forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 24/02/2023 : 14:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by naker

quote:
Originally posted by alaniusfordius
Jel ovo CK preuzela od Makonda?

Kao da se i ja sećam da je Makondo najavio objavljivanje ovoga, nije to bilo toliko davno, zar je moguće da su već istekla prava? Druže se u Udruženju, a ČK preuzeo ovo od Makonda, preuzeli Bone od Komika, treba to podrobnije istražiti :)

S druge strane, Makondo i njihove najave...osedi čovek. Ligu čekam 5+ godina. A i Monsters ima već dve godine od najave...

Zaboravljas Komiko i Alaka Sinera?
Nemam neki predug staz na forumu, ali mi se cini da je ovo naslov koji je najduze u stanju najave?

Ne zaboravljam, nego sam pominjao Makondo koliko je nepouzdan sa svojim najavama. To su stvari koje ljude okreću od nekog izdavača.
Što se Komika tiče, posle Sinera koji je neprikosnoven, tu je i Krambova Biblija. I to ima jedno 5 godina da se čeka...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2023 : 21:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
koliko bi trebalo da bude ukupno knjiga Princa Valijanta?

inače,za one koji kupuju stripove ČKartela, 22.marta će biti Boun na flajing startu.

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 02/03/2023 : 21:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Murphyjev opus bi moga stati u još nekih osam knjiga.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/03/2023 : 21:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

inače,za one koji kupuju stripove ČKartela, 22.marta će biti Boun na flajing startu.

Iskreno, ne vidim smisao tvog posta na topicu izdavača koga naširoko prozivaš a sa druge strane najavljuješ neka njihova izdanja, koja, jelte, nećeš kupiti!?! Ako si rešio da nekoga bojkotuješ, zbog njihovog bojkota drugih izdavača, u čemu je caka priča o njihovim novim izdanjima, i to u najavi...!?! Pratim sve što se o ovoj temi piše i duboko sam razočaran zbog nastale situacije... sve je krenulo u pogrešnom pravcu i najveća šteta će biti, verovatno, na strani ljubitelja stripa... bojkot nekoga ili nečega je legitimna stvar i lični izbor svakoga...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/03/2023 : 22:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:

Iskreno, ne vidim smisao tvog posta na topicu izdavača koga naširoko prozivaš a sa druge strane najavljuješ neka njihova izdanja, koja, jelte, nećeš kupiti!?! Ako si rešio da nekoga bojkotuješ, zbog njihovog bojkota drugih izdavača, u čemu je caka priča o njihovim novim izdanjima, i to u najavi...!?! Pratim sve što se o ovoj temi piše i duboko sam razočaran zbog nastale situacije... sve je krenulo u pogrešnom pravcu i najveća šteta će biti, verovatno, na strani ljubitelja stripa... bojkot nekoga ili nečega je legitimna stvar i lični izbor svakoga...

Ako neko ima pravo da bojkotuje ili kupuje sve, onda i Anto ima pravo da bude kontradiktoran.

Što se Valijanta tiče, trenutno s ovim je stignut Fantagraphics, a do kad će da izlazi mislim da to niko ne zna. JCMurphy je radio do 2004 Valijanta, ako se bude prodavalo...možda tu stanu, možda ni tu.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/03/2023 : 22:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ako neko ima pravo da bojkotuje ili kupuje sve, onda i Anto ima pravo da bude kontradiktoran.

Što se Valijanta tiče, trenutno s ovim je stignut Fantagraphics, a do kad će da izlazi mislim da to niko ne zna. JCMurphy je radio do 2004 Valijanta, ako se bude prodavalo...možda tu stanu, možda ni tu.

Anto ima pravo na sve, ali kontradiktornost nije njegov stil, zato sam i reagovao... ume on da odvali, verujem da je najčešće to u nameri da se našali, ali je generalno lik sa kojim se u mnogo toga slažem...
Što se tiče PV, za mene se Čk biblioteka završila sa Fosterom... sve posle toga me ne zanima... ono što je očigledno je da ipak ima zainteresovanih za nastavke, što je ok, mada bih lično više voleo da se resursi izdavača još više usmere na BD...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/03/2023 : 00:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja sam pre svega stripofil,i kao takav moram biti iznad svih gadosti koje se dešavaju u zadnje vreme. Pa i na sajtu imaš najavu svih stripova,i čakejskih,jel treba sad Markos da ih zanemari - to je ta neka fora,ako me razumeš.

Sa druge strane,ma koliko da mi je bljutavo ovo što radi ČKartel, ne mogu da se ne radujem izlasku Bouna.A kupiću ga jednog dana,kad i ako ovo prođe.A i da ne prođe,tu je BG edicija,jer ČK i Komiko moje pare videti neće.Mada,neće zbog njih propasti.Što se tiče Vala,pitam za par drugara,ja sam stao sa Halom,mada planiram da nastavim,kad i ako se Bora dozove pameti.

