forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

panzer
Advanced Member

12774 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 25/12/2022 : 18:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
U jednoj od camea pojavljuje se i Camilla Läckberg, poznata autorica krimiča.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/12/2022 : 20:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Hors normes (2019) ili "Posebni" ili specijalci
https://www.imdb.com/title/tt8655470/

Bas, bas filmcina!

Lice drustva i autista (djece) u njemu. Tko zapravo radi s njima, a sta kaze birokracija.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41120 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/12/2022 : 23:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Odgledao sad sa zenom I wanna dance with somebody. Malo dosadan ali opet, to je prica o divi.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/12/2022 : 23:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pogledao i ovu najnoviju adaptaciju Na Zapadu nista novo... i ajde, moze proci, ali nije neki presezak. Fali mu malo dubine i vise prikaza povezanosti vojnika. No, klincu je bio super, njoj ne bas, mada je citala knjigu.

Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 27/12/2022 : 15:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Memento

Čovjek sa kratkotrajnim pamćenjem pokušava naći ubojicu svoje žene. Radnje ide unatrag, dosta je složeno i zanimljivo napisana, kao što je Nolan oduvijek znao raditi. Dobri plot twistovi, jedino mislim da su kadrovi mogli biti lijepši i muzika bolja.

8/10
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/12/2022 : 23:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pogledao sad i Darkest Hour (2017) i moram reci da me stvarno prijatno iznenadio. Ajde, znao sam da ce biti ok, ali mi je bas bas sjeo kao budali samar.
Oldman stvarno dobro odradio Churchilla, iako mi iz prve i nije nesto licio na njega.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/12/2022 : 19:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nekidan sam sasvim slučajno na televiziji uhvatio početak Shawshank Redemptiona.
Isprve ga nisam mislio odgledati s obzirom da ga znam napamet i gledao sam ga valjda 5 puta već, no nakon par minuta više se nisam mogao odlijepiti od ekrana. Fenomenalan film koji s godinama ne gubi na kvaliteti. Svako novo gledanje me oduševljava jednako kao i prvo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7620 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 29/12/2022 : 23:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ga prvi i jedini put gledao pred nekih desetak godina i nisam bio baš nešto impresioniran. Bio mi je dobar, ali daleko od fame koja se diže oko njega.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5537 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 30/12/2022 : 01:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Jedan od retkih filmova koji zaslužuju 10/10, a u filmu praktički ni nema ženskih likova. Slučajnost, I think not
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2022 : 02:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Peter je sve rekao o filmu

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2022 : 02:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ja sam ga prvi i jedini put gledao pred nekih desetak godina i nisam bio baš nešto impresioniran. Bio mi je dobar, ali daleko od fame koja se diže oko njega.

Vise puta sam ga gledao i svaki put mi je bio sve slabiji i slabiji, a ni prvi put nisam bio odusevljen.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/12/2022 : 08:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ovo je neki novi nivo filmofilije, gledanje više puta filma koji ti se nije svidio 😆
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2022 : 08:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Ovo je neki novi nivo filmofilije, gledanje više puta filma koji ti se nije svidio 😆

Nije, samo je puno puta bio na televiziji.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/12/2022 : 09:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Jedan od retkih filmova koji zaslužuju 10/10, a u filmu praktički ni nema ženskih likova. Slučajnost, I think not

Posto jucer forum nije radio, to jest nije se moglo ostaviti postove... stavljam moj copy/paste danas...

