forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

ivanomo
Starting Member

16 Posts

Member since 01/09/2015

Posted - 14/01/2023 : 17:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanomo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by ivanomo

quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Po meni jedno od alternativnih rješenja u slučaju prohibicije na Fibru u Srbiji je staviti paušalne cijene poštarine te dodatni rabat za sva izdanja koja idu ka tamo. U tom slučaju kupcima iz Srbije bi uz početnu manju prilagodbu nabava izdanja bila slična kao i do sada.
A u tom slučaju, ,,veliki ljubitelj stripova'' Bora bi mogao jedino da maše ušima, zajedno sa svojom ljepšom polovicom......

Je, al imaš onda carinu u igri.

Pa kroz taj eventualni dodatni rabat na izdanja kupcima iz Srbije dijelom bi se amortizirao dio troškova......

A ko će Marku amortizirat gubitke?
Šta mu predlažeš?
Da i na onako niske, minimalne cijene da još rabata i pojeftinmi poštarinu?
Uspjeh zagarantiran...
Problem Bore je srpski problem, zašto bi Marko to rješava? Fibri Srbija ne triba.
Komšije loptica je kod vas.
Ako van se čita Fibra riješite to sami, a ne od Marka tražit još rabata.

Hajde živ bio ponovo pročitaj moj komentar ako si ga uopće i pročitao kako treba.....

Nisam ja Marku predlagao ništa, osim što sam samo iznio neko svoje mišljenje na novonastalu situaciju, a koje ne mora nužno biti i relevantno.
Ne možemo ti i ja znati da li bi Marko bio u gubitcima ako bi i kada bi.....razumiješ?!
To jedino Marko zna, a nas dvojica možemo nagađati

Borin problem leži prvenstveno u njegovom kompleksu, egu i pohlepi. Pojavio se maltene zadnji, niotkud. Da nije bilo Slobe iz Darkwooda koji ga je prije nekoliko godina slučajno uvukao u cijelu priču, taj lik ni dan danas ne bi znao šta je Zagor, Spajdermen i šta su stripovi, kužiš?!
Zamisli, dođeš zadnji i pored toliko izdavača koji rade toliko godina ti se napraviš pametan da pokreneš priču o nekoj zabrani uvoza za neka tuđa izdanja. Slobo DKW je za njega car, bio i ostao bez obzira na sve, lik je za njega izmislio svijet što se tiče stripova.

Fibre što mi se čita, imam sve u policama, a hrpa je toga. Nemam sa tim problema.
I da te ispravim, nismo komšije
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
133 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 14/01/2023 : 17:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
Ne bi da dodajem ulje na vatru, al citam o tome sto se pise ovde, i pominje se samo Fibra. Ja madjutim kada sam poslednji put porucivao pozivom u Darkvud (preneke 3 nedelje) i pitao kakva je situacija sa svim ovim (da li ima potrebe da brze bolje kupujem od hrvatskih izdanja sta mi fali), dobio sam odgovor da ce u striparnice dolaziti samo kiosk izdanja. Albumska ne. I po onom sto mi je receno ne samo Fibre, nego i ostalih hrvatksih izdavaca. Dakle bez albusmkih hrvatskih izdanja. A ako su slagali mene tad, sad lazem i ja vas.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10523 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/01/2023 : 17:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Po meni jedno od alternativnih rješenja u slučaju prohibicije na Fibru u Srbiji je staviti paušalne cijene poštarine te dodatni rabat za sva izdanja koja idu ka tamo. U tom slučaju kupcima iz Srbije bi uz početnu manju prilagodbu nabava izdanja bila slična kao i do sada.
A u tom slučaju, ,,veliki ljubitelj stripova'' Bora bi mogao jedino da maše ušima, zajedno sa svojom ljepšom polovicom......

Je, al imaš onda carinu u igri.

Pa kroz taj eventualni dodatni rabat na izdanja kupcima iz Srbije dijelom bi se amortizirao dio troškova......

A ko će Marku amortizirat gubitke?
Šta mu predlažeš?
Da i na onako niske, minimalne cijene da još rabata i pojeftinmi poštarinu?
Uspjeh zagarantiran...
Problem Bore je srpski problem, zašto bi Marko to rješava? Fibri Srbija ne triba.
Komšije loptica je kod vas.
Ako van se čita Fibra riješite to sami, a ne od Marka tražit još rabata.

