Author |
Topic  |
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 26/02/2023 : 15:22:42
|
Ma daaj pretjeruješ malo, kakav mobing, bilo je smiješno odnosno pretjerano i prije Coltove naslovnice a kamoli poslije... Jedino to što je Aca uvijek tako smrtno ozbiljan (kao i onomad sa reprintom Crvenog Gospodara) pa onda fasuje ban bezveze jer misli da su i svi ostali full ozbiljni. Ima na forumu milion takvih fraza koji su se s vremenom postale simpatičan meme i ljudi ih koriste za sve i svašta, a često samo za malo smijeha kako bi se spustile tenzije. Pada mi na pamet jakijev "jakipress" i "kakav je papir?" NESVRSTANov "kurac" i tellerove "mangice tangice" itd.. Dovraga, samo anto ih ima barem desetak: "granitna petica", "znam još barem desetoricu koji bi kupili"" i "na drugo čitanje"... Di bi došli kad bi se svatko naljutio na takve simpatične forumske zajebancije... |
Bok, kako si.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8961 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 26/02/2023 : 15:32:30
|
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by Imrahil
Kenselujte Colta, nezne forumske duse su mnogo pogodjene.
Pahuljice istančanog smisla za humor
 |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2837 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 26/02/2023 : 17:29:15
|
Tesko sve to ali voleo bi da se ovo obije o glavu.. ovima sto prodaju licence jer za neke stripove ima prostora i za hrvatsko i srpsko izdanje a za druge ne i onda cemo mozda ostati uskraceni nekih dobrih stripova ali nedovoljno zanimljivi za siru masu u pojedinacnim zemljama.. sreca u nesreci je da su se ovoga setili tek sada
ima tu raznih zavrzlama tipa ljudi koji odustaju od kupovine ako strip nema bas one tehnikalije koji oni zele (takvi su i cesto dobri sa parama).. a to onda biva dodatan izazov za izdavace..
Fibra je fin brend.. tako da trebaju da guraju dalje i mislim da ce biti okej steta samo ako ce neki bas morati da se pomuce da dodje do tih izdanja. Ne bi valjalo da ovo sve utice na tiraze/naklade ali videcemo
|
Francuski Bogovi Grafizma |
Edited by - matori paraliticar on 26/02/2023 17:30:16 |
 |
|
Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts
Member since 28/02/2012 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/02/2023 : 17:52:23
|
Ne znam čovjeka, ali ovaj Brada djeluje kao neki normalan, opušten, kul tip i čini mi se da pokušava biti objektivan i da ima dobre namjere. Ne znam odakle mu informacije i tko mu je ovo ispričao, ali cijela ova priča sa Mediatoonom počiva na netočnim premisama. A o zaključcima se ne bih trenutno izjašnjavao, mnogo je loptica još u zraku, pa je prerano. |
Trouble will find me |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1811 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 26/02/2023 : 17:53:04
|
quote: Originally posted by Unngenant
Prilično loš u zadnji čas pronađen izgovor da nas spase u Srbiji fibricida nad stripovima...
...fibricid...
Ako ništa drugo, bar ima dobre zafrkancije! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 26/02/2023 : 18:42:06
|
quote: Originally posted by Unngenant
Prilično loš u zadnji čas pronađen izgovor da nas spase u Srbiji fibricida nad stripovima...
   |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 26/02/2023 : 18:43:36
|
Sve da je tocno to je samo za mediatoon prava a Fibra ima gomilu stripova koja nisu kupljena od njih. A što sa BIH? Obda po mediatoonu tamo ne bi smjeli ni hr ni sr izdavači slati stripove ili mogu svi jer nema domaćeg izdavača? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 26/02/2023 : 19:19:52
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by borg
quote: Originally posted by lwood
Aca je prva liga ne znan šta su ga uzeli u đir.
Ma super je on. Al, malo šale na svu našu kuknjavu nije na odmet. Nisam ispratio zbog čega je na hlađenju, nadam se da je nešto kratko.
Repetitivan je.
Svejedno nije zaslužija ban.
Ironičan san . Na najrepetitivnijen topicu u povijesti stripovi.com čoviku se zamjera repetitivnost. Da se razumimo, ja ne mislin da nije dosadan. Samo smatran da nije dosadniji od ostalih. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 26/02/2023 : 19:26:26
|
Dok mi razglabamo bliži se Bologna... Čekamo povratak izdavača sa sajma.
I uz sve ovo, Hans je toliko bezobrazan, da je odobrija Bologni provokatorsku promidžbu...
"Trade Shows Worldwide - Bologna (Italy) - 2023/2024"
  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 26/02/2023 : 20:19:48
|
quote: Originally posted by Markos
Ne znam čovjeka, ali ovaj Brada djeluje kao neki normalan, opušten, kul tip i čini mi se da pokušava biti objektivan i da ima dobre namjere. Ne znam odakle mu informacije i tko mu je ovo ispričao, ali cijela ova priča sa Mediatoonom počiva na netočnim premisama. A o zaključcima se ne bih trenutno izjašnjavao, mnogo je loptica još u zraku, pa je prerano.
Na šta konkretno misliš?
(Za ove loptice u zraku je verovatno nepristojno za sada i pitati.)
