Author |
Topic  |
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 12/02/2023 : 22:45:15
|
Meni su se od modernog SFa dopali Under the Skin (ekvivalent stripu sa minimalno teksta), Arrival (netipičan prikaz ejlijena), od niskobudžetnih sjajni Coherence, zatim Another Earth i Sound of My Voice (mada ovaj drugi nije primarno SF)... |
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 12/02/2023 : 23:52:26
|
Prva dva su jako dobri, to jest Under the Skin je odličan, jedan od najboljih filmova uopće u ovom tisućljeću. Zadnja tri su mi već dugo na listi, ali nikako da ih pogledam.
A i manhunterova lista je dobra, iako ti Alieni imaju problema barem jednako koliko i dobrih stvari.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 13/02/2023 : 05:43:05
|
quote: Originally posted by Shaner
Prva dva su jako dobri, to jest Under the Skin je odličan, jedan od najboljih filmova uopće u ovom tisućljeću. Zadnja tri su mi već dugo na listi, ali nikako da ih pogledam.
A i manhunterova lista je dobra, iako ti Alieni imaju problema barem jednako koliko i dobrih stvari.
Da, under the skin odlican, a arrival jako dobar. Coherence sam upamtio kao slabasan film. Na manhunterovoj listi osim moona i monstersa svi filmovi imaju duplo vise problema nego dobrih stvari, ali o tome smo vec drobili. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
|
fandango
Senior Member

1692 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 13/02/2023 : 08:04:47
|
Ajde bas budem taj Mjesec jos se jedanput prisilio pogledati ovih dana pa mozda skuzim sta vi svi vidite u njemu, a ja ne. Na manhunterovoj listi ima jedan dobar, jedan zabavan, jedan koji nisam gledao niti me bas ni zanima sudeci po opisu, jedan koji sam gledao pa sam to skroz zaboravio, i sest uzasno pretencioznih filmova koji - po mojem misljenju i dojmu - prodaju muda pod bubrege.
Blize mi je ovo sto je Jocko napisao, i naravno Cronenberg.
I kak da nitko nije spomenuo Children of Men? Germanov Tesko je biti bog? Fury Road? Ove nove Planete majmuna? The Host?
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 13/02/2023 : 08:28:45
|
Ma moja lista nije uopšte važna, samo je Moon na njoj. A za ostale filmove, svako ima svoj ukus, naravno. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
naker
Advanced Member

5605 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 13/02/2023 : 19:58:53
|
quote: Originally posted by manhunter
Top 10 najboljih sf filmova zadnjih 20-ak godina bez trashova
Interstellar Sunshine Inception Cloud atlas Prometheus Blade runner 2049 Moon Monsters Martian Covenant
Mene niko ne čita. Sami ste krivi. 
Interstellar vrh vrhova, meni omiljeni film ikada. Inception fenomenalan, Blade Runner 2049 također, za Moona sam rekao, a ostale nisam gledao. Tenet neshvaćeno remek-djelo (dosta kontroverzno mišljenje ali čvrsto stojim iza njega), spomenuti Fury Road odličan mada mi je bezveze što ispada da 90% filma glavni likovi putuju jednom ravnom linijom i onda se tom istom vraćaju odakle su pobjegli. Planet of the Apes mi je bila super trilogija. Također bih spomenuo i Watchmene. Ne volim superherojske filmove iako sam puno njih gledao, ali Watchmeni su stvarno nešto posebno. |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
Posted - 13/02/2023 : 20:11:17
|
I zaboravio sam na The Platform, španjolski zatvorski film. Izvanredan, pogotovo za mene jer volim i SF i filmove zatvorske tematike. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/02/2023 : 20:11:57
|
aj daj nabaci malo mesa na taj jadac, uputi nas u tajne Teneta, obrazloži kontroverzno mišljenje, nemoj samo tako bum tras i ništa |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 13/02/2023 : 20:14:14
|
Meni jednostavno ne ide u glavu kako nekome Martian može biti dobar Meni je osobno katastrofa... Inception isto tako debelo debelo precijenjen. Već negdje nakon trećine filma jedva sam čekao da završi koliko mi je proljevast. Volim Nolanove filmove, stvarno jesam, al Inception, Tenet i Memento su mi među slabijim njegovim ostvarenjima.
S druge strane, Fury Road je jebeno remek-djelo! U tom filmu sve valja, praktički nema greške i svaka sekunda je prava, čista uživancija. Preporučam da pogledate ovo dolje što sam okačio. Ovo je netko spojio pjesmu Last Runaway od grupe WASP sa scenama iz filma i to izgleda tako jebeno fenomenalno, kao da je stvoreno jedno za drugo. Šta se tiče radnje, pa šta ti više treba za takav film? Jest da je George Miller posudio ideje iz Hell Comes to Frogtown, al nema veze
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 13/02/2023 : 20:24:32
|
Zaboravio sam da spomenem Last days on Mars u onoj listi. A inače, te liste se menjaju iz dana u dan, danas Martiana ne bih uvrstio u nju. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
Posted - 13/02/2023 : 21:18:23
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
aj daj nabaci malo mesa na taj jadac, uputi nas u tajne Teneta, obrazloži kontroverzno mišljenje, nemoj samo tako bum tras i ništa
Što se tiče priče stvarno je film unikatan. Priča priču na poseban način koji se meni sviđa i lako me natjera da pokušam odgonetnuti film, razmišljati tako i pratiti ga. Neke sam stvari predvidio, zbog nekih sam morao opet gledati i to mi se apsolutno sviđa. Također mi je i soundtrack izvrstan. Jedinu manu koji bih izdvojio je negativac. Dobili smo nekog ruskog mafijaša kao glavnog negativca u toj priči, dok je to mogao biti netko daleko moćniji i zanimljiviji iz budućnosti, a što je najgore tako netko je i spomenut u jednoj sceni, ali eto. To mi je jedina mana, odličan mi je film i žao mi je što je popljuvan. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/02/2023 : 21:24:52
|
pa teško da je unikatan film koji se mora gledati dvaput da bi ga se shvatilo, ima ih takvih bezbroj
a ima i ljudi kojima džaba i sto gledanja kas ne mogu sa shvate na primer ja xD
(ima odlican komentar na imdb, kaže "za najbolji efekat, ovaj film treba pogledati i drugi put, i to unatraske, da bi se zaboravilo da se ikad gledao" xDDDD) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
Posted - 13/02/2023 : 21:35:26
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
(ima odlican komentar na imdb, kaže "za najbolji efekat, ovaj film treba pogledati i drugi put, i to unatraske, da bi se zaboravilo da se ikad gledao" xDDDD)
Genijalno. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
672 Posts
|
naker
Advanced Member

