🎩 Dragi prijatelji, pred nama je novi broj našeg i vašeg omiljenog Lunovog Magnus Stripa!
A u njemu još jedan junak, mnogima poznat od ranije, u Italijii armiju svojih fanova ima još od 1991, a kod nas su svi njegovi počeci prošli prilično neslavno... Naravno, tako je bilo dok se Golkonda nije udružila sa Formom B i pokrenula objavljivanje avantura ovog junaka u kolekcionarskim knjigama, na radost mnogih fanova ovog sjajnog stripa!
Lunov Magnus Strip nam donosi prvu epizodu serijala i uz par tih početnih priča kroz ovu ediciju plan je da se širi auditorijum upozna sa Natanom, Legs, Sigmundom i ostalim glavnim akterima, a onda ćemo potpuno promeniti koncept kod ovog, ali i kod nekih drugih junaka u LMS-u!
Uživajte, javljamo se ubrzo sa novim vestima, jer naša redakcija ne zna za odmor!
Promjena koncepta nakon malo vrimena? Ili je to ustvari i bilo zamišljeno od početka pa u stvari i nije promjenjen koncept?
Na početku je rečeno da su s nosiocima prava morali da dogovore šta će biti objavljeno u početnih 30 brojeva, ne vjerujem da to mogu baš tek tako da mijenjaju.
Vidiš da najavljuju promenu koncepta kod NN, a početni koncept je da idu početne epizode prvo, a posle verovatno skok, kako se ne bi preklapali sve vreme sa trobrojima koji isključivo idu redom.
Posle početne euforije, interesovanje za ovu ediciju mi je splasnulo prilično. Papazjanija svega i svačega, umesto 5-6 junaka koji se smenjuju (čitaj:stara LMS). Kapiram da je to zbog prava, ovoga i onoga, ali nekako mi ovo ide isuviše u širinu. Mali rendžer, Blek, Magični vetar, Nik R. se uklapaju, možda je moglo da se pokuša da se uzme Ken Parker, Traper Keri, Džudas, Đili i bilo bi sve kao bombona. Ovako, kupovaću i dalje, ali bez nekih emocija.
Mislim kad budes uzeo u ruke da ce ti biti drugacije misljenje. Ni meni oni zombiji ne idu ovde ali opet kada raspakujem strip ja sam stvarno srecan. Taj papir i u njemu jedan strip. Ne znam, bas bas bas sam zadovoljan.
A slazem se sa tobom za Parkera, Kerija, Dzudasa i Djila. Fali vesterna tu...
A vidiš, meni baš to odgovara. Ja sam mislio da neću kupovati uopšte, a već sam 3 broja kupio. Baš mi odgovara ta raznovrsnost, cena, kvalitet...pravi strip da ga kupiš na trafici da imaš šta da pročitaš taj dan u gradskom prevozu, leti na plaži..i da ti ne bude žao ako ga daš nekom ili ga zaboraviš u nekom kafiću 🙂
A vidiš, meni baš to odgovara. Ja sam mislio da neću kupovati uopšte, a već sam 3 broja kupio. Baš mi odgovara ta raznovrsnost, cena, kvalitet...pravi strip da ga kupiš na trafici da imaš šta da pročitaš taj dan u gradskom prevozu, leti na plaži..i da ti ne bude žao ako ga daš nekom ili ga zaboraviš u nekom kafiću 🙂
U principu, mogao bih reći da je ovo, i samo ovo, bila osnovna ideja za ulazak u ovaj projekat... Nema brige, neće biti uvođenja novih junaka u osnovnu ediciju. Sad će samo da se smenjuju...
tuše
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!