Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 17/05/2023 : 14:37:58
|
Triba si uzet 6 komada tako da ti na polici uvik može bit vidljiva svaka strana kutije. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40190 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/05/2023 : 14:40:06
|
quote: Originally posted by logo111
Neznam čemu se ti sad isčuđavaš ? A moš mislit 125 Eura. Pa kolekcionari daju 1000 i više eura za "kupuse" od LMS ili ZS koji su izlazili u "milijun" primjeraka pa niko od toga ne pravi hajp. Pa kako onda neće netko dati 125 Eura za limitirane primjerke obložene kožom u posebnoj kutiji sa magnetskim zatvaranjem i sa potvrdom o autentičnosti i "što ti ja znam što sve ne" što ovo izdanje tehnikalijama razlikuje od drugih.
Jedno je nostalgija i decenijski nedosanjani snovi i stripovi stari 50 godina a potpuno drugo nesto novo. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7303 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 17/05/2023 : 14:52:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Neznam čemu se ti sad isčuđavaš ? A moš mislit 125 Eura. Pa kolekcionari daju 1000 i više eura za "kupuse" od LMS ili ZS koji su izlazili u "milijun" primjeraka pa niko od toga ne pravi hajp. Pa kako onda neće netko dati 125 Eura za limitirane primjerke obložene kožom u posebnoj kutiji sa magnetskim zatvaranjem i sa potvrdom o autentičnosti i "što ti ja znam što sve ne" što ovo izdanje tehnikalijama razlikuje od drugih.
Jedno je nostalgija i decenijski nedosanjani snovi i stripovi stari 50 godina a potpuno drugo nesto novo.
Stari stripovi koji predstavljaju određenu točku povijesne prekretnice (prvi broj, broj koji predstavlja početak nove stripovske ere i sl.), a koji su k tome u mint, glanc izdanju će uvik bit kolekcionarski vrh, čak i ako eliminiramo osobni nostalgijski aspekt. To pak ne znači da nova, kolekcionarska izdanja u inim stilovima nemaju velik značaj.
Naprosto se radi o 2 kategorije i ne mora jedna potiskivat drugu. Tebi je ova cijena suluda i neprihvatljiva, a za Nasilje u Darkvudu i onu veću smatraš razumnom jer tu nalaziš smisao. Obje opcije su ok i imaju svoje kupce. |
And like that... he's gone. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/05/2023 : 15:16:47
|
Možda neko ponukan ludilom koje izaziva "roto" papir na aukcijama i okolo, planira nasljednicima ostaviti uspomenu u obliku koji će za puno manje vrimena dostići status trenutno nedodirljivog. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15780 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/05/2023 : 15:58:09
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by sawitch
Jedno je nostalgija i decenijski nedosanjani snovi i stripovi stari 50 godina a potpuno drugo nesto novo.
Stari stripovi koji predstavljaju određenu točku povijesne prekretnice (prvi broj, broj koji predstavlja početak nove stripovske ere i sl.), a koji su k tome u mint, glanc izdanju će uvik bit kolekcionarski vrh, čak i ako eliminiramo osobni nostalgijski aspekt. To pak ne znači da nova, kolekcionarska izdanja u inim stilovima nemaju velik značaj.
Naprosto se radi o 2 kategorije i ne mora jedna potiskivat drugu. Tebi je ova cijena suluda i neprihvatljiva, a za Nasilje u Darkvudu i onu veću smatraš razumnom jer tu nalaziš smisao. Obje opcije su ok i imaju svoje kupce.
Tocno, sve! Osim sto ne postoji glanc i mint za nesto, (stripovsko) od 50 i kusur godina. Desetljeca provodim u objasnjavanju istog. Za Nasilje u crnoj sumi i primjerice jedinicu Grupa TNT, postoji lijepa i stamena ocjena '5'! Nista preko toga. Toliki su mi primjerci prosli po rukama da me nitko ne moze uvjeriti u suprotno. Glanc i Mint i to na svaku muku moze biti nova Fibra ili Libellus i to je to... Ljudi se 'itaju' olako ocjenama, a sad da li ja pretjerujem moze se prodiskutirati, no kao sto mi je nedavno kazao jedan cijenjeni kolekcionar; jebote ove tvoje petice nekome bi bile '8'. Kako god, nema starih stripova od 50-60 godina povise 'petice'! Ali prave, lijepe, postene i stamene petice! Tako da! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15780 Posts
Posted - 17/05/2023 : 15:59:40
|
quote: Originally posted by Paka01
Triba si uzet 6 komada tako da ti na polici uvik može bit vidljiva svaka strana kutije.
