forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 19/02/2023 : 18:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis
...Kasniji brojevi 2500 mislim.
Kec je bio 3000 prvi tiraž je odmah planuo, pa je bilo doštampavanja...

ne znam zašto sam živeo u pogrešnom uverenju o monumentalnosti tih tiraža, verovatno poveden najavom za nlms u tiražu od 7000.

u svakom slučaju, fala za info!

Piši propalo!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 19/02/2023 : 20:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:

ne znam zašto sam živeo u pogrešnom uverenju o monumentalnosti tih tiraža, verovatno poveden najavom za nlms u tiražu od 7000.

Sad sam baš proverio. Jedinica ima i treće izdanje, isto 3000. Znači 9k tiraž. Ja bih rekao da je to za današnje doba odličan tiraž. Dvojka je išla odmah u 4k tiražu. Ovi novi meki albumi idu u 3k tiražu. A ovi post Goscinny integrali imaju najmanji tiraž, 2,5k.
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1924 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 19/02/2023 : 20:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

prvo da kažem,pošto videh da se dva puta pomenulo,ovaj topik ni u ludilu zatvarati - neće ovo sigurno preći u svađe na nacionalnoj osnovi,a ako slučajno krene u tom pravcu,kad se neki mentol poput stinkija uključi u priču,samo ga treba poslati na hlađenje.

drugo,sve ovo što je iznad napisano je tačno:
1.uvezeni su stripovi Libelusa,Ludensa...od čega su neki stripovi luksuzne knjige,a pri tome se radi o stvarima koji se poklapaju sa izdanjima srpskih izdavača (to jest Zagor,Nik Rajder,Alan Ford....koji izdaju VČ,Golkonda,Svet...) - zašto onda ne bi mogli i Fibrini stripovi,a tek da ne govorim o Bosoni,strip reviji koja objavljuje nešto što niko nikad neće izdati u Srbiji ili Zokine stripove,srpske do koske,na ćirilici.

tu dolazimo do druge tačke,koja je takođe gore pomenuta:
2.nema ovde pravnog osnova nego je Bora mafijaški zapretio Alan Fordu (njegovom vlasniku),kao i Darkvudovcima (slanjem inspekcija,ili ko zna sa već čim).Samo se ne mogu načuditi kako ga Miša i ekipa nisu iznapušavali,sa obzirom na istoriju njihovog odnosa.A još mi je više čudan Papićev stav,koji se razbi od zarade na prodaji Fibre,od kuda on u ovoj papazjaniji?? Čime ga je Bora ucenio sa obzirom da je moćniji od njega.A ako ćemo pravo,Papić je i usrao stvar - dok se Fibra prodavala u AF/DW Bora&co se nisu bunili,tojest, nije im toliko smetalo,ali kad je Delfi krenuo da prodaje na tone,oglasio se alarm.

3.ja takođe verujem da od ovoga nema ništa,da će se vrlo brzo naći razni načini kako ćemo doći do Fibre u Srbiji - da li će da pukne Marku i Miši pa da iznapušavaju Boru,ili će se pojaviti srpska verzija Osma (ili više njih) ili nešto treće,verujem da od ovoga nema ništa.Ma daj,da tamo neki Bora zbog svojih sitnih interesa uradi zabranu Fibre u Srbiji,pa to je iz aviona jasno da je to nemoguće.

4.a to što on ne prodaje svoja izdanja u Babilonu i na drugim mestima,je neverovatno licemerje - pitajte ove što ih Osmo snabdeva.

Ne kužim što stalno spominjete Osma? Što ga uopće uvlacite u ovu priću?

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2023 : 21:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
zato što ČK preko njega prodaje brdo stripova,a ovamo kao neće da izvozi - teško licemerje

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2023 : 21:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
izjave tipa "ne čitam stripove na ćirilici" doživljavam slično kao one od mojih sunarodnika kad kažu "ne kupujem hrvatska izdanja,zašto da podržavam us...ku ekonomiju" - naježim se toga.

izvinjavam se na oftopiku

Edited by - anto on 19/02/2023 21:37:30
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2067 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 19/02/2023 : 21:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Muzicki intermezzo

Saga o Velikom Mrtvacu

Dakle sredinom 2019 fibra izbacuje ogromnu kolorku Veliki Mrtvac. U septembru 2020 Carobna knjiga izbacuje prvu od dve knjige Velikog Mrtvaca. Malo pre nove godine 2023 Carobna knjiga rasprodaje obe knjige mrtvaca za ukupno 17 evra. Fibra takodje tu negde spusta cenu svoje kolorke na 23 evra u Hrvatskoj, U Srbiji gde se ta kolorka sada jedva moze nabaviti, kosta 38 evra.

Pobednici u prici su oni koji su prodali prava i u Srbiju i u Hrvatsku kao i oni koji su uzeli strip na popustu u Hrvatskoj i Srbiji a da im se strip svideo :).

Gubitnici? Izdavaci i u Srbiji i u Hrvatskoj sem ako im nisu ostale male kolicine za rasprodati.
U slucaju CK sumnjam da je tako. Gubitnici su takodje oni koji su uzeli strip po punoj ceni i u
Srbiji i Hrvatskoj.

Generalno ovde ispada Carobna knjiga gora posto rade rasprodaju nakon malo vise od dve godine
dok je Fibra pricekala duze

Naravno pobednici su zapravo svi koji su kupili strip, procitali ga i bili zadovoljni procitanim :).

Pobednici su i oni kojima je zgodnije ovaj strip imati u dve knjige umesto u jednoj.

Inace ovo je bilo u neko vreme kad su se zbijale sale na racun CK da kopiraju fibrin katalog izdanja

VELIKI MRTVAC

CENA KOLORKE U HR SADA 23 evra

CENA UKUPNO DVE KNJIGE CK. 17 evra
NA NOVOGODISNJOJ STRIPOMANIJI

Kolorka 132 Veliki mrtvac 4.495 DINARA (38e) cenu u hrvatskim striparnicama potrazite sami
OBJAVLJENO 19.6.2019.
Scenario : Jean-Blaise Djian | Regis Loisel
Crtež :Vincent Mallié N. strana Vincent Mallié
Format 215 x 280 mm, Broj strana 488

—---------------------------------------------------
ČK PREDSTAVLJA - VELIKI MRTVAC 1
Melusine, 350 Posts, Member since 17/05/2017 Posted - 17/09/2020
Na Letećem startu u okviru SEPTEMBARSKE STRIPOMANIJE po ceni od 2000 dinara
ivanl, Croatia, 13745 Posts
Sad se sve, debelo vec duplira, sto mi je okej, ne trebam se misliti sto kupujem u ovoj poplavi albuma.

Veliki Mrtvac 1 edicija Stari kontinent 22
Autori: Režis Loazel, Vensan Malije
Prevod: Ilija Čanak
Cena u knjižarama: 3.299,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 2.450
Vaša cena: 2.450,00 RSD (21 evra)
(na letecem startu 2000 din =17 evra)
Format 20,8 x 29,7 cm, Broj strana 240

Veliki Mrtvac 2 edicija Stari kontinent 28
Cena u knjižarama: 3.299,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 2.450,00
Vaša cena: 2.450,00 RSD (21 evra)
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Broj strana 264

going going ima bas toplu preporuku za ovaj strip :)
"Baš me je razočarao i čak razbesneo ovaj serijal."

dok ga anto hvali a sad da li fibrino ili ck izdanje "ne znam" :) (vidim i Shaner je zadovoljan stripom, hm i Gil-galad)

"Tako da kad sve saberem i oduzmem,Veliki mrtvac mi je odličan."

Neko se potrudio i uradio recenziju ovog stripa

http://www.stripovi.com/recenzije/velika-smrt-kolorka-132-veliki-mrtvac/2569/

Uf jel stvarno u Stripoteci objavljeno samo sedam od osam albuma?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/02/2023 : 22:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Veliki Mrtvac je jedna od najboljih kolorki.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2023 : 22:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ne znam ko će ti kupiti ČK izdanje,ja sigurno neću

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10339 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/02/2023 : 22:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Veliki Mrtvac je jedna od najboljih kolorki.

Nažalost, rasplet je nezadovoljavajući.

Fino sve ide do 7. albuma, a onda se sve prolije.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2023 : 22:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Odgovor na FB grupi 'Stripofili', gde je član rekao da je morao da dolazi u Srbiju po svoj primerak Triganskog carstva od Komika:

lepo napisa čovek ispod ovoga:
"Al'nas jebu! Da ne bi izgubili zaradu.Zato su i rasturili Jugoslaviju,da mogu na sitno da nas prcaju"
(napisao čovek iz Hrvatske).

Jebote,izgleda da je Vuk stvarno izgubio kompas.Ovo što je napisao je kao da smo mi deca od 4 i 5 godina,a on nam priča bajke.Jel moguće da misli da će ovo neko progutati?

što reče combatrock u nekoj našoj prepisci, "obrnuo sam nekoliko milijardi dolara u poslu (Combo je bio prvi čovek DIS-a i Formeideala,srpskih giganata),25 godina vodim ogromne korporacije,i sad moram da kao sripofil slušam ovakva laganja.Ili je čovek toliko odlepio da je izgubio svaki kompas".

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2023 : 22:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by alexts

Ma nek mu i bude.

Ono što nije licencno objavljeno u obe države, ili nisu kupljena prava na obe strane, mora da može da ide slobodno. Tu nema dileme, ni spora.

sve i da jeste nema ko to da uveze, tu je zvrcka

o ovome se radi - ucenili su Ford i Darkvud,klasično siledžijstvo - šteta što ovo ne dođe do viših instanci,mada je pitanje da li bi i to rešilo stvar,sa obzirom da smo kaubojska država.

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2067 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 19/02/2023 : 22:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ne znam ko će ti kupiti ČK izdanje,ja sigurno neću

sredjena stvar vec pre zabrane ckartele.
verovatno nije moj tip stripa ali
uvek ima sanse da se desi cudo

Inace sam eto uzeo za primer Velikog Mrtvaca
kakve sve vratolomije se desavaju..

Da li bi bilo bolje da smo imali samo jedno a ne dva izdanja je zapisano u zvezdama ili novcanicima izdavaca.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/02/2023 : 22:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni stvarno nije jasno, ali stvarno, kako ima obraza tako lagati. Ne razumijem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2023 : 22:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
kao što rekoh,izgubio je kompas u celoj priči,odlepio skroz.
a ne mogu da kažem da mi nije žao,Vuka poštujem,izdao je dosta dobrih stripova,uvek imam sa njim maksimalno fer saradnju,ništa loše da kažem o našem odnosu,i stvarno mi je krivo što je uleteo u ovo ludilo.

Koliko vidim,stripofili i ovde i na drugim društvenim mrežama ga osuđuju zbog postupaka,i verovatno će mnogi i prestati da uzimaju njegove stripove.

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2067 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 19/02/2023 : 22:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Jel moze onim recima koje je napisao
da se nekako ukapira zasto ne smeju striparnice u Srbiji da prodaju fibrina izdanja za koja niko u Srbiji nije uzeo
prava?

Da bi kroz ko zna koliko godina nekome pala na pamet zelja da to objavi i da onda trziste vec nije zasiceno zbog fibrinog izdanja?

Ili pak samo eto da se otarase konkurenta bez obzira sta to znacilo za strip zajednicu.

Inace eto neki motiv je da zele da imaju slobodne ruke kad god pozele da izdaju nesto, pogotovo nove stvari bez
da rizikuju da ce skoro pa istovremeno izaci fibrino izdanje i biti dostupno u Srbiji.

Dosta toga se promenilo dosta toga starog a isplativog je vec izbaceno pa novi dobri stripovi su sve vazniji.

Edited by - matori paraliticar on 19/02/2023 22:59:49
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 19/02/2023 : 22:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
@RM

moja pretpostavka o odokativno šacometrijskim metodama određivanja tiraža raspršila se kao mehur od sapunice;)

očito da znaju šta rade, i, da, i meni se čiti da je to odličan tiraž, makar sa tim junakom, to se pokazalo, generalno nema greške.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38004 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/02/2023 : 23:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sigurno si nije stvorio dobru sliku o sebi ovim postupcima, kao i nekim proslima. Ovdje (na forumu) je pred vecinom sigurno izgubio obraz, a sad koliko kupaca stripova je ovdje na forumu, a koliko ih kupi strip kako im se cefne i nigdje ne prate novosti o tome sta izlazi... to ostaje za neki drugi sci/fi diskurz. Zar se ne povlaci celo vrijeme i ta prica kako ljudi ovdje na forumu ne predstavljaju cjeloukupni stripovski bazen, nego samo marginu, pa apropo time CK, Komiko i ostalu iz udruzenja time ne bi trebali gubiti. Mda... i ptice odletjele na jug.

