim, gluma je praktički tragikomična, atmosfera daleko od napete ili strašne. Loše je ostario sve u svemu. Mada ajde, ja stvarno i nisam baš ljubitelj Kubricka, od 5 njegovih filmova koje sam gledao jedino bih za Odiseju rekao da mi se baš sviđa.

Knjiga mi je za dvije klase bolja, mada mi ni ona ne spada u nekih top 5 Kingovih kako se često postavlja.

Paklena naranča ti nije dobra?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2023 : 00:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
@Vader:
Nema potrebe, ne trebaju mi nikakve lekcije Shvaćam ja njegov značaj, puno sam i čitao o filmu no on me sam po sebi nije niti malo oduševio.

@Tonto:
Za zaspati od dosade.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2023 : 00:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

@Tonto:
Za zaspati od dosade.

Remek djelo, a ja se baš ne razbacujem tom etiketom.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5537 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/01/2023 : 09:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ma pustite Paku on ne konta ni Daytrippera, a kamoli Kubrickove filmove Shining i A Clockwork Orange su remek dela.

Inače, ko bi se smatrao pandanom Kubricka u svetu stripa? Kirby, Moore, rani Miller, neko četvrti?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2023 : 11:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Hm, ne volis ni The Killing, Paths of Glory, Spartaka (:D ?), Full Metal Jacket, Barry Lyndon, Dr. Strangelove, a ne vjerujem da ti ne bi pasao Eyes Wide Shut (:o)?

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2023 : 11:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao sve te nabrojane (znam, znam da ih trebam pogledati)... Od njegovih sam gledao Odiseju koja mi je jako dobra, Shining koji je onako okej, prosjek... Zatim Clockwork Orange koji mi je užasno dosadan, Full Metal Jacket koji mi je tu negdje kao i Naranča te naposlijetku Eyes Wide Shut kojeg sam gledao ima bar 10 godina, ako ne i više pa ga se ne sjećam puno, al znam da mi je bio onako okej, neloš.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2023 : 11:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Na neki nacin mogu razumjeti animozitet prema svemu poznatom (prepoznatom), voljenom (prevoljenom), obozavanom i prije svega razvikanom, ali Kubrick je svakako nesto posebno u svijetu redatelja. Naravno ne treba svima da se svidja ali covjek je bio unikum u filmskom svijetu.

Svaki od filmova mu je nesto posebno (ajde, Spartak nije toliko njegov koliko je htio, na neki nacim mozda i Lolita) pa nije naodmet ako se pogledaju barem jednom u zivotu.

Sad ja nisam netko od onih koji mogu da gledaju neke filmove po 100 puta. Neke mogu vise puta, ako je neka bas otkacena ili simpa komedija u pitanju, Tarantinove zbog dialoga i redateljskog angazmaja, Platoon (mozda cudno za neki drama-ratni-akcioner, ali tu mi bas sve stima), neke tipa Shawshank Redemption, ali ne precesto, i naravno Kubrickove zbog "filmske poezije", da tako kazem. Tu bi trebao biti i Tarkovski, ali njega cenim u mraku i tisini kino dvorane, gdje me odvede u svoj i moj svijet mladosti, dok doma na kaucu njegovi filmovi nekako ne funkcioniraju na isti nacin.

Uglavnom, steta da se neke filmove (pa i stripove) odbaci vec unaprijed samo zbog hypa oko njih. Khm, to bi valjda trebalo sad vaziti i za mene i supergacese ili kako vec?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2023 : 11:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Eyes Wide Shut mi je bas bas samarcina, cista desetka. Ne mogu odvaliti oci od njega ako mi se nađe na telki npr.

Barry Lyndon je nesto posebno zbog npr. onih sveca - snimanje bez umjetnog svjetla, samo uz svece, a i film i prica su sasvim ok, no nije nesto cemu bi se vracao, ali ga vrijedi pogledati bar jedanput.
I Paths of Glory zasluzuje barem jedan ogled, kao i The Killing, vise manje svi ostali se mogu gledati vise puta - osobno misljenje.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7621 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/01/2023 : 22:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ja još nisam pogledao sve Kubrickove filmove, ali sam Eyes Wide Shut gledao sigurno 10 puta. I, naravno, gledat ću ga još barem toliko.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9275 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2023 : 22:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Eyes Wide Shut sam gledao samo jednom, kad je izašao, ali pamtim ga kao odličnog.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/01/2023 : 23:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
EWS je suštinski film, nema mu ravnog, niti se može porediti s ičim

Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000