forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/02/2023 : 22:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

Kod nas se kaže, 'nije govno, nego se pas posra'.

Eto sad mi je sve kristalno jasno. Hvala.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2023 : 22:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A jeb’o vas.. Citajte prethodne strane. Nece niko da uvozi Fibru jer su dobili ultimatum ili napravili dil, kako ko.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2023 : 22:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Meni nije jasno jer se govori o "zabrani", a ne radi se o zabrani.
Nisam ni sve čitao jer ima puno uvreda i poluistina, nagađanja i kojekakvog ostalog smeća.
Nemam pojma tko je Bora, Vuk, Vučić ili tkoveć.

Znam samo ono što sam saznao od Zlatka iz Babilona a u ovoj Temi na ovom Forumu ima sve i svašta a najmanje činjenica da bi se znalo što je na stvari.

Tebi nikad ništa nije jasno..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 14/02/2023 : 23:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Pa onda nemojte samo po ck i kome vec nego i po tim striparnicama i knjizarama. Ovdje se samo razapinje taj Bora i CK...ok mozda je inicijator neki ali su onda svi podjednako krivi. Jedio opravdanje moze biti da je inspekcija zakucala na vrata i dala upute i opomene. Ako nije tako onda je na snazi masovna hajka protiv Fibre u kojoj niko nije oslobodjen krivnje. Cuj ultimatum CK .Sta, poslat ce im taj Bora svima inspekciju? Sta, nece im dati da prodaju njegove knjige? Ja ultimatuma i kurca
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2023 : 23:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
prvo da kažem,pošto videh da se dva puta pomenulo,ovaj topik ni u ludilu zatvarati - neće ovo sigurno preći u svađe na nacionalnoj osnovi,a ako slučajno krene u tom pravcu,kad se neki mentol poput stinkija uključi u priču,samo ga treba poslati na hlađenje.

drugo,sve ovo što je iznad napisano je tačno:
1.uvezeni su stripovi Libelusa,Ludensa...od čega su neki stripovi luksuzne knjige,a pri tome se radi o stvarima koji se poklapaju sa izdanjima srpskih izdavača (to jest Zagor,Nik Rajder,Alan Ford....koji izdaju VČ,Golkonda,Svet...) - zašto onda ne bi mogli i Fibrini stripovi,a tek da ne govorim o Bosoni,strip reviji koja objavljuje nešto što niko nikad neće izdati u Srbiji ili Zokine stripove,srpske do koske,na ćirilici.

tu dolazimo do druge tačke,koja je takođe gore pomenuta:
2.nema ovde pravnog osnova nego je Bora mafijaški zapretio Alan Fordu (njegovom vlasniku),kao i Darkvudovcima (slanjem inspekcija,ili ko zna sa već čim).Samo se ne mogu načuditi kako ga Miša i ekipa nisu iznapušavali,sa obzirom na istoriju njihovog odnosa.A još mi je više čudan Papićev stav,koji se razbi od zarade na prodaji Fibre,od kuda on u ovoj papazjaniji?? Čime ga je Bora ucenio sa obzirom da je moćniji od njega.A ako ćemo pravo,Papić je i usrao stvar - dok se Fibra prodavala u AF/DW Bora&co se nisu bunili,tojest, nije im toliko smetalo,ali kad je Delfi krenuo da prodaje na tone,oglasio se alarm.

3.ja takođe verujem da od ovoga nema ništa,da će se vrlo brzo naći razni načini kako ćemo doći do Fibre u Srbiji - da li će da pukne Marku i Miši pa da iznapušavaju Boru,ili će se pojaviti srpska verzija Osma (ili više njih) ili nešto treće,verujem da od ovoga nema ništa.Ma daj,da tamo neki Bora zbog svojih sitnih interesa uradi zabranu Fibre u Srbiji,pa to je iz aviona jasno da je to nemoguće.

4.a to što on ne prodaje svoja izdanja u Babilonu i na drugim mestima,je neverovatno licemerje - pitajte ove što ih Osmo snabdeva.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 14/02/2023 23:38:01
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/02/2023 : 23:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Anto, od kud sad Kolumbo kvragu. Na njegovim stranicama ne vidim nove naslove od ČK. Zar to prodaje kao švercer na stripovi.com ili po nekoj priči "ispod tezge s maramom na licu".
Ili na stripovi.com ima neki nik kojim se skriva?

Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2727 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 14/02/2023 : 23:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Kolumbo-Osmo, Iran-Iran-Sudan, Pakistan... nećemo cjepidlačiti... jel tako Anto? :)

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2023 : 23:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
izvinjavam se,Osmo.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2023 : 23:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da ne bude zabune,nemam ništa potiv dotičnog - i svi njegovi kupci kažu da je sjajan lik,i maksimalno fer.

Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/02/2023 : 23:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
A to je druga stvar. Nije on jedini ima ih više.
To razumijem i ne smeta me jer ta ekipa ipak kupi strip i onda ga prebaci preko granice na kojigod način.

Ali službeno, uvoz ČK izdanja u Hrvatsku ne ide, koliko znam.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2023 : 00:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
misliš da Bora ne zna da mu stripovi ulaze u Hrvatsku nelegalnim putevima?

Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
397 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 15/02/2023 : 01:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

A još mi je više čudan Papićev stav,koji se razbi od zarade na prodaji Fibre,od kuda on u ovoj papazjaniji??

Pa ovo je krajnje diskutabilno...Da je on to tako bajno prodavao ne bi bacao onaj silni popust od 50%, sto navodno da ocisti "ostecene" (ovo su mi drugi rekli), sto da proda sto vise jer se preracunao u broju...I tada se vise javljalo likova koji su online kupovali nego na licu mesta. Bukvalno od mojih 20x odlaska tamo nikad niko se nije zadrzao na Fibrinim stripovima, vec u odeljku na mangama, dakle mnogo mladji narastaji koje zanima JAP scena...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 15/02/2023 : 08:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

prvo da kažem,pošto videh da se dva puta pomenulo,ovaj topik ni u ludilu zatvarati - neće ovo sigurno preći u svađe na nacionalnoj osnovi,a ako slučajno krene u tom pravcu,kad se neki mentol poput stinkija uključi u priču,samo ga treba poslati na hlađenje.

drugo,sve ovo što je iznad napisano je tačno:
1.uvezeni su stripovi Libelusa,Ludensa...od čega su neki stripovi luksuzne knjige,a pri tome se radi o stvarima koji se poklapaju sa izdanjima srpskih izdavača (to jest Zagor,Nik Rajder,Alan Ford....koji izdaju VČ,Golkonda,Svet...) - zašto onda ne bi mogli i Fibrini stripovi,a tek da ne govorim o Bosoni,strip reviji koja objavljuje nešto što niko nikad neće izdati u Srbiji ili Zokine stripove,srpske do koske,na ćirilici.

tu dolazimo do druge tačke,koja je takođe gore pomenuta:
2.nema ovde pravnog osnova nego je Bora mafijaški zapretio Alan Fordu (njegovom vlasniku),kao i Darkvudovcima (slanjem inspekcija,ili ko zna sa već čim).Samo se ne mogu načuditi kako ga Miša i ekipa nisu iznapušavali,sa obzirom na istoriju njihovog odnosa.A još mi je više čudan Papićev stav,koji se razbi od zarade na prodaji Fibre,od kuda on u ovoj papazjaniji?? Čime ga je Bora ucenio sa obzirom da je moćniji od njega.A ako ćemo pravo,Papić je i usrao stvar - dok se Fibra prodavala u AF/DW Bora&co se nisu bunili,tojest, nije im toliko smetalo,ali kad je Delfi krenuo da prodaje na tone,oglasio se alarm.

3.ja takođe verujem da od ovoga nema ništa,da će se vrlo brzo naći razni načini kako ćemo doći do Fibre u Srbiji - da li će da pukne Marku i Miši pa da iznapušavaju Boru,ili će se pojaviti srpska verzija Osma (ili više njih) ili nešto treće,verujem da od ovoga nema ništa.Ma daj,da tamo neki Bora zbog svojih sitnih interesa uradi zabranu Fibre u Srbiji,pa to je iz aviona jasno da je to nemoguće.

4.a to što on ne prodaje svoja izdanja u Babilonu i na drugim mestima,je neverovatno licemerje - pitajte ove što ih Osmo snabdeva.

kad se već nabrajaju svi pod koje potpada zabrana, treba biti isto pošten i navesti da se zabrana odnosi i na "agarthi comics", a ne selektivno navoditi.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 15/02/2023 : 09:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma zna.

Samo za mene nije to nelegalno.
Kupiš strip u Srbiji, prebaciš ga u Hrvatsku i prodaš ga na aukcijama preko stripovi.com. Nema tu ničeg nelegalnog.

Nije nelegalno ni to što radi ČK.

A koje od tog dvoje je prljavo ili prljavije dalo bi se raspravljat.

Na sličan način su i neke striparnice rasprodale svoje zalihe stripova i to često ispod cijene tako da su same vozile stripove preko granice ili su surađivale sa striparnicama u Hrvatskoj.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2727 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 15/02/2023 : 11:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

Doslovno ništa tu nije legalno: ni reket, ni ucjene, ni prijetnje... ideja ČK o zaštiti svoje investicije je potpuno legitimna, ali izvedba je jadna, mafijaška, do jaja sramotna i u potpunosti nelegalna. Pravna osnova za zabranu uvoza izdanja koja imaju worldwide prava ne postoji.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2023 : 13:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

kad se već nabrajaju svi pod koje potpada zabrana, treba biti isto pošten i navesti da se zabrana odnosi i na "agarthi comics", a ne selektivno navoditi.

I Agarti,svakako - pomenuo sam i njih na prethodnim stranicama (ne paziš na času).
Čovek je spustio poštarinu na pet evra,ne bi li doakao "zabrani",ali su ga odmah cimnuli agenti,jer ga je neko odrukao šta radi.

quote:
Originally posted by Unngenant

Pa ovo je krajnje diskutabilno...Da je on to tako bajno prodavao ne bi bacao onaj silni popust od 50%, sto navodno da ocisti "ostecene" (ovo su mi drugi rekli), sto da proda sto vise jer se preracunao u broju...I tada se vise javljalo likova koji su online kupovali nego na licu mesta. Bukvalno od mojih 20x odlaska tamo nikad niko se nije zadrzao na Fibrinim stripovima, vec u odeljku na mangama, dakle mnogo mladji narastaji koje zanima JAP scena...

možda;ali pričalo je više njih da su tog jednog vikenda ljudi kupovali Fibru kao da uzimaju kiosk stripove.
Doduše,posle sam čuo da su se zeznuli i dali prevelike popuste,iliti popust na popust (a što nije trebalo).Mislim,sve je to očekivano,u tim velikim firmama se najčešće ne zna ko pije a ko plaća,ima indijanaca koliko hoćeš.Nisu svi tačni kao Kreša.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2023 : 13:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma zna.

Kupiš strip u Srbiji, prebaciš ga u Hrvatsku i prodaš ga na aukcijama preko stripovi.com. Nema tu ničeg nelegalnog.

Na sličan način su i neke striparnice rasprodale svoje zalihe stripova i to često ispod cijene tako da su same vozile stripove preko granice ili su surađivale sa striparnicama u Hrvatskoj.

nije nelegalno,ali nije baš ni po peesu - jel Osmo isto kao DW i Marko AF plaća carinu i porez?
Sad će se sigurno pojaviti ljudi koji će uraditi to sa Fibrama,u suprotnom smeru.
Tu država gubi,ali ko nju šljivi.

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2058 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 15/02/2023 : 13:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Unngenant

quote:

A još mi je više čudan Papićev stav,koji se razbi od zarade na prodaji Fibre,od kuda on u ovoj papazjaniji??

