Baš mi je dobar ovaj treći specijal, pogotovo "Velika prevara". Ta priča mi je dosad najbolji Nick Raider iako nisam pročitao puno epizoda jer, za razliku od specijala, redovnu seriju čitam kronološki po Golcondinom izdanj. Priča je baš neizvjesna, krivac nepoznat a istraga se odvija postupno.
Hvala, ma za potrebe recenzije volim provjeriti i 100% se uvjerit za nešto da je to-to. Volim jako kontinuitet u serijalu, pa sam se iznenadio kad sam shvatio da su Parlov, pa kasnije i Ramella (vjerojatno po naputku Nizzija) nacrtali slične kadrove u određenom vremenskom razmaku između tih sličnih kadrova.
Vidim i ja sad da je moje pitanje najvjerojatnije suvišno, ali ovo je slučaj kao kad nekada u životu kažemo za nešto "predobro da bi bilo istinito" pa u tom slučaju pitamo najbližeg do sebe da nas ipak uštipne da se uvjerimo da ne sanjamo ;)
Uglavnom, hvala na komentaru :)
Edit:
Originally posted by Dwayne_Looney
Baš mi je dobar ovaj treći specijal, pogotovo "Velika prevara". Ta priča mi je dosad najbolji Nick Raider iako nisam pročitao puno epizoda jer, za razliku od specijala, redovnu seriju čitam kronološki po Golcondinom izdanj. Priča je baš neizvjesna, krivac nepoznat a istraga se odvija postupno.
Uh, ti si već čitanje trećeg specijala odradio, odnosno originalnog petog i šestog, ja nisam stigao još niti nabaviti :) Nekako sve čekam da će Golconda najaviti knjigu 12 koja već neko vrijeme stoji u pripremi.
Dodao sad, vidio u onom popisu da je Zlatan to spomenuo, ali zaboravio dodati te Stripoteke, hvala :) Dodao sad i ono Maverick izdanje, na to me upozorio forumaš stirling da sam zaboravio staviti.
Vidim da si nabavio ova 2 stripa kratkih priča. Što nisi stavio u spisak i strip ''Prevare''?
Kratka priča Nicka Raidera koja se pojavila u Ken Parker Magazine.
"Tradimenti" - 24 str. - 01.1995. Nick istražuje ubistvo kolege Rogera Kingsleya. Umešani su i detektiv Ray Delmas i Rogerova supruga Grace, takođe policajka...
Meni je ta priča bila simpa, mislim da sam je ocijenio oko 70%. Jedan fora omaž Rockyju 1. A i priča koju smo nakon toliko godina dobili priliku od Golconde da je pročitamo, SD ju je iz nekog razloga preskočila.
Originally posted by john connor
Uzmi Imperatorove naslednike, taj je odlican.
Ova je puno bolje, Medda majstor. Napisao sam obje recenzije tih priča, možda u 7.mjesecu budu išle obje na sajt po nekom planu programa objava pa svakako čekirajte i dajte svoje komentare tamo :)
Iako mislim da za "Imperatorove naslednike" ili kako je mi znamo u HR - "U sjeni cara" - bi možda po komentarima mogla lošije proći jer znam da su neki forumaši alergični na spomen Azijata u stripovima. Ali ako uspiju to maknuti malo sastrane, mislim da bi morali uživati, kraj je prekrasno osmišljen
Uskoro bi se u prodaji trebala naći i 9. knjiga neumoljivog Nicka Raidera, a priče i autori koji vas čekaju u njoj su:
RENDŽER U NEW YORKU (Michele Medda / Gustavo Trigo) ČETVRTI SVJEDOK (Claudio Nizzi / Mario Rossi) GLAS U TAMI (Giuseppe Ferrandino / Federico Antinori)
@darkwoodaxe - izvrsno, vidio sam ovo preko moba da si stavio pa zaboravio prokomentirati.
Rekli bi "Napokon!", u ovoj trećoj priči "Glas u tami" ćemo također napokon dobiti i sve stranice (Dnevnik izbacio dvije). Imamo i sve 3 recenzije te knjige 9, meni dosta dobre priče:
NR SBE 025 | 06.1990. | Rendžer u New Yorku | Michele Medda / Gustavo Trigo / Giampiero Casertano | LIB 009a / ZS 025 / GOLC 009a | tex2
NR SBE 026 | 07.1990. | Četvrti svjedok | Claudio Nizzi / Mario Rossi / Giampiero Casertano | LIB 009b / ZS 026 / GOLC 009b | Hercule Poirot
NR SBE 027 | 08.1990. | Krik iz tame | Giuseppe Ferrandino / Federico Antinori / Giampiero Casertano | LIB 009c / ZS 027 / GOLC 009c | Hercule Poirot
Nedavno sam opet pročitao baš i te priče i nema lošeg Nicka po meni u prvih 30-ak brojeva, može se reći kako je od starta dugo vladala visoka kvaliteta priča, crtež je znao varirati, ali priče su dobre!
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
slažem se, meni općenito ni jedan nick nije nečitljiv s time da ne volim vidjeti ukočene i neživotne caramutine likove. da, generalno crtež varira, ali nije strašno. ako ostane ovaj noviji ritam knjiga svakih 5 mjeseci bilo bi odlično. posebno vesele ovi preskočeni brojevi, nadam se da će desetka do kraja druge godine.