Sa treće strane,moja ekipa je povelika,i nisu svi kao Borg i ja da bojkotujemo Zlodrugu,većina će i dalje kupovati.Inače,kad mi stigne roba,uvek je tu ČK imala najveći udeo,između 30 i 40% kupljene robe,pa ako je tura cca 800 evra,to je pozamašna suma koja ide Bori.
E sad,u zadnje vreme,nekoliko nas je usmerilo lovu na Fibru i još neke hrvatske stripove,pa su i ti drugari zbog neplaniranog većeg finansijskog izdatka prinuđeni da ne kupuju ČK narednih par meseci,odnosno da ne kupuju nijedan strip izuzev teških masthevuša.
Mislim da nam je otišlo izmešu 3 i 4k jura u zadnja dva meseca na fibru (i nešto sitno na SA/BG/CRŠ/Frontisipis/...)

ako me kontaš,kontaš

Edited by - anto on 03/03/2023 00:07:01
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/03/2023 : 00:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
a evo i nekih zanimljivih činjenica koje juče saznah,a u vezi čakejaca:
svi znamo da su čakejski profići krenuli da izdaju Vala bez znanja da postoji jedan fenomenalan prevod,Žikin.
onda kad su saznali (a samo taj detalj je još tada jasno pokazao o kakvim se diletantima radi,da ne kažem čoveku koji je pomogao da se Darkvud surva sa strip scene,a danas podmeće nogu,sa svojim pomagačima,i Fibri,na način koji je prosto nadkvaran) da postoji taj neki vrhunski prevod,ponudili su Bogdanoviću za njega čitavih 200 evra.
Žikin blizak prijatelj,a moj drugar od koga i saznajem taj detalj,mu je prvi rekao da ga iznapušava,ali Žika je već na kraju svog životnog puta,bolestan i jako star,i nikako nije u tom fazonu,pa stoga prihvata tu Borinu sramnu ponudu.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 03/03/2023 : 09:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
...mada bih lično više voleo da se resursi izdavača još više usmere na BD...

jedan veliki potpis!

BD je baš zapostavljen u zadnje vrijeme.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 03/03/2023 : 10:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

a evo i nekih zanimljivih činjenica koje juče saznah,a u vezi čakejaca:
svi znamo da su čakejski profići krenuli da izdaju Vala bez znanja da postoji jedan fenomenalan prevod,Žikin.
onda kad su saznali (a samo taj detalj je još tada jasno pokazao o kakvim se diletantima radi,da ne kažem čoveku koji je pomogao da se Darkvud surva sa strip scene,a danas podmeće nogu,sa svojim pomagačima,i Fibri,na način koji je prosto nadkvaran) da postoji taj neki vrhunski prevod,ponudili su Bogdanoviću za njega čitavih 200 evra.
Žikin blizak prijatelj,a moj drugar od koga i saznajem taj detalj,mu je prvi rekao da ga iznapušava,ali Žika je već na kraju svog životnog puta,bolestan i jako star,i nikako nije u tom fazonu,pa stoga prihvata tu Borinu sramnu ponudu.

jedna rec - fukara

Edited by - alaniusfordius on 03/03/2023 10:27:04
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/03/2023 : 11:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz
jedan veliki potpis!

Iskreno ne znan jesan li te ovo već pita😬 ali nikako ne kužim jesi li sa ovom izjavom ( a nisi prvi put ovo napisa ) ozbiljan ili se zezaš?😉😬🤣🤣🤣

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2023 : 11:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ja sam pre svega stripofil,i kao takav moram biti iznad svih gadosti koje se dešavaju u zadnje vreme. Pa i na sajtu imaš najavu svih stripova,i čakejskih,jel treba sad Markos da ih zanemari - to je ta neka fora,ako me razumeš.

Sa druge strane,ma koliko da mi je bljutavo ovo što radi ČKartel, ne mogu da se ne radujem izlasku Bouna.A kupiću ga jednog dana,kad i ako ovo prođe.A i da ne prođe,tu je BG edicija,jer ČK i Komiko moje pare videti neće.Mada,neće zbog njih propasti.Što se tiče Vala,pitam za par drugara,ja sam stao sa Halom,mada planiram da nastavim,kad i ako se Bora dozove pameti.

Sa treće strane,moja ekipa je povelika,i nisu svi kao Borg i ja da bojkotujemo Zlodrugu,većina će i dalje kupovati.Inače,kad mi stigne roba,uvek je tu ČK imala najveći udeo,između 30 i 40% kupljene robe,pa ako je tura cca 800 evra,to je pozamašna suma koja ide Bori.
E sad,u zadnje vreme,nekoliko nas je usmerilo lovu na Fibru i još neke hrvatske stripove,pa su i ti drugari zbog neplaniranog većeg finansijskog izdatka prinuđeni da ne kupuju ČK narednih par meseci,odnosno da ne kupuju nijedan strip izuzev teških masthevuša.
Mislim da nam je otišlo izmešu 3 i 4k jura u zadnja dva meseca na fibru (i nešto sitno na SA/BG/CRŠ/Frontisipis/...)

ako me kontaš,kontaš

Kontaš, kontah, skonto...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2023 : 11:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:
...mada bih lično više voleo da se resursi izdavača još više usmere na BD...

jedan veliki potpis!

