forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Oscar 2022
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 01/03/2023 : 12:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Prilično "oskarovski" izbor, bez favorita osim Alana Forda... sa ponekim "Parazitom".

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/03/2023 : 12:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Gadljivo mi je samo i promisliti na "stručni žiri" ;-)
Valjda se stripovi rade zbog čitatelja? Ili...??
Na drugu stranu pobjede klasika samo potvrđuju da to i jesu klasici ( s pokrićem ).
Na treću stranu, zanimljivo je da premijerni stripovi uglavnom ne mogu parirati klasicima. Hmm...

Slažem se da je malo onih koji su pročitali dovoljno izdanja sa liste kako bi dali mjerodavan sud.

A opet, ovo je sve zabava... tek toliko da imamo nekakvu top listu. Volim top liste još od vrimena kad san zbog njih kupova Bravo.

Tocno tako!
Ali ima itekako ekipe sto je procitala ogromnu vecinu naslova sa ovih lista za glasovanje, nazovimo ih tako. Osobno sam iscitao veliku vecinu, osim mangi i Marvela recimo, a i od toga ponesto. Osnovno je procitati nesto pa donjeti sud svida li ti se to nesto ili ne. Uostalom morao sam probati tripice da bi rekao svoj sud o njima, a iako mi nisu sjajno legle, probao sam ih i jos pokoji put...
Zabava je primarna zapravo, ali ima jos stokod toga sto nije na odmet i kod citanja/sakupljanja stripova kao i sveg ostalog.
Samo opusteno.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 01/03/2023 : 13:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na drugu stranu pobjede klasika samo potvrđuju da to i jesu klasici ( s pokrićem ).
Na treću stranu, zanimljivo je da premijerni stripovi uglavnom ne mogu parirati klasicima. Hmm...

Treću godinu za redom pobjedu u kategoriji albuma odnosi "kutija", a premijerni stripovi su odnijeli pobjedu na trećini oscara do sada, zadnji put Plašt i Očnjaci 2019. Tako da ne pobjeđuju klasici, već pakiranja, inače bi, recimo, jedan Alvar Mayor odnio pobjedu još 2008. ili 2015. kada ga je Fibra objavila prvi, odnosno drugi put, ali jebiga, nije bio u kutiji...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 13:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Mislim da Scott Pilgrim ne bi pobedio, da je u najboljem pakovanju ikada.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/03/2023 : 13:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Treću godinu za redom pobjedu u kategoriji albuma odnosi "kutija", a premijerni stripovi su odnijeli pobjedu na trećini oscara do sada, zadnji put Plašt i Očnjaci 2019. Tako da ne pobjeđuju klasici, već pakiranja, inače bi, recimo, jedan Alvar Mayor odnio pobjedu još 2008. ili 2015. kada ga je Fibra objavila prvi, odnosno drugi put, ali jebiga, nije bio u kutiji...

Alvar je klasik... ni kod prvog izdanja mnogima nije bija premijera ali s godinama ( i novim izdanjima, marketingom, brendom, šta god... ) posta je poznatiji pa ne nužno da ga je kutija pogurala.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2794 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 01/03/2023 : 14:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

A Sang Ci bi? ;)

Sto se tice Plasta i ocnjaka..nisu bili bas skroz premijerni.. pre Fibre je to islo u Politikinom Zabavniku ali dobro...

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/03/2023 : 14:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Shang chi bi mogao konkurirati jedino za zlatnu malinu stripa...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/03/2023 : 14:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Što ne znači da nije bolji od Scotta ;-))

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2426 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 01/03/2023 : 14:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Meni je korektna ova lista Albuma.
Ima malih iznenađenja, poput skoro neprimetnog Iznoguda ( koliko sam ispratio svega par glasova).
A opet Rahan pokidao, što mi i nije baš jasno. Lepo da su se Crni lokvanji probili. Arn očekivano visoko.
Betmeni malo zakazali, očekivao sam da imaju veću fan bazu. Ili su kao i meni, samo draga razbibriga.
Inkal je perverzija. Em jedan od najboljih SF stripova, em jedno od najboljih izdanja. Kad se to dvoje sklopi, ne treba osporavati pobedu!

Resistance is futile.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2023 : 14:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

quote:

Ovaj izbor je više pokazatelj nekakvih trendova nego kvalitete.

Pa kako drugačije?
Nemaš ovde stručni žiri kome su stavljena na uvid sva izašla izdanja. Većinu izdanja, većina čitalaca i ne vidi.

Ma znam ja da sad otkrivam toplu vodu, ovo je više njurganje što nemamo neki pravi izbor bas sa strucnim zirijem, kategorije pa neke nagrade i tako to...

Ovo bi bila katastrofa.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 01/03/2023 : 14:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bio bi u prvih 10. Ionako pola ni ne čita već gleda izgled.
Od 50 ljudi koji su glasali za Prometeju, siguran sam da barem 30 nije ni krenulo da je čita.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 14:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potkrao ti se tipfeler.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/03/2023 : 14:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Potkrao ti se tipfeler.

Uh, onda i ja moram editirati... klopku mu namistija

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/03/2023 : 14:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

quote:

Pa kako drugačije?
Nemaš ovde stručni žiri kome su stavljena na uvid sva izašla izdanja. Većinu izdanja, većina čitalaca i ne vidi.

