jeste li čuli za ovu novu, "revolucionarnu", AI chatboot aplikaciju? jeste li je isprobali?
jučer sam proveo 2-3 sata zabavljajući se i postavljajući svakojaka pitanja aplikaciji testirajući njezine sposobnosti i granice. u svo to vrijeme chatboot mi je sastavio dvije pjesme u stihu (o COVIDU i neuzvraćenoj ljubavi), napisao 3 eseja o kemijskim elementima carbonu, argonu i kaliju. prepričao kratku povijest sunčevog sustava kao i sadržaje knjiga RAT I MIR, HARRY POTTERA I RED FENIKSA... analizu frojdove knjige EGO I ID. zatim mi je napisao tri životopisa (jedan za rad u teretani, drugi za rad u IT kompaniji i treći za glumca u hollywoodu). uz to mi je sastavio dva kratka dijaloga (skeča) na zadane teme prepisivanja u školi i razgovora između elona muska i beyonce. i da, napravio testove iz matematike za sedmi i osmi razred. i na kraju, preporučio što obavezno moram posjetiti kada dođem u prag i palmu de mallorcu.
Isprobao u nekoliko navrata i prilicno je korisna kao aplikacija. Koristim je u programiranju s vremena na vrijeme i do sada se pokazala kao prilicno dobar i tocan izvor informacija .
Taj app Burattiniju predloziti kako pisati ponovno dobar scenarij za bonelli strip junake.
ja sam zamolio ChatGPT-ja da mi napiše roman na zadanu temu, ali softwer još nije niti približno toliko razvijen. iako mi je ukratko smislio/napisao sadržaj, okosnicu romana razdjelivši ga u nekoliko poglavlja i u svakom tom poglavlju podijelio podosta natuknica kako bi roman trebao izgledati, od početka do kraja. a i to je poprilično impresivno samo po sebi...
Odlična stvar, samo treba biti oprezan. Pogodi masu stvari, a onda neku banalnu činjenicu napiše skroz krivo. Svejedno, napredovat će i to.
Ovaj AI za slike je bizarno dobar Ovo će potegnuti i rasprave o umjetnosti kao takvoj, može li se uopće prepoznati što je rad čovjeka, a što umjetne inteligencije? Uzbudljivo u svakom slučaju.
ne znam zašto bi ovo počeli naplaćivati, posebno zbog toga što konkurencija (kao što vidite i čitate) počinje opasno kucati na vrata. ako i bude neke naplate, nadam se da će biti za neku puuuuno napredniju i sposobniju verziju GPT-a, koju ću ja biti itekako spreman platiti, znajući da će mi se uloženo vratiti višestruko.
ovo je nešto izuzetno i vrlo ubudljivo. nešto što će definitivno utjecati na to kako živimo, poslujemo, razmišljamo i djelujemo.
Poprilično impresivno, zabavljao sam se s time zajedno sa frendom. Doslovno izlista alternativne događaje u Breaking Badu "što bi bilo kad bi bilo" i slično. Također znam ekipu koja to već koristi za rad u školi u smislu da im bot sve napiše a oni prepišu ili malo dorade. Ja još nisam na taj način isprobao ali svakako budem. U svakom slučaju, vjerujem da je ovo prekretnica u povijesti.
Koliko znam, nađeš program koji se time bavi, upišeš mu što želiš i on ti to naslika. Puno je takvih programa, ali samo malen broj njih je zapravo dobar.
Tako je kod nas nastao i izasao ovaj "strip" prosle godine, uz pomoc Midjourney: Žiga Valetič (in umetna inteligenca Midjourney): Avtocesta (Grafični atelje Zenit)
Sad... zanimljivo i mozda fora, deluje da se moze brzo dosta stranica tako napraviti, no nije to isto kao obican strip je li?
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
pa to ja i očekujem od AI alata... da mi, prema mojim idejama, naputcima i smjernicama, pišu romane, novele, skladaju glazbu, odrade dizajn... i onda ja to sve fino patentiram i unovčim.
Haha, kak je ovo blesavo nadjem neki AI art generator i ubacim tekst "famous italian comic hero Zagor surrounded before camping fire with native americans, members of iroquis federation in style of Artist Jean Leon Gerome Ferris". A ono j… te slika ne znas da li su to neki veseli decki nalik Conanu ili domoroci.A da ne znaju crtati ruke je cinjenica, jer su te ruke u gacama.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"