forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 582

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2023 : 16:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kažu da je novi Mačak u čizmama dobar. Volim te stare italijanske priče/likove/motive.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/01/2023 : 17:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Poli

Ali... Fury Road je komedija!

Tako je, a maverick tragedija. Nakon 45 minuta filma sam shvatio da sam predvidio 50 posto scena i izgovorenih recenica i ugasio ga. Fury road je remek djelo za ovaj isprdak cija jedina karta je nostalgija.

Da nisi ugasio, uživao bi u odličnoj režiji, ko još tu razmišlja o scenariju. Režija je blizu Fury Roada.

Ma da se razumijemo ne kažem ja da nema svojih dobrih strana, ono "tragedija" je zajebancija. Jednostavno mene ne veseli i nisam bio od volje za toliki nivo predvidivosti. Koga veseli neka uživa.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/01/2023 : 17:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
...s druge strane, daleko najbolji western koji sam pogledao u dugo vremena.

...a ni novi Cageov nije loš. Mislim, ima brdo nedostataka, ali ja sam guštao ko prase u blatu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4660 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 31/01/2023 : 15:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
The Whale

Na ovaj film sam išao na nagovor druge osobe, iskreno nije me nešto privlačio da idem u kino gledati. Instinkt mi je bio dobar jer ultimativno film ostavlja pomiješane dojmove.
Fraser je definitivni adut ovog filma, transformacija jako dobro odrađena i vidi se da je unio dosta emocija u ovu ulogu. Problem je što scenarij ne daje njegovom liku i problematici smisao. Dosta goruća tema, ali slabo je odrađena, odnosno daje dosta ambivalentno razrješenje. Pri tome ima dosta patetike, nelogičnosti i manjka neke poante.
Neke scene doista mogu izazvati dosta otpora u gledatelju i redatelj ne štedi na estetskom dojmu. No, dojma sam da je ovo bila propuštena prilika da se kvalitetno obradi tema pretilosti, izgleda, izolacije i socijalnog pogleda i diskriminacije. Ovako je to ispao kao dosta nelogičan i dosadan traktat na tu temu.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4660 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 31/01/2023 : 15:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
The Fabelmans

Spielbergov polubiografski film o djetinjstvu i adolescenciji. Iskreno sam mislio da je u pitanju još jedan jeftini pokušaj da se dođe na listu za Oskare, ali ugodno sam iznenađen na kraju.
Od zamjerki imam to da film pati od klasične spielbergove sladunjavosti i likovi su malo neuvjerljivi, iako od početne glorifikacije likova dolazimo brzo do drukčijih poimanja.
Film je sjajno režiran, izuzetno dobar smisao za ritam, nepretenciozno, ali izuzetno zanimljivo i odrađeno sa strasti. Kao i u kvalitetnim stripovima i ovdje se osjeti da je autor ostavio dušu u scenarij i film i to daje filmu dodatno na značaju i kvaliteti.
Film nije ništa neviđeno i može naoko djelovati kao još jedna oda zlatnom dobu Hollywooda, ali ima taj neki osobni touch i intimnost koja svemu ovome daje neporeciv sjaj i šarm.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 01/02/2023 : 10:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

A ko previše razmišlja, zabavan i lagan film poput Knives Out mu bude pretenciozan.

How to Stop Overthinking - konsultujte google.

Previše razmišlja? Problem je što ako uopće razmišljaš, ono minimum, i film se raspada. Nemam ništa protiv laganih zabavnih filmnova, ali ovaj film to naprosto nije. A Glass onion već prelazi u vrijeđanje inteligencije gledatelja.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 02/02/2023 : 16:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Phone Booth

Tokom 90% filma glavni lik je u telefonskoj govornici i priča s čovjekom koji mu prijeti ubojstvom i iz toga proizlaze razne scene. Dijalozi i preobrati su fenomenalni i nema dosade ni u jednom trenutku. Tokom cijelog filma se osjeti izrazita napetost i nervoza. Jedini mi je minus što nakon svega, dođemo do odličnog kraja ali se opet dogodi preokret koji ga dosta pogorša.

8/10
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 02/02/2023 : 18:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

The Fabelmans

Spielbergov polubiografski film o djetinjstvu i adolescenciji. Iskreno sam mislio da je u pitanju još jedan jeftini pokušaj da se dođe na listu za Oskare, ali ugodno sam iznenađen na kraju.
Od zamjerki imam to da film pati od klasične spielbergove sladunjavosti i likovi su malo neuvjerljivi, iako od početne glorifikacije likova dolazimo brzo do drukčijih poimanja.
Film je sjajno režiran, izuzetno dobar smisao za ritam, nepretenciozno, ali izuzetno zanimljivo i odrađeno sa strasti. Kao i u kvalitetnim stripovima i ovdje se osjeti da je autor ostavio dušu u scenarij i film i to daje filmu dodatno na značaju i kvaliteti.
Film nije ništa neviđeno i može naoko djelovati kao još jedna oda zlatnom dobu Hollywooda, ali ima taj neki osobni touch i intimnost koja svemu ovome daje neporeciv sjaj i šarm.

