forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Franina livada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 220

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 17:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ispravno zboriš.

Ono što ovdje vidimo jest zanimljiva stvar.
Svi smo mi različiti karakteri. Ego vaki, ego naki.

Ali, ovaj tren imamo istu svijest.

Edited by - frano on 12/09/2023 17:41:10
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 17:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Otpuhat ćemo ih :)
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 17:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Klimu jesmo sprčkali, sigurno smo doprinjeli svojim tehnološkim tehniciranjima. Ali, ne može sad ona bit kriva za sve probleme.

Ali, izgleda da je genijalci sad žele tehnološki i "popravit".
Mislim, prčkaju u sve.

Igraju se, deca :)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 17:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Bablje ljeto.
Pa bablja zima.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 18:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
E, jeste vidli ovog Grofa Drakulu?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/09/2023 : 18:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Frano, pa ti si na livadu pozvao stare babe. Samo nekaj cendrate. Ovaj bi rušio kanone, a uzbuđuje se oko lektire. Još dok brižni vukozec i dupli upru o opasnostima digitalizacije (a sami su megakonzumenti digitalija i sveg ostalog šita).

Ljudi moji, ja se tu odvajam od vas.
Niš specijalnoga se ne bu dogodilo. I dalje bude puno homo sapiensa sapiensa, a malo pravih ljudi. To je uvijek isto. Cugaju li ovi pivo u zadimljenoj krčemtini ili tipkaju blesave poruke po mobitelima, to je dragom Bogu svejedno.

Vukozec, misliš da je problem mobitel?
Jednostavno ga odbaci.
Misliš da život digitalnih surfera nema smisla?
Napusti to, posveti se drvima i vatri.

U osnovi, stvari su vrlo jednostavne.
Realiziraš li pravi, evanđeoski život, ili se patvoriš i ideš širokom stazom kud svi turci.
Svatko od vas zna što slijedi iz jednog ili iz drugog slučaja.
Ako hoćeš ono o čemu sad zvocate, onda se moraš pomiriti s tim da nećeš imati financije za fibre od 5 kila i vaše dragocjene smartfone. Ako pak hoćeš sve to, i još bajadere i jacka danielsa, onda ćeš se pokunjeno prilagoditi tome što ti serviraju; dobit ćeš materijalna sredstva, a izgubit ćeš...

Frano,
pa s tim trebaš biti na čistu.

Sve ovisi o tebi. Sve ovisi o čovjeku, prijatelji moji. Svakoga dana u svakom trenutku važi ovo: "Početni položaj nije strateška hipoteza. Strateška hipoteza je postavka koja se svjesno konstruira da bi se istraživanju osiguralo povoljno stanje, te se koristi i onda ako se nije uvjerilo u njenu stvarnost, dapače čak i ako je njena irealnost očita. Početni položaj je status absolutus humaniteta u svih naroda i početno držanje je u svim dobima isto."

Što je to "početni položaj"?
To je ovo o čemu vam krasnoslovim.
Mogu li ja realizirati apsolutno stanje, mogu li ne ovisiti o digitalijama, fibrama, duplome, vukozecu, g. Mirku, kolačima itd. To nije "strateška hipoteza", znači, ne radi se o tome da ja tu nešto važem, kalkuliram. Nije to stvar korisnosti, nego - važi apsolutno! Tu čovjek upoznaje samoga sebe. Zamislite si kako su stari odlazili u Delfe i pitali proročište. Moderni više nemaju te mogućnosti, nemaju Delfe, nego sami stoje i padaju. Ako si homo sapiens sapiens, nije to ništa strašno: većina su to, i onda se pomire s tim. Nema više smisla cendrati, primiš te klimatske promjene koje muče franu, i gas do daske.