Shitina... Nisan se sitija te dobre ideje... Nista onda od pomoci i dobre volje da ustupim jedan primjerak... |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6407 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 30/05/2023 : 12:27:04
|
Hoće li De luxe izdanje "Zagor priča" sadržavati i edukativni tekst "Dobro došli u Zagorovo "Zlatno doba"!", objavljen izvorno 2014. u 23. knjizi "Zagor kolor biblioteke"? |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2624 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 30/05/2023 : 15:01:21
|
Za one koji ne znaju, poput mene - sto je to Zagorovo zlatno doba i da li ono i taj tekst opcenito imaju veze sa zagorolozima? |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
12997 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 30/05/2023 : 15:41:32
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Za one koji ne znaju, poput mene - sto je to Zagorovo zlatno doba i da li ono i taj tekst opcenito imaju veze sa zagorolozima?
Zagorovo zlatno doba odnosi se na razdoblje kada su nastale neke od najboljih i najupečatljivijih priča u Zagorovom serijalu, koje su ostvarili dvojac Nolitta/Ferri. Dosta Zagor fanova smatra prekretnicom i početkom tog zlatnog doba upravo tu epizodu "Zagor priča", dok neki entuzijasti podvlače granicu čak i nešto ranije pa spominju početak kod epizode "Zarobljenici Crvene vještice". Mnogi zagorolozi su se složili (uključujući i mene osobno kao fana) da se pravo zlatno doba Zagora proteže od epizode prvog Vampira pa sve do Tigra.
Tekst na koji se misli je ovaj: https://i.postimg.cc/QMjWKm3L/tekst.jpg |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 30/05/2023 15:42:21 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6243 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 30/05/2023 : 16:31:03
|
Aha, eto onda odgovora na moje pitanje što ovu epizodu čini tako posebnom da se išlo na ovakvo izdanje. Hvala Reem ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2624 Posts
Posted - 30/05/2023 : 17:39:34
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Za one koji ne znaju, poput mene - sto je to Zagorovo zlatno doba i da li ono i taj tekst opcenito imaju veze sa zagorolozima?
Zagorovo zlatno doba odnosi se na razdoblje kada su nastale neke od najboljih i najupečatljivijih priča u Zagorovom serijalu, koje su ostvarili dvojac Nolitta/Ferri. Dosta Zagor fanova smatra prekretnicom i početkom tog zlatnog doba upravo tu epizodu "Zagor priča", dok neki entuzijasti podvlače granicu čak i nešto ranije pa spominju početak kod epizode "Zarobljenici Crvene vještice". Mnogi zagorolozi su se složili (uključujući i mene osobno kao fana) da se pravo zlatno doba Zagora proteže od epizode prvog Vampira pa sve do Tigra.
Tekst na koji se misli je ovaj: https://i.postimg.cc/QMjWKm3L/tekst.jpg
Auuu, nekako mi je tanko to stivo da se naziva bas zlatnim periodom. |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2624 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
4982 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 30/05/2023 : 22:25:17
|
Zlatni period od prvog vampira do tigra je najusuglašeniji tzv.Zlatni period Zagora i to većinom kod starije generacije i to s razlogom.Napominjem da je tako i kod Talijanskih fanova pa i šire. 1.Najproduktniji period kvalitete priča. 2.Vrhunac prodaje stripa koji nikad više neće dostići tako veliki broj prodanih stripova. 3.U tom periodu susrećemo po prvi put najveće Zagorove neprijatelje tj.najznačajnije neprijatelje i prijatelje. 4.Feri i Donatelli na vrhuncu svog crteža. 5.Definitivno period najljepših naslovnica.
Naravno da i izvan ovog perioda ima vrhunskih (raštrkanih) priča
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25237 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/05/2023 : 22:31:09
|
Sve je to stvar doba kada je ko čitao te priče. Meni je zlatno doba od Terora šeste planete pa do Brodoloma na Misuriju. Ima i pre i kasnije dobrih priča, ali u tom periodu je koncentracija dobrih najveća. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
igor23
New Member
Croatia
243 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2624 Posts
Posted - 31/05/2023 : 16:45:54
|
Kad guglam koje je to zlatno dobar Zagora - ne izbacuje nista, guglao sam na engleskom i talijanskom i nema. Sto da radimo, ostaje mi prikloniti se znanstvenim cinjenicama proizaslim iz istrazivanja zagorologa i svakako fanovima kao sto se Reem CP i Rakosi4. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8269 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37905 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15597 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 31/05/2023 : 21:52:56
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by Tonto
Zlato doba zagora je od prvog do šestog razreda osnovne.
U sridu!
istina |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5391 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10224 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 01/06/2023 : 04:48:11
|
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7110 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 01/06/2023 : 09:11:36
|
Da, to je ono prvo zlatno doba kao i prije spomenuto Nolittino. Ali onda dolazi i drugo zlatno doba, kad se covjek sredi, potpuno sazrije i skuzi da je Zagor i dalje najbolji i onda nastaje drugo zlatno doba, kao i ono od Nestalog istrazivaca do treceg vampira.
|
www.epicentercomics.com |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15780 Posts
Posted - 01/06/2023 : 11:48:49
|
Zlatno doba je konstanta, to jest uvijek je kad prodas odredene epizode LMS i ZS za par sto Eura pa dobrano navise. Zlatno doba je stalno. Lijepo to traje. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25237 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Topic |
|