Pa ovo je krajnje diskutabilno...Da je on to tako bajno prodavao ne bi bacao onaj silni popust od 50%, sto navodno da ocisti "ostecene" (ovo su mi drugi rekli), sto da proda sto vise jer se preracunao u broju...I tada se vise javljalo likova koji su online kupovali nego na licu mesta. Bukvalno od mojih 20x odlaska tamo nikad niko se nije zadrzao na Fibrinim stripovima, vec u odeljku na mangama,

Razlika je konkurencija koja je bila kada je Delfi imao te popuste na Fibru i koja je konkurencija sto se tice fibrinih izdanja u Srbiji sada.

Neki od nas smo tumacili tu rasprodaju kao znak da ce Delfi prestati sa Fibrom ali
naprotiv nakon toga su uradili i dopunu i nabavili nova izdanja.

Zanimljiva je situacija da barem dva clana udruge vise nemaju (zbog njihovog izbora da ne budu prisutni) gde da promovisu svoja izdanja na forumima gde se okuplja ipak poprilican broj redovnih kupaca stripova.

Zanimljiva je i situacija da je striparnica Carobne knjige u Beogradu zatvorena bas u trenucima kad im je svaka dodatna prodaja
dobrodosla kada su se vec odlucili na poteze u vezi zabrane. Beograd nije malo mestasce pa da si mogu priustiti takav luksuz.

Manjim akterima ovo ne menja toliko pravila
igre i rizik sa zabranom kao carobnjacima.. da li su se preracunali ili ne videcemo.

Edited by - matori paraliticar on 15/02/2023 13:53:01
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 15/02/2023 : 15:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma zna.

nije nelegalno,ali nije baš ni po peesu - jel Osmo isto kao DW i Marko AF plaća carinu i porez?
Sad će se sigurno pojaviti ljudi koji će uraditi to sa Fibrama,u suprotnom smeru.

Kao krajnji kupac plaćam porez odnosno PDV i kad vozim strip preko granice je pitanje da li ću platiti ili ne carinu.

Tako valjda radi i Osmo.

U konačnici strip koji kupim kod Babilona može biti i jeftiniji od Osma pogotovo ako toga više uzimam jer ne plaćam poštarinu i vrlo često mi Babilon daje popust (koji nije vezan na popust od Izdavača).

U ovom slučaju onaj koji će htjet ČK izdanja mora se osloniti na Osma i slične njemu jer neće imati drugi izbor po relativno normalnim cijenama. Govorim za Hrvatsku, jel.

Prije sam već rekao da onaj koji neće prodat svoj strip Babilonu za mene više ne postoji.

A za Državu me nije briga jer tako i onako od nje slabe koristi. Osim toga ona je dovoljno "pametna" da se brine o sebi.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2023 : 20:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Prodaja se ne vrši toliko na aukciji.
Na aukciji se samo hvataju novi kupci koji još nisu upoznati s ponudom.
Prodavač/Legenda pošalje mail svojim kupcima s ponudom.
Iz nekog razloga mene je dvaput izignorira?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2107 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 15/02/2023 : 20:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Čak i preprodavci znaju da ne voliš sjajan papir, pa se ni ne trude. ;)

Resistance is futile.

Edited by - borg on 15/02/2023 20:28:24
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2023 : 22:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Može bit🤕

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 16/02/2023 : 18:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma zna.

Kada bi obe drzave bile pravne drzave, ovakvih mafijaskih poteza ne bi ni bilo.

Mozda gresim, ali drzava bi trebala da u potpunosti primenjuje svoje zakonodavstvo a ne pausalno, kako ko ima veze i kako su parcijalni interesi u pitanju. Dok se to ne desi, ona Kenedijeva "ne pitajte sta drzava moze da ucini za vas, nego sta vi moezet da ucinite za nju" je prazna prica

Dokaz da su u pitanju mafijski potezi i da vrlo verovatno nema pravnih osnova za ovu zabranu je nacin kako su udrugasi nastupili...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/02/2023 : 21:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I sad država kriva...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2794 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 18/02/2023 : 18:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Odgovor na FB grupi 'Stripofili', gde je član rekao da je morao da dolazi u Srbiju po svoj primerak Triganskog carstva od Komika:

Edited by - jagodanbg on 18/02/2023 22:09:10
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000