Ako pak to nećeš, nikako nećeš, ni pod kojim uvjetima, onda se opet moraš pomiriti s drugim stvarima. Onda iskrsavaju novi vidovi problema, a najlakše si to možete prispodobiti ako promatrate moj slučaj. Tako da mi se ne treba više zavidjeti: na jednoj strani imam ohoho, na drugoj, malo tko bi mogao to živjeti. Bez vrećica za stripova, bez lijepih polica, bez glancera, bez albuma... i bez takta.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 18:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
:)
Stinky , točno sam znao.
Znao sam da su stvari jednostavne.
Znao sam!

Da nismo zmislili mobitele nebi bilo ni klimatskih promjena.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 18:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Mi smo ovaj tren u srednjem vijeku.

Kad odbacimo tehnološki višak, bumo živnuli.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 18:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinky je kralj.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 18:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I ja vas sve toplo pozdravljam.
Idem živit.

S vremena na vrijeme okačim kakvu obavijest ili crtež.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5014 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 12/09/2023 : 18:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Nije vrijeme pregazilo djecu nego roditelje.

Svako vrijeme pregazi roditelje, to je najnormalnija stvar.

Ali ovo je valjda prvo koje u startu gazi djecu. Ta konstrukcija od duplog, "vrijeme koje je pregazilo djecu", je baš sjajan opis današnjeg doba.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/09/2023 : 18:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Jeste cvilezi u pm. Markose preimenuj forum u placipi.ke.com
Ne triba to tako pretjerano emocionalno dozivljavat.
Sta bi reka moj prika- "Uzivajte u smaku Svijeta"!

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Macbeth
Junior Member

361 Posts

Member since 19/08/2022

Posted - 12/09/2023 : 18:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Macbeth a Private Message  Reply with Quote
A baš... cviljenje oko mobitela i nekih tamo američkih gluposti.
Zato sam i rekao, ne slažem se ni sa čim skoro od ovih "cvileži".
Veze ovo nema sa stripom, al uživajte u livadi, samo naprijed!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 19:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Hamlet, sam se još trebaš izjasniti u čemu se ne slažeš.

Edited by - frano on 12/09/2023 19:14:26
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 19:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stel sam još neš reći.

Ova livada je dokazala da svi možemo biti na istom kolosjeku.
To je prvi korak.

Kak će se tko dalje borit (s mobitelom, i ostalim civilizacijskim dosezima), hoće li uspjet u tome ili posrnut, izdat ili predat, to je sve na vama.
Morti ga svi u budućnosti zdunfamo.
Al, bitno je što radimo sada.
Čak i pomoću ovakvog medija se može napraviti nešto dobro.

Druga strana ima isti pristup.
Ne razvija baš svijest, već strah, ali priča je ista.

Ekipa se skuplja na istom kolosjeku.

"...spremni su se pretvorit u neku varijantu sofisticiranih neurokemijskih strojeva koje što pomnije održavaju i servisiraju radi vječnog života u tehnički ispravnim stanjima..."

Edited by - frano on 12/09/2023 20:00:07
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5014 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 12/09/2023 : 19:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Pih stinky, ja pričam o spašavanju civilizacije i ljudske rase, a ti okopavanju svog malog vrta dok vani tutnji.

Savjeti/rješenja su ti otprilike u stilu: "ako kroz prozor gledaš kako se posvuda širi požar - zatvori prozor!". Kad smo već kod vatre.

A i lwood je na istoj valnoj duljini s tobom, zar to nije krasno? :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/09/2023 : 19:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ma koji elvud, nema većeg zgubidana na svijetu.

A ti si se našao pričati o spašavanju civilizacije... Imaš li ti te kapacitete, vukozec moj?
Znaš kaj bi ti bilo primjerenije? Da mi ispričaš o stripu Otac.

A svijet... znaš kako se spašava svijet? Upravo i baš točno onako kako sam vam ispripovijedao. Da realiziraš u sebi apsolutno stanje. Ostalo je nebitno, odnosno, ima tko se brine o ljiljanima u polju.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/09/2023 : 19:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Evo, ovako muži pričaju o stripu Otac:

Strip se zove Otac, ali unutra ima puno djece.