Ma znam ja da sad otkrivam toplu vodu, ovo je više njurganje što nemamo neki pravi izbor bas sa strucnim zirijem, kategorije pa neke nagrade i tako to...

Ovo bi bila katastrofa.

...a sto bi falilo da imamo neku domacu inacicu yellow kida?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2023 : 14:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by Paka01

Meni taj Libellusov Alan Ford nije ni za top 100

Nisu ni meni tripice, pa ih svi jedu. Pitalo te se, pitalo me se, pitalo nas se... rezultati su tu.

Ko su to "SVI"?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2023 : 14:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ja mislim da se tezko moze nesto menjati kod ovakvog nacina kakvog imamo sada, znaci na sveske i albume. Ajde to sto bi netko htio da je ovo među albumima i ne u sveskama... No, s druge strane skoro smo vec na 1.000 stripova godisnje, pa bi teoretski mogle ici i neke druge kategorije?
Ne znam, Bonelli svoja kategorija, Francuska skola, mange, neki alter/underground strip ... Ali sumnjam da se Marku da zajebavati s time, tesko sve svrstati bas u odgovarajucu kategoriju, a ono mozda jos vaznije, dzaba vise kategorija kad bi na kraju vecina ipak isla u 2. kategorije od njih cetiri, pet, sest... Znaci, takvo kakvo je sada i ostati.

Edited by - Poli on 01/03/2023 14:38:11
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/03/2023 : 14:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da je Giardino na 16om mjestu, doduše i rasprodao se jako brzo, ali mislio sam da ga ljudi ne vole...prevario sam se. :)
Ali Urban tek na 51. mjestu je kriminal, sad će i on vj kroz koju godinu na neki veći popust, šteta, velika šteta, tu se slažem sa Kerempirom.
AF poderao zasluženo, ali opet ima i smisla ovo što Paka veli, a to je da si samo kiosk stripovi sveske.

A tripice su baš jako jako fuj i svaka čast ekipi koja može guštat u tome, meni se želudac okrene ko čarapa samo kad ih namirišem. :D

EDIT:@Poli: pa ne samo da je to posao za Marka, nego i za nas, imam filing da bi popizdio da moram glasat u 17 kategorija po 10 komada.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 01/03/2023 14:40:13
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2023 : 14:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pa da, nema smisla u previse kategorija, ali ako se mange bas namnoze... ;)
Nisam sad isao racunati koliko ih je sveukupno izaslo prosle godine, ali teoretski par kategorija? Kao kod filmskih oskara, mada je tamo lakse nastaviti parametre, ovdje se barem meni cini malo teze.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/03/2023 : 14:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Pa da, nema smisla u previse kategorija, ali ako se mange bas namnoze... ;)
Nisam sad isao racunati koliko ih je sveukupno izaslo prosle godine, ali teoretski par kategorija? Kao kod filmskih oskara, mada je tamo lakse nastaviti parametre, ovdje se barem meni cini malo teze.

Za filmski Oscar u izbor ne ulazi sve snimljeno te godine. Zato se i snimaju ti neki ''oscar bait'' filmovi.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/03/2023 : 14:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

quote:

Nisu ni meni tripice, pa ih svi jedu. Pitalo te se, pitalo me se, pitalo nas se... rezultati su tu.

Ko su to "SVI"?

Pa 'oni'. Masa njih...
Kao i onih sto slusaju, recimo Celine Dion. Ono, puno njih.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 01/03/2023 : 14:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Dobra je lista. Jedino nisam očekivao Neman tako nisko.
Pobjeda Inkala nema previše veze sa kutijom. Dobili smo kompletnu triologiju legendarnog stripa po dobroj cijeni s vrhunskim dizajnom + hrpa ljudi je već upoznata sa njime. Hajde da ne bude prvi.

quote:
Uostalom morao sam probati tripice da bi rekao svoj sud o njima, a iako mi nisu sjajno legle, probao sam ih i jos pokoji put...

Svaka čast! To je pravi gurman!
Ja sam obožavatelj tripica i uvijek govorim svima da nije dovoljno da nešto jednom probaš da bi donio konačni sud, a pogotovo ne tripice koje nikad nikome ne ispadnu isto kao prethodni put.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2023 : 15:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pa kako drugačije?

Ovo bi bila katastrofa.

Meni je izbor ovakav kakav je sada skroz OK.
Iskreno, ovaj naš Oscar bi mi bija dosadan da ga bira nekakav žiri.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/03/2023 : 15:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pa kako drugačije?

Ovo bi bila katastrofa.

Meni je izbor ovakav kakav je sada skroz OK.
Iskreno, ovaj naš Oscar bi mi bija dosadan da ga bira nekakav žiri.

...ma to stoji, ovo je neobavezna razbibriga. Ja samo kazem kako bi bilo lijepo imati i nekakav ozbiljniji izbor koji bi imao svoju tezinu.

Go to Top of Page

Biroa
New Member

Croatia
232 Posts

Member since 28/12/2020

Posted - 01/03/2023 : 15:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Biroa a Private Message  Reply with Quote
Meni se Oscar čini kao dobar putokaz za putnike namjernike koji dođu na stripovi.com i možda nisu toliko upoznati sa svijetom stripova. Vide da su neki stripovi izabrani za neki Oscar i možda im to olakša u izboru što čitati, odakle krenuti.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 15:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto.

Malo mi tragično i Rahan na drugom a Svet bez kraja na osmom ali ajde, očekivano ipak
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000