Ajde sto se preklapanja izdanja tice, ali nacin na koji se ovdje povuklo konce je... pa, balkanski zapravo, stoga "normalno" i nema nista cudno u tome ili kako vec. Sad hoce li udruzenje nesto time postici i dugorocno, to je vec druga pjesma. A kupci sigurno ne dobivaju nista iz ovoga.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38004 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/02/2023 : 23:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Jel moze onim recima koje je napisao
da se nekako ukapira zasto ne smeju striparnice u Srbiji da prodaju fibrina izdanja za koja niko u Srbiji nije uzeo
prava?

Ionako se nasao na lazi kad se potvrdilo da se nista vise ne smije prodavati u Srbiji, ni stripovi za koje je Markos platio worldwide licencu. Jedino ako Srbija nije dio ove planete pa bi trebao platiti licencu za neki drugi planetarni sustav?

Ovo je samo dublje tonenje, bolje da bi cutio. Jer i da 5 ljudi kupi ovu "pricu", vec 45 ostalih ih zna pravi razlog.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2067 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 19/02/2023 : 23:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ako se do sada nisam zadubio mozda bi mogao sada o znacaju izraza "nebeski narod"
uh valjda nisam zakoracao u politiku..
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 19/02/2023 : 23:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:

Sad sam baš proverio. Jedinica ima i treće izdanje, isto 3000. Znači 9k tiraž. Ja bih rekao da je to za današnje doba odličan tiraž. Dvojka je išla odmah u 4k tiražu. Ovi novi meki albumi idu u 3k tiražu. A ovi post Goscinny integrali imaju najmanji tiraž, 2,5k.

Ovo je fenomenalan tiraz, verovatno najvisi za neko albumsko strip izdanje u poslednjih 25g.
Ove brojke samo ilustruju licemerje Borislava Pantica...
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6254 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 20/02/2023 : 09:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
A ipak je to Asterix, najpoznatiji i debelo najprodavaniji BD strip. I čisto da dodam da je tu ČK napravila vrhunski posao, da ne bi bilo da samo serem po njima i Simbolu.
Dakle mogu kad hoće, samo ne žele. Najgore su ove mućke što matori spominje, kada krenu pol serijala u Roto, pa ti ga metnu sa poluproizvodima iz Simbola do kraja.
A o WW pravima i tim baljezgarijama sve već znamo, bitan je profit, znaju da imaju za cca 2 milijuna više potencijalnih kupaca u matičnoj zemlji i zato ovakvi potezi.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 20/02/2023 09:34:49
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2108 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 20/02/2023 : 11:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Može jedan presek stanja, a vi me ispravite gde grešim. I dopunite ako znate.

Komiko, Čarobna knjiga i još par izdavača iz Srbije pisali su davaocima prava da ih Fibra ugrožava na tržištu Srbije (za koje su kupili ekskluzivna prava) plasiranjem svojih proizvoda i akcijskim cenama.

Davaoci prava su kontaktirali Fibru, sa molbom/zahtevom da obustavi plasiranje svojih proizvoda kroz prekid saradnje sa zvaničnim distributerima u Srbiji. Čime oni obavezuju Fibru da zvanično ne doprinosi plasiranju svojih proizvoda u Srbiji.

U isto vreme slične preporuke su dobili i izdavači iz Srbije, gde im je skrenuta pažnja da proizvode ne plasiraju na tržište Hrvatske.

Toliko sam ja skontao do sada.

Ono što mi nije jasno, jeste da se pominju Srbija i Hrvatska. Šta se dešava sa ostalim regionalnim državama? Da li je izdavačima iz Srbije zabranjeno da plasiraju proizvode u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Sloveniju...

Druga stvar, šta se dešava sa trgovinom putem licitacija, limunda, kupinda itd.
Ili prodajom putem sajtova? Primer su stripovi koje možete kupiti preko neta a kad stignu piše na njima npr: samo za američko tržište. Ali se uredno prodaju i šalju širom sveta. Da li izdavač iz Srbije može da šalje takvu porudžbinu privatnom licu, gde god da se nalazi? I da li se zabrana odnosi samo na saradnju i prodaju kroz pravna lica ili se prekida saradnja i sa fizičkim licima?

Dalje, vidim da stripovi nekih izdavača slobodno putuju preko granica, a drugih se blokiraju. Da li isti principi važe i za SA, BG, VČ, Libelus, Najkulu, Lokomotivu, DW, AC itd.

Da li je to neko univerzalno pravilo, ili će zavisiti od davaoca prava? U tom slučaju bi neka izdanja ČK ili Fibre mogla preko granice i u prodaju ako u otkupljenim pravima stoji da se može prodavati na regionalnim tržištima. Primer DW i njihovih mangi.

Da li je ovo završena situacija, ili su trenutno razgovori davaoca i kupaca prava oko tenutnih problema u kojima se tek traži neko rešenje?

Ma, imalo bi pitanja milion. Ako ima neko da odgovori na njih...

Resistance is futile.

Edited by - borg on 20/02/2023 11:54:36
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/02/2023 : 11:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se zabrane odnose baš na uvoz/izvoz.
Ne znam tko bi mogao zabraniti prodaju na malo iz jedne države u drugu, direktno kupcu.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
397 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 20/02/2023 : 12:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Zabrane koje pominjete u smislu pravnog osnova ne postoje per se...Ove priče su za malu decu i ne znam zašto pokušavate uporno da pravite od toga kao da u ovom ratu učestvuju Lihenštajn-Luksemburg. Jedine pravne tužbe mogu biti cinkarenja izdavača davaocima prava, pa da u tom smislu izdavač trpi posledice...Ili u nekom nebuloznom pokušaju da Komiko, ČK cimaju inspekcije ka prodavcima tih "zajedničkih" izdanja. Znajući ove potonje, morali bi dobro da ih "poguraju" jer realno ti tek rade šta im volja i gde imaju koristi, ili kad nastane buka...100% će da se zajebavaju oko stripova...

Kakav crni limundo i sl. Tamo ljudi prodaju potencijalno opasne za zdravlje stvari kao originali nečega...

Ovo je čisti reket i prisila uticaja na striparnice sopstvenim izdanjima i tim inspekcijama - a koje bi pre jurile sve ostale "neipsravnosti" nego ovo gore pomenuto.

Eno striparnica gore nova u Somboru ili Apatinu...nek se odvaži da uvozi sa sve plaćenim dažbinama + kiosk izdanja RS i HRV i da vidiš šta bi napravili samo putem naručivanja. Ili bilo ko drugi ko već ima mogućnost prodaje...

Ova nova striparnica nema šta da se odvaži jer ako bi i igrom slučaja prodavali sve što nije duplirano nemaju apsolutno nikakvu pravnu zabranu. Ono jedino što je krajnje kriminogeno jesu reketi...Ali za to treba neko da ih tuži...Btw tako je sve u sivoj zoni i funkcioniše u RS. Ako i radiš nešto u sivoj zoni (ne teška kršenja), dok te neko ne tuži, možeš da guraš 100 godina...pa jbt kod mene lik 10+ godina ogradio zemljište sa dalekovodima i praktično otuđio za "proizvodnju i prodaju hortikulturnih proizvoda"...i bukvalno dok nije došlo da se čisti prostor za niz dalekovada, pa nisu mogli da uđu je tek stradao..

Edited by - Unngenant on 20/02/2023 12:09:11
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2108 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 20/02/2023 : 12:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Unngenant, ne troluj.
Niko ne zamišlja kordone specijalnih jedinica policije kako sa dugim cevima češljaju police prodavnica.

Nego se radi o potencijalnim gubitcima prava, i budućoj saradnji sa agentima prava. (stripovskih prava i licenci, ne agentima krivičnog prava).

Resistance is futile.
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000