Polazna točka je otac Franine žene, ali radi se o tome da je i Frano otac.

A Frano bi bio i djeca... kad bi mogao odlepršati u la la land.

Da se izvuče iz škripca, Frano ode gledati... Spidermana. To baš nije neki hajdučki, kozački potez.

Stranice su krcate djecom, ali tu je i baka.

Baka dodaje ovom stripu metafizičku dimenziju, ulazi u snove i pojavljuju se parafenomeni: vidovitost. Frano nije na čistu s ovom vidovitosti, a s druge strane ponovo upućuje protiv globalista, coca-cole... i Spidermana. Snovi, vidovitost, to je jači Spiderman od Spidermana, Frano. A ti nisi vjerovao u presudnom trenutku, nevjerni Tomo.

Frano idealizira rustikalne Kozake, ali se istovremeno slučaj vrti oko prodaje stana, novaca i mešetarenja. To su paradoksi života.

Suprotnosti koje se prožimaju: iz Ukrajine preko skajpa stižu loše vijesti, otac kolabira, umire, ali sve te scene smrti prate Franina djeca kojih se to ne tiče, koja se igraju. Perfektne Franine kompozicije, život kao najživlji kaos, smrt i život idu ruku pod ruku - cjelina.

Franina žena je zmaj i riga vatru dok se Frano povlači u strip-svjetove.

Pitanje: iz kojih se razloga Frano prikazao u tako čudnom osvjetljenju: u jednom trenutku je otac koji se igra s djecom, ali u drugom je la la land otac koji bi pobjegao u stripove, dok mu istovremeno žena ostaje sama u strašnim trenucima? I ne bih dalje...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27118 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/09/2023 : 19:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Sebičnost u svih.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 19:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Muž i jesi Stinky.
Pravi.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 19:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Meni osobno si pomogao svojim tekstovima.

A kak će ti stripovi završiti ... živi bili pa vidjeli.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 12/09/2023 : 19:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Papak 2 je gotov.
Papak 3 nije.
Treća sreća.

Sutra stavim koju sliku.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/09/2023 : 20:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Meni osobno si pomogao svojim tekstovima.

A kak će ti stripovi završiti ... živi bili pa vidjeli.

Drago mi je, ak' tak kažeš.

Čitat ćemo i Papka 2 i 3.

A onda poslije Papka 3, ti i ja ćemo napraviti novi strip: Muž 1. Pa onda 2.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/09/2023 : 20:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Vidite,
jučer kad mi je moj mali rekao da je Maršal Bass bezveze nacrtan, po prvi puta sam to i sam skužio. Bistriji je od mene. Badava sam sve one knjižurine pročitao, badava se s tim šopao. Mali je otprve skužio da Bass ne valja. I da je Jules prava stvar.

Bass je nekako nečist. Nije transparentno nacrtan. A Minula stoljeća jesu.
Evo, to sam naučio od mog malog. Koji nije svršio velike škole. A bistriji je od mene.
Go to Top of Page

Macbeth
Junior Member

361 Posts

Member since 19/08/2022

Posted - 12/09/2023 : 20:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Macbeth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Hamlet, sam se još trebaš izjasniti u čemu se ne slažeš.

Sa svim ovim vašim trećerazrednim filozofiranjima. Ovako mi zvuče neki kolege s fakulteta koji misle da sve kuže, al nije to baš tako.
Opet kažem - pregazilo vas vrijeme (neke).
Misliš da si u toku, ali nisi. I to je ok.
Kakve gluposti oko ekologije, mobitela, trans djece... šta je to? Kakve to veze ima sa stripovima?
To ti je samo dokaz da upravo previše visiš na toj istoj tehnologiji o kojoj kmekećeš. Možda si nasjeo na senzacionalističke naslove i kojekakve diverzantske članke koji te uvjeravaju da su zli pederