forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 VIŠE OD STRIPA: "MAUROVIĆ - STRIPOVI U BOJI"
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

manhunter
Moderator

Switzerland
25302 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/07/2023 : 18:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Mene ovaj font koji Alija forsira odbija od čitanja. Ne kažem da je loš, ali mi nije privlačan. Sad mi je ona prva verzija i bolja od ove druge.

Dobar dizajner (ili jednostavno dizajner) bi trebalo da uskoči, moje skromno mišljenje. Već slutim da će Alija da se naljuti i da pomisli da ga sabotiramo, ali mislim da svi ovde pišu iz dobre namere.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/07/2023 : 18:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Aleks isto govori istinu, na ovoj slici uopće nije razumljivo u šta gledamo. A font je skroz neprilagođen ovom stripu i ovoj tematici.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8301 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/07/2023 : 18:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Aleks je odlicno opisao problem naslovnice. Isto mi je proslo kroz glavu, ali nisam htio dodatno pametovati kad nisam sto posto siguran. Da, izgleda kao uvećani dio nekog nasumicno odabranog kadra. Jbga, ali ovdje je sve potpuni promasaj. Ako netko odgonetne u sto gleda ovaj jedva vidljiv komad potiljka, skidam kapu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 24/07/2023 : 19:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ali šta će ta apstraktna slika na naslovnici, na kojoj se ništa ne razaznaje?

E, baš sam nju odabrao, od milion drugih. Uvećan kadar pokazuje svu raskoš Maurovićevog briljantnog slikarskog rukopisa. Svaki potez četkicom, a protagonist na njoj gleda u palme koje se povijaju i lome pod snažnim naletima orkanskog vjetra. A, apstrahirani domoroci (u formi kroki crteža) obješeni o palme je na ovaj način mogao da uradi jedino Maurović.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 24/07/2023 : 19:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Mene ovaj font koji Alija forsira odbija od čitanja. Ne kažem da je loš, ali mi nije privlačan. Sad mi je ona prva verzija i bolja od ove druge.

Dobar dizajner (ili jednostavno dizajner) bi trebalo da uskoči, moje skromno mišljenje. Već slutim da će Alija da se naljuti i da pomisli da ga sabotiramo, ali mislim da svi ovde pišu iz dobre namere.

Font mora biti ozbiljan,nikako stripski, jer je u pitanju ozbiljna monografija. I nemam se šta ljutiti, svako ima pravo na svoje mišljenje.

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 24/07/2023 : 19:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Dakle, da potcrtam, predložak korica ide ovako kako je dizajniran.
I nemam se namjeru više javljati dok ne bude sve spremno za štampu.

C'est la vie...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25302 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/07/2023 : 19:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A font ovaj je sve, samo ne ozbiljan.

Loš je dizajn naslovne uopšteno, ali vidim da ga ti braniš i opravdavaš, tako da je tu konstruktivna razmena mišljenja završena. Tvoje pravo, naravno.

Edited by - manhunter on 24/07/2023 19:28:42
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/07/2023 : 19:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Znači opet se vraćamo na sistem "ako nije hvalospjev, ne valja" kakav je bio i za Gričku Vješticu.

Nisam ni blizu Meline po iskustvu, al i ja sam nekog đavla dizajnirao u ovih zadnjih 15ak godina koliko sam u ovoj struci tako da znam štagod.
Ovo nije ozbiljan font, niti blizu. Slika na naslovnici je loša, nejasna i nereprezentativna, nije uopće jasno što predstavlja. Slikarstvo i dizajn nisu ista stvar i pravila koja vrijede u jednome, ne vrijede nužno u drugome.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/07/2023 : 19:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
pridružujem se kritikama
naravno, dobronamjernim
bosona font ne paše, a naslovna slika mora biti bolja
mora se odabrati maurovićeva slika koja je u originalu približne veličine kao naslovnica, jer kod uvećanja male sličice se dobije kontra efekt
ja još ne mogu ne primjetiti nelogičnost na hrbatu, gdje piše da se radi o stripovima u boji, a sve je CB

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25302 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/07/2023 : 19:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Sličica je cb, a piše da su stripovi u boji. Plus što je slika bez ikakvog konteksta, čak i da je u boji.
Moje mišljenje je i da bi ime autora trebalo biti u beloj boji, a naziv knjige u žutoj, da se smiri ova drečavost. Font naravno da ne paše, najobičnija Helvetica bi išla bolje od ovog. Naslovna slika ni nije slika, već na prvi pogled izgleda kao neki ekspresionizam, a nema ni veze sa slikom na zadnjoj korici.
Paka, uradi neki predlog pa prosledi allba, možda ga i uzme u obzir.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8014 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/07/2023 : 20:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Mislim da su uzaludne bilo kakve primedbe. Zna se iz iskustva da će all_ba da istera stvari kako on hoće, makar bile sasvim pogrešne. Kao i kod Gričke ostaće da ako neko hoće drugačije, profesionalnije izdanje (u Hrvatskoj) moraće sam da ga uradi.

