forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 573

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6252 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 03/07/2023 : 12:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

Zato i imaju još 22 komada 9. na lageru a samo 4 komada 8. I Agencija Alfa je isto poskupila zadnja 2 broja. Sad sam baš kad ste to spomenuli pogledao. Nisam ni gledao cijene. Najbolje je niti ne uspoređivat te cijene koje luduju jer bi onda lako došao do zaključka da to više nije normalno i prestao sve kupovati. Nathan mi je najbolji Bonelli (uz naravno Zagora) i njega bi se zadnjeg odrekao. Ne kupujem puno Libellusovih Bonellija (Zagora, Nathan Nevera, Martina Mystera i sad Alan Forda kojeg ću sa 50. knjigom ionako prestati uzimati, te Siročad koji su kratak serijal) pa mogu s time izaći na kraj bez nekih većih problema. Ali da uzimam sve? E to bi bio bankrot .

Otprilike isto razmišljamo osim Zagija, moj SBE no2 je Dylan.
No uz NN isto skupljam samo Siročad i tu i tamo neke kraće serijale.
Ali ovo što je Jer napisao sam i ja skužio, 5€ je poprilična razlika i prvo sam pomislio da se i povećao br strana i da je pao tiraž na 200, ali nije. No dobro, kao što sam već više puta napisao pičim dok si to budem mogao priuštiti. Eto npr krenuo sam i sa AF, ali sam odlučio da mi je prvih 25 kniga taman i tu sam se malo financijski rasteretio.

No ajmo dalje.

Specijal 21, ukratko meni je ovo apsolutno bzvz, 3 prekratke priče na premalom broju strana na kojem se jednostavno ne može napisati niš napeto. Crtež u prve dvije mi je za jedva proći, dok je treća super nacrtana. Boja u NN mi je loša i puno više ga volim u c/b. Ajde treća priča je naj, ali i dalje je to ispod prosjeka.

UA8, zadnji dio trilogije o robotima sa malko antiklimaktičnim završetkom (nakon svega prije, nekako se to sve prelako riješilo). Crtež jako detaljan i odličan. Priča mi je čisto OK, može proći.

UA9, ovo mi je naj od ove 3 knjige. I crtež i priča sve je OK, i pičimo dalje po priči o Nicole i njenom timu u kojem je Duke Nukem () i neka varijacija Aliena...ugl vidim da će biti još koji nastavak ove priče.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 03/07/2023 12:06:44
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 03/07/2023 : 12:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
I ja sam prvotno mislio AF do 25. knjige i gotovo, ali sam se ipak predomislio i uzimat ću do broja 59 ili 60 (Piffarerijev opus), a možda niti toliko. Vidjet ću kako bude.
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 03/07/2023 : 12:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Nema se svrhe prepucavati oko cijene.
Čini mi se da bi stvari mogle još poskupjeti.

Čini mi se da za sad nema tu nekog pametnog riješenja. Možemo se samo nadati da će repromaterijal možda ipak pojeftiniti jer stvari ipak izmiču kontroli.

I nije to samo što se tiče stripova.

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/07/2023 : 07:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Nekad me je hvatalo susramlje zbog nekih ljudi ovdje, glavno da se mjeri kita svojom teletinom. Ponovit ću svoj stav, mogu ispratiti nathana i to ću i raditi do kraja svjetova i popunjavanja rupe, mogao bih i dalje ali me ne interesira, posebice po ovim cijenama, ipak imam i druge interese, ali lako za mene, najviše mi žao zbog ljudi koji to ne mogu pa nas je sve manje tj strip postaje skupa roba za elitiste i kolekcionare što samo po sebi nije problem ali fali jeftinije alternative.

Ni ne da mi se dumati zasto je tako poskupilo, ionako je davno risbozg postavio teoriju o tome kako poskupljenje mrvice na placu utječe na ll cijene te i dalje mislim da nije fulao 😁 Za sljedeću turu šaljemo ga na dolac da nas ne iznenade nove cijene

Nisam još nabavio nove brojeve, bio na godišnjem ali jedva cekam. 🥰
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7483 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 04/07/2023 : 07:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Senka budi Nathanove uspomene:

https://www.stripovi.com/recenzije/nathan-never-nn-lib-78a-uspomene-iz-proslosti/3048/

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/07/2023 : 08:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Može ići samo skuplje.
Pitanje je samo gdje je ko sebi postavija granicu?
Ta granica kod nekog može biti da je stvarno u nemogućnosti kupiti jer nema novaca a kod nekih drugih kad osjete da strip ne "zasluzuje" određenu cijenu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 04/07/2023 : 09:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
golconda je izdala 1 knjigu nathana ove godine. tko zna, možda može ići samo ovako kao libellus ili nikako. ako će puno ljudi odustati nakon rata svjetova nije isključen kroz određeno vrijeme pad naklade na 200, a to je onda nick raider priča. šteta te rupe, da se to zaokruži 250 priča je lijep broj, nakon toga što izađe dobro izađe. Dado A. je na lib. forumu napisao da bi ove godine trebale izaći knjige 17. i 18., onda bi ostale 3 preskočene koje će valjda nekako izaći u godinu-dvije i to je to.

