forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 582

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/01/2023 : 06:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Možda je bolje reć da je film za jednu misteriju ubojstva isuviše predvidljiv, neefektan i plošan.

Prvi dio mi je bija puno bolji.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/01/2023 : 09:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Prvi dio je bio humorističan, ali je ipak imao u prvom planu taj krimi element. Dvojka je po meni otišla više u parodiju, no svejedno mi je bila zabavna.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 26/01/2023 : 10:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Što je točno po tebi tu uvredljivo za inteligenciju?

Za početak misterija koje nema?

A tek sestre blizanke i totalno neefektan način prepričavanja u pola priče koji uništava ritam? Tebi to nije uvredljivo?

A sam kraj s onim djetinjastim razbijanjem, to je baš izuzetno glupo, naprosto održava lijenost i neinventivnost autora. A najgore je šta je film užasno pretenciozan i trudi se bit pametan, a nije uistinu je glup.

Takav je i prvi film, misterija bez misterija koja pokušava biti inteligentna. Govori puno o autoru.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/01/2023 : 11:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pretenciozan, ozbiljno?
Dvojku nisam gledao, al jedinicu sam odgledao u kinu i bila mi je skroz zabavna. Doživio sam je kao jedan sasvim lagan film za mozak na pašu sa simpatičnim likovima i radnjom koja je taman toliko intrigantna da drži pažnju. Nisam stekao dojam da pokušava biti više od onoga što u stvari i je - hommage whodunit filmovima za opušteno gledanje popodne poslije ručka.

Btw, uz gledanje jedinice u kinu mi se veže jedna super anegdota Ta večer je kad se prikazivao film u kinu vrijeme je bilo hladno te nevjerojatno jako vjetrovito i kišno () Taman pred kraj filma baš u trenutku kad se trebalo otkriti tko je ubojica, u kinu je nestalo struje i sve se pogasilo, svi smo ostali u mraku. Prvih 10ak sekundi nitko iz publike nije progovorio niti jedne jedine riječi, prava pravcata tišina. I onda su ljudi malo po malo (uključujući i mene) počeli šaptati "čekaj, je li ovo namjerno ovako? je li to dio filma?" jer je stvarno djelovalo kao da se sve namjerno pogasilo baš u tom trenutku da misterija iz filma bude još efektivnija. Par minuta kasnije se vratila struja i film je nastavio gdje je i stao

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/01/2023 : 11:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, po meni je jasno da misterija postoji: tko je ubojica? Sad, je li dobro izvedena, o tome se može raspravljati.

Što se tiče flashbacka i prepričavanja u pola filma, slažem se da je malo nezgrapno, ali mene nije toliko smetalo. Svakako ne vidim to kao nešto što vrijeđa inteligenciju, kao ni upotrebu blizanki.

Ono razbijanje je glupo, ali takvi su zapravo i praktički svi likovi u tom filmu, zar ne? To što film prikazuje glupe ljude ne znači da je i sam glup.

Ja uopće ne vidim Glass Onion (ni Knives Out) kao pretenciozan film, upravo suprotno. Po meni je to potpuno opuštena zezancija koja nekakvu angažiranost i poruke koristi više kao začin, a glavni cilj joj je zabava.

I da, ima tu puno nerealističnih stvari i od gledatelja se traži suspension of disbelief, no to je slučaj s većinom filmova. E sad, netko to može, a netko ne, to je razumljivo.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 26/01/2023 : 12:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pretenciozan, ozbiljno?
Dvojku nisam gledao, al jedinicu sam odgledao u kinu i bila mi je skroz zabavna. Doživio sam je kao jedan sasvim lagan film za mozak na pašu sa simpatičnim likovima i radnjom koja je taman toliko intrigantna da drži pažnju. Nisam stekao dojam da pokušava biti više od onoga što u stvari i je - hommage whodunit filmovima za opušteno gledanje popodne poslije ručka.