I to je to. Bežim sa ove teme na vreme.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/07/2023 : 21:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
all_ba uživa.
Baci ješku,mi se zakačimo i onda se demonstrativno povuče jer mu "vrijeđamo" izdanje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2132 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/07/2023 : 23:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Meni se sviđa scena na koricama. Ali izgleda sam u manjini.

Font bih neki prost, retro, čitljiv, klasični, kad je već monografija, nešto iz tog vremena. Bez ovog supermen S ili šurikena B...

Resistance is futile.

Edited by - borg on 24/07/2023 23:50:24
Go to Top of Page

anam
New Member

194 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 25/07/2023 : 00:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da je all_ba najavio novo izdanje, hajdemo se svi na zadovoljstvo svih dogovoriti-predložiti - što bi željeli od tog izdanja. Svi mi imamo želje i željice samo nama znane. Mogućnosti su drugo. Izdavač ima svoje mogućnosti i opcije...pošto si je dao truda da izda nešto što nitko drugi do sad nije izdao. (na iskustvu Gričke vještice...neka prouči situaciju i odluči o konačnom rješanju.)
Osobno se nadam da će ono što je zamislio napraviti i izdati na zadovoljstvo svih nas. (nadam se da je uspio nabaviti orginalne table...ukoliko su bile dostupne ...pa da ne bude ono kao s Gričkom vješticom...neka mi oprosti ekipa ...na kraju smo svi fotelja generali.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8014 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/07/2023 : 00:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

U ovaj album smo uvrstili nekoliko skenova sa originalnih tabli.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/07/2023 : 05:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tek ih traži(originale).
Ako netko ima,da mu pošalje sken.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 25/07/2023 : 11:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anam
...na kraju smo svi fotelja generali.

Uz ovakav "vašarski" pristup izdavaštvu kakav ima all_ba teško je da topik može izgledati drugačije. :/
Da li je tu u pitanju nestrpljivost, nesigurnost ili nešto treće nemam pojma ali ovakav pokušaj hajpa dok je zec još u šumi bi možda prolazio prije 30 godina, dok danas ovako na internetu izgleda potpuno neozbiljno, ako već ne i komično.
Nabavka materijala>obrada>stručni dizajn>najava>tisak>objava>promocije>TOČKA. A ne obrnutim redosljedom pobogu.
Na kraju će biti isto kao i na topiku od Gričke. Milijardu promjena, nesigurnosti, obećanja, različitih preview stranica sa promjenama fontova i općenitim kaosom. Dok će s druge strane opet svi forumaši ispasti zlonamjerni i jalni mineri projekta stoljeća.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8301 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/07/2023 : 11:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Nabavka materijala>obrada>stručni dizajn>najava>tisak>objava>promocije>TOČKA. A ne obrnutim redosljedom pobogu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/07/2023 : 14:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uz ovakav "vašarski" pristup izdavaštvu kakav ima all_ba teško je da topik može izgledati drugačije. :/
Da li je tu u pitanju nestrpljivost, nesigurnost ili nešto treće nemam pojma ali ovakav pokušaj hajpa dok je zec još u šumi bi možda prolazio prije 30 godina, dok danas ovako na internetu izgleda potpuno neozbiljno, ako već ne i komično.
Na kraju će biti isto kao i na topiku od Gričke. Milijardu promjena, nesigurnosti, obećanja, različitih preview stranica sa promjenama fontova i općenitim kaosom. Dok će s druge strane opet svi forumaši ispasti zlonamjerni i jalni mineri projekta stoljeća.

Ja čekan table sa docrtanin detaljima by Frano.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10232 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/07/2023 : 14:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Tek ih traži(originale).

He he...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8014 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/07/2023 : 15:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by jaki

Tek ih traži(originale).

He he...

Nije šala, to ti piše u prvom postu.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4362 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 25/07/2023 : 16:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Ovo me podsjeca pomalo kao kad Elon Musk najavi par milijuna isporuka Tesli godisnje uz nedovrsene tvornice

Ili Mate Rimac kad najavi po Zagrebu autonomna vozila dok neke marke jos usavrsavaju tehniku

Ali dobro, nadam se da ce ipak od ovog izdanja nesto i biti, ali u znacajno boljem izdanju. Mozda najbolje da do samog izlaska i ne znamo koliko boljem.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10349 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/07/2023 : 16:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

On ti ima samo partizanske.

Nakon njegovih intervencija partizani gube rat !
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/07/2023 : 17:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Kako ste se upecali. Ovo je klasični tease i namjerno prcanje u tonu koji je postavija topic o Gričkoj. Na mistu Alije bih nastavija u tom điru. Koga briga šta neki tamo forumaši predlažu i kritiziraju? Samo udri, brale, a izdanje će imat svoje kupce.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4966 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 25/07/2023 : 17:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kad sam vidio naslov topica i pomislio sam da je ovo projekt 5rusa :D
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000