forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 10/02/2023 : 22:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Imam svega par ljudi na ignore, teller je prvi kojeg sam stavio, ali vi svi zapeli da ga citirate ovih dana. Da ga svi lepo ignorišete, ne bi ni lupetao non stop.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 10/02/2023 : 23:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da izdrzim a da ovde ne prenesem razmisljanja jednog vuka, sa znaka sagite pre otprilike 15 godina. Nije im potreban komentar, pogotovo sa ove distance...

quote:

marlowe
4
3

View Profile Personal Message (Offline)

Fibra - nova izdanja
« Reply #24 on: 09-11-2008, 16:11:30 »
Sunjicu, kako te, bre, nije sramota. Tvoja izdanja su neobjasnjivo skupa, skuplja su od 50-80% od identicnih izdanja drugih izdavaca, a nemas ni firmu, ni zaposlene, ni adresu, ni kancelarije, ni sekretarice, ni telefon, nikakve fiksne troskove osim cisto i usko proizvodnih. Cak se trudis da ustedis na svakom segmentu, sam prevodeci, prelamajuci, itd. I onda lupis cenu kao da sebi za prevod dodelis jedno 50 evra po oblacicu. E sada, naravno da to ljudi primete, pa ti je slaba prodaja. Ne znam kako to ide u Zagrebu, ali u Srbiji ta izdanja (posebno starih stripova malih strip skola za koje prava kostaju kao pakla kikirikija) sa takvim cenama ne bi imala nikakvo opravdanja, kada stoje uz obimnija, kolorna srpska izdanja aktuelnih i skupih stripova. Naravno da se ta bezobrazno velika cena mora spustiti sto vise.

quote:

U najmanju ruku je neumesno da sam amater procenjuje svoj amaterski uradak. Nego, samo ti reci koliko sebi odredis cenu za prevod? Koliko sebi odredis platu za prelom? Deluje kao da se taj tvoj licni prevod placa evro po karakteru (srp. slovno mesto).

quote:

Ajde, stampas matore argentinske stripove koje smo svi citali u Stripoteci pre 30 godina, i pravis se da si otkrio toplu vodu. Osterheld. Pa ja sam sa Marianom pregovarao o Osterheldu dok ti nisi znao ni ko je Breca, ni Osterheld. Ni sam Che. Verovatno bi mislio da su to likovi iz novog mister noa.
Prodaja ti je smesna, barem za srpske prilike. Ne mozes da prodas 500 komada godinama. To je jako lose.
Cena je spustena jer je previsoka za srpski standard - totalna glupost. Pored tvojih izdanja u Srbiji na policama stoje i prodaju se skuplja domaca izdanja, i to se prodaju puno bolje. Dakle, sa visim cenama i to bez problema. A oko standarda bi se jako moglo pricati, mada tebe standard ne zanima uopste. Sta tebe briga za standard desetak miliona ljudi, lada ti imas zadatak da prodas 50 komada tvojih bisera. Nema to veze sa cenom ni sa standardom. Stvar je u tome da su tvoje cene sumanuto visoke, i to pored srpskih izdanja istih karakteristika ne moze da stoji. Ti si bre ekstra profiter. Stripovski. Jos kada cujem da nemas da platis nikakav PDV - pa to je zlocin. Kako imas obraza?

quote:

Koliko malo sam imao prilike da vidim tvoje prevodilacke pokusaje, mogao bih po izdanju da imam nekoliko strana anotacija sigurno. Ti si amater, krut si, imas matematicki mozak, ne poznajes ni polazni ni ciljni jezik, i nisi talentovan. To je opsti utisak koji sam stekao, a ako bih seo da uradim profesionalnu recenziju prevoda bilo bi tu svega. Naravno, to kosta.

quote:

Ocigledno si poceo da benavis, upotrebljavas reci kojima ocigledno ne poznajes ni znacenje. Ostavicu te samog u tom stanju.
Osnovna cinjenica ostaje - ti si ekstraprofiter. Tvoji stripovi su preskupi, stranica tvog izdanja kosta 50-80% vise nego stranice drugih izdavaca, i to bez ikakvog opravdanja, jer nemas nikakvih fiksnih troskova, ne placas ni PDV, sam sve pravis, izbegavas i rabate a objavljujes jeftine matore stripove ili aktuelna izdanja malih izdavaca. Jos krace, sve sto radis radis za masne pare.

quote:

Poenta je da smo utvrdili da i za prava placas isto ili manje nego ostali izdavaci, ne placas PDV, nemas operativnih troskova firme - kancelarije, zaposleni, racuni za struju, vodu, itd, ne placas pripremu, cesto ni prevod, a opet imas najvise cene izdanja, tj., tvoja stranica bilo c/b bilo kolornog stripa kosta najvise u sirem regionu jugoistocne Evrope.
U cemu je tajna? Gde idu pare kupaca?

Pacovska posla...

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7952 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 10/02/2023 : 23:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
@blueberry9

Istorija raznih forumsko-stripovskih svađa (uključujući izdavačke) jako je duga ovde. I ponavljala se sa raznim povodima. Neki smo bili svedoci, ponekad i učesnici. Znam da je novajlijama to verovatno interesantno, ali ne doprinosi previše u ovom kontekstu, a izvan ondašnjeg, ničemu.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 11/02/2023 : 00:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Doprinosi, doprinosi, itekako. Iz ovoga se itekako vidi da nije u pitanju nikakav Hans iz Frankfurta, ili briga za pravdu i zakon, vec najvise zavist koja tinja vec par decenija, barem kada je u pitanju doticni predsednik Udruge za zabranu stripova.

Uz, naravno, ogoljen materijalni motiv, tj. zarada po svaku cenu eliminisanjem mnogo boljeg konkurenta.

Edited by - blueberry9 on 11/02/2023 00:07:29
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/02/2023 : 00:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kao što rekoh…

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7952 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/02/2023 : 00:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

Doprinosi, doprinosi, itekako. Iz ovoga se itekako vidi da nije u pitanju nikakav Hans iz Frankfurta, ili briga za pravdu i zakon, vec najvise zavist koja tinja vec par decenija, barem kada je u pitanju doticni predsednik Udruge za zabranu stripova.

Uz, naravno, ogoljen materijalni motiv, tj. zarada po svaku cenu eliminisanjem mnogo boljeg konkurenta.

Pa to je i bez citata ljudima očigledno.

Ali takav tvoj način "dokazivanja" je ipak suštinski pogrešan - jer ne možeš da dokažeš da je neko ubio nekog, tako što ćeš da pronađeš njegovo pismo od pre 20 godina u kome se vidi da ga je mrzeo i da mašeš "evo sad je sve jasno, kriv je".
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38000 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/02/2023 : 00:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Mislim da pokaze dosta toga o ljudima.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 11/02/2023 : 00:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by blueberry9

Pa to je i bez citata ljudima očigledno.

Ali takav tvoj način "dokazivanja" je ipak suštinski pogrešan - jer ne možeš da dokažeš da je neko ubio nekog, tako što ćeš da pronađeš njegovo pismo od pre 20 godina u kome se vidi da ga je mrzeo i da mašeš "evo sad je sve jasno, kriv je".

A odakle ti ideja da ja bilo sta "dokazujem"? Ja sam samo prosledio sta je taj tip pricao jos tada. Nekome je to bitno, nekom nije. Nisam ja zoolog, pa da to radim sa naucne strane. Obican sam amater koji bas ne voli da njegove (dosta velike) pare idu u pacovski fond, i to je to, nista vise.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6252 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 11/02/2023 : 07:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
@alexts: Pa ja bi rekao da ovi kosturi iz ormara def imaju debele veze sa trenutnim događanjima.
A ovo je sa Vukove strane moram priznat isto na razini osnovne škole.
Čovjek se izgleda koprca u vlastitom jalu i ljubomori.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2055 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 11/02/2023 : 08:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Upoznat sam ovim stvarima iz proslosti odnosa Vuka/Marka i kako bi one eventualno mogle da uticu na prilike koje su sada ali treba to malo uravnoteziti i sa nekom drugom pricom o Vuku. A ta prica je da je u zadnjih desetak, petnaestak godina izdao mnogo toga koje drugima ne bi palo na pamet da izdaju i uradio to poprilicno uspesno.

