forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Unngenant
Junior Member

Serbia
397 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 14/02/2023 : 10:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Ajde da se ne zajebavamo...ovo rešenje za nas iz Srbije će biti primenjivo na 3-4 ljudi koji kupuju redovno Fibru...Mislim da je prilično jednostavno kako će i šta može da bude:

1. Druga ruka - verovatno preterano skupa za dosadašnju kupovinu tura onih koji su kupovali iznad 50 %
2. Fibra otvara (lakše) web shop u RS i rešava zaverenike veoma brzo svojih nebuloznih ideja...kapiram da je ovo samo Markova odluka i vaganja isplativosti a i muka da se to ostvari.
3. Treća lica omogućavaju prodaju Fibra izdanja u već svojim lokalima koji se bave (loose) sličnim poslom. To mogu da budu prodavnice društvenih igara, games, kolekcionarskih geek zajebancija...

Opet do Marka je koliko je njemu isplativo bilo što i da li će da se toliko cima. Mislim ima i 4 direktna prodaja, ali opet ne vidim kako bi se kupcu to isplatilo...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2023 : 11:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
a plaćat će te skuplje...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 14/02/2023 : 11:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
Onda lepo Markos da izdaje stripove na srpskom jeziku. Tako udrugari neće imati izgovor da ga banuju.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38004 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/02/2023 : 11:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pa nema ni sada, ali kad nema "zakona" ...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2057 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 14/02/2023 : 12:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ili alternativa da neko od AF, DW, DELFI kaze NE Bori nakon marta.

Jos dve nedelje do marta bice zanimljivo u kom trenutku ce doci fibrine najave i u kojoj kolicini.

Meni bi bila okej i skromna kolicina
zadnji arapin, reprint setaca,
dobro reprinti.. nemaju datume kada ce izaci..
mozda najbolje da tako ostane.

Jel ima neko ideju koje bi neke sigurice medju najavama jos mogle biti?

Ako je plan oko 100 izdanja.. onda ima i ulogu otprilike kada u godini ce izleteti :)

mozda bolje malo manje sada i vise kad se razresi malo situacija sa zabranom?

Za neupucene prvo je Marko rekao da najave nisu gotove jer nije gotov sa cenama a sada je dodao i da Melina treba dizajnerski nesto treba da uradi.

Edited by - matori paraliticar on 14/02/2023 12:09:37
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 14/02/2023 : 14:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

a plaćat će te skuplje...

jasta, ko ga *ebe, ionako zivimo u zlatnom dobu
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2023 : 14:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
lako je meni za vas ali i mi ćemo plaćat skuplje..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/02/2023 : 14:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ček, mala digresija ali ipak vezano za topic...
Jel' to onaj lik najavija objavljivanje Bonea
kojeg je maznija Vuku
a sad su ruku pod ruku
u famoznom, nije nitko a svi smo, udruženju?

PS
Ova rima sasvim slučajno štima.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 14/02/2023 : 15:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

kojeg je maznija Vuku
a sad su ruku pod ruku

PS

Malo sam sredio:

kojeg je maznija Vuku
iako su ruku pod ruku
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 14/02/2023 : 15:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Ih, nije to nista, Don Vito Corleone je oprostio onom liku sto mu je ubio sina radi biznisa.
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1924 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 14/02/2023 : 15:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

kojeg je maznija Vuku
a sad su ruku pod ruku

PS

Bas sam i ja to primjetio. Vidi sad za koji mjesec kad zabrani da svi osim njega izadju nesto u Srbiji :)
Budu sami pokusali svoje govance :)

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1599 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 14/02/2023 : 17:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Ne bi me začudilo na naprave neki zajeb i sa ostalim izdavačima. Davno je Majers pričao da ih treba u potpunosti bojkotovali, ali ni ja prvi nisam bio za to.
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/02/2023 : 18:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Nije meni jasna ta "zabrana" kad AF striparnica, 2 ovogodišnje ture iz Libellusa već ima na svojim stranicama (4 Alan Forda, 2 Zagija, Nick Raider i Dylan Dog).

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 14/02/2023 : 18:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Nije meni jasna ta "zabrana" kad AF striparnica, 2 ovogodišnje ture iz Libellusa već ima na svojim stranicama (4 Alan Forda, 2 Zagija, Nick Raider i Dylan Dog).

Pa od starta znamo da je zabrana selektivna i neće kačiti sve.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/02/2023 : 20:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
ja ne znam zašto dosta vas ovdje ovu zabranu i dalje shvaća kao maltene "gotovu stvar" i već radite neke svoje scenarije alternativne dostave, nabavke i sl... još jednom ponavljam, ova zabrana se NE MOŽE sprovesti zakonski, legalno... samo prijetnjama, ucjenama, mitom i reketom. a ako do toga dođe (ili već dolazi) ja se nadam da će i u tom slučaju netko reagirati i obavijestiti o nepravilnostima...

brate, pa ne može tamo neki bora samo tako zabraniti nešto jer smeta njemu i njegovom osobnom interesu. pa kuda bi nas to dovelo?

a kao hvalimo se da živimo u demokraciji i da vlada slobodno tržište.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/02/2023 : 20:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Kako ne može ? Pa vidiš da će uspit u zabrani.
Očito je to za SRB dovoljno.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/02/2023 : 20:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Za sad znam da Ludens i Libellus su u ponudi AF striparnice.
I znam da Zlatko iz Babilona nije mogao dobaviti ČK zadnji puta jer se ČK boji kontranapada (valjda od Fibre) i nisu mu htjeli prodati svoje naslove. Uz ČK je bio i Komiko te Laguna (koja je navodno izdala par stvari mada su oni knjižarski lanac). Zvao ih je i gnjavio više puta i nisu popustili bez obzira što im je on dosta veliki kupac.

Da li se nešto promjenilo u zadnjih mjesec dana, mislim da ne, jer na njegovim stranicama nema novih izdanja ČK-a.

I meni se čini (a možda se samo nadam) da će to sve propasti.

No, kakogod stvari će nakon ovog biti dosta narušene.

Imam dobar odnos sa Zlatkom pa ako mu ČK neće prodat stripove ja ih neću na drugi način dobavljat i precrtat ću ih.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2023 : 21:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Neki ne shvaćaju da zabrana nije pravnog karaktera već pomalo mafijaškog;tih par prodajnih mjesta je pod pritiskom tipa mrkva i batina odustalo od uvoženja stripova(nekih).
A kad ti koji su uvozili sad ne uvoze onda je rezultat isti kao i da postoji neka zabrana pravne naravi:nema Fibrinih stripova(i ostalih) u Srbiji.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2023 : 21:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa nece niko da prodaje Fibru jer su dobili ultimatume od CK.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2471 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 14/02/2023 : 21:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Nisam baš siguran da neće niko...

Carpe diem
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 14/02/2023 : 21:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Da li su ti ljudi dobili zvanicno od nekog drzavnog organa napismeno upozorenje da ne prodaju Fibru? Ako jesu treba ih razumijeti, ako nisu onda ne razumijem da neki izdavac ili par njih moze da daje ultimatume knjizarama i striparnicama. Eto nek par tih kaze prodavat cemo i Fibru i sta ce onda CK? Sta, nece dati svoja izdanja tim knjizarama i striparnicama? Pa nece neko vrijeme a kad vidi opadanje u brojkama hoce itekako. Isto kao sto su se udruzili tih par izdavaca, isto tako su se te striparnice i knjizare mogle udruziti i ne prihvatati ultimatume. Ponavljam, drugo je ako je dosla inspekcija i izdala upozorenje da ne smiju uvoziti i prodavati HR izdanja. Cak treba da ih boli ona stvar za prijetnje, mailove CK ako ih ima. Inspekcije u takvim slucajevima ugl imaju usmjeravajuci karater prvi put. Reci ce ti ne smijes to, ako ne ispravis, naredni put ces popiti kaznu i to je to
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2023 : 21:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Je,doša je Vučić i reka da ne uvoze hrvatske stripove...
Nakon 51 stranice ovog topika još ima hrpu kojima nije jasno?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2057 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 14/02/2023 : 22:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Kako nece niko da prodaje kada Delfi ima 410 razlicitih izdanja Fibre u ponudi. Mozda su bolje snabedeveni nego prodajna mesta u Hrvatskoj.

Naravno zalosno je da AF i DW striparnice svaki dan gube parcr trzista koje zasluzuju.
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/02/2023 : 22:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Meni nije jasno jer se govori o "zabrani", a ne radi se o zabrani.
Nisam ni sve čitao jer ima puno uvreda i poluistina, nagađanja i kojekakvog ostalog smeća.
Nemam pojma tko je Bora, Vuk, Vučić ili tkoveć.

Znam samo ono što sam saznao od Zlatka iz Babilona a u ovoj Temi na ovom Forumu ima sve i svašta a najmanje činjenica da bi se znalo što je na stvari.

Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

473 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 14/02/2023 : 22:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Kod nas se kaže, 'nije govno, nego se pas posra'.
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000