Author |
Topic  |
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/08/2023 : 14:49:17
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Jedini pravi nastavak ZS bi bio tamo gde se stalo sa epizodama Teksa, Zagora, K.Mikija, pa i Marka od pocetka...
Da ali prava za zagora i Texa drži VČ a oni su sa svojom ZS napravili to što su napravili... Hm, gle realno Miki je strip za djecu i pitanje je koliko bi tu i žuta traka pomogla. Pa i izvorna ZS ga je prestala izdavati - poslije Bele skvo nije bilo ni jednog broja a i inače je izlazio manje od drugih junaka. Mark bi još i mogao proći, makar bi tu nostalgija morala igrati jaaaako veliku ulogu. Ali opet ako je Ludensu išlo s njim na kioscima... A što se tiče ostalih junaka - pa ima u Bonelliju mali milion junaka koje mogu izdavati. Pa ne drže prava baš svi na sve. Ali velim - ne mora niti biti Bonelli. Neka izdaju neku mangu koju inače izdaju pod žutom trakom i ja sigurno kupujem, makar inače ne bih. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/08/2023 : 15:14:51
|
Mora Bonelli, ili sličan po stilu! Kakve crne mange u ZS? I ja bih pre kupovao Mikija, Marka i sl. u ZS, nego nešto poput Julije ili NN koji sad idu u LMS. Nije to to, jbg. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 22/08/2023 15:15:14 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2023 : 10:44:38
|
Ha jbga ako bi to prodavalo izdanje, onda bi trebalo staviti i mange. Inače, koliko ima stripova iz Bonellija, a da više ni ne znam je li netko drži prava na njih:Cassidy, Jan Dix, Ut, Caravan, Dampyr, Morgan Lost... |
|
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 23/08/2023 : 14:25:46
|
quote: Originally posted by mladjo
Ha jbga ako bi to prodavalo izdanje, onda bi trebalo staviti i mange. Inače, koliko ima stripova iz Bonellija, a da više ni ne znam je li netko drži prava na njih:Cassidy, Jan Dix, Ut, Caravan, Dampyr, Morgan Lost...
Prijatelju nikako mange, ako smo do mange nek to ide vec zasebno ko voli i kako i sada idu... ZS je brend nekog vremena i pravi nastavak istog je samo u Zagoru, Teksu, Marku, i eventualno jos nekog novog junaka iz Bonelli izdanja... |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9571 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 23/08/2023 : 14:53:54
|
Zašto? Brend nekog vremena svakako jest, ali to vrijeme je prošlo. Zašto ne bi ZS išla dalje? Kao što je i logično? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts
Posted - 23/08/2023 : 15:20:02
|
Ukoliko je to vreme prošlo, onda nema potrebe za pokretanjem te ZS. Ukoliko se pokrene i igra na kartu nostalgije (a na koju bi drugo?), onda bi trebalo da se ta nostalgija probudi. ZS sa mangama, autorskim stripom, francuskim stripovima ne bi imala nikakve veze sa tom nostalgijom. |
|
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9571 Posts
Posted - 23/08/2023 : 16:57:29
|
Kako ne? Evo, meni je nova ZS odlična stvar. Znam, bila bi mi i da se ne zove ZS ali mi je ovako još bolja. Vi, vjerojatno ste svijesni toga, pokušavata racionalizirati svoji nostalgiju ali to ne možete, pa stvarate efekt fanatika kojem je samo njegovo tumačenje knjiga ispravno (kad samo vidim koliko se lovite za ono vanredni broj LMSa kod MM-a dobijen transfer blama) bez da stvar vrijednijete sada o ovdje. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts
Posted - 23/08/2023 : 17:21:43
|
A eto, i ti sam kažeš "Evo, meni je nova ZS odlična stvar. Znam, bila bi mi i da se ne zove ZS ...". I u tom je poenta. Zar onda i ti ne relativiziraš čitavu situaciju i delimično pišeš kako je tvoje tumačenje knjiga jedino ispravno? Meni ni LMS ni ZS nisu potpuno uspeli (ukoliko uzmemo u obzir kako i zbog čega su nastali, a to je jedino efekat nostalgije), mada je novi LMS mnogo bolji.