Hajde živ bio ponovo pročitaj moj komentar ako si ga uopće i pročitao kako treba.....

Nisam ja Marku predlagao ništa, osim što sam samo iznio neko svoje mišljenje na novonastalu situaciju, a koje ne mora nužno biti i relevantno.
Ne možemo ti i ja znati da li bi Marko bio u gubitcima ako bi i kada bi.....razumiješ?!
To jedino Marko zna, a nas dvojica možemo nagađati

Borin problem leži prvenstveno u njegovom kompleksu, egu i pohlepi. Pojavio se maltene zadnji, niotkud. Da nije bilo Slobe iz Darkwooda koji ga je prije nekoliko godina slučajno uvukao u cijelu priču, taj lik ni dan danas ne bi znao šta je Zagor, Spajdermen i šta su stripovi, kužiš?!
Zamisli, dođeš zadnji i pored toliko izdavača koji rade toliko godina ti se napraviš pametan da pokreneš priču o nekoj zabrani uvoza za neka tuđa izdanja. Slobo DKW je za njega car, bio i ostao bez obzira na sve, lik je za njega izmislio svijet što se tiče stripova.

Fibre što mi se čita, imam sve u policama, a hrpa je toga. Nemam sa tim problema.
I da te ispravim, nismo komšije

Oprosti, malo san sporiji, ali mi i dalje nije jasno zašto bi Marko uvodija paušalne poštarine i dodatne rabate na ionako nategnutu minimalnu cijenu?
Marko je "lajav", od njega nakon 2 pive moš svašta doznat(Da ne bude zabune ovo mislin pozitivno), tako da ti možda nagađaš, ja ne.
Srbi će do Fibre moć doć samo zato šta je Marko dišpetožasto tvrdolavo magare. Da se mene pita, odjeba bi Srbiju, i sve upite proslijedija Bori, skupa sa Borinon adreson.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 14/01/2023 17:25:12
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 14/01/2023 : 17:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Da li je tocno da je obustavljen i izvoz stripova iz Srbije u Sloveniju?

ja sam naručio stripove na njihovom sajtu 26.12.2022
skinulo mi pare bez problema
kad se logiram piše da je narudžba još u obradi
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/01/2023 : 18:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ovako,Bora i ekipa (mada se i dalje ne zna ko je u toj ekipi,i da li ekipa uopšte i postoji) traže zabranu na uvoz svih hrvtaskih izdanja,osim bonelijane i alan forda (tu ulaze i kiosk izdanja,ali i luksuzne LL knjige).
tu dolazi do prvog paradoksa - kakva je razlika između Usagija,Tarzana,Zekana,Mister Noa,Zagora,Rahana,Alan Forda,Natan Nevera... pa neki mogu,ne mogu?? U stvari,ovo već pretpostavljam,verovatno je Bora hteo i na to da stavi katanac,ali ga je Dušman VČ otkačio,pa neće biti zabrane na boneli.Tako nekako.
Ali opet stoji moja konstatacija oko paradoksa da se može uvesti luksuzni LL Zagor,a ne može Strip revija Večernjeg lista.Neverovatno.

Ovde je najviše na udaru Fibra,jer svi drugi hrvatski izdavači izdaju ukupno koliko Fibra u jednoj turi.
E sad,ovo se tiče i vas iz Hrvatske - Fibra prodaje dobar deo svojih stripova u Srbiji;priča se između 50 i 100 po stripu,verujem da je to puno bliže gornjoj granici.Jedan deo otkupi država.A i ostatak ode ,uglavnom brzo;to omogućava Markosu da,jedini u regionu,ne diže cene.Sad kad je krenula zabrana,i kada se novi stripovi neće moći prodavati u Srbiji,jedan deo nas će se snaći i nabavljati ga na razne načine,neki će odustati.Ako ovih drugih bude zavidan broj,a Markos ne nađe način za prodaju u Srbiji,bojim se da će to dovesti do neminovnog poskupljenja,a to će da i vas zaboli.
Tako da je Bora svima uterao karinu;pa i sam sebi,ovim što ne izvozi stripove za Hrvatsku.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ivanomo
Starting Member

