forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 147

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 10/01/2023 : 09:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
ma nije mi uopće do melodičnosti,već do nekog smislenog melosa iliti ''hook'' za koji se mogu uhvatit,zapamtit,otpjevušit.nešto što ću zapamtit nakon što ugasim album,a ne što zvuči kao prvo što je uzeo gitaru i počeo mrljat po njoj.

ajde ti sastavi top albume pa da vidimo,rado bi prostudirao listu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2023 : 10:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Probaj mozda sa ovim Svabama, meni definitivno među top 3 albuma prosle godine ako ne i najbolji (moram jos malo prestudirati i preslusati sta sve je izaslo i sta mi je do sada promaklo). Recimo posljednja stvar na albumu, kod 30 min pocinje. Sad, jeste u pitanju post black metal, ali kakav brate! Druga stvar (za koju su napravili i videospot, malo prije 10 minute krece) ima mozda neke malo vise melo hooke, ali mi nesto i pomalo smeta kod nje.
https://youtu.be/V-vbcbCvaKg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4478 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/01/2023 : 11:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ŠAŠ
ali nisam ni to siguran.ono što primjećujem u zadnje vrijeme je da podžanrovi kao black/death klize previše u disonantnu kaljužu i čini mi se da je ta pomodnost sad postala novi standard.bez imalo melodičnosti i aranžmanskog koncepta ovi podžanrovi su prihvatili kaos kao koncept i sad ga svi guraju.budući da takva disonanta glazba ne zahtjeva previše kreativnog angažmana ostaje mi samo utapat se u tom pretencioznom mulju.još nešto:ni jedan dobar riff nisam čuo,niti jedan!

Je, dobro si detektirao problem. Ali rekao bih da to nije problem u zadnje vrijeme nego sigurno zadnjih deset+ godina. Kada bih tražio krivce mislim da bi to bili Portal, DSO a možda čak i neki albumi Blut Aus Norda. Disonantno muljanje čisto ekstremnosti radi. I onda još kad se sound složi po nekim valjda aktualnim standardima dobijemo bendove bez ikakvog WOW efekta, odnosno bez ičeg autentičnog u bilokojem smislu.
Od 20-30 DM albuma koje sam preslušao ove godine, na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji imaju "ono nešto". Ista stvar i sa BMom

Bok, kako si.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47461 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/01/2023 : 14:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Jel ko od ekipe mentalaca misli ovo uzimat?
https://shop.runoutgroovevinyl.com/en/run-out-groove/deicide-roadrunner-years-9lp-box-standard-black-edition/081227881429.html

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/01/2023 : 14:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by ŠAŠ
ali nisam ni to siguran.ono što primjećujem u zadnje vrijeme je da podžanrovi kao black/death klize previše u disonantnu kaljužu i čini mi se da je ta pomodnost sad postala novi standard.bez imalo melodičnosti i aranžmanskog koncepta ovi podžanrovi su prihvatili kaos kao koncept i sad ga svi guraju.budući da takva disonanta glazba ne zahtjeva previše kreativnog angažmana ostaje mi samo utapat se u tom pretencioznom mulju.još nešto:ni jedan dobar riff nisam čuo,niti jedan!

Je, dobro si detektirao problem. Ali rekao bih da to nije problem u zadnje vrijeme nego sigurno zadnjih deset+ godina. Kada bih tražio krivce mislim da bi to bili Portal, DSO a možda čak i neki albumi Blut Aus Norda. Disonantno muljanje čisto ekstremnosti radi. I onda još kad se sound složi po nekim valjda aktualnim standardima dobijemo bendove bez ikakvog WOW efekta, odnosno bez ičeg autentičnog u bilokojem smislu.
Od 20-30 DM albuma koje sam preslušao ove godine, na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji imaju "ono nešto". Ista stvar i sa BMom

