forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1058

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/02/2023 : 02:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
fala momci :)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
805 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 25/02/2023 : 04:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
S koje strane se citaju novi Taniguchiji?
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7409 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/02/2023 : 07:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
S prave.

Ako se ne varam, bilo je rečeno da će sva buduća izdanja Taniguchijevih stripova ići u originalnom obliku, prema zahtjevu nositelja prava (gđa Taniguchi?).

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6249 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 25/02/2023 : 08:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Odlične, ali baš odlične najave. Jedva čekam. Puno interesantnih naslova i autora po mom guštu tipa Rosinski, Boucq, Mandraffina, Prugne, Parnotte, Pellejero, Mallie + standardni igrači koji već godinama nose fibrin dres (Taniguchi, Chaboute, Lepage). A i Gipija baš dugo nije bilo. Odlično, stvarno.

Kod Macana ,stoji Stipovijetke 1 - jel to znači da je to početak neke nove biblioteke/edicije?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2754 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 25/02/2023 : 09:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Odlicne, za vise stvari ne znam sta da ocekujem. Trilo/Mandrafina must have, voleo bih neku drugu naslovnu za Aldobrando. Descender pod obavezno.

Cistiliste je meni najbolji Chaboute, preporuka kao kuca. Fibra uradi kvalitetan a4, i posle Kobili/Komiku krivo sto vecina koja moze da bira, ne izabere njihovo izdanje. I onda rese da ne dozvole izbor, u 21 stolecu.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2457 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/02/2023 : 09:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Pored lepog komikovog izdanja ti uopste razmatras fibrinog aldobranda :)
meni je lepsa fibrina naslovnica za taj strip

inace nije nuzno tako kao sto pises da vecina koja moze da bira izabere fibrino izdanje
ima raznih tvrdoglavaca sto zbog jezika, cene itd itd

Sto se tice cistilista imao sam malo nesrece sa primerkom bk, dobar je to strip ali sad da li najbolji sabute nisam skroz uveren.
(trebam jos par izdanja da procitam). Inace mi nije Sabute medju omiljenim autorima, ne mogu objasniti zasto.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/02/2023 : 09:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by ivi skoj

Od Macana je ovo ili nešto drugo?
https://www.mojstrip.com/arhiva/42

Izgleda, da je to to, da.
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/stripovijetke-1-ahernaut-i-druge-stripovijetke/878/

Ma puno mi stranica i ima broj jedan.
Sad dal je to samo ovo i opširnije, dal su još neki stripovi, dal su u šumi..

Pročito sam u mojstripu i simpa mi je.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/02/2023 : 10:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

S prave.

Ako se ne varam, bilo je rečeno da će sva buduća izdanja Taniguchijevih stripova ići u originalnom obliku, prema zahtjevu nositelja prava (gđa Taniguchi?).

Tako je.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/02/2023 : 10:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Odlične, ali baš odlične najave. Jedva čekam. Puno interesantnih naslova i autora po mom guštu tipa Rosinski, Boucq, Mandraffina, Prugne, Parnotte, Pellejero, Mallie + standardni igrači koji već godinama nose fibrin dres (Taniguchi, Chaboute, Lepage). A i Gipija baš dugo nije bilo. Odlično, stvarno.

Kod Macana ,stoji Stipovijetke 1 - jel to znači da je to početak neke nove biblioteke/edicije?

Stripovjetke su, praktično, Darkova sabrana samostalna djela, u tri knjige od po 300-tinjak stranica.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/02/2023 : 10:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
To zvuči odlično.
Gomila njegovih stripova je baš razbacana svugdje, bit će ih gušt imati u apr omnibusa na jednom mjestu.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/02/2023 : 10:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Odlicne, za vise stvari ne znam sta da ocekujem. Trilo/Mandrafina must have, voleo bih neku drugu naslovnu za Aldobrando. Descender pod obavezno.

Cistiliste je meni najbolji Chaboute, preporuka kao kuca. Fibra uradi kvalitetan a4, i posle Kobili/Komiku krivo sto vecina koja moze da bira, ne izabere njihovo izdanje. I onda rese da ne dozvole izbor, u 21 stolecu.

Aldobrandova "originalna" naslovnica ima prostor za naslov u donjem desnom kutu. A dizajn Kolorke zahtijeva naslov u gornjem lijevom kutu. Pa to dvoje u kombinaciji ne ispada baš najbolje. A ova alternativna mi se čak i više sviđa, iskreno.

Za drugi dio komentara... Što, sad je problem i što se "duplira" strip koji je objavljen i rasprodan u Srbiji prije nekoliko godina?!