Ubacivanje mangi u te dve edicije bi bilo kao da neko radi reboot filmova o Indiani Jonesu, a glavni glumac je Japanac koji slučajeve rešava obučen u ninđu, a glavno oružje mu je umesto biča šuriken. Karikiram, ali to bi bilo to otprilike. Ima toliko Bonelli i njima stilski sličnih stripova koji bi mogli da idu u te edicije, nema potrebe za ubacivanjem drugih. Oni koji vole te druge stripove nikada nešto nisu voleli ZSLMS, pa zašto bi im se nudilo tako nešto?
Za ovo vanredni LMS kod MM nisam ukapirao šta si hteo da kažeš. |
|
Edited by - manhunter on 23/08/2023 17:24:33 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2023 : 20:41:38
|
Nostalgija je najbitnija stavka u cijeloj priči, naravno ali treba reći da se cijelu priču odnosno izdanje može malo i osuvremeniti . Inače šta, stalno ćemo vrtiti Marka, Bleka, Mikija i Malog rendžera u ZS i LMS? |
|
Edited by - mladjo on 23/08/2023 21:33:19 |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9571 Posts
Posted - 23/08/2023 : 20:49:58
|
@manhunter
za LMS sam htio kazati da se od svega kačite za jednu sintaksu na predlistu a ne raspravljate o tome što je to izdanje u suštini
Inače, ne mislim da nova ZS ide samo na nostalgiju. Jer pazi, realno, kolekcionar će skupljati i bez obzira što je unutra, zar ne? On je ionako siguran kupac. Zašto ne ponuditi nešto i slučajnim čitateljima poput mene koji kupi svaki peti broj? Kojega Zagor ionako ne zanima pod svaku cijenu, ali ima stripova koje bi volio imati a koja su sada izašla možda samo u luksuzbim izdanjima ili su gotovo nedostupna? U tom smislu mislim da je nova ZS uspješnija od nove LMS. Ali oba imaju i jednu jako ograničavajuću okolnost: moraju balansirati. Ja bih bio najsretniji kad NLMS bi ibacivao samo Gigante MMa i pokoji Texone. Novi Tex, dati ću mu šansu, mislim da ne zaslužuje takvo izdanje, a Zagor + najmanje. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2023 : 21:35:20
|
Ja sam kao klinac kupovao sve od ZS i LMS. Ali bome bilo je jako puno klinaca (ako ne i velika većina) koji su kupovali jednog ili dva junaka. Koliko puta sam se naslušao priča tipa "Ja skupljam Zagora i Bleka" isl. Tako može biti i u novoj ZS: Ne moraju svi kupovati sve. |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2023 : 21:38:51
|
Eh da, poslije Zagora, najbolji mi je bio Marti Misterija . Dylana sam isto kupovao, Nika Rajdera i Alan Forda. Ali znao se zalomiti i pokoji EKS, HORROR & co:))
Znači sve od ZS i LMS plus popratna Bonelli izdanja i Alan Ford te poneki padobranac od stripa:D
|
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2023 : 21:40:48
|
Yupi stars, Mapet bebe, Mikijev zabavnik i almanah naravno, to sam isto redovito kupovao...Ah zlatna vremena:)) |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts
|
night
Senior Member

Serbia
1803 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 23/08/2023 : 22:00:41
|
Mislim da sa ovim novim LMS i ZS balansiraju između nostalgije i predstavljanja novih epizoda. ZS od VČ je korektan, u najmanju ruku. Naravno da bih voleo novije stvari, ali verovatno razmišljaju i o prodaji na kioscima, i sa nekim reprintima pokušavaju da povećaju prodaju kroz poznate naslove. A Deers je sjajno primetio, kolekcionari će kupovati zbog kolekcije. NLMS je već znatno bolji, posebno sa mladim Teksom i MM, videćemo kuda će to dalje ići. Za Golkondin LMS imam velike simpatije, zbog formata, tankog papira i njegovog mirisa (...), a i solidan je plan izdavanja, rekao bih - za svakog po nešto. Meni je tu Julija najvažnija, ostalo kupujem zbog, hm, kolekcije. Za Traper Kerija sam oprezno optimističan, nadam se da će ići korektno i onda da stigne Lon Volf, eh što je to bila stripčina. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41148 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Topic  |
|