Ne znam da li je do toga :D ali film je svakako prestao test vremena. I danas je odlican kao sto je bio kada je izasao. I ja ga pogledam s vremena na vreme, kad prođe dovoljno godina između gledanja, i svaki put me "raspameti".
Nije bzvz bio neko vrijeme top 1 film, ali ajmo reci da ima sigurno mesto u top 10 filmova svih vremena (pustimo ta prva, druga, treca mesta...) :)

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2022 : 10:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sama ta premisa koja u globalu romantizira zatvorenike i demonizira predstavnike zakona mi je s vremenom sve stupidnija.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/12/2022 : 10:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Romantizira zatvorenike?
Meni film baš lijepo prikazuje kako bi zatvori u stvari trebali rehabilitirati zatvorenike, a ne ih nužno kažnjavati. Nakon desetljeća provedenih unutar zatvorskih zidina svi će se ljudi promijeniti, na ovaj ili onaj način. Naravno, nije ovo dokumentarac, ne mora nužno 100% odgovarati istini, no čak i stavimo li Andyja po strani (jer je u stvari nedužan po pitanju ubojstva zbog kojeg je završio u zatvoru), misliš da se Red, Brooks i slični ne bi promijenili nakon više desetljeća bez slobode? Po meni ih ovaj film ne romantizira, već ih prikazuje kao ljudska bića.

S druge strane, predstavnici zakona stvarno jesu možda i mrvicu previše karikirani kao "zli", tu se slažem.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2022 : 11:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pa ne znam sto da ti kazem, mozda je to do mog cinizma, ali kad se osvrnem na zivot iza sebe cinjenice mi jasno govore da se ljudi ne mijenjaju... i oni koji su se naizgled promijenili kad tad su ponovo pokazali svoj stari/pravi karakter. To su sve holivudske bajke.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 31/12/2022 : 15:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Nikad nisam bio oduševljen tim filmom. Generalno me iritiraju filmovi sa tom vrstom sentimentalnosti na granici sa sapunjavošću, a i Zelena milja mu pati od istog problema. Da ne spominjem koliko prezirem temu iskupljenja na filmu. Previše hrišćanski motiv za moje jednostavno neverničko srce. Plus me uvek živcirao kao film ispred Kuma na imdb listi, a nije vredan ni pomena u istoj rečenici.

Edited by - Red Marquis on 31/12/2022 15:16:04
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/12/2022 : 15:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kao da je imdb rang lista (ili bilo kakva druga lista) iti malo relevantna za išta
Kad vidim koliko su visoko rangirani npr. Interstellar, Batmani i tako neki filmovi, bude mi smiješno. Ja ih recimo ne bi stavio ni u top 100.

Edited by - Paka01 on 31/12/2022 15:39:43
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4634 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 31/12/2022 : 15:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Kao i svaka lista bazirana na glasovima publike, ima svojih mana i nelogičnosti
Ali, obzirom na algoritam rekao bih da je solidno složena
Broj 1 mi nije baš ultimativno najbolji svih vremena, ali dosta toga su ispravno rangirali

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8226 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 31/12/2022 : 16:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
gledao sam shawshank preko 5 puta i svaki put mi je odličan
iako se slažem s tontom da se ljudi ne mijenjaju, ako je netko zao i ostat će zao, ili će se samo prividno promijeniti i prvom prilikom pokazati pravo lice
međutim, promijeniti se mogu oni koji nisu zli sami po sebi, nego su ih okolnosti i život odveli u zločin
mislim da se shawshank bavi takvim ljudima i vjerom u čovjeka, u ljudskost i u iskupljenje
ne moraš za prihvatiti tako nešto biti vjernik, Red Marquis, ni ja nisam

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/12/2022 : 17:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ma jedini filmski zatvorenik kojeg priznam je cool hand luke.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 31/12/2022 : 18:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Black Narcissus (1947)

Pre nekog vremena sam konacno pogledao ovaj stari klasik koji se godinama vrtio po kinoteki, ali ga na kraju pogledao na TV u okviru kinotecnih filmova.
Sta reci... za tu godinu mozda stvarno malo drzak, ali... nista bas toooliko specijalno. Za jednom pogledati i to je to. Mozda bi cak bilo bolje da sam gledao u tami kino dvorane.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 31/12/2022 : 19:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Sto je, je!
Dodao bih jos i Steve McQueena u Velikom bekstvu.
quote:
Originally posted by Tonto

Ma jedini filmski zatvorenik kojeg priznam je cool hand luke.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4924 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 31/12/2022 : 21:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Hottamaru biyori
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.15 seconds. Snitz Forums 2000