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 26/02/2023 20:21:24 |
 |
|
Iluvatar
New Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
229 Posts
Member since 01/06/2021 |
Posted - 26/02/2023 : 21:45:27
|
Bradaz yt kanal, ako Marko na njega misli. Decko iz Bg snima o stripovima i imao je lajv sinoc koji je ugl posvetio stanju oko Fibre i iznio je par info do kojih je navodno dosao.
https://www.youtube.com/live/RBZeeGvGXww?feature=share
Ja ga pratim od kada je osnovao kanal, ok lik. U pocetku je bas bio protivnik zabrane Fibre, sinoc je imao malo meksi stav prema tome. Moguce da je pogresno informisan, ali je i dalje pokusao ostati objektivan. |
Edited by - Iluvatar on 26/02/2023 22:09:22 |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 26/02/2023 : 21:59:20
|
quote: Originally posted by Iluvatar
Bradaz yt kanal, ako Marko na njega misli. Decko iz Bg snima o stripovima i imao je lajv sinoc koji je ugl posvetio stanju oko Fibre i iznio je par info do kojih je navodno dosao.
https://youtu.be/N3g29_CaFwU
Evo isjecak.
Ja ga pratim od kada je osnovao kanal, ok lik. U pocetku je bas bio protivnik zabrane Fibre, sinoc je imao malo meksi stav prema tome. Moguce da je pogresno informisan, ali je i dalje pokusao ostati objektivan.
Postavio sam link na prošloj strani, o tom videu i pričamo. |
 |
|
Iluvatar
New Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
229 Posts
Member since 01/06/2021 |
Posted - 26/02/2023 : 22:15:39
|
Izvinjavam se, nisam primjetio. Editovao sam post da ne bude totalno nekoristan i stavio sam citav strim ako nekoga zanima.
|
Edited by - Iluvatar on 28/02/2023 19:01:42 |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 26/02/2023 : 22:56:14
|
Marko je prokomentarisao klip. A ja sam ga pitao na šta misli da je netačno rečeno u vezi Mediatoona. Možda sam nesrećno sklopio pitanje, pa te doveo u zabunu.
|
Resistance is futile. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2837 Posts
Posted - 26/02/2023 : 23:47:01
|
Zanimljiva vremena su pred nama. To sto ne smemo zaboraviti je da nije nikakav Hans ovo pokrenuo nego kukumakanje udruge.
Glasanje novcanikom je ovde kljucna stvar i to specijalno sada na pocetku dok stvari ne postanu malo jasnije a i koje izdavacke planove zapravo clanovi udruge imaju.
Skoro pa savrsen sistem snabdevanja Fibra na srpsko trziste je kako sada izgleda unisten sa svim sta to dovodi tj manju mogucnost izbora, manju dostupnost do poznatih stripskih naslova, tehnicki skoro pa idealni. Za matore dripce poput mene nije katastrofa ali za nekog ko tek zeli napraviti najbolju mogucu kolekciju.. nije "prosto" kao nekada
Dakle pred srpskim izdavacima je velik izazov.. da li ce uspeti nesto pametno da urade ili su samo zakuvali i ostavili pustos..
Od mene iskrene podrske nece biti (a da li ce biti one neiskrene? :) ) |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
feniks
Senior Member

1927 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 27/02/2023 : 00:06:34
|
Izdavači u Srbiji, što se nebenelijane tiče, tokom 2023. godine izbaciće 150-170 naslova od toga većina će imati žig ČK.
|
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2837 Posts
|
mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts
Member since 21/02/2023 |
Posted - 27/02/2023 : 00:18:21
|
Evo i prvi oglas je osvanuo danas sa 20ak izdanja iz Fibra akcije i prodajom po racunici cena sa akcije + 10e. Ovo je svakako prvi signal nase buducnosti i nacina kupovine za one koji nece moci da preuzmu robu u HR. Videh i Rahana za 100e oba dela. Ja vec racunam koliko skuplje me sve izadje. Oko 5e skuplji strip u startu po naslovu, poredjeno sa cenama koje su bile kod nas do ovog debakla. Gorivo 10e i vreme da se ode do Iloka i nazad. Sve kad saberes izgubis novaca za jos dva naslova. :( Uprkos tome svemu srecan sam sto cu moci da nabavim i priustim sebi da citam ono sto ja zelim.
|
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 27/02/2023 : 02:11:06
|
quote: Originally posted by mladeNS
Evo i prvi oglas je osvanuo danas sa 20ak izdanja iz Fibra akcije i prodajom po racunici cena sa akcije + 10e. Ovo je svakako prvi signal nase buducnosti i nacina kupovine za one koji nece moci da preuzmu robu u HR. Videh i Rahana za 100e oba dela. Ja vec racunam koliko skuplje me sve izadje. Oko 5e skuplji strip u startu po naslovu, poredjeno sa cenama koje su bile kod nas do ovog debakla. Gorivo 10e i vreme da se ode do Iloka i nazad. Sve kad saberes izgubis novaca za jos dva naslova. :( Uprkos tome svemu srecan sam sto cu moci da nabavim i priustim sebi da citam ono sto ja zelim.
Toplo preporučujem čitanje ove ispovesti glasom Baneta Bumbara sa pratećom muzikom iz Grlom u jagode: "Te teške zime 2023. godine osvanuo je prvi oglas..." |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8961 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 27/02/2023 : 06:33:33
|
... i kad vam netko kaze kako nije vama fibra zabranjena samo cete se morati malo vise potruditi sjetite se da cete morati i samo malo vise platiti i sjetite se kome to mozete zahvaliti. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 27/02/2023 : 07:06:20
|
quote: Originally posted by Tonto
... i kad vam netko kaze kako nije vama fibra zabranjena samo cete se morati malo vise potruditi sjetite se da cete morati i samo malo vise platiti i sjetite se kome to mozete zahvaliti.
90% ovih ratobornih će za 20% rabata Vuku, Bori i ostalima jezikon čistit tarzančiće.
|
Edited by - NESVRSTANI on 27/02/2023 07:11:30 |
 |
|
Topic  |
|