forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 231

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/05/2023 : 22:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote

mail za slanje recenzija:
recke.stripovicom@gmail.com

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/05/2023 : 22:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by ReemCP

A možda su i dva?

O bravo, znači "Uspomene iz prošlosti" i onaj ekološki album.

Da, mislim da bi to trebalo biti to

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 22/05/2023 : 09:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Za Spockov popis:

NR GOLC 14b + LMS 1013: Smrtonosna pesnica - čeka na objavljivanje

P.S.
Sad tek primjetio da smo na 200-toj stranici topica, wow!

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 22/05/2023 : 20:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Za ažuriranje, poslao sam i
KM ZS116/11b: Tigar s Martinika

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 23/05/2023 : 15:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Preuzeto i tvoje Salkane :)

Moram reći da sam jako zadovoljan našom zalihom (iako očekujem recenzije i još nekih drugih recenzenata da pošalju), u zadnje vrijeme, koliko god išli češće ovim ritmom objava (svaka dva dana, dan i pol, sve ovisno kako mi posao i dr. obveze dopuštaju), mi već neko vrijeme nikako da padnemo ispod brojke 40 (brojka poslanih tekstova) što je izvrsno

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 23/05/2023 : 17:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Preuzeto i tvoje Salkane :)

Moram reći da sam jako zadovoljan našom zalihom (iako očekujem recenzije i još nekih drugih recenzenata da pošalju), u zadnje vrijeme, koliko god išli češće ovim ritmom objava (svaka dva dana, dan i pol, sve ovisno kako mi posao i dr. obveze dopuštaju), mi već neko vrijeme nikako da padnemo ispod brojke 40 (brojka poslanih tekstova) što je izvrsno

...da je bogdom da ima koristi, ispravno, da se ljudi vrate čitanju, pa i da animiraju nove snage. Tek tad sve ovo ima smisla.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 23/05/2023 : 18:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Naravno :) Potpuno se slažem da je cilj recenzija privući ljude da se vrate čitanju i animirati nove mlade snage, ali ja bih rekao da i sad već to sve ima smisla jer smo kroz naše recenzije uspjeli oživjeti neke zaboravljene junake.

Na primjer, Kit Teller je postao ponovno nekako "in" i to nakon što sam ga počeo intenzivnije komentirati na forumu sa Spockom i Dwayneom, a ubrzo nakon toga su se ti komentari počeli pomalo proširivati i transformirati u recenzije i o Kitu Telleru se puno danas više priča nego možda prije 5-6 godina, počeli su ga mnogi ozbiljnije shvaćati što je super stvar :) Isto tako, Hercule je uspio ponovno oživjeti Marka i natjerati nas da obrišemo prašinu sa nekih starih stripova i da ga čitamo i uživamo u tom junaku. Ja se trudim slično tako, dati svoj neki doprinos popularizaciji Nicka, dok Ivan L. nas podsjeća na Kapetana Mikija i Bleka da ih kojim slučajem ne zaboravimo.

Jedino mi je manjak što ne dobivamo puno više komentara (različitih mišljenja) ispod recenzija o stripovima kao što bismo možda željeli, ali trebamo biti zadovoljni s onim što smo postigli dosada i kako stvari stoje. A i treba svakako istaknuti da pisanje recenzija nam svima pruža veliko zadovoljstvo. Nedavno sam se vratio pisanju nakon dužeg vremena i ponovno sam osjetio tu radost sastavljanja rečenica i dijeljenja dojmova o stripovima, istraživanja o stripu i popunjavanja rubrike zanimljivosti.

Volio bih da se što više ljudi okuša u pisanju recenzija, meni je samom u početku bilo teško, nisam se odmah snalazio, ali učestalim pisanjem (i uz malo truda) se može dostići određeni nivo pisanja, a najvažnije da se pri tom čovjek zabavi :) Znam često to reći, ali nema veze ako se ponavljam, u konačnici - pisanje recenzija je izvrstan trening za mozak i sjajan način za smanjenje stresa ;)

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 23/05/2023 : 18:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno :) Potpuno se slažem da je cilj recenzija privući ljude da se vrate čitanju i animirati nove mlade snage, ali ja bih rekao da i sad već to sve ima smisla jer smo kroz naše recenzije uspjeli oživjeti neke zaboravljene junake.

Na primjer, Kit Teller je postao ponovno nekako "in" i to nakon što sam ga počeo intenzivnije komentirati na forumu sa Spockom i Dwayneom, a ubrzo nakon toga su se ti komentari počeli pomalo proširivati i transformirati u recenzije i o Kitu Telleru se puno danas više priča nego možda prije 5-6 godina, počeli su ga mnogi ozbiljnije shvaćati što je super stvar :) Isto tako, Hercule je uspio ponovno oživjeti Marka i natjerati nas da obrišemo prašinu sa nekih starih stripova i da ga čitamo i uživamo u tom junaku. Ja se trudim slično tako, dati svoj neki doprinos popularizaciji Nicka, dok Ivan L. nas podsjeća na Kapetana Mikija i Bleka da ih kojim slučajem ne zaboravimo.

Jedino mi je manjak što ne dobivamo puno više komentara (različitih mišljenja) ispod recenzija o stripovima kao što bismo možda željeli, ali trebamo biti zadovoljni s onim što smo postigli dosada i kako stvari stoje. A i treba svakako istaknuti da pisanje recenzija nam svima pruža veliko zadovoljstvo. Nedavno sam se vratio pisanju nakon dužeg vremena i ponovno sam osjetio tu radost sastavljanja rečenica i dijeljenja dojmova o stripovima, istraživanja o stripu i popunjavanja rubrike zanimljivosti.

Volio bih da se što više ljudi okuša u pisanju recenzija, meni je samom u početku bilo teško, nisam se odmah snalazio, ali učestalim pisanjem (i uz malo truda) se može dostići određeni nivo pisanja, a najvažnije da se pri tom čovjek zabavi :) Znam često to reći, ali nema veze ako se ponavljam, u konačnici - pisanje recenzija je izvrstan trening za mozak i sjajan način za smanjenje stresa ;)

Potpisujem.
Bilo bi fino da ljudi koji već pročitaju recenziju ili makar vide o čemu se radi, sa bilo kakvih par rečenica podijele utiske u komentarima. Svi mi, manje-više imamo sličan ukus i dijelimo mišljenja o nekim stripovima, ali idealno bi bilo da se ljudi malo više uključe u prvo komentarisanje, a sigurno će se okuražiti i da počnu pisati. Šta fali sa ostatkom forumaša podijeliti iskustva i impresije? Ništa ne košta.
P.S. Doduše ovaj mali pad u broju komentara bi mogli pripisati i dolasku proljeća.

Škafiškafnjak

Edited by - Salkan on 23/05/2023 19:17:09
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 23/05/2023 : 21:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Recenzija TX LU 117-119: Jahači iz Wyominga poslana, čeka na objavljivanje

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/05/2023 : 09:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Salkan

Bilo bi fino da ljudi koji već pročitaju recenziju ili makar vide o čemu se radi, sa bilo kakvih par rečenica podijele utiske u komentarima. Svi mi, manje-više imamo sličan ukus i dijelimo mišljenja o nekim stripovima, ali idealno bi bilo da se ljudi malo više uključe u prvo komentarisanje, a sigurno će se okuražiti i da počnu pisati. Šta fali sa ostatkom forumaša podijeliti iskustva i impresije? Ništa ne košta.

Slažem se, svi smo tu zbog stripova, a znam da nas ima dosta, pa mi ne bude jasno zašto nema više tih komentara. Jedino ih Zagor dobije najviše, pogotovo one epizode od prije gdje zna biti 40ak i više komentara :) Kako bi fora bilo da slično i danas imamo, barem nekih 10 komentara minimalno po recenziji. Ali, izgleda da današnjim forumašima to i nije toliko zanimljivo.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/05/2023 : 09:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Bio sam je jednom rezervirao, pa prošlo dosta vremena da je nisam završio, odustao i sad je ponovno rezerviram, ali ovaj put s namjerom da je i dovršim.

Rezervacija: NR NOSL 2 (GOLC 1b): Zaseda u luci

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 28/05/2023 : 15:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Poslao sam DD VČZS9 Čudovišna gozba i
MM VEC33 Horizont događaja,
tako da sam od prošle rezervacije ostao dužan Jastreba (KT) i Perramus.
Rezervišem:
DZ LMS418 Džudas protiv odmetnika,
JE 02 Usta puna pijeska,
DD VČZS19 Vila "Serena" i
KT LMS242/243 Paukova mreža-Hacijenda hrabrih.
Pozdrav

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/05/2023 : 19:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno Salkane, preuzeto tvoje i ono gore Texovo :)
Ja ću još jednu isto rezervirati, nešto što sam imao ranije na umu, ali isto bio odustao.
Ivan L. me svojom zadnjom recenzijom Bleka na to podsjetio, pa rezerviram jednog Bleka kojeg smo spominjali u temi tog junaka:

VB LMS 790 / LU 76b: Zatočenica močvare

Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2316 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 28/05/2023 : 20:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izvrsno Salkane, preuzeto tvoje i ono gore Texovo :)
Ja ću još jednu isto rezervirati, nešto što sam imao ranije na umu, ali isto bio odustao.
Ivan L. me svojom zadnjom recenzijom Bleka na to podsjetio, pa rezerviram jednog Bleka kojeg smo spominjali u temi tog junaka:

VB LMS 790 / LU 76b: Zatočenica močvare

Super! Da dobijemo Bleka i iz perspektive drugog autora. Bacio sam kasnije oko na svoju kolekciju, ispada da imam taj broj (nemam bas sve Blekove iz postessegesse ere), no zanimljivo po onih par tabli nije mi bila poznata epizoda. Bit ce da sam citao samo jednom kad sam kupio, ali svakako ponavljam citanje kad izade recenzija.

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy."
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/05/2023 : 21:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Može Ivane
Iako sam ovdje nekako dojma da je Dnevnikova verzija puno bolje prilagođenija (tekst) od Ludensa.

Ivane, je li znaš možda jesu li oni iz La Gazzetta dello Sport izdali ovu priču?

Nedavno su izašli kod njih brojevi koji su čini mi se iz 1981., a ovaj strip je iz 1985., barem sudeći prema ovoj stranici: http://www.comicbd.fr/Sommaire-Kiwi-987.html

Pa možda treba proći još neko vrijeme dok La Gazzetta to objavi, ako oni idu tako po redu po godinama.

Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2316 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 28/05/2023 : 22:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Nije jos izasla. Evo tu gledam na ovoj stranici comicsbox https://www.comicsbox.it/albo/KIWIFR_366
Pise da osim te Kiwijeve jos je izasla samo u If-ovom trobroju.

Sad gledam sto je zadnje izaslo u Gazzetti, to je ova prica https://www.comicsbox.it/albo/GRBLEKGAZZ_253 i to je u Kiwiju broj 360. Vise-manje idu po redu koliko vidim, ali ima par nepravilnosti, tu i tamo neku Kiwijevu preskoce.

Uglavnom, mislim da bi kroz nekih 6 brojeva trebala izaci. Talijanski naslov bi bio mislim "Sequestro nella Palude", a i kad izade azurirat ce se na ovom prvom linku koji sam stavio pa cemo vidjeti na vrijeme. Brzo ce to, Gazzetta siba s tim izdanjima sve u 16!

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy."
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/05/2023 : 23:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ajde super ako će tako brzo izaći :)
Baš me zanima kakve će preinake biti na toj naslovnici, obično bude nešto novo, drugačije, zna biti često i neki kadar iz stripa.
E da, Gazzetta zaista šiba, blago se talijanskim čitateljima ;)

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/05/2023 : 14:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
VB LMS 790 / LU 76b: Zatočenica močvare - čeka na objavljivanje

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/05/2023 : 20:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Spock, vidim da si radio ažuriranje, kod mene samo dodati još:

NR NOSL 2 (GOLC 1b): Zaseda u luci (to je rezervirano 27/05/2023)

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 31/05/2023 : 20:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
...a kod mene se može označiti i da je Jastreb poslan, čeka na objavljivanje.
Hvala

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7507 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 31/05/2023 : 21:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Dodano ekipa.
Vjerovatno će kasniti mjesečni izvještaj zbog pomanjkanja vremena, ali bude...

Super što si nastavio s Kitom Tellerom tamo gdje smo stali, Salkane! Neki dan pročitao i više nego solidna epizoda, za promjenu.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 31/05/2023 21:13:55
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/05/2023 : 21:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Odlično Spock :)

Bravo i za Salkana, za Jastreba
Poslao sam ti Salkane na mail primjer jednog covera, pa kad stigneš pogledaj da vidiš jel ti valja

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7507 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 01/06/2023 : 11:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Rezervacije i recenzije - mjesečni izvještaj za svibanj (maj) 2023.

Broj novih rezervacija: 15
15 novih rezervacija 5 različitih članova zvuči dobro, ali po pitanju raznolikosti nismo na nekoj razini, barem po stanju na lageru.
Salkan jedino donekle razbija „monotoniju“ recenziranjem više različitih i do sada nerecenziranih serijala, a u prošlom mjesecu imao je četiri nove rezervacije.
ReemCP-a također ima četiri nove rezervacije, a uz Nicka uhvatio se i Bleka.
Prozirna senka je na broju tri, i to tri različita Bonelli serijala – Marty, Dylan i Nathan.
Ivan Liverpool nastavlja s Kapetanom Mikijem i Velikim Blekom uz po jednu rezervaciju od oba serijala.
Tex2 je pak odlučio odraditi cijeli ciklus Ringo iz serijala Siročad u jednoj recenziji.

Broj novih recenzija: 18
Dvije su recenzije više u odnosu na prethodne mjesece…

Po serijalima rezultat bi bio:
Tex - 3
Alvar Mayor - 1
Nathan Never - 1
Ken Parker - 1
Jedno doba, jedna PRIČA - 1
Jérôme K. Jérôme Bloche – 1
Jeremiah - 1
The Snagglepuss Chronicles - 1
Dylan Dog - 1
Martin Mystére - 1
Orka - 1
Kapetan Miki - 1
Veliki Blek - 1
Komandant Mark – 1
Nick Raider - 1
Judas - 1

Izuzev tri Texove recenzije, nitko ne može osporiti raznolikost kojom je obilovao prethodni mjesec po pitanju recenzija.

Po recenzentima situacija je:
Salkan - 4 (Jeremiah, Judas, Ken Parker, JDJP)
Ivan Liverpool - 4 (Veliki Blek, Kapetan Miki, Komandant Mark, Tex)
prozirna senka - 2 (Martin Mystére, Dylan Dog)
tex2 - 2 (Tex)
Wolfman - 1 (am. strip integrali neobjavljeni kod nas)
drogsy - 1 (Nathan Never)
Spock - 1 (Jérôme K. Jérôme Bloche)
vukozec - 1 (Drakula)
ReemCP - 1 (Nick Raider)
Markos - 1 (Alvar Mayor)

Deset različitih recenzenata, a na vrhu Salkan i Ivan Liverpool, svaki s po četiri recenzije.

Broj komentara na recenzije: 223
Broj komentara na recenzije se malo povećao, ali i dalje smo na jako niskim brojkama u ovoj rubrici.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 01/06/2023 12:19:31
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/06/2023 : 12:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Razmisljao sam da iduci tjedan napravimo tjedan Texa.
Imamo ga puno na lageru (+3 razl. recenzenta), a jedan takav tjedan od 4 Texa bi itekako dobrodosao.

Edited by - ReemCP on 01/06/2023 12:14:52
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/06/2023 : 16:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Kao što vjerujem znate, ovaj tjedan smo posvetili Texu.
Plan recenzenata je ovakav: Ivan L. - tex2 - Salkan - Ivan L.

Go to Top of Page
Page: of 231 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000