Ono sto nisam znao do pre par godina je da je imao ulogu i u Belom Putu i da je tamo verovatno stekao odredjena iskustva koja su mu pomogla kada se dao u izdavacku avanturu. Znam i to da se uglavnom nije upustao u diskusije slicne ovim koje ste procitali ovde za svo vreme izdavacke kuce Komiko (od kada je pocela malo vise da izdaje) a znam i eventualno sta ga je motivisalo da posao radi tako disciplinovano i da je usput imao odlicnu komunikacijiu sa kupcima na darkwood forumu a sad ovde ne znam ali verovatno je bilo slicno. Upoznali smo se,, ponekad razmenili neka misljenja i ucinio mi je neke uslugice iako nije morao i imao neke vece koristi od njih. Odradio je i gomilu stvari za promociju svojih izdanja i stripa uopste tokom ovih godina. Tokom koronskih godina smo promenili nacin komunikacije tako da ne znam o eventualnim promenama kod Vuka sem da je pre nekog vremena osecao da je vreme za drugaciji nacin poslovanja posto je onaj raniji bio izcrpljujuc. Razumeo sam taj potez posto godine idu i polako nas sustizu.

Tokom ovih petnaestak godina u izdavastvu omogucio je i onima sa plicim dzepovima da nabave pristojna izdanja a to je velika stvar

Uglavnom opazio sam i da je bilo odredjene saradnje izmedju Marka i Vuka uprkos ranijim prepiranjima i svaka im cast na tome.

Ono sto je takodje cinjenica je da je doslo do odredjenih sudara sto se tice istovremenog izlaska nekih fibrinih i komikovih izdanja u zadnje vreme, verovatnost za tako nesto se povecala zadnjih godina posto je uglavnom fibra povecala broj svojih izdanja ali i komiko.
Tako da smo imali "sudare" Zlatno doba, mrlja/zvrlja, izlazak reprinta fibrinoh berlina skoro istovremeno kao prvo izdanje komika i tako. Bilo je "dupliranja" i ranije ali bila su malo manje nezgodna (nao brown, plave pilule, 5000km/s, rebetiko itd).

U pricu o "Hansu", licencama, pravima itd necu ulaziti tu znate isto koliko i ja.

Jel moze neko da uravnotezi pricu o Bori? ;)

Edited by - matori paraliticar on 11/02/2023 08:49:50
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/02/2023 : 09:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Plave pilule? Pa toga se Fibra pokušavala godinama riješt. Iman čak i ja primjerak ,mislin da san ga uzea da zaokružin neku narudžbu.
Ne možeš sva izdanja trpat u isti koš.
Meni je recimo Paul super.
Markos je reka da nažalost nema ništa od nastavaka jerbo se loše prodaje.
S druge strane imaš gomilu Batmana za koje mi osobno puca kita al oni se prodaju i jebešga.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2055 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 11/02/2023 : 09:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Znam da se ne mogu trpati u isti kos.
I izdavaci i kupci smo imali razlicite koristi od njih. Ponekad to ispadne dobro, ponekad manje dobro. Nekada izdavac izda uprkos tome da zna da je trziste pomalo vec zasiceno odredjenim stripom.
Najnezgodnije je kad izadje isti strip skoro istovremeno i u Srbiji i u Hrvatskoj a da nije nesto poput podmukle indije. Verovatno je dosta razlicito da li izdavaci unapred znaju ili ne da ce biti tako.
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
397 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 11/02/2023 : 13:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Meni onako veoma čudno što DW ćuti povodom ovoga, a navodno povod mangi u Laguni u što debelo sumnjam...Pre svega mislim da će ovo društvo debelo da zajebe buntovnike sa svojim izdanjima gde ću mu zapravo ovaj rat pomoći prazninom koja će se itekako osetiti pogotovo sa priličnom širinom nedostatka nekih izdanja...E sad da li će, kad prevagnu da opet puste Fibre videćemo...ali mislim da će veoma brzo sa brojem izdanja, ako ih bude povećan, da se vidi ovo što pišem...bez obzira na onaj spisak što su tamo objavili šta planiraju...I ako ugroze ČK bila bi to jebena poetska pravda.
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 11/02/2023 : 14:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Saale

Kad smo već kod toga, Markose aj jedno pitanjce, ti si u tim vodama, pa si sigurno upoznatiji od mene. Da li je ova zabrana, tipični primer da u Srbiji, ako si jak možeš da radiš šta hoćeš, ili su zaverenici našli neku zakonsku klauzulu koja opravdava njihov potez?

Ne znam što je tipično u Srbiji, slabo poznajem Srbiju (osim sporta i kulture: glazbe, filmova i stripova), stanje i prilike, a kamoli zakone, tako da ti ne mogu sa sigurnošću odgovoriti.

Međutim, zdravorazumski gledano, mislim da nema zakonske osnove za ovakav tip zabrane. Jer da ima zakonske osnove, u tom bi slučaju morao onda postojati nekakav zakon na nivou države kojim se zabranjuje uvoz tih_i_tih stranih tiskovina/knjiga/publikacija u državu, zar ne? Koliko je meni poznato, takav zakon ne postoji.

Da...pitam, jer mi je palo na pamet, možda je oduvek bilo definisano, ali se niko toga nije pridržavao. A za "zdravorazumsko" gledanje?....to kod nas ne prolazi;)
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 11/02/2023 : 14:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Mene i dalje zanima zašto se ne bi izdanja duplirala, pa neka se izdaju tri ili četri ista izdanja ako nekome tako paše. To što će nekome izdavaču pomrsiti konce to je problem tog izdavača. Bilo bi dobro da se uvijek može postići džentlmenski sporazum pa da se ne ulijeće ali s obzirom da vidimo kako to ide ništa od toga. Osim toga konkurencija je jebena stvar za nas kupce, tjera sve da se poboljšavaju. A ne ovako šupački zatrem i istjeram konkurenciju pa se onda ne moram nešto pretjerano truditi i poboljšavati.

Tko pita frizera u ulici kada mu se sto metara dalje otvori novi frizerski ili birtiju, u centrima gradova ima birc svakih 20 metara, pa što, samo tjera vlasnike da se trude. Tko pita Varteks ili Borovo što se pojavila jeftina kineska roba u trgovinama. Prilagodi se.

Koliko su puta meni uzeli neki posao jer su bili bolji ili jeftiniji, naravno da sam bio ljut i često ljubomoran ali me to samo potaklo da se više trudim i radim i dižem si skill pa da mi se to dešava rjeđe.

Ponavljam po stoti put (pa neću više) zašto bi netko iz Srbije kupio izdanje iz Hrvatske ako su slične kvalitete i cijene (osim kolekcionara), naravno da će kupiti srpsko... Hrvatsko izdanje mu uopće nije konkurencija, a neka se onda ti srpski izdavači pitaju iz kojih razloga netko prije kupi hrvatsko izdanje. Isto bi vrijedilo i za Hrvatsku da se desilo obrnuto.

