Author |
Topic |
Caleb
Advanced Member
Greece
16469 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47308 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/02/2023 : 12:15:04
|
Toliko ste se raspisali da san prova pogledat to sranje. Početak mi se svidija,Pušenje u studiju i rasprava o halucinogenim gljivama. Nažalost nakon toga kita. Uspia san pogledat nekih pola prve epizode i to je to.Predosadno. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
Member since 01/06/2021 |
Posted - 12/02/2023 : 12:52:59
|
Uh, losa mi je ova peta epizoda. Ipak pad kvalitete u pisanju. Cetvrta epizoda trajala je prekratko , ova je imala toliko nelogicnosti da me razocarala. Mislio sam da ce odrzati kvalitet. Ali hajd, vidjet cemo dalje.
Spoiler naprijed.... Lider ili liderka onih pobunjenika nikada ne bi to mogla biti u onakvom svijetu. Ni rodjena mater je ne bi pratila a ne grupa naoruzanih u onakvoj anarhiji. Epizoda je bila ok do zadnjih 15-20 minuta. Izvlace se iz grada, svi ih traze, ali oni hodaju sredinom ceste, deru se i smiju. Stari snajperista umijesto dojave svojima puca na njih bez ovlastenja i gleda kako mu se Joel doslovno sunja i zna da ce mu prici ali ne poduzima jebeno nista. Kliker koji reaguje na zvuk ignorise svu buku i ulazi za Elie u auto. WTF? Mali zarazen Elie to nikome ne govori, ostaje sa njim u sobi jos zaspi sa njim, a zaraza te uzima nakon sat-dva.
|
Edited by - Iluvatar on 12/02/2023 12:53:48 |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16469 Posts
Posted - 12/02/2023 : 18:13:09
|
quote: Originally posted by Iluvatar
Uh, losa mi je ova peta epizoda. Ipak pad kvalitete u pisanju. Cetvrta epizoda trajala je prekratko , ova je imala toliko nelogicnosti da me razocarala. Mislio sam da ce odrzati kvalitet. Ali hajd, vidjet cemo dalje.
Spoiler naprijed.... Lider ili liderka onih pobunjenika nikada ne bi to mogla biti u onakvom svijetu. Ni rodjena mater je ne bi pratila a ne grupa naoruzanih u onakvoj anarhiji. Epizoda je bila ok do zadnjih 15-20 minuta. Izvlace se iz grada, svi ih traze, ali oni hodaju sredinom ceste, deru se i smiju. Stari snajperista umijesto dojave svojima puca na njih bez ovlastenja i gleda kako mu se Joel doslovno sunja i zna da ce mu prici ali ne poduzima jebeno nista. Kliker koji reaguje na zvuk ignorise svu buku i ulazi za Elie u auto. WTF? Mali zarazen Elie to nikome ne govori, ostaje sa njim u sobi jos zaspi sa njim, a zaraza te uzima nakon sat-dva.
Slazem se, ima nelogicnosti, ali je zabavna, barem meni.
SPILER:
Dekica puca na njih, da bi ih zadrzao i kako ne bi otisli preko mosta. A, dojavio je on odmah. A i dekica ne vidi bas najbolje, pa je prikradanje Joela na konto toga proslo, mada deluje neubedljivo Ova klinka ostaje sa malim i ne obavestava odrasle da je zarazen, jer je verovala da je njena krv dovoljna da spreci pretvaranje.
Ovo ostalo, manje vise se slazem, ali i dalje mi je odlicna.
|
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Posted - 12/02/2023 : 19:14:40
|
Iluvatar - ellie je dijete, a djetetu treba dozvolit da ne postupa uvijek logično i pametno uostalom, mali ju je tražio da ostane budna uz njega, a ona je zaspala - kao ono u autu kad je rekla da nije ni umorna, a u slijedećoj sceni spava ne bih ja secirao do te mjere - meni je i zabavno i dobro za sada |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
naker
Advanced Member
4769 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 12/02/2023 : 21:05:58
|
Ellie je jedina imuna na zarazu pa je logično pomisliti da njena krv ima magična svojstva i da se pomoću nje mogu spasiti zaraženi. Ove scene nema u igrici i deluje da je ovo izmenjeno kako bi ubacili seme sumnje u nadu da je Ellina krv lek protiv zaraze. |
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
Posted - 12/02/2023 : 21:44:41
|
SPOILER - I dalje mislim da je to uradila radi toga da se dijete umiri i da se ne boji. Da je mislila da to moze pomoci, isto bi ponudila i Tes. Elie jeste tinejdzerica ali je dovoljno zrela da zna da je to cista glupost i da se bolest ne lijeci tako. Pa zaboga pola zemlje prelazi da bi je ispitali. Ispalo je uzasno glupo. Na igri je bolje odradjeno. Mali joj nije pokazao ujed.
Po meni je kvalitet opao dosta. Prva mi je bila odlicna, druga gotovo perfektna, treca isto puna rupa u pisanju ali mi je izazvala emociju i visoko sam je ocjenio, cetvrta je samo ok ali prekratka..ova zadnja mi je najlosija zbog zadnjih 20 minuta. Jednostavno slampavo i lijeno napisano na kraju. Nece medju najbolje serije, odnosno nece u neki rang sa Sopranosima i BB a imao sam neke nade da bi ovo moglo biti the next big thing.
I glumica koja glumi Elie nije za ovu ulugu, ne lezi joj nikako. Mislio sam da cu se navici, ali evo pet epizoda i nista. Ne klika...a ni hemija izmedju nje i Pedra nije na visokom nivou.
Zbog ovih brljotina u zadnjoj epizodi ocjena serije 8 od 10. Pratim dalje svakako.
|
|
|
naker
Advanced Member
4769 Posts
Posted - 12/02/2023 : 22:03:24
|
Ellie do nedavno nikada nije ni sela u automobil, šta ona i sva druga deca rođena tokom postapokalipse znaju kako se leči i kako funkcioniše moderna medicina. Poenta scene, pored toga da pokaže da Ellie saoseća i želi da pomogne drugima, je u tome da pokaže koliko svi oni zapravo tapkaju u mraku i hvataju se za slamčicu spasa bez nekog čvrstog, naučnog pokrića da će Ellin imunitet biti imunitet za sve ostale zaražene. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27022 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/02/2023 : 04:59:53
|
Ono opasnost je na svakom kantunu a ti ideš cestom i zajebavaš se... Doduše kad bi snimali onako kako bi se ljudi ponašali u takvoj situaciji ne bi se puno toga vidilo. A Iluvatar je u pravu šta se tiče ženske... To samo u mašti pisca može proć. Čistila bi ona puške ekipi kad im se digne. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16469 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4404 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 18/02/2023 : 10:59:17
|
Meni ovo odlično do sad. Ugođaj je vrh, a par nelogičnosti u zadnjoj epizodi mi ne smeta niti malo. Ipak je ovo fikcija a ne vodič za preživljavanje, right? |
Bok, kako si.
|
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7850 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
naker
Advanced Member
4769 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27022 Posts
Posted - 21/02/2023 : 17:56:09
|
quote: Originally posted by Cromwell Ipak je ovo fikcija a ne vodič za preživljavanje, right?
Ali ako je fikcija o preživljavanju onda očekujem da se ljudi ponašaju ko da su u takvoj situaciji. Zar ne? |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16469 Posts
Posted - 21/02/2023 : 19:03:31
|
Jaka epizoda. Jedino, do sada su ave epizode bile zaokruzene, kao zasebna celina, a, ova mi nije takva. Nedorecena, ali ne smeta |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 21/02/2023 19:04:24 |
|
|
Iluvatar
New Member
Bosnia and Herzegovina
226 Posts
Posted - 21/02/2023 : 20:03:35
|
Epizoda 4 i 5 su kao jedna. Ujedno i najgori dio do sada. Sve te dogadjaje iz dvije ep mogli su u jednu staviti. Navodno su Jasmili nudili da uradi te dvije epizode, ona odbila i uradila ovu sestu. Prijatno me iznenadila. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27022 Posts
Posted - 21/02/2023 : 21:05:17
|
Vrh serije je opaska o komunizmu i priča o gay ljubavi. To dovoljno govori o kvaliteti postapokaliptične horor serije... Nema ovdje ni O od opasnosti za koju oni tvrde da postoji.
|
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16469 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27022 Posts
|
naker
Advanced Member
4769 Posts
Posted - 21/02/2023 : 23:40:16
|
quote: Originally posted by jaki
Vrh serije je opaska o komunizmu i priča o gay ljubavi. To dovoljno govori o kvaliteti postapokaliptične horor serije... Nema ovdje ni O od opasnosti za koju oni tvrde da postoji.
The Last of Us je cenjen zbog priče, a ne zbog horor elemenata. Zar ti nisi rekao da si igrao igricu? |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8190 Posts
Posted - 22/02/2023 : 00:37:01
|
quote: Originally posted by jaki
seriji se mogu naći mane, ali ugođaj je meni dobar i ne smatram ovo horor serijom niti bih je gledao da je pretežito takva a 6. epizoda ima i kratko pojavljivanje marilyn iz života na sjeveru - i prvi put je vidim nakon te uloge |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Topic |
|