Meni je bio dobar, ali ništa posebno. Jednostavno pogledaš, zabaviš se i zaboraviš na njega. Mali je jako dobro odglumio dok mi je Michelle previše karikirala ulogu i u određenim scenama debelo prtjerivala tako da je i njena gluma na trenutke bila neuvjerljiva. Režija jako dobra, mada je prvi dio malo razvučen dok je finale dobro popunjeno dinamikom.

Meni je ovo jedan od Spielbergovih lošijih filmova.

Ocjena: 7.5/10
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4660 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 04/02/2023 : 13:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
The Banshees of Inisherin

McDonagh, Gleeson i Farrell su se ponovno sastali nakon hvaljenog In Bruges. I ovdje je u pitanju pomalo depresivna, egzistencijalistička drama s elementima crnog humora.
Film prati dvojicu prijatelja, odnosno bolje reći sumještana, od kojih jedan naglo odluči prekinuti odnos s vrlo banalnom argumentacijom. Radnja se odvija u irskom selu na otoku u doba građanskog rata tako da je sredina dosta specifična. Kroz ovih nekoliko likova redatelj jako dobro dočarava sve mane života udaljenog od žiže događanja, u neku ruku udaljenog od stvarnosti. Dok većina prigrli takav život i žive prilično monotono, rijetko tko odluči zakoračiti u svijet mogućnosti.
Tematika je odrađena bez greške i cijeli taj low key ambijent i tonalitet u radnji dodatno daju draž filmu. Uvijek aktualna problematika i jasna većini ljudi, a nerijetko je bila odrađivana i u hrvatskoj kinematografiji. Banalnost i gotovo tragikomičnost centralnog konflikta je jako osnažena izvedbama vodećeg glumačkog dvojca koji ima smisao za ovakve uloge.
U cjelini interesantan film, ugodan za gledanje, ali prilično depresivan kad se udubi u tematiku. Finiš filma je možda pretjeran i daje neki nadrealni element svemu te na kraju nisam osjetio satisfakciju u filmu kao u prvom dijelu. Zbog toga ne mogu reći da je odličan, ali vrlo dobar bi bila neka dobra procjena.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 07/02/2023 : 21:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Everything Everywhere All at Once (2022)

Ostao sam dužan za osvrt za ovaj film, pa da ga konačno skinem sa dnevnog reda. Matrix za siromašne, gde jedna bakica guta pilule i mlati se po multiverzumu kako bi spasila svet i rešila porodične odnose. Humor nerealno naporan, a scene akcije su transfer blama. I moram priznati da me je već posle 10 minuta počela da boli glava od činjenice da likovi u ovom filmu svakih 10 sek skaču sa kineskog na engleski jezik i nazad, pa ovo nema ni u Bollywoodu.

Film je nominovan za par Oskara, ima visoke ocene na imdb i rotten tomatoesu, svi komentari na YT hvale film do besvesti. Očigledno je problem u meni, ili su botovi preuzeli svet, a mene niko nije stigao da obavesti. Kakav poraz ljudskog duha ako se ovo smatra kvalitetnom komedijom i uvrštava među najboljim filmovima iz 2022.

3/10
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2023 : 21:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja sam gledao trailer, čitao kritike i zaključio da je ovo glupost od filma. Moraću da ga odgledam, čisto da se uverim u to. Onda neće biti problem samo u tebi. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 09/02/2023 : 13:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Taj film djeluje kao kineski državni projekt, nema drugog objašnjenja tolikim pohvalama.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 09/02/2023 : 21:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Moon

Čovjek je na Mjesecu 3 godine i uskoro se vraća kući, međutim počnu se javljati neki problemi. Film je jako zanimljiv sa puno fenomenalnih plot twistova koji ga savršeno okreću i koji se pojavljuju u savršenim trenucima. Također je cijeli taj pogon na Mjesecu fora zamišljen. Čisto remek-djelo.

10/10
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1692 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 10/02/2023 : 08:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Interesantno, ja sam taj Mjesec dozivio posve drugacije. Film mi je bio nevidjeno naporan i pretenciozan i uopce mi nije bilo jasno zasto je toliko hvaljen. Cinio mi se kao ideja za jednu finu malu epizodu Zone sumraka od dvadesetak minuta nasilno razvucenu na cjelovecernji film.

Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 10/02/2023 : 12:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao Zonu sumraka pa ne znam, ali da, meni je bio fenomenalan. Pogotovo jer se bavi tom tematikom koju uopće nisam očekivao. Nisam ništa čitao o filmu, samo sam išao gledat.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 10/02/2023 : 13:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Moon je genijalno sci-fi ostvarenje.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/02/2023 : 14:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Moon je fenomenalan film.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/02/2023 : 18:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
I meni je Moon bio odličan. Doduše, slabo ga se sjećam sem kraja i dojma.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1692 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 10/02/2023 : 19:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Meni je eto bio takav kak sam napisao 🤷 Al prihvacam da sam mozda ja cudan
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/02/2023 : 02:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ljudi nema greske s Vavilonom, jos uvek me drzi soundtrack i onaj dobar osecaj nakon dobrog filma a koliko je proslo od kad sam ga gledao ne znam, skoro dve nedelje. Idite u bioskop, bas treba to doziveti na velikom platnu i s dobrim ozvucenjem.

Inace nedavno sam gledao Wag the dog (1997), dobra satira, odnosno dobra realnost, jer je film predvideo mnogo toga sto ce se slicno zaista i desiti. Life imitates art. To sam doziveo i na sopstvenoj kozi u vezi nekih drugih filmova. Dobra glumacka postava De Niro, Dastin Hofman, Vudi Harleson, pokojna luda En Hec i jedan od moja 4 omiljena kantri muzicara dobri stari Willie Nelson. Rezija iskusni Beri Levinson.

Pogledao sam i Nobody (2021.) Bob Odenkikr kao Dzon Vik, otkaceno, simpaticno, zabavno rezirano, dobra muzika. Fina popcorn zabava sa drustvom uvece ili nasamo. Da nije Bob Odenkirk u glavnoj ulozi ne bi mi bilo toliko primamljivo za gledanje. Bob me je svojom ulogom Saula Goodmana u BB i BCS kupio zauvek da ga gledam gde god se pojavio.

Takodje nedavno je pao i Snowden (2016.) Rezira jedan od mojih omiljenih reziera veliki veliki Olver Stoun. Odlican film.Odlicna pesma Petera Gabriela ,,The Veil" tokom odjavne spice, poslusajte je. Nedavno su na tvu bili i Doorsi, pa sam se malo i tog filma podsetio nisam ga gledao bas davno, jos od vremena kada sam bio opsednut doorsima sredinom srednje skole. Nabavio sam i Stounovu biografiju da citam ,,U poteri za svetlom". Opisuje kako su mu se upoznali roditelji do osvajanja oskara za Platoon. Dakle prvih 40 godina svog zivota (i malo pre, kad prica o roditeljima). Kako sam Stoun kaze ovo je prica o neuspesima i pokusajima i ponovo neuspesima dok mu nije svanulo tek sa 40 godina. Darkwood Dub kaze Zivot pocinje u 30oj, ali eto Stoun kaze da pocinje u 40oj. Mozda napise i drugi deo. Ja sam za sad na 1/4 knjige i stvarno se lako i lepo cita. Preporuka.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/02/2023 : 09:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Meni je Babylon više miss nego hit.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4660 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 11/02/2023 : 23:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
All Quiet on The Western Front

Netflixova adaptacija s njemačkog govornog područja je ubrala dosta nominacija i priznanja. Pošto sam nedavno čitao knjigu, smatram da sam dobro postupio i dobio duplo iskustvo. Knjiga i film se ovdje podosta razlikuju.
Film je podjednako mračan i jezovit u svojim prikazima ratnih stradanja i horora, doduše dosta i eksplicitniji i manje suptilan. No, film je stvarno dobro posložen, ima dobar ritam i daje prostora za predah i prikaz glavnih aktera kao običnih ljudi koji se na ratištu bore da zadrže nekakav duh i životnu energiju (jedan od aduta knjige).
Uz dosta preinaka oko likova i događaja, film je možda još i ironičniji u završnici, no, ona je sama previše "belive it or not" što je prava šteta jer se film dosta odupirao klišejima.
Možda bih ga stavio da je nešto kraći i da više daje na cijeni prikazivanju svakodnevnice vojnika, a ne podosta bombastičnih kadrova. Tu se izgubilo ponešto poante ovog važnog djela. Ali, kao samostalni uradak vrlo dobar ratni film koji uspije doprijeti do gledatelja.

Onima kojima se svidio film, apsolutna preporuka i za knjigu. Podosta drukčije iskustvo i još jedna perspektiva na situaciju u velikom ratu.

Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2632 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 12/02/2023 : 19:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Moon je genijalno sci-fi ostvarenje.

Pogledah danas.
Fenomenalan...

Carpe diem
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 12/02/2023 : 20:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da ti se svideo Ja sam ga tokom godina već pogledao par puta, stvarno je reč o sjajnom SF-u
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2023 : 21:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Top 10 najboljih sf filmova zadnjih 20-ak godina bez trashova

Interstellar
Sunshine
Inception
Cloud atlas
Prometheus
Blade runner 2049
Moon
Monsters
Martian
Covenant

Mene niko ne čita. Sami ste krivi.

Go to Top of Page
Page: of 582 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.11 seconds. Snitz Forums 2000