forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nick Raider fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 50

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2359 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 26/03/2023 : 23:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Ove nase mi nije bio problem, mislim da sam veoma brzo skuzio po kojem to algoritmu ide. Ali za ove s ubc-ja doslovce imam dojam kako nema nekog pravila. Iako na osnovu onoga sto sam promatrao, cini mi se kao da im je crtez (treca kategorija) nesto vrjednija stavka od prve dvije. Ali opet mogu i tu biti u krivu.

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy."
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/03/2023 : 14:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ja sam prije redovito lijepo komentare na forumu pročitanog, pa sam sam izračunavao te postotke, ali su bili pogrešni.
Pa me čini mi se, Dodsferd i Spock na to upozorili, da se kao naslovnice zbrajaju :)
Onda sam tek shvatio

Sinoć uspio pročitat epizode Nicka 22 i 23.
Joj u ovoj 22 kako se Jimmy bio uhvatio vraga, ali se na kraju sve uspjelo nekako raspetljati
Večeras mi je na rasporedu broj 24, onda poslije toga nažalost prelazim na skenove..

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31265 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 27/03/2023 : 15:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Reem imaš li Dokov mail, on će ti odmah odgovoriti.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/03/2023 : 17:28:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Nisam te skuzio, jesi mislio na ono sto smo pricali o LL 3 naslovnici?
To sam stavio da pripada epizodi gdje je Lefty, to je rijeseno :)

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31265 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 27/03/2023 : 17:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Da, za ubuduće, Dok se javi odmah, pošaljem ti mail.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/03/2023 : 19:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ako bude trebalo nešto, pa te pitam :)
A ne bih htio ljude gnjavit, rađe gnjavim ovdje na forumu, pa ako netko odgovori ;)

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/03/2023 : 21:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Sinoć sam (ponovio) pročitao epizodu 25, onu koja ima "Texa" i "Carsona".
Primjetio sam da se jedan taksist zove, kako piše u Dnevnikovu izdanju, Bob Bikl.

Kad se spomene taksist u NY-u, nekako je odmah prva asocijacija De Niro i film Taksist iz '76.
Možda je ovo Bob Bikl kombinacija imena De Nira i uloge koju je utjelovio u tom filmu.

De Nira su znali (pogotovo uži prijatelji) zvati Bob, a ime Taksiste iz filma kojeg je glumio je Travis Bickle, znači to prezime bi se trebalo čitati "Bikl".
Pa dobijemo lika iz te epizode, Bob Bikl.

Možda je to neki omaž filmu Taksisti, znaju često autori kod Nicka tako ubacivati neke od kombinacije imena i prezimena iz filma, kao neke "skrivene" posvete.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 03/04/2023 : 22:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Malo nam kasni ovaj specijal 3 (odnosno, originalni specijali #5 i #6).
Valjda će uskoro izaći.

Kao što sam ranije pisao, ovdje me još najviše zanima ona dodatna knjižica o Marvinu i njegovu djetinstvu.
To bi trebao biti prvi dodatak.
A ovi svi likovi sa naslovnice bi trebali biti Marvin, u različitim fazama (bar sam ja to tako shvatio).

Edited by - ReemCP on 03/04/2023 22:11:43
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4400 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/04/2023 : 09:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Nakon godinu dana pauze zbog razočaranja 17. LL knjigom gdje su mi sve 3 priče bile jedva čitljive, prije par dana sam se bacio na 8 knjigu LL Nicka gdje je pak totalna suprotnost. Nizzi, Ferradino i Medda su pitkošću i ležernošću baš pogodili u centar!

Jimmy i Juanita mi na trenutke djeluje kao da je Berardi imao prste u pisanju scenarija jer imamo dramski jako životnu karakterizaciju naslovnih likova, zelenog policijskog pripravnika Jimmya i tragične imigrantice Juanite. Priču je lako pratiti i napetost se gradi više kroz dijaloge nego samu akciju i baš me zato podsjetilo na Kenove epizode. Vjerojatno je i Milazzov crtež malo pridonio tome :), iako ovdje unatoč sniježnom ambijentu koji mu leži nije na toj razini kao Kenovim epizodama. Jedna od Boljih Nickovih priča koje sam imao priliku pročitati.

Obrat je priča koja je klasična da klasičnija ne može biti. Međutim ima nekoliko nepredvidivih situacija koje su mi baš jako podigle dojam zajedno sa odličnim elementima humora.

Anđeo uništenja je priča o pogrešnosti. S jedne strane je društvo koje je skrenulo u krivom smjeru a s druge je uvjetno rečeno religijski fanatizam pojedinca odnosno vjeri koja je pogrešno interpretirana i pretvorena u oružje. Napeta i dosta tmurna epizoda koja gotovo uopće ne sadrži humoristične elemente standardne za Nicka ali unatoč tome funkcionira jako dobro. Crtež je jako gust, da je priča drugačijeg tona rekao bih čak i da je pregust ali uz ovu epizodu odgovara savršeno.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47297 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/04/2023 : 10:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ja se te 2 epizode sican,a cita san ih onda kad su izasle. Znaci 30+ godina.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 04/04/2023 : 15:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Nakon godinu dana pauze zbog razočaranja 17. LL knjigom gdje su mi sve 3 priče bile jedva čitljive, prije par dana sam se bacio na 8 knjigu LL Nicka gdje je pak totalna suprotnost. Nizzi, Ferradino i Medda su pitkošću i ležernošću baš pogodili u centar!

Odlično Cromwell majstore
Ako budeš htio (kad nađeš vremena), kopiraj komentare ispod recenzija, postoje za sve te 3 priče recenzije ;)

#22 Jimmy i Juanita
https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-lib-8a-dzimi-i-huanita/719/

#23 Obrat
https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-lib-8b-dramaticni-obrt/1103/

#24 Anđeo uništenja
https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-lib-8c-andeo-unistenja/2752/

quote:
Originally posted by lwood

Ja se te 2 epizode sican,a cita san ih onda kad su izasle. Znaci 30+ godina.

Lwood, na koje si točno dvije epizode mislio?
Jer Cromwell je naveo tri..

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/04/2023 : 09:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Evo, napokon najavljen i taj specijal 3 (#5 i #6): http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=53844

Osim, naravno specijala, najviše me zanimaju te pričice o Marvinu i Jimmyju.
Ovo baš jedva čekam.
Još samo dvije knjige i svi specijali objavljeni.

Specijal #5 Košmar, kronološki dolazi između epizoda redovne serije #60 i #61.
Specijal #6 Velika prevara, kronološki dolazi između epizoda redovne serije #74 i #75.

Edited by - ReemCP on 11/04/2023 09:44:20
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6909 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 11/04/2023 : 11:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
ReemCP, koliko te dodatne priče o Marvinu i Jimmyju imaju stranica?

loading...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/04/2023 : 11:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Po 32 stranice :)
Mislim da su toliko dosada bili dugi oni popratni tekstovi.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/04/2023 : 16:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
U nastavku specijala ćemo također imati te kratke priče o najvažnijim likovima iz Nickova svijeta.

U specijalu #4 (originali #7 i #8), imat ćemo priče o poručniku Artu i doušniku Alfieju, a u zadnjem specijalu #5 (originali #9 i #10), imat ćemo priče o novinarki Violet i o samom Nicku na kraju - ova zadnja gdje je Nick glavni protagonist, koliko sam skužio, s tom knjižicom/pričom su obilježili desetu godišnjicu njegova izlaženja (1988.-1998.).

Edited by - ReemCP on 11/04/2023 16:06:05
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 14/04/2023 : 10:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@tex2 - vidim po komentaru na sajtu da si pročitao jubilarac #100
Niti ja nisam mogao odoliti pa ga uzeo neku večer i pročitao.

Baš dobra priča, pomalo netipična s obzirom da nema onih gradskih jurnjava i škripanje guma na asfaltu, nego Nick pomalo slaže kockice slično kao u onim britanskim krimi serijama koje znaju ići nedjeljom ujutro :) Jedan drugačiji pristup, ali opet veoma interesantno i za jubilarac dosta dobro (za razliku recimo od jubilaraca na Zagoru ili MN-u koji su me pomalo razočarali).

Htio sam još komentirati ovo što si pisao:
quote:
Prva priča izvan granica USA.

Zapravo, kronološki i nije, prva takva bi bila iz specijala 3: Na nišanu mafije gdje Nick po prvi put ide u Italiju (Rim) i veći dio vremena se glavnina radnje tamo odvija. To je kronološki smješteno između ep #38 i #39.

Mislim da specijale isto možemo tretirati i uzimati kao važne događaje (ne samo redovnu seriju) u svijetu Nicka Raidera jer baš u ovom specijalu 3 se pojavljuju likovi koji su svoje prve nastupe imali u redovnoj seriji. Znači, bez obzira na različite edicije (redovna, specijali..), na neki način se zna desiti da su događaji i likovi dosta povezani između tih različitih edicija.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31265 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 14/04/2023 : 12:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Specijalce nisam još čitao, mislio sam na SR, ali slažem se za kontinuitet i ispraviti ću komentar. Inače, odličan jubilarac, kao što si rekao neuobičajen, ali sve klapa!

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31265 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 14/04/2023 : 12:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Inače, vidim da si skoro zgotovio Nickov popis, svaka čast! Sad se bacam u nabavku specijalaca.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 14/04/2023 : 13:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Specijalce nisam još čitao, mislio sam na SR, ali slažem se za kontinuitet i ispraviti ću komentar. Inače, odličan jubilarac, kao što si rekao neuobičajen, ali sve klapa!

Da, neuobičajen, a opet skroz zanimljivo, mirna zajednica, a svi imaju neke svoje tajne.
Zaboravio sam dodati da mi se kolor također svidio, fora je bilo pročitati jednog takvog Nicka :)

Evo ti (slikano mobom) jedna vinjeta iz tog specijala 3 kad je stigao u Italiju (Rim) gdje govori da bi volio jednom doći u svoje selo, a upravo u toj 100-toj epizodi će to i napravit.

quote:
Originally posted by tex2

Inače, vidim da si skoro zgotovio Nickov popis, svaka čast! Sad se bacam u nabavku specijalaca.

Hvala, malo sam stisnuo posljednih dana :)
Kad ovo zgotovim, onda će u posebne postove ići pregled po specijalima, almanasima... itd., iako sam njih već spomenuo kronološki u tom popisu, ali bit će fora da budu te edicije i posebno u svakom postu. Sve je inače povezano sa klikovima, može se odmah brzo pronaći neka recenzija, naslovnica..

Nakon toga bi u svaki post posebno išao junak (oni likovi koji se često pojavljuju) u kojem bi bila statistika za svaki lik, a nakon njih bi u jedan post išla statistika prvih 100 epizoda, kasnije će ići tako i za 100-200, uglavnom imam planove, nadam se da ću uspjet to uklopiti kako sam zamislio ;)

67 knjiga bi Libellus (pa i Golconda) od redovne serije trebala izdati, s tim da bi ta 67. knjiga jedina bila nešto tanja, sa dvije epizode u sebi #199 i #200.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 20/04/2023 : 14:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, u specijalu 3 imamo dvije nedosljednosti.
Golconda nije ništa u tome kriva, oni su dobro preveli.
Stvar je u tome da je Nizzi napravio propust u kontinuitetu likova.

Mislio sam da je do toga, da su različiti autori radili te neke priče pa se nije toliko pazilo, ali sve ih je radio Nizzi tako da je on napravio propust.

Vinjeta ispod:

1. Nickov otac nije u Ameriku došao kao dijete, nego je on rođen tamo. Nickov djed zajedno sa trudnom ženom (Nickovom bakom) stigao je u Ameriku 1928., a godinu poslije je rođen Nickov otac (na američkom tlu). Tako da on nije mogao kao dječak doći s njima u Ameriku, već je tamo rođen.

2. Nick priča na istoj vinjeti ispod da mu se djed zvao Giovanni, što je netočno budući da na početku jubilarnog broja epizode redovne serije SR 100: Duhovi prošlosti doznajemo da je Giovanni bilo ime brata njegova djeda, dok se djed zapravo zvao Nicola. Ime njegova djeda Nicola se spominje također u dvodijelnoj epizodi SR 75-76.

Edited by - ReemCP on 20/04/2023 14:40:58
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/04/2023 : 17:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Djevojka u vozu čita Nicka broj #68 Mračna strana Hollywooda

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/04/2023 : 22:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Danas su mi stigle Nickove "kratke priče"

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15773 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 27/04/2023 : 23:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

Danas su mi stigle Nickove "kratke priče"

gdje si to nabavio ?

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/04/2023 : 08:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Slucajno izguglao na njuskalu
Iako sam imao ovo dosada u skeniranom obliku, velika je zelja bila imati u papirnatoj formi.
Cak sam razmisljao da sam sebi nekako isprintam.
Ali sva sreca da sam vidio da je netko to uradio kako treba ;)

Ovdje su sve kratke price izasle od Nicka u ta 2 stripa.
U Italiji su izlazile razbacano u razlicitim casposima, magazinima..
Sumnjam da ce netko kod nas ovo objavit, a ako i objavi, bit cu prvi u redu za kupnju.
Ali dotada, ovo gore je vrhunska stvar

Edited by - ReemCP on 28/04/2023 08:56:24
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13206 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/05/2023 : 20:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Može li mi netko potvrditi (za potrebe recenzije) jesu li ove dvije vinjete iz (različitih) stripova kadrovi Monument Valley?
Stavio sam skroz ispod i originalnu sliku Monument Valley sa wiki za usporedbu.

Go to Top of Page
Page: of 50 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000