I like girlz, too...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/03/2023 : 14:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Kad si vec tu axle.. kako gledas na ono sto je CK izbacila do sada.. od BD od klasika pa do novijih stvari? Da li su izdavali pametno, ono sto treba, kako treba i tako..

Rekao bih da su do sada išli pametno i sigurno... uglavnom kako treba, uz sporadične gafove sa prevodom, dizajnom ili štampom, ali generalno sve ok... sviđa mi se i što su krenuli sa novijim naslovima ali i što integrale klasika izbacuju nikad viđenim tempom... uz cene koje, naravno, diktira i nešto veći tiraž, su u Srbiji bez premca... sve gore navedeno nema veze sa novonastalom situacijom o kojoj sam se izjasnio... ostaću dosledan da sam protiv svih zabrana, cenzura i svega ostalog što donosi samo štetu svim ljubiteljima stripa i samim izdavačima...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 03/03/2023 : 18:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

quote:

Jedna knjiga valjda, mislim da i englesko izdanje ima nekih 200ak stranica.

Vidiš da piše Šokovi budućnosti 1

A ovde gledam 320+272 strane. Isto stoji i na samom 2000AD sajtu
https://www.simonandschuster.com/books/The-Complete-Future-Shocks-Volume-One/Alan-Moore/The-Complete-Future-Shocks/9781781085592
https://www.simonandschuster.com/books/The-Complete-Future-Shocks-Volume-Two/Alan-Moore/The-Complete-Future-Shocks/9781781086834

Mada znam da sam imao neko u skenu izdanje od 200-ak strana. Pa mi nije najjasnije.

Ovo što si ti linkao su kompletni Future Shocks od svih autora koji su radili na tom serijalu (pogledaj naslovnicu, navedeni su).
Ovo što ČK radi su samo Future Shocks priče Alana Moorea, ovo:
https://www.amazon.com/Complete-Alan-Moore-Future-Shocks/dp/1907992529

Bio sam ipak u pravu, jer su stavili i dvojku na cobiss
Šokovi budućnosti 2
Gaiman, Neil, 1960- = Гејмен, Нил, 1960-
Morrison, Grant, 1960- = Морисон, Грант, 1960-
Milligan, Peter = Милиган, Питер
Smith, John, 1967- = Смит, Џон, 1967-
200 str. : ilustr. ; 30 cm
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/03/2023 : 18:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Vjerojatno onda u prvoj knjizi ide samo Moore, a dalje svi ostali.
Ne znam stvarno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 03/03/2023 : 18:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vjerojatno onda u prvoj knjizi ide samo Moore, a dalje svi ostali.
Ne znam stvarno.

Pa tako valjda.
Za keca stoji The Complete Alan Moore Future Shocks a na dvojci piše The Best of Tharg's Future Shocks
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3001 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 04/03/2023 : 19:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Bone 'u pripremi':

https://carobnaknjiga.rs/boun-1

Pumpaj
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2424 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 04/03/2023 : 20:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
Interesuje me kako je čarobna knjiga prevela ime druida u asterixu?

Spisak Alan Forda - MEGA
Spisak Alan Forda - MediaFire
Spisak Alan Forda - Google
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2835 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 04/03/2023 : 20:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
"Zlatni srp

Katastrofa je pogodila galsko seoce zato što je druid Aspiriniks polomio zlatni srp – što znači da nema više čarobnog napitka..."

http://carobnaknjiga.rs/serijali/asterix

Nisam naviknut na citanje Asteriksa na srpskom inace.. uzeh ipak sest knjiga..
da li cu i ostale vreme ce pokazati

Francuski Bogovi Grafizma

Edited by - matori paraliticar on 04/03/2023 20:40:25
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2424 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 04/03/2023 : 20:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
Užasan prijevod Panoramixa. Zato nisam ni uzeo Asterixa.

Spisak Alan Forda - MEGA
Spisak Alan Forda - MediaFire
Spisak Alan Forda - Google
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 04/03/2023 : 21:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nikotin

Užasan prijevod Panoramixa. Zato nisam ni uzeo Asterixa.

Sve je stvar navike i šta si prvo čitao ko klinac.
Panoramiks nije smešno na srpskom uopšte. Niti ima nekog smisla. Aspiriniks i ima smisla i smešno je.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/03/2023 : 21:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Bone 'u pripremi':

Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

344 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 04/03/2023 : 21:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bone 'u pripremi':

Odlicno, jedva cekam.

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1927 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 04/03/2023 : 21:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paranoid

quote:

Bone 'u pripremi':

Odlicno, jedva cekam.

+1
Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll