forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/07/2023 : 15:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Je li to inspirirano i tvojom profesijom jer ne nastupaš kao filmofil vulgaris?

Osobno san nahajpan na MI. Cruise rastura!

Ja sam upravo (i tek) ovih dana pogledao trilogiju koja mu je prethodila, i da, rastura ova zadnja generacija MI. Bolje je to i od novog Top Guna. Onaj prvi sa Rebeccom Ferguson, sa scenom u bečkoj operi, mi je favorit.

A sinoć ponovio Carpenterov They Live! I to isto žvače žvake i rastura dupeta, naročito na velikom platnu :)

Ovo je bila projekcija u sklopu festivala, ali sve više ima u kinima (remasteriranih) repriza kultnih starijih naslova i van festivalskih termina. Na anglosaksonskom tržištu je to odavno praksa, ali sve ima toga i kod nas - kinoteke u većim gradovima su oduvijek postojale, no dugo su puštale istrošene smeđe kopije par desetljeća starog celuloida, sad se puštaju kristalno čisti remasteri. Pa eto, za sve ukuse se nađe ponešto u kinu, i to ne samo u metropolama.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/07/2023 : 15:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Svi pametni filmovi svijeta mi ne mogu zamijeniti uzivanje u fast & furious sagi.

E, to još nisam pogledao ni jedan nastavak. Ne znam što me manje privlači, tema, ili količina filmova u toj franšizi :p
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 15:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by Tonto

Svi pametni filmovi svijeta mi ne mogu zamijeniti uzivanje u fast & furious sagi.

E, to još nisam pogledao ni jedan nastavak. Ne znam što me manje privlači, tema, ili količina filmova u toj franšizi :p

Definicija over the top akcije. Sve nemoguće misije, expendablesi, james bondovi i john wickovi su druga kategorija.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/07/2023 : 16:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ma daj Tonto, sad si ga pretjera. Jest over the top guilty pleasure, ali stavit ih u prvu ligu treša je pretjerano. Festara je ništa drugo do krava muzara najnižeg integriteta i Dieselov ego trip koji graniči s kultom ličnosti. Uživaj u tome, ali ne triba ić u ovakva ispaljivanja.

MI i Wick to rade puno bolje i šta se same akcije tiče.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/07/2023 : 16:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok, ja sam mislio da sam jedini. Nisam gledao nijedan F&F, ali ni Expendables, Wicka, a MI sam gledao samo prva dva dela (prvi je odličan, a zbog drugog sam odustao da pratim).

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 07/07/2023 16:46:32
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/07/2023 : 16:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja sam gledao Wicka i Expendables (i uživao ) ali isto nisam gledao niti jedan F & F .

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7959 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/07/2023 : 16:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

MI sam gledao samo prva dva dela (prvi je odličan, a zbog drugog sam odustao da pratim).

Mislim da posle trećeg (koji je bolji od drugog) kvalitet samo raste.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/07/2023 : 16:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ok, ja sam mislio da sam jedini. Nisam gledao nijedan F&F, ali ni Expendables, Wicka, a MI sam gledao samo prva dva dela (prvi je odličan, a zbog drugog sam odustao da pratim).

+1 isto

al i dalje verujem i Tontu i viceu kada kažu da sve to >>>>> Antonioni xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/07/2023 : 16:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

MI sam gledao samo prva dva dela (prvi je odličan, a zbog drugog sam odustao da pratim).

Trica mi je jako draga, ali od četvorke kreće ludnica.

Šteta šta je Woo tako zasra većini omraženu dvicu. Točnije, zasra je studio jer mu nije pustija cut od 3 i po ure.

Edited by - vice on 07/07/2023 17:05:10
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/07/2023 : 17:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Video sam trailere i meni je to sve isto kao drugi deo. Prvi je bio klasični krimi akcija, a drugi mi je proseravanje kao Bondovi filmovi devedesetih (tipa skačemo motorom na avion i sl). Ako su se od četvrtog vratili u stil prvog, možda mu i dam šansu, ali čisto sumnjam.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/07/2023 : 17:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dakle, Expendables je 3 lige ispod. Wick je možda istoj ligi, ali ne i na istim visinama, nije u borbi za naslov - bezvezna pucačina i makljaža od koje mi se spava (doduše gledao sam samo jednog, ili možda ipak 2 ali su mi izgledala kao isti film). Ovi novi MI naslovi se ne moraju nužno vezati, ni fabularno, ni estetski uz one koji su im prethodili (premda određeni kontinuitet postoji), mogu se promatrati kao zasena cjelina. Njihova prava konkurencija su u mojoj knjizi samo Raid 1 i 2 i Fury Road (s tim da MI filmovi imaju puno kompliciranije zaplete, nisu samo akcija, već i triler). Daj im šansu. Također preporučam prvog Jacka Reachera, isti redatelj, isti duh, ali manje ambiciozan, dođe mu kao neka proba za MI. Drugog ne preporučam.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7959 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/07/2023 : 17:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
MI je objektivno nadmašio Bondov serijal, čak i Krejgov, a posebno je dosta bolji od Brosnanovih filmova, makar to jeste taj tip filmova. Bolja je režija i sve je više perfekcionistički. MI2 odudara od celog serijala, jer je Woo to radio u svom stilu, preterane, "barokne", hong-kongške akcije.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/07/2023 : 17:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Reachera, meni se Mi svideo uprkos Cruisea, a ne zbog njega. Tako da ne bih rekao da bi mi se ovaj drugi svidelo, pogotovo što je na istu foru.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7959 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/07/2023 : 17:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Reacher 2 je dosta slabiji od prvog. Čak je i produkcijski jeftiniji.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 18:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Ma daj Tonto, sad si ga pretjera. Jest over the top guilty pleasure, ali stavit ih u prvu ligu treša je pretjerano. Festara je ništa drugo do krava muzara najnižeg integriteta i Dieselov ego trip koji graniči s kultom ličnosti. Uživaj u tome, ali ne triba ić u ovakva ispaljivanja.

MI i Wick to rade puno bolje i šta se same akcije tiče.

Ja ne mislim da sam pretjerao, to je moje misljenje. MI ima puno ozbiljniji pristup od F&F i tu odma gubi kod mene. F&F je nepretenciozna zajebancija iz koje je jednostavno i predivno jasno kolko se ekipa zajebava i uživa snimajući ih. Sa svakim nastavkom sve blesaviji i retardiraniji i meni sve veci gušt. John wick mi je samo prvi dobar, a i taj igra samo na one man revenge kartu, ostali dijelovi su mi dosadni, bezidejni i losi.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 18:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sto se reachera tice, serija je deset puta bolja od filma.

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1610 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 07/07/2023 : 19:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Vukozece, ti si moj covjek, The Raid i Berandal i Fury Road, svakako i naravno. John Wick i Nemoguce misije, itekako. Sto se tice Brzih i zestokih, pogledao sam dva ili tri filma iz fransize i da me ubijes, ne znam koje jer su svi na isti kalup. Od azijskih, Kill Zone 2 me svojedobno ugodno iznenadio.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 19:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Fury road je mozda i najbolji akcijski film ikad snimljen...in my book. Dredd mi je bolji od raida.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/07/2023 : 19:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Vukozece, ti si moj covjek, The Raid i Berandal i Fury Road, svakako i naravno. John Wick i Nemoguce misije, itekako. Sto se tice Brzih i zestokih, pogledao sam dva ili tri filma iz fransize i da me ubijes, ne znam koje jer su svi na isti kalup. Od azijskih, Kill Zone 2 me svojedobno ugodno iznenadio.

Ne možemo pričat o azijskim akcijskim borilačkim remekdjelima i ne spomenit korejski Man From Nowhere.

Btw i prvi Equalizer je rasturačina.

Edited by - vice on 07/07/2023 19:25:31
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 19:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
RRR opasno konkurira za vrh top liste akcijskih filmova.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/07/2023 : 19:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nemoj da me zajebavaš. Ja sam odgledao 15 minuta, nisam bio siguran da li je ono parodija ili šta već.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/07/2023 : 19:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Tonto opako koketira sa sarkazmom u svakom svom postu tako da ga triba uzet s kašunom soli, ali u promilu šanse da je ozbiljan, ja pak preporučam Rocky Handsome.

Edited by - vice on 07/07/2023 19:56:46
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/07/2023 : 20:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Jel' netko čitao Lee Childa? Reacher je njegova kreacija. Ja sam ih pročitao hrpu i knjige su vrlo dobre .

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/07/2023 : 20:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ni najmanje se ne zajebavam, RRR je remek djelo i zaista ne znam nikoga kome sam ga preporucio i tko nije bio odusevljen. Istina je da treba probiti prvih 15-ak minuta i prebaciti sklopku u glavi kad shvatis kakav film gledas, a nemaju svi tu sklopku.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/07/2023 : 20:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Inače, ako se već dotičemo indijske kinematografije, više naginjem južnoindijskim Malayalam, Tamil i Telugu nego Bollywoodu. No, općenito mi ne paše njihov senizibilitet i nisan pogleda puno filmova (dok mi recimo korejski filmovi i serije leže ka budali pleska). Jednom ću se toga uvatit za zadaću, ako mi se bude dalo.

Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.03 seconds. Snitz Forums 2000