16 Posts

Member since 01/09/2015

Posted - 14/01/2023 : 20:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanomo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ovako,Bora i ekipa (mada se i dalje ne zna ko je u toj ekipi,i da li ekipa uopšte i postoji) traže zabranu na uvoz svih hrvtaskih izdanja,osim bonelijane i alan forda (tu ulaze i kiosk izdanja,ali i luksuzne LL knjige).
tu dolazi do prvog paradoksa - kakva je razlika između Usagija,Tarzana,Zekana,Mister Noa,Zagora,Rahana,Alan Forda,Natan Nevera... pa neki mogu,ne mogu?? U stvari,ovo već pretpostavljam,verovatno je Bora hteo i na to da stavi katanac,ali ga je Dušman VČ otkačio,pa neće biti zabrane na boneli.Tako nekako.
Ali opet stoji moja konstatacija oko paradoksa da se može uvesti luksuzni LL Zagor,a ne može Strip revija Večernjeg lista.Neverovatno.

Ovde je najviše na udaru Fibra,jer svi drugi hrvatski izdavači izdaju ukupno koliko Fibra u jednoj turi.
E sad,ovo se tiče i vas iz Hrvatske - Fibra prodaje dobar deo svojih stripova u Srbiji;priča se između 50 i 100 po stripu,verujem da je to puno bliže gornjoj granici.Jedan deo otkupi država.A i ostatak ode ,uglavnom brzo;to omogućava Markosu da,jedini u regionu,ne diže cene.Sad kad je krenula zabrana,i kada se novi stripovi neće moći prodavati u Srbiji,jedan deo nas će se snaći i nabavljati ga na razne načine,neki će odustati.Ako ovih drugih bude zavidan broj,a Markos ne nađe način za prodaju u Srbiji,bojim se da će to dovesti do neminovnog poskupljenja,a to će da i vas zaboli.
Tako da je Bora svima uterao karinu;pa i sam sebi,ovim što ne izvozi stripove za Hrvatsku.

Da te ispravim, izvini....
Borina žena i ekipa (Bora je samo jedan od članova iz grupe zavjerenika), su svima utjerali neku stvar, a najviše sebi.
I nisu još ovim malim strip izdavačima iz Srbije koji ih podržavaju, njima će ga složiti na kraju, samo što oni to još ne znaju
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6373 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 15/01/2023 : 09:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Pa jel stvarno nema u Sr netko kao Osmo?!
Za Hr kupce Sr izdanja on može nabviti sve, jedino ne znam da li se sada otkad smo postali pravi ''europljani'' išta promijenilo.
Jbg dugo nisam ništa uzeo jer me trenutno ništa iz Sr ne privlači.

@ZoranM: fulao si stih, ide ''I ako su lagali mene, i ja lažem vas...''

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 15/01/2023 10:02:31
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 10:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
vrlo moguće da se pojaviti neki srpski Osmo koji će nabavljati hrvatska izdanja,e sad po kojoj ceni videćemo.
Normalno,taj tip će uredno plaćati carinu i pdv,kao što to čine DW,Ford i Delfi,pa država neće biti na gubitku.

@ivanomo
Borina žena? Kakve sad ona ima veze sa svim ovim?
A to da će mali strip izdavač(i) možda i najviše nagrabusiti u celoj priči,je jasno kao dan.Pomenuh to već na temi Komikovih stripova.

Ali ponoviću,samo čekam da zakukaju prijatelji stripofili iz susjedstva ukoliko ova zabrana prouzrokuje rast cena fibri (možda i stripove ostalih izdavača)

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4491 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/01/2023 : 10:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ponoviću,samo čekam da zakukaju prijatelji stripofili iz susjedstva ukoliko ova zabrana prouzrokuje rast cena fibri (možda i stripove ostalih izdavača)

Zasto bi takvo sto prizeljkivao?
Nama je isto sad podjednako tesko nabaviti neka izdanja CK, do nedavno smo i mi mogli u odabranim striparnicama to uzeti pa sad vise nema izvoza
Samo sto ocito Markos ima ideju kako odrzati prodaju Fibri u Srbiji, a CK mislim da ne razmislja uopce slati stripove van Srbije u prodaju
Od ovakvih trzavica mi obicni citatelji sigurno ne profitiramo i ne radujemo se tome nikako

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2762 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 15/01/2023 : 11:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ovakve gluposti kao da Marko odjebe trziste SRB, su neverovatne danas. Odjebati i po 100 primeraka, nekoliko striparnica i Delfi, ajd da odjebe i otkup pa da kupuju Svrstani i drustvo u cosku.