Btw, uz gledanje jedinice u kinu mi se veže jedna super anegdota Ta večer je kad se prikazivao film u kinu vrijeme je bilo hladno te nevjerojatno jako vjetrovito i kišno () Taman pred kraj filma baš u trenutku kad se trebalo otkriti tko je ubojica, u kinu je nestalo struje i sve se pogasilo, svi smo ostali u mraku. Prvih 10ak sekundi nitko iz publike nije progovorio niti jedne jedine riječi, prava pravcata tišina. I onda su ljudi malo po malo (uključujući i mene) počeli šaptati "čekaj, je li ovo namjerno ovako? je li to dio filma?" jer je stvarno djelovalo kao da se sve namjerno pogasilo baš u tom trenutku da misterija iz filma bude još efektivnija. Par minuta kasnije se vratila struja i film je nastavio gdje je i stao

Da, pretenciozno, autor baš nabija na nos kako on secira društvo i kao autoironičan je. Silno se trudi ispast pametan a zapravo je glup.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/01/2023 : 12:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ok, možda sam ja glup, al nisam primjetio nikakvo seciranje društva

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 26/01/2023 : 12:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ok, možda sam ja glup, al nisam primjetio nikakvo seciranje društva

hahah zezaš me. Pa daj prouči obitelj iz prvog filma (skupa s latino pomoćnicom) a drugi film je baš očit, od influencera do parodije Muska. Film bi bio ok da je nepretenciozna glupasta zabava, nego baš taj pokušaj da bude jako pametan ga čini lošim.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/01/2023 : 16:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Johnson jest pun sebe, ne nužno pretenciozan koliko forsira da je urbano kul i da uvik zna ubost u sridu. A ne zna.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1141 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 26/01/2023 : 16:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavljam da je Star Wars fanovima draže da radi Glass Onione, a ne Last Jedije.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/01/2023 : 16:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
već X poruka iznad se uzdržavam da ne kažem stvari poput "ništa čudno od lika koji je ispovraćao" Poslednjeg Djeda" xDDD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1141 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 26/01/2023 : 17:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Inače, kad smo kod Johnsona, danas su izašle prve 4 epizode njegove serije "Poker Face".
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 26/01/2023 : 22:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Gunfight at the O.K. Corral

Odlična priča i dobri likovi. Sviđa mi se što film ima dosta lokacija i mnogobrojnih različitih situacija koje utječu na razvoj odnosa između likova, no svejedno mi je film predug ili te situacije nije učinio dovoljno zanimljivima za 2 sata. Konačni okršaj je dobar mada je mogao biti teatralniji.

7/10
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 26/01/2023 : 23:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Johnson jest pun sebe, ne nužno pretenciozan koliko forsira da je urbano kul i da uvik zna ubost u sridu. A ne zna.

Pa to je to, momak bi uboja a tup je ko stara turpija. Nisan fan star warsa al znam da je i tamo zasra sve šta se zasrat može. Jedan tipični pretenciozni tupavi hipster.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 29/01/2023 : 20:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)

Preći sa Pinokija kojeg je radio Dizni na Pinokio kojeg je radio del Toro je kao da pređeš sa čitanja starog Derdevila na Derdevila kojeg je pisao čika Miler. Ova dva filma ne mogu da stoje u istoj rečenici, jer del Torov potpis na Pinokiju očekivano donosi ozbiljniji, mračniji ton, pa je radnja smeštena za vreme fašističke Italije pre i tokom Drugog svetskog rata.

Filmove sa stop-motion animacijom gledam retko, možda jednom u pet godina, ali uglavnom su to probrane stvari i svaki put ostajem oduševljen. Ova verzija Pinokija je obavezno štivo za sve fanove filmova Wesa Andersona

Ali moram priznati da mi je i dalje Winshlussov Pinokio najbolji Pinokio
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/01/2023 : 01:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Je l moguce da niko nije komentarisao Vavilon odnosno Babylon Damiena Chazellea?
Nisam pogledao mnogo filmova iz 2022.godine ali mi je Vavilon jedan od najboljih filmova izaslih u poslednje 2 do 3 godine.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/01/2023 : 06:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Čeka se neki streaming.

Mene čudi da nitko nije komentirao Funny Pages. Valjda je ljudima prošao ispod radara. Malo podsjeća na Ofucani holivudski film, s tim da je ovo ipak jednostavnije, ali i uvrnutije. Nije neko remek-djelo, no fora je za pogledati, pogotovo za ljubitelje (američkog nezavisnog) stripa.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/01/2023 : 11:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Iako je par clanova vec spomenulo ovaj film i dalo mu preporuke za gledanje (fandango, fler, swamp thing), da se i ja pridruzim.
Bio na telki ovih dana i nisam bio ziher iz prve da li sam ga vec gledao ili nisam (Mel Gibson i Vince Vaughn zajedno plus krakta uloga Don Johnsona?), i rekao da pogledam. Bomba!

Dragged Across Concrete (2018)

Bas bas prijatno iznenađenje. Ovaj opci opis ga opisuje kao "neo-noir“ crime comic thriller, i da, u principu to je dobar opis. Ono, Vince je skoro uvijek i pojam za komicne elemente i kad film nije tipicna komedija u pitanju, pa je tako i ovdje, ali ono bistveno je pristup redatelja filmu. Ima tih neocekivanih pravaca, i ako volite pogledati nesto sto nije u stilu tipicnih h'woodskih blockbustera, voila! Proslo je vec dosta vremena od kada sam pogledao Blue Ruin, ali mozda nesto u tom pravcu? Dajte jos koji predlog ako moze!

Za njegova (reziserova) prethodna filmova (Brawl in Cell Block 99 i Bone Tomahawk) nisam 100% siguran da li sam oba pogledao, pa sad moram to ispraviti!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 30/01/2023 12:16:46
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/01/2023 : 11:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Je, pridružujem se pohvalama za Dragged Across i Brawl. Ja sam isto bacio oko nakon što su ih ljudi pohvalili i ostao oduševljen. Nevjerojatno zabavni "stripovski" filmovi.
Pogledaj i Asylum Blackout. Istina, taj ima ima nekih problema i nije toliko dobar kao ova dva ali posjeduje zaista neobičnu atmosferu zbog koje ga vrijedi pogledati.

Btw fun fact: taj S. Craig Zahler je veliki fan stripova (što se da primjetiti u filmovima) ali osim toga je i fan je pravih bendova, u nekom intervjuu je spomenuo Dissection, Suffocation i Arghoslent.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/01/2023 : 12:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Za Asylum Blackout sam bas jucer malo gledao i mozda... :)

Nego, u vezi Zahlera pise jos ovo "He was a journalist for Metal Maniacs" i "He was the drummer for the metal band Realmbuilder". :)
https://www.metal-archives.com/artists/Czar/65042
https://www.metal-archives.com/bands/Realmbuilder/3540276082

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2023 : 12:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Preći sa Pinokija kojeg je radio Dizni na Pinokio kojeg je radio del Toro je kao da pređeš sa čitanja starog Derdevila na Derdevila kojeg je pisao čika Miler. Ova dva filma ne mogu da stoje u istoj rečenici, jer del Torov potpis na Pinokiju očekivano donosi ozbiljniji, mračniji ton, pa je radnja smeštena za vreme fašističke Italije pre i tokom Drugog svetskog rata.

Pa što si ih stavio u istu rečenicu?

Kakvo bizarno poređenje, ali kad već pomenu - nisi ni rekao na kog Diznijevog Pinokija misliš - odlični crtani film ili bezveznu igranu kopiju?

Nije svejedno, bez obzira na vedriji ton oba. Isto nije definisano ni za Derdevila. Stari Derdevil, neposredno pre Milerovog, ili neke najbolje Kolanove epizode (koje verovatno nisi čitao)? To je stari, dobri Derdevil. Makar ne bio mračan.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2023 : 12:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Poli

Ali... Fury Road je komedija!

Tako je, a maverick tragedija. Nakon 45 minuta filma sam shvatio da sam predvidio 50 posto scena i izgovorenih recenica i ugasio ga. Fury road je remek djelo za ovaj isprdak cija jedina karta je nostalgija.

Da nisi ugasio, uživao bi u odličnoj režiji, ko još tu razmišlja o scenariju. Režija je blizu Fury Roada.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2023 : 12:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A ko previše razmišlja, zabavan i lagan film poput Knives Out mu bude pretenciozan.

How to Stop Overthinking - konsultujte google.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 30/01/2023 : 15:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Nisi ni rekao na kog Diznijevog Pinokija misliš - odlični crtani film ili bezveznu igranu kopiju? Isto nije definisano ni za Derdevila. Stari Derdevil, neposredno pre Milerovog, ili neke najbolje Kolanove epizode (koje verovatno nisi čitao)?

Slabo svraćaš na ovu temu Alekse, pa bukvalno par stranica unazad sam spominjao Diznijev Pinokio. A za Derdevila naravno da mislim na onog koji je neposredno prethodio Milerovom trku (toliko je bilo loše da ne mogu sada da se setim ko je bio scenarista), jer del Torov Pinokio neposredno dolazi posle Diznijevog jer su oba objavljena ove godine pa ih je lako porediti
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2023 : 16:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Da, banuo sam nepripremljen.
Go to Top of Page
Page: of 582 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.36 seconds. Snitz Forums 2000