Trouble will find me
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

241 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 25/02/2023 : 10:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar
ima raznih tvrdoglavaca sto zbog jezika, cene itd itd

Kako sad zbog jezika, kad su oba stripa na istom jeziku, koji se kod Hansa vodi pot istom sifrom?
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2457 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/02/2023 : 10:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Za drugi dio komentara... Što, sad je problem i što se "duplira" strip koji je objavljen i rasprodan u Srbiji prije nekoliko godina?!

Verovatno se tu misli na zuti taksi koji je dugo bio u najavi pa je u medjuvremenu izasla tvoja cigla gde ima i tog taksija.

Ispalo je kako, je ispalo... za BK imali su "srecu" sa ranijim izdanjima Sabutea..

Eventualni problem bk ovde je da je ljudima primamljivo uzeti relativno jeftinu fibrinu ciglu.. umesto "samo" taksi

Eno ga zuti taksi od bk u alan fordu za 2100 dinara
a fibrina valjda simpaticna ciglica 2700 dinara

izdavacke muke su goleme :) ne znam sta je gore, biti mali izdavac ili velik.. svakome su njegove muke najvaznije..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 10:58:35
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2754 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 25/02/2023 : 12:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Aldobrandova "originalna" naslovnica ima prostor za naslov u donjem desnom kutu. A dizajn Kolorke zahtijeva naslov u gornjem lijevom kutu. Pa to dvoje u kombinaciji ne ispada baš najbolje. A ova alternativna mi se čak i više sviđa, iskreno.

Meni je originalna lepsa, ok tebi ova, i to je to.

Ne znam gde si procitao da je problem da dupliranjem?! Rasprodat ili ne, to nije tvoja briga, objavljuj sta hoces, kad hoces...mislio sam los izbor Bk i Komika da uglavnom rade b5...mogu da zamislim kako ce lepo ovaj Chaboute da izgleda na a4.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3323 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 25/02/2023 : 12:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Na sajmu kod Lakija Žuti taksi, ne mogu tačno da se setim, ali nije bio više od 1000 din.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6249 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 25/02/2023 : 12:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-245-oderano-meso/856/

Jel ovo stvarno Pellejero na crtežu? Ne izgleda mi kao njegov stil uopće.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2457 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/02/2023 : 12:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Na sajmu kod Lakija Žuti taksi, ne mogu tačno da se setim, ali nije bio više od 1000 din.

Odlicno sad ce uskoro sajam! Ove godine ce mozda biti ekstra zanimljiv.

Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 12:53:57
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 25/02/2023 : 12:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Različit stil, isti autor.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10447 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/02/2023 : 12:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

On je.

Mene je već kod Malke iznenadio:

https://www.bedetheque.com/serie-3379-BD-Silence-de-Malka.html
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/02/2023 : 23:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Markose,šta nam objavljuješ ove godine od Luka Brunšviga? Navijam za L'esprit de Warren.
A i Nurija nisi odavno čačnuo,mogao bi grunuti WEST.
Pored Neptuna,navijam za još nekog Lea,a pre svega za dosta Trondhajma - integral Zekana bez Zekana, prvu knjigu Ralfa,Prvu knjigu Nemani,barem dve Tvrđe iz edicija koje idu,Zamak sa Alfredom.
Od Hjuberta su ostali još Orci,pirat Džo i pompejske sirene.I Ma Vie Posthume.

Edited by - anto on 26/02/2023 00:48:53
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/02/2023 : 09:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Polako, jedno po jedno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/02/2023 : 10:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Polako, jedno po jedno.

može i tako

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40537 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 15/03/2023 : 13:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sad malo gledao Fibrine najave i sta uzeti od nove ture. Procitao sam previewe i onaj tanki sa likom koji juri Hitlerov strip necu sigurno ali zato obavezno:

Sangoma (ovo bas jedva cekam da citam)
Go west, young man (ne znam sto ovo nije preveden naslov)
Aristphania (super zanimljivo deluje)
Tamnovita (ovo kontam da nece ostati u kolekciji ali me kopa sta ce biti dalje)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
596 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 15/03/2023 : 20:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Go west, young man (ne znam sto ovo nije preveden naslov)

Pa zato što su i Francuzi u naslovu ostavili frazu na engleskom. :) Dakle, originalni strip nije s engleskog govornog područja, a isto koristi frazu na engleskom.
Isto kao i kod naslova Air Mail, Gung ho, Wild West, Western, Shi i sl.

I stripa D. :)

Humbert Coe
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/03/2023 : 20:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
kod Golkonde je preveden, "Na Zapad,mladiću",i uvek sam za prevod na domaći čak i ako je kod Francuza (Italijana...) ostalo na engleskom.

Go to Top of Page
Page: of 1058 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.9 seconds. Snitz Forums 2000