Till I Collapse
Go to Top of Page

AlenT
New Member

Croatia
179 Posts

Member since 19/11/2009

Posted - 04/07/2023 : 09:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send AlenT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkwoodaxeDado A. je na lib. forumu napisao da bi ove godine trebale izaći knjige 17. i 18.

Znaš li možda na kojem podforumu/temi je to napisao?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7264 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 04/07/2023 : 09:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Može ići samo skuplje.
Ta granica kod nekog može biti da je stvarno u nemogućnosti kupiti jer nema novaca a kod nekih drugih kad osjete da strip ne "zasluzuje" određenu cijenu.

Ovo je pogođeno u srž. Sve više upadam u ove druge. Volim Nathana i dalje, nikakav mi problem ga nabavljati i da je 50 eura, ali ovakvom stripu jednostavno ne priliči da ima toliku cijenu. Ok, inflacija, skup papir, maleni broj čitatelja, sve stoji, ali onda radije možda totalno usporiti s prihvatljivijom cijenom nego ovako forsirati.

A onakva kurčenja u stilu "ima se, može se" neću više ni komentirati.
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 04/07/2023 : 09:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote

quote:
Originally posted by AlenT

quote:
Originally posted by darkwoodaxeDado A. je na lib. forumu napisao da bi ove godine trebale izaći knjige 17. i 18.

Znaš li možda na kojem podforumu/temi je to napisao?

znam :)
http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=2328

Till I Collapse

Edited by - darkwoodaxe on 04/07/2023 09:54:06
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/07/2023 : 10:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Može ići samo skuplje.

Apsolutno se slažem. Meni je upravo #popunimorupu i #slistimoratsvjetova jos i prihvatljivo j sa svim tim dobije se lijepo zaokruzena prica nathanovog svijeta ali naredni period od 70 loših epizoda ne zaslužuje takvu cijenu.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15632 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/07/2023 : 10:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Nesposobnost izdavača da u 13 godina ne zatvori tu rupu je u najmanju ruku tragikomična da se blago izrazim.
Nagore u svemu tome je kaj je još ostalo 6 knjiga tj. 1/3 idanja..pa treba očekivat da završi sa tima ovakvim tempom za za 4-5 godina..

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO

Edited by - risbozg on 04/07/2023 10:28:12
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1087 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 04/07/2023 : 11:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Zašto opetovano ponavljate stare priče.

Dajte neki razuman i održiv prijedlog i demantirajte razloge LL-a za povećanjem cijene i smanjenjem naklade.

Ili skupite hrabrost pa napravite što se NN-a tiče bolje i jeftinije izdanje od LL-a.

S obzirom na priče na ovom forumu i na stanje stvari ne vidim da će situacija biti bolja samo gora u smislu smanjenje naklade i veće cijene.

Nije realno očekivat da izdanja s manjim nakladama idu brže od izdanja s većim nakladama (i gotovim prijevodima kao AF i Mr No kolor).

A što se tiče rupe u NN i NR-a (obje su na 5 knjiga) koje idu tako sporo su isti razlozi: da bi izdao NN knjigu moraš ju "pokrit" s knjigom ili dvije tipa Zagor ili AF.

A LL izdanja su takva kakva jesu i oni će se tog koncepta držat i dalje.

Golconda je isto zagrizla NN i NR i stvari počinju bivat "usporene".

Strip Agent počinje s Dragonerom 6 epizoda godišnje, nadam se da se varam, ali mi se čini da to neće biti dobro.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/07/2023 : 12:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Pa komentiramo i kako su mrkve poskupile a da nećemo stripove :)

Ali da, iako nemam ništa protiv i takvih rasprava, žao mi je što većina ljudi koja se sada uključila u to ne komentira samog nathana.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/07/2023 : 12:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kako znaš da ide 70 loših epizoda?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/07/2023 : 13:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
O tome su naši "talijani" već nasiroko diskutirali :)
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/07/2023 : 14:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Lijepo je imati dobru i funkcionalnu 'kitu', svakako je dobro i sjajno imati kvalitetnu teletinu, a niposto nije lose ni imati kompletne sve Nathan Nevere. Uz jos stosta, dakako. Da ne polemiziramo nepptrebno 'dubiozama'. To je kums! (Naravno da je razumljivo stanje i reakcije onih koji ne mogu i nemaju) To je sve u redu. Zivot ne daje svima isto. Treba se naci u svemu na pravom mjestu i u pravoj situaciji...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 04/07/2023 : 14:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Može ići samo skuplje. Pitanje je samo gdje je ko sebi postavija granicu?Ta granica kod nekog može biti da je stvarno u nemogućnosti kupiti jer nema novaca a kod nekih drugih kad osjete da strip ne "zasluzuje" određenu cijenu.

To je to.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/07/2023 : 14:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

Nesposobnost izdavača da u 13 godina ne zatvori tu rupu je u najmanju ruku tragikomična da se blago izrazim.
Nagore u svemu tome je kaj je još ostalo 6 knjiga tj. 1/3 idanja..pa treba očekivat da završi sa tima ovakvim tempom za za 4-5 godina..

Nece trebati toliko. Bez brige. Dogodine je sve 'popunjeno'. Pa onda sto bude. A bit ce smanjenje tiraza i povecanje cijena!
Nazovimo problemom sto financiranje jedne redovne knjige iz famozne 'rupe' redovne biblioteke NNa, to trebaju 'odraditi' Zagor i Alan Ford koji su komercijalno i financijski kudikamo uspjesniji.
U svakom slucaju, nije zgoreg ponoviti; Nathan se nece ukinuti!
'Izlaziti' ce pod svim uvjetima. Makar kao 50 knjiga po cijeni, sta ja znam, 75 Eura svaka.
Tko ce to platiti/uzimati/zeljeti/moci/odraditi, sasvim je drugacije pitanje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1157 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 04/07/2023 : 14:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Libellus poskupio? Ma nemoguće.

Edited by - petarStripovi10 on 04/07/2023 14:38:12
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/07/2023 : 14:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako znaš da ide 70 loših epizoda?

Nije to uopce toliko lose...niposto. Scenaristicki nazovimo 'pad' postoji, dok se opet to sve ne podigne na neku drugu razinu.
Taj 'pad' niposto nije ni veci ni manji usporedivsi i druge 'mastodonte' iz strip tvornice snova iz ulice Buonarroti. Isto trpe ili su istrpjeli i financijski jace isplativiji likovi poput Dylana. Pogotovo Martina, a da ne govorimo o 'velicinama' Zagoru i Texu. Kod njih pogotovo.

Crtez tek da ne spominjem...

Uglavnom, sto je to dvadesetak LL knjiga...pa onda idemo u drugom smijeru. Kao da su, Bogati i u ovom razdoblju kvalitetne epizode... nisu niposto.

Nema se tu vise sto izmisliti. Nema 'tople vode'.

Ili volis ili ne volis!
Ili pratis ili ne pratis!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/07/2023 : 18:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

Ja ne virujem nikom u kvalitet ili nekvalitet stripa.
Tako da te ocjene šta je neko nešto ocjenija meni ništa ne znači dok sam ne pročitam.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/07/2023 : 18:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Zašto opetovano ponavljate stare priče.

Dajte neki razuman i održiv prijedlog i demantirajte razloge LL-a za povećanjem cijene i smanjenjem naklade.

Ili skupite hrabrost pa napravite što se NN-a tiče bolje i jeftinije izdanje od LL-a.

S obzirom na priče na ovom forumu i na stanje stvari ne vidim da će situacija biti bolja samo gora u smislu smanjenje naklade i veće cijene.

Nije realno očekivat da izdanja s manjim nakladama idu brže od izdanja s većim nakladama (i gotovim prijevodima kao AF i Mr No kolor).

A što se tiče rupe u NN i NR-a (obje su na 5 knjiga) koje idu tako sporo su isti razlozi: da bi izdao NN knjigu moraš ju "pokrit" s knjigom ili dvije tipa Zagor ili AF.

A LL izdanja su takva kakva jesu i oni će se tog koncepta držat i dalje.

Golconda je isto zagrizla NN i NR i stvari počinju bivat "usporene".

Strip Agent počinje s Dragonerom 6 epizoda godišnje, nadam se da se varam, ali mi se čini da to neće biti dobro.

Nemaju sto drugo.

Ne mogu oni to.

Ne mogu oni to.

Tocno. Na zalost.

Tocno. Nije realno.

Tocno tako.

Apsolutno.

Normalno. Bilo je za ocekivati. Tko zna kad ce oni to...

Ne varas se. To je tek problematika. Za 13 godina ce tek, tim ritmom objaviti prvu sezonu Dragonera!!!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1593 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/07/2023 : 19:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kerempir

Ja ne virujem nikom u kvalitet ili nekvalitet stripa.
Tako da te ocjene šta je neko nešto ocjenija meni ništa ne znači dok sam ne pročitam.

Inace i ja bih se složio s tim, ali činjenica jeste da smo bili unaprijed upozoreni i za period pred rat svjetova kao loš što se, barem meni, pokazalo točnim. Skoro cijeli taj period mi je izmaglio iz glave već koji dan nakon čitanja.

Inače možda me sjećanje vara pa nije 70, već 60 ili "samo" 50. Što znači da će proći godine da se to izgura i to ako. A i takav Nathan mi više nije vrijedan te cijene.

Ali opet, to je moja osobna odluka, uopće ne odgovaram ljude od toga da guraju i dalje sa nathanom, niti ću im se rugati da su budale, dapače! Kao što se i alanfordovci kunu u prvih 50 ili 100 brojeva tako ću i ja biti zadovoljan sa skupljenim brojevima koje ću s užitkom čitati (s izuzetkom onog spominjanog nesretnog perioda). Nisam pizdek poput nekih ili jesi ili nisi!, već sam za svakom po svom guštu i mogućnostima.

I opet žao mi je što, karikiram, na jedan konkretan post o nathanu, ispišu se plahte o ll.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15785 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/07/2023 : 19:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pizdeki uvijek ostaju pizdeki, bez obzira sto sakupljaju. (I koliko)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 573 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000