Dobro je, mislija sam da sam jedini s takvim mišljenjem.
Ni meni ne leži ovaj "disonantni" trend koji se gura kroz zadnjih x godina... Rijetko tu nađem nešto što mi baš odgovara.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2023 : 14:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

https://shop.runoutgroovevinyl.com/en/run-out-groove/deicide-roadrunner-years-9lp-box-standard-black-edition/081227881429.html

Meni gramofon vise ne radi (dobro), a ionako su mi dobre samo prve 4 od njih.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2023 : 14:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sto se ovih "disonantnih" tice, to je kao i uvijek kada se nađe nesto novo i svi bi zeljeli posnimati, slicno je bilo i u drugoj polovini 90-ih sto se tice death metala. Svi samo blast do besvijesti i sve se utopilo u moru mediokritete, bas je bilo malo bandova koji si necim odstupali, se isticali (ne znam, prvi Nile npr.). Tako ce i s ovima, vremenom ce neki prezivjeti "test vremena", ostalo ce biti zaboravljeno ili zapamceno kao nesto osrednje, solidno.
Meni npr. kod black metala pase sto je nastao i taj "post" podzanr, gdje mogu naci sebi neke bas dobre stvarcice. Cak i AOTY (npr. Regarde les Hommes Tomber u 2020). Isto u death metalu sa Ulcerate u 2020, prejeben album su napravili, a ima nesto toga "disonantnog", no tamo sve stima i produkcija je toliko jebacka da mogu album slusati i samo zbog nje. Naravno nema toliko kaosa i histerije i pretjerivanja na ovom albumu, pa je sve palo na svoje mjesto, ima tih catchy momenata i hookova, dosta melodije i atmosfere, jedino za nekoga tko ih slusa prvi put mozda treba da se navikne na nacin pjevanja i da zapamti te linije i atmosferu, nesto toga se ponavlja kroz album.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47461 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/01/2023 : 20:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Meni gramofon vise ne radi (dobro), a ionako su mi dobre samo prve 4 od njih.

Nisan ni ja lud za njima al svidja mi se izdanje.
Iman 5.album i best of na cdu.
A iman i novi gramofon.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/01/2023 : 20:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pa, je nekako fanovsko izdanje, ima tu sve prakticki. Demo je los, ali je live album dosta dobar.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/01/2023 : 21:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ŠAŠ

quote:
Originally posted by Poli

Albumi godine 2022 na Metal Archives...
https://forum.metal-archives.com/viewtopic.php?p=3079669&fbclid=IwAR2rSgYlPqE82vfxV7-30Bc3V5gTnxopWALuv1YcTbTVZN_q0uTWrQhCKaU#p3079669

jučer sam malo na preskokce preslušavao top albume,njih prvih tridesetak.na prvu me ništa nije zaintrigiralo da nastavim dalje slušati,možda immolation,ali nisam ni to siguran.ono što primjećujem u zadnje vrijeme je da podžanrovi kao black/death klize previše u disonantnu kaljužu i čini mi se da je ta pomodnost sad postala novi standard.bez imalo melodičnosti i aranžmanskog koncepta ovi podžanrovi su prihvatili kaos kao koncept i sad ga svi guraju.budući da takva disonanta glazba ne zahtjeva previše kreativnog angažmana ostaje mi samo utapat se u tom pretencioznom mulju.još nešto:ni jedan dobar riff nisam čuo,niti jedan!

Ovako nekako bi izgleda moj upis prije 30 godina, da je bilo interneta.
Ono šta ti smatraš žanrovima su (velikon većinon) loši podžanrovi.
99% metala nakon osandesetih je pretenciozni mulj.
Iron Maiden je Heavy metal ostalo sve su podžanrovi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 10/01/2023 21:07:26
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47461 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/01/2023 : 18:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Nije,nego si prestar

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2023 : 20:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije,nego si prestar

Ne.
Kod HMa je stvar strašno jednostavna.
Postoji Iron Maiden i brdo podžanrova.
Od toga brda podžanrova vridi Thrash, 4-5 Detah metal albuma, a ostalo je uglavnon pretenciozno preseravanje.
Nedavno san gleda neki dokumentarac o HMu, i kaže Dio da mu je najdraže kad mu Norveški, najopasniji na svijetu metalci, priđu sa dičjin glason "Hi Mr. Dio, could you please sign my mothers LP?".

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/01/2023 : 20:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Javlja se moralna vertikala Dio, spasitelj metala. U stvari govno od čovika

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2023 : 20:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Javlja se moralna vertikala Dio, spasitelj metala. U stvari govno od čovika

Neman pojma u stvari o Diu, ne volin njegovu muziku, ali ovo je dobro uboa.
Klinčadija koja se igra sotonizma.
Na stranu moja objektivnost kad je moderni metal u pitanju, ovi Mejhemi i Gorgoroti su za ispleskat ili za se smijat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/01/2023 : 20:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma to spominjem jer mi je smišno kad neko govori kakav je tko od glazbenika privatno (posebno ako je i ta osoba sama po sebi na baš bajna), kao da je to išta bitno.
Muzika je tu glavna i na nju bi trebalo obraćati pažnju, sve ostalo je sporedno.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2023 : 20:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ma to spominjem jer mi je smišno kad neko govori kakav je tko od glazbenika privatno (posebno ako je i ta osoba sama po sebi na baš bajna), kao da je to išta bitno.
Muzika je tu glavna i na nju bi trebalo obraćati pažnju, sve ostalo je sporedno.

Ma meni je smišno da neko 2023. priča kako metal skreće u pogrešnon smjeru.
[/url]

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47461 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/01/2023 : 20:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Muzika ide dalje ka i sve drugo. Da ne ide slusali bi sad svi starije stvari.
Nema to veze s metalom nego opcenito.
I to je dobro.
Zamisli da slusamo frule.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2023 : 20:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

I to je dobro.

Nikidan san za u auto skinija prva 3 albuma od Nuclear Assault.
To je malo mlađe od frule.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 11/01/2023 : 21:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Nije,nego si prestar

Ne.
Od toga brda podžanrova vridi Thrash, 4-5 Detah metal albuma, a ostalo je uglavnon pretenciozno preseravanje.
Nedavno san gleda neki dokumentarac o HMu, i kaže Dio da mu je najdraže kad mu Norveški, najopasniji na svijetu metalci, priđu sa dičjin glason "Hi Mr. Dio, could you please sign my mothers LP?".

to nije bio dio nego alice cooper
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2023 : 21:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ŠAŠ

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Nije,nego si prestar

Ne.

to nije bio dio nego alice cooper

Ma meni su ti moderni pivači svi isti.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 11/01/2023 : 21:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
quote:

I to je dobro.

onda bi death metal bio zadnja rupa na svirali
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2023 : 21:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ŠAŠ

quote:

I to je dobro.

onda bi death metal bio zadnja rupa na svirali

Na stranu zajebancija, meni je onaj prvi val DM bendova bija odličan.
Obituary, Pestilence, Sepultura, Death, Dismember, Entombed, Atheist...
Taj đir mi je bija odličan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47461 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/01/2023 : 07:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Pa kazen ti ja prestar si.
Ako te tjesi nisan ni ja daleko od tebe,jedino sta je meni naglasak na grupama iz devedesetih.
U biti mislin da i neman nijednu grupu mladju od 25 godina.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47461 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/01/2023 : 07:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Sta se tice grupe Death u top 100 albuma svih vrimena stavija bi bar 5 njihovih a vjerovatno i 6.
Jedino mi Spiritual H.ne bi usa.
Al ne bi ni on bija daleko.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/01/2023 : 07:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Vas dvojica ste za muziku ekvivalent onoga što je Teller tu na forumu za stripove

Go to Top of Page
Page: of 147 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000