Edited by - Lorda on 11/02/2023 14:53:31
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/02/2023 : 14:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pa dešava se....
Ja znam par ljudi koji su kzpovali ČK đeremaju jer je bija jeftiniji od SA.
Po stoti put...
Ti srpski izdavači se nisu mogli nositi u ritmu,kvalitetu i cijeni Fibrinih izdanja pa su našli neki izgovor da bi dobili ovo.
Ja se nadam da će sad hrvatski izdavači napraviti neki potez.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 11/02/2023 : 14:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Treba u centru Beograda unajmiti prostor, napraviti kartel hrvatskih izdavača i otvoriti striparnicu... Ima tamo valjda neki hrvatski kulturni centar, trebalo bi se vidjeti je li moguća neka suradnja

Uostalom to je u domeni medija već stara stvar, srpski državljani već odavno drže neke velike novinske kuće i televizije u Hrvatskoj

Edited by - Lorda on 11/02/2023 14:57:17
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29346 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/02/2023 : 15:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

Mene i dalje zanima zašto se ne bi izdanja duplirala, pa neka se izdaju tri ili četri ista izdanja ako nekome tako paše. To što će nekome izdavaču pomrsiti konce to je problem tog izdavača. Bilo bi dobro da se uvijek može postići džentlmenski sporazum pa da se ne ulijeće ali s obzirom da vidimo kako to ide ništa od toga. Osim toga konkurencija je jebena stvar za nas kupce, tjera sve da se poboljšavaju. A ne ovako šupački zatrem i istjeram konkurenciju pa se onda ne moram nešto pretjerano truditi i poboljšavati.

Tko pita frizera u ulici kada mu se sto metara dalje otvori novi frizerski ili birtiju, u centrima gradova ima birc svakih 20 metara, pa što, samo tjera vlasnike da se trude. Tko pita Varteks ili Borovo što se pojavila jeftina kineska roba u trgovinama. Prilagodi se.

Koliko su puta meni uzeli neki posao jer su bili bolji ili jeftiniji, naravno da sam bio ljut i često ljubomoran ali me to samo potaklo da se više trudim i radim i dižem si skill pa da mi se to dešava rjeđe.

Ponavljam po stoti put (pa neću više) zašto bi netko iz Srbije kupio izdanje iz Hrvatske ako su slične kvalitete i cijene (osim kolekcionara), naravno da će kupiti srpsko... Hrvatsko izdanje mu uopće nije konkurencija, a neka se onda ti srpski izdavači pitaju iz kojih razloga netko prije kupi hrvatsko izdanje. Isto bi vrijedilo i za Hrvatsku da se desilo obrnuto.

Kava mi je jeziva, mliko mi je strasno
case su mi oprane slabo ili nikako
u mom kaficu svaki dan je prazno
samo ja i rodjak igramo na pikado

Kako to, kako to, kako to
kako to, kako to, kako to

Otvoria sam fast food pored fast fooda
spiza mi je losija, al cijene su mi vece
sunka mi je smece, a bublica je suha
svi jedu njihov topli, a moj niko nece

Kako to, kako to, kako to
kako to, kako to
nije mi jasno kako to

Neko me sabotira
mozda je Vlada
mozda su Srbi
mozda masoni
neko me sabotira

Trouble will find me
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 11/02/2023 : 15:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Lako je tebi, Sunje, da se sprdas s mukama srpskih izdavaca, kad si "amater, krut si, imas matematicki mozak, ne poznajes ni polazni ni ciljni jezik, i nisi talentovan."
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/02/2023 : 15:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ali tebe stvarno srbi sabotiraju :)

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
973 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 11/02/2023 : 16:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao da je komiko = marlowe, a ko je duze na ovom forumu sigurno se sjeca otrovnih strelica i zlonamjernosti u njegovim postovima. Sa druge strane, vidim ovdje i dosta ruzan rijecnik prema Komiku, Bori, CK-u i jos nekima, bilo bi lijepo bez toga, ipak smo svi u zrelim godinama i ne prilici tako ruzno govoriti

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/02/2023 : 17:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A kako ćeš smeću reć da je smeće?
Otpad?
Ajde neka bude onda otpad.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/02/2023 : 17:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

A kako ćeš smeću reć da je smeće?
Otpad?
Ajde neka bude onda otpad.

đubre?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 11/02/2023 : 17:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Koji ste nemaci pojma. Ispravno se kaze "Komiko".

Edited by - blueberry9 on 11/02/2023 17:56:58
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/02/2023 : 18:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ajmo bez uvreda.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000