Ovakva nepodopstina od strane Ck ce im se kad tad obiti o glavu. Ali to se moglo i ocekivati od ljudi koji su tu da bi napunili dzepove, godinama govorimo o nekvalitetu, nebrizi, gazenju svih stripovskih vrednosti. Sto kaze Anto prvo ce se obiti o glavu manjim izdavacima, koje su sledeci na Ck rasporedu za odstrel.

Osmo prodaje i u Srb preko aukcija, isto kao za HR, ali videcemo cene kakve ce biti.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 11:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

quote:

Zasto bi takvo sto prizeljkivao?
Nama je isto sad podjednako tesko nabaviti neka izdanja CK, do nedavno smo i mi mogli u odabranim striparnicama to uzeti pa sad vise nema izvoza
Samo sto ocito Markos ima ideju kako odrzati prodaju Fibri u Srbiji, a CK mislim da ne razmislja uopce slati stripove van Srbije u prodaju
Od ovakvih trzavica mi obicni citatelji sigurno ne profitiramo i ne radujemo se tome nikako

izvinjavam se,loše sam preformulisao izjavu,pa ispada da priželjkujem to što napisah zadnje u prethodnom postu.
Daleko da je to u pitanju,nego sam izjavio to jer ako pogledaš prve stranice posta,nekoliko stripofila iz Hrvatske se čudi što je ova tema otvorena i šta se to njih tiče;a izgleda da će ih se ticati.

Daleko od toga da ikome od nas,od izdavača i svih onih koji su uključeni u strip na bilo koji način želim išta loše - čak naprotiv,voleo bih da smo svi zadovoljni - da nam stripovi izlaze što više,da ne koštaju previše (u ova vremena kada sve cene skaču),da izdavači,striparnice i knjižare zadovoljno trljaju ruke,a pre svega da smo svi živi i zdravi i da uživamo u stripovima još sto godina.
I da je ovakvih gluposti što manje.

Ali dobro,jel može u životu bez negativaca - pa ne može,a isto je i u ovom slučaju.

Edited by - anto on 15/01/2023 11:38:49
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 11:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
što se tiče ČK stripova u prodaji van Srbije,pa zar ne ide ta prodaja na crno preko izvesne osobe (da mu sad ne pominjem ime,svi znaju o kome se radi);mada ne znam po kojim cenama on nudi ČK izdanja,da li su to neke normalne cifre ili klempavljenje.
A sigurno da bi bilo bolje za sve, pa i ČKartel,da ima njihovih izdanja u redovnoj ponudi striparnica/knjižara.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 11:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
još i ovo,jako bitna stvar (koju niko i ne pominje):

jel primećujete vi da se niko živi,ali baš ama niko, od strane Bore,ČK ili bilo koga ko podržava ovu zabranu (čak se ni Vuk više ne čuje),uopšte ne oglašava,ni na jednom mestu na netu,portalima,instagramima,fejsbuku....

Znači ni jedne reči,slovca,ma ni zapete o ovome.
Znaju da pritiskaju tamo gde misle da treba,a ni jedne zvanične izjave.

Pa što je Karven povučen - zbog ovoga,normalno,da slučajno ne kaže nešto što treba.
Kao da se plaše da ne ostane ikakav pisani trag u ovoj sramotnoj ujdurmi - jel primećuje to još neko osim mene??

Edited by - anto on 15/01/2023 11:47:23
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27192 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/01/2023 : 12:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ante u panik modu
Stripovi će biti skuplji to je jasno ne samo zbog nedostupnosti u striparnicama već zbog poskupljenja svega u HR.
Što se tiče nedostupnosti nekih HR izdanja u SR i obrnuto tu je jasno da hrvatski izdavači žele prodati svoje stripove kupcima u Srbiji a neki srpski izdavači ne žele prodati svoje stripove kupcima iz Hrvatske.
Ako je već tako onda uopće ne žalim za tim stripovima sad nedostupnim, izdavača iz Srbije i ne želim ih nabavljati bilo na lakši bilo na teži način.
Ostat će malo više novaca za HR izdavače.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 15/01/2023 12:27:04
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47475 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/01/2023 : 12:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

još i ovo,jako bitna stvar (koju niko i ne pominje):

jel primećujete vi da se niko živi,ali baš ama niko, od strane Bore,ČK ili bilo koga ko podržava ovu zabranu (čak se ni Vuk više ne čuje),uopšte ne oglašava,ni na jednom mestu na netu,portalima,instagramima,fejsbuku....