5605 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 13/02/2023 : 22:30:29
|
Tenet je kao Primer; treba se pogledati nekoliko puta, sa prevodom, svakih 5min pauzirati i premotavati film, i provesti sate i sate na netu čitajući i slušajući objašnjenja o čemu se zapravo radi.
Ali izuzev toga odličan film  |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts
Posted - 14/02/2023 : 00:36:50
|
quote: Originally posted by fandango
I kak da nitko nije spomenuo Children of Men? Germanov Tesko je biti bog? Fury Road? Ove nove Planete majmuna? The Host?
Kako nije? 
Kad ste već krenuli, evo i moj sf top 10 ovog stoljeća (abecednim redom):
Attack the Block Blade Runner 2049 Children of Men Cloud Atlas Her Inception Mr. Nobody Source Code Under the Skin V for Vendetta
Moram napomenuti da sam neke od navedenih filmova gledao samo jednom, pa je pitanje kakvi bi točno dojmovi bili nakon utvrđenog gradiva.
Bila je na ovoj temi rasprava o novijem SFu pred nekih pola godine (?!, bokte što vrijeme leti) koju si propustio. Od tada su i ove liste. Taman možeš postaviti svoju. 
Što se drugih filmova koje si naveo tiče, The Host (pretpostavljam da misliš na Bong Joon Hoov) mi je slab, a ostale još uvijek nisam gledao.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1795 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 14/02/2023 : 23:20:46
|
Ah, da, meni je Children of Men jedan od emotivno najsnažnijih filmova iz ovog veka.
Inception mi se nije dopao, a pažljivo sam ga gledao. Nije loš kao akcioni film, ali ima mnogo buke, a malo intelektualnog mesa za slavu koju uživa.
To je verovatno za generacije koje su odrastale na video-igrama, pa neko od njih može da kaže: "Ima čak i radnju, sledi, najbolji film svih vremena!"
Ali slabo gledam nove stvari; moj prag tolerancije je odleteo vrlo visoko. Svestan sam da time propuštam nešto, ali bolje samo nešto nego svašta. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7649 Posts
|
Wolfman
Senior Member

Croatia
1141 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 15/02/2023 : 07:46:46
|
quote: Originally posted by Paka01
Meni jednostavno ne ide u glavu kako nekome Martian može biti dobar
Ne možeš vjerovati filmu sa Sean Beanom u kojem Sean Bean ne pogine  |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 15/02/2023 : 08:06:10
|
Interstellar // u jednu ruku grandiozan u drugu sumnjiv i naporan Sunshine // solidan Inception // iritantan Cloud atlas Prometheus // solidan, pretjeruju negativni kritičari Blade runner 2049 // držat ću se 1982 Moon // odličan mali SF Monsters Martian // odličan feelgood SF Covenant // gledljiv
Attack the Block Blade Runner 2049 // držat ću se 1982 Children of Men // vrlo dobar Cloud Atlas Her // razočaranje, neuvjerljiv Inception // iritantan Mr. Nobody Source Code // Inception za siromašne, jednako iritantan Under the Skin V for Vendetta // gledljiva holivudizacija stripa, ali ipak holivudizacija
|
Edited by - vukozec on 15/02/2023 08:07:20 |
 |
|
Topic  |
|