forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 578

fandango
Senior Member

1654 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 08/12/2022 : 15:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5351 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 08/12/2022 : 21:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner
Nego, što ti je to ubilo volju za životom?

Sorry, tek sad skontao komentar. Everything Everywhere All At Once me sahranio, ja više ne razumem svet u kojem živim ako se ovo smatra remek delom.

Mislim, čitajte samo komentare, nema teorije da me neko ubedi da ovo nisu botovi

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7555 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/12/2022 : 21:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Komentare ne čitam ni pod razno. A taj film mi je toliko interesantan da sam već zaboravio kako izgleda trailer (a pogledao sam ga, majke mi), znam samo da sam se bez problema odlučio na preskok.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 10/12/2022 : 23:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Stric

Čuo sam samo da je dobar film, ništa nisam čitao niti gledao i jako sam se ugodno iznenadio. Što se tiče same radnje, ovo bi možda bio i najbolji hrvatski film koji sam pogledao. Odmah u startu skužiš da je ovdje nešto čudo i pokušavaš odgonetnuti što, film ti s vremenom sve odgovore daje ali si jako nestrpljiv. Također je gluma dobra i glazba zanimljiva. Velika preporuka i podržite domaće u kinu!

9/10
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7339 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/12/2022 : 22:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Violent Night pruža izvrsnu božićnu kino zabavu. Meni najbolji Wirkola od Dead Snow.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
711 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 16/12/2022 : 17:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote

Tko će ići sa mnom gledati ovo remek-djelo od filma?? XD

My username was a mistake.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4593 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 17/12/2022 : 23:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote

Predugo iščekivani nastavak hita iz 2009. je konačno stigao. Uoči odlaska sam se prisjetio prvog dijela i podsjetio se na taj svijet Pandore i vrhunske avanture kakvu Cameron kreira.
Nastavak je meni ispao još bolji film. Naravno, obzirom na efekte i scenografiju idealno bi bilo da se ovo pogleda u kinu. Priča i zapleti su standardni, ništa posebno i neočekivano, ali iskreno ni ne treba mi neka priča, ovakav worldbuilding i magičan svijet bih mogao gledati satima a da mi ne dosadi. No, Cameron jako dobro stvara emocije, poveznice među likovima i daje cijeloj priči i događanjima određeni značaj tako da film ima dušu. Pandorina flora i fauna u ovom filmu dobiva jedan značajni dodatak i maestralno je to izrežirano i osmišljeno, u svakom trenutku paše i osjeća se kao da je i sami planet lik u filmu.
Iako sam rekao da je priča generična, svejedno je u finišu podosta dramatično, sjajno orkestrirano, jako dobro vođena akcija i veliki splet emocija.
Neće se svakome svidjeti i nije nešto najbolje ikada, ali ovaj film nosi veliki teret očekivanja i jako dobro se s time nosi. Kao sada već SF franšiza obogaćuje žanr i stvara svijet kojem se rado vraćaju gledatelji i koji ima prostora za nadogradnju i nije (još) iscrpljen. Film je jako uvjerljivo i pedantno režiran i treba priznati da rijetko tko zna napraviti blockbuster kao James Cameron. Nadam se samo da do idućeg nastavka nećemo morati toliko dugo čekati.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40954 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/12/2022 : 16:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Avatar odvalio! Uzivao sam u bioskopu i ne znam kako mi je tako przo proletelo 3 sata. Kakva divota od sveta..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40954 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/12/2022 : 16:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ko zna kad ce nastavak

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25973 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/12/2022 : 16:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni je prvi deo bio predosadan, ali pogledaću I ovaj.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40954 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/12/2022 : 19:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Odgledaj u bioskopu prvi ako mozes. Ja bio najovo odusevljen. Cerka i ja bili, 3d i vauuu

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4593 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 18/12/2022 : 20:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Avatar odvalio! Uzivao sam u bioskopu i ne znam kako mi je tako przo proletelo 3 sata. Kakva divota od sveta..

Najavljen za 12.mjesec 2024. Navodno da je sniman paralelno s dvojkom. Nadam se...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40954 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/12/2022 : 20:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
O pa to nije strasno. Ja cerki objasnjavam da je prvi deo izasao pre nego sto se ona rodila :) Razmisljam da je vodim na 4DX kao reprizu. :)

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2068 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 19/12/2022 : 01:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Ako si gledao 3D verziju, jel HFR ili ne?

Hobbit je išao u HFR pa nije da nemaju tehnologiju,
samo mi je čudno što ne spominju (Cinestar)
jer se inače takvim stvarima hvale na sva zvona.

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 19/12/2022 01:34:49
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27560 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/12/2022 : 05:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A HFR je?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4593 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 19/12/2022 : 08:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

quote:

Ako si gledao 3D verziju, jel HFR ili ne?

Hobbit je išao u HFR pa nije da nemaju tehnologiju,
samo mi je čudno što ne spominju (Cinestar)
jer se inače takvim stvarima hvale na sva zvona.

Iskreno receno ne mogu reci ima li Cinestar HFR verziju. Stvar je i u tome sto Cameron kroz film mijenja cesto s 24 na 48 fps pa nema kao u Hobbitu generalno konstante. Akcijske scene jesu dinamicnije pa bih rekao da Cinestar ima tu HFR verziju, ali toliko je dobar i "prirodan" taj 3D da kroz 3 sata filma postane tesko razabrati stvari. Prije toga je bio trailer za Ant Man u 3D-u i tu se osjeti koliko je losija ta tehnika u odnosu na Cameronovu.
3D ili 2D, odluka je na pojedincu, ali bas kao i jedinica i ovaj dio je sniman posebno za 3D pa je u neku ruku steta propustiti.

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4593 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 19/12/2022 : 08:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

A HFR je?

High frame rate

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2068 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 19/12/2022 : 10:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Hvala. Čisto informativno me zanima,
gledam svakako čim dospijem do kina.

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 23/12/2022 : 12:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Free State of Jones

Istinita priča tokom američkog građanskog rata o čovjeku koji je dezertirao iz vojske Juga i odlučio boriti se protiv nje. Radnja odlična i zanimljiva, kadrovi i krajolici prekrasni. Film dobro prikazuje razdvojenost američkog društva oko rasizma i robova, to mu je u fokusu i to odlično odrađuje, za razliku od većine današnjih koji "suptilno" nadmeću svoj stav. Jedino mi scene sa pucnjavom nisu ispale posebno dobre i malo ih ima premalo.

8/10
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 23/12/2022 : 22:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
The Hateful Eight

Očekivao sam puno čim je od Tarantina, ali uvijek nadmaši očekivanja. Čista legenda. Film je naravno fenomenalan u svemu, likovima, radnji, dijalozima, ma vrh vrhova. Radnja mijenja smjer valjda 10 puta i svaki put je neočekivano i ludo, toliko da se nekad moraš nasmijat. Genijalnost.

10/10
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 24/12/2022 : 18:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Death Proof

E ovdje me Tarantino ipak razočarao. Očekujem klasu a dobijem nekako meh. Dijalozi su super, boje, atmosfera, kao i inače, ali je radnja baš bezveze. Luđak u muscle autu proganja žene i ubija ih s autom. Ulovio sam jedan fora detalj gdje jedna žena ima zvonjavu fućkanja iz Kill Billa! Ali kažem, radnja je skroz bezveze i urušava film, iako je potjera na kraju bila epska.

7/10
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25973 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/12/2022 : 22:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Koliko je Knives out bio genijalan film, toliko je ovaj Glass Onion neopisiva glupost. Kapiram šta su hteli da urade, ali im nije ni najmanje uspelo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 25/12/2022 : 15:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Django Unchained

Ovo dugo vremena imam u planu pogledati ponovo i konačno jesam. Hateful Eight mi je za dvije klase bolji, više je apsurda i sumanutosti, a ovdje se provlači neka romantična priča iako naravno sa Tarantinovim dodirom. Dobra glazba, atmosfera i boje. Likovi i dijalozi genijalni, gluma Samuela L. Jacksona vrh.

8/10
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 25/12/2022 : 15:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Koliko je Knives out bio genijalan film, toliko je ovaj Glass Onion neopisiva glupost. Kapiram šta su hteli da urade, ali im nije ni najmanje uspelo.

Šteta, prvi dio je stvarno bio lijepo iznenađenje. Ovaj sam htio gledati ali očito bolje da ne gledam. A i sa svim tim silnim glumcima šteta što nije za kina završio umjesto samo za Netflix.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5426 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 25/12/2022 : 17:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Triangle of Sadness

Nisam upoznat s opusom Ostlunda te mi je ovo prvi susret s njegovim filmovima. Moram priznati da sam na ovo otišao zbog Zlatne palme koju je film dobio.
Konačni dojam je ispod očekivanog. Film ima tendenciju prema nekoj crnoj komediji kojom bi parodirao socijalne razlike i kapitalizam. Početak i kraj su bili previše razduljeni i izgubio mi se u tim dijelovima interes za filmom. Likovi bi trebali prezentirati različite sfere elitnog društva, ali nijedan se ne uspijeva uvući pod kožu i pobuditi neki veći interes.
Film nabacuje već viđene i prožvakane teme i motive i pokušava ih kroz alegoriju upotpuniti u nešto originalno. Ima jako dobrih momenata, ali i jako konfuznih i naprosto dosadnih sekvenci. U editingu bih zasigurno skratio ovaj film za pola sata kako bi bio efektniji. Ubacivanje hollywoodske zvijezde je ovdje ispao kao sitan ukras filmu i nije doprinjelo nekoj naročitoj kvaliteti. 10-minutna sekvenca s povraćanjem i ostalim septičkim motivima je bila aposlutni low filma, iako je u dvorani to naišlo na nevjerojatno dobre reakcije.
Kraj je jako reminiscentan na jedan poznati roman iz 20.stoljeća, ali ne bih htio spoilati.
Sve u svemu, film koji ne obiluje originalnošću i koji na jedan solidan način prikazuje već viđene teme. Moglo je biti puno efektnije oblikovan i samim time bi bio interesantniji za pogledati. Ovako dosta razvučeno i razvodnjeno.

Ja sam nedavno išao pogledati ovaj film jer me zanimalo kakva je to uloga s kojom je Zlatko Burić zaslužio europskog oskara i nakon pogledanog vidim da je uzrečica "I sell shit" vrijedna oskara😁
Druga stvar zbog koje sam pogledao ovaj film je ova mlada glumica Kriek što je glumila lik Yaye jer sam pročitao da je umrla u 32-oj godini života, pa reko da vidim kako je pokojnica izgledala.
Gledajući ovaj film, osjećate se pomalo vojaerski i film ima svojih svijetlih trenutaka zbog kojih bi uprkos sporom tempu razvijanja radnje bio jako dobar, no tu je previše nelogičnosti koje trezvenom gledatelju ne mogu promaći i zato ocjena 5/10
Go to Top of Page
Page: of 578 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.8 seconds. Snitz Forums 2000