Znači ni jedne reči,slovca,ma ni zapete o ovome.
Znaju da pritiskaju tamo gde misle da treba,a ni jedne zvanične izjave.

Pa što je Karven povučen - zbog ovoga,normalno,da slučajno ne kaže nešto što treba.
Kao da se plaše da ne ostane ikakav pisani trag u ovoj sramotnoj ujdurmi - jel primećuje to još neko osim mene??

Ljudoždere iz Azije doveo si na Terazije

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4491 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/01/2023 : 12:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:

što se tiče ČK stripova u prodaji van Srbije,pa zar ne ide ta prodaja na crno preko izvesne osobe (da mu sad ne pominjem ime,svi znaju o kome se radi);mada ne znam po kojim cenama on nudi ČK izdanja,da li su to neke normalne cifre ili klempavljenje.
A sigurno da bi bilo bolje za sve, pa i ČKartel,da ima njihovih izdanja u redovnoj ponudi striparnica/knjižara.

Cijene CK stripova tim kanalima su ipak nesto vece od onih standardnih u Alan Fordu primjerice
Nedavno sam radio narudzbu iz AF i bez obzira na njihov standardni CK popust ipak ude tu i dostava i carina pa se isplati tek na nekoj vecoj kolicini
Uvijek ce se moci na ta 2 kanala racunati, ali je to neprakticno ako zelis kupiti 1-2 stripa, tako da nestat ce ta neka lakoca i komocija kupovanja

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/01/2023 : 12:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ante u panik modu
Stripovi će biti skuplji to je jasno ne samo zbog nedostupnosti u striparnicama već zbog poskupljenja svega u HR.
Što se tiče nedostupnosti nekih HR izdanja u SR i obrnuto tu je jasno da hrvatski izdavači žele prodati svoje stripove kupcima u Srbiji a neki srpski izdavači ne žele prodati svoje stripove kupcima iz Hrvatske.
Ako je već tako onda uopće ne žalim za tim stripovima sad nedostupnim, izdavača iz Srbije i ne želim ih nabavljati bilo na lakši bilo na teži način.
Ostat će malo više novaca za HR izdavače.

...jos ce hrvatski izdavaci profitirati zahvaljujuci borinim poslovnim spackama.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 13:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ti Marko da pošalješ protestnu notu Bori,što je tvoj strip na zabrani - ili možda Bora planira da ga objavi??

poručih pre neki dan stripove kod Marka Forda,i među njima Sivu kroniku za prijatelja (eto,vidiš kako te promovišem u društvu),međutim Q,nedostupno.
Doduše,ima ga u Delfiju,ali pojaka mu je cena - šta mi ti savetuješ ?

Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 15/01/2023 : 13:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Carobnu knjigu i vecinu izdavaca iz Srbije ne interesuje HR trziste. Barem ja tako mislim. Odnosno, ne interesuje ih u nekoj znacajnoj mjeri. U HR ima sasvim dovoljan broj izdavaca stripova ili da budem precizniji ima Fibra koja ima raznolik katalog, a godisnje vise puta radi popuste. Izdanja su bolja i to trziste je tesko osvojiti bilo kome drugom ili cak uopste uci na to trziste a da bude isplativo i vrijedno truda.

Izdavaci u Srbiji bore se za domace trziste. Fibra je tu usla, nije dizala cijene, domaci izdavaci vecinom jesu. Cijene priblizne, kvalitet izdanja bas i nije.
Nasli su pravni osnov kako da otezaju Fibri poslovanje na trzistu Srbije. Borba za trziste i to je ok. Je li kolegijalno, naravno da nije. Je li dugorocno dobro, naravno da nije.
Na Fibri je da nadje nacin kako poslovati u Srbiji. Na kraju ce ispasatsti kupci u smislu da ce im Fibra biti skuplja ili ce dolaziti do nje tako sto ce kupovati od nekih ljudi koji se bave preprodajom.
U svakom slucaju ne mislim da je CK nesto posebno dobila ovim. Ko skuplja stripove, zna sta je Fibra, prati regionalno trziste i ako nesto zeli, do toga ce doci.

Sa druge strane, neko ko bi se mozda zainteresovao za strip jer je vidio neko lijepo Fibrino izdanje u nekoj knjizari, sada se mozda nece zainteresovati. Dugorocno, to znaci da nece kupiti ni izdanje CK ili Darkwooda. Neko ko udje u svijet stripa evo npr igrom slucaja jer je kupio Inkal box od Fibre i to mu se svidjelo, pa hoce jos....sutra ce pozeljeti da ima npr skalpirane, pa ce reci ovom Darkwoodovom izdanju nista ne fali, cak je mozda i bolje a mogu ga naci jeftinije i kupit ce Darkwood ili neko izdanje iz linije Stari Kontinint.

Sustina je da se prodaja stripa promovise, da se novi ljudi uvlace u taj svijet. Tako je svim izdavacima bolje. Izbacivanjem Fibre sa trzista koja je realno mamac za ulazak u taj svijet, radi se kontra efekat u tom smislu.

Jel CK ili bilo ko drugi u Srbiji misli da ce izbacivanjem Fibre moci dizati cijene, nepopravljati kvalitet a ujedno stimulisati strip entuzijaste da skupljaju njihova izdanja ili da ce privuci masu novih kupaca?

Po meni, bolje bi bilo da porade na dizajnu, na samom kvalitetu i da se cjenovno takmice sa Fibrom. Ljudi ce to primjetiti i ako budu bara-bara sto se kaze, odlucit ce se prije za domaceg izdavaca. Fibra im moze doci kao zdrava konkurencija koja realno moze uvuci nove kupce u svijet stripa i na koju se realno mogu ravnati, pa sto da ne i pobjediti nekada u smislu izgleda, dizajna nekog izdanja i sl. Potrudi se, odstampaj jebenu majicu i daj kupcu.

Evo sad da napisem i to, kupio sam od CK Povratak Mracnog Viteza kada sam pocinjao skupljati Betmena. Fino izgledalo izdanje, da bi mi se odvojila stranica. Pa druze, nemoj tjerati Fibru nego uvezi fino stranice za pocetak i ja cu opet kupiti tvoj strip jer mi eto u tom slucaju nije trebala ona Fibrina knjizurina koja me dosla kao svetog petra kajgana, a ima onaj nastavak koji mi ne pada na pamet da citam. Al jbg. nije mi se odvojila ni jedna stranica i ne pada mi na pamet vise da kupim Betmena osim Fibrinog. Kupit cu manje ako treba ali to ce biti to.

Sa druge strane, svi kazu da je Bluberi od CK dobro uradjen, i vidim super je dizajniran...ok, to mi je na listi i nemam problem da to kupim od CK.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8887 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/01/2023 : 13:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Plati pojaku cijenu. Ne znam, radi kako te pamet uci, sto da ti kazem... Meni je iznimno drago za svaki prodani primjerak sive kronike i zahvaljujem se na promociji.
Ja da idem pisat onako od srca i iskreno sto mislim o cijeloj ovoj sitaciji to zaista ne bi bile rijeci koje bi forum smio trpjeti.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 14:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ima u DW po standardnoj ceni

ne moraš se ništa zahvaljivati,to je više usluga drugaru da pročita valjan strip,a on se inače loži na "domaćice" (ne u smislu milfara i sličnih kategorija) i jako ceni Macana.Plus je nekad davno bio u vojsci u Zadru,pa se sve poklopilo.

Edited by - anto on 15/01/2023 14:30:09
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/01/2023 : 14:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Naredno poskupljenje stripova u HR ( a neminovno je u dogledno vrime ) neće sigurno biti zbog zabrane izvoza. Ili bar ne SAMO zbog zabrane izvoza.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21463 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2023 : 18:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@iluvatar
to je to,tačno u centar problema

Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2307 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 15/01/2023 : 20:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ova situacija dobija čudan razvoj događaja.

Ja imam neke ČK stripove na spisku, čekam samo dopunu Fibri, pa da poručim.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 15/01/2023 20:32:20
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 15/01/2023 : 22:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
ja sam sa svoje strane stopirao kupovinu CK izdanja na najmanje 6 meseci, a videcemo kako se stvari razvijaju, mozda produzimo i na 12...
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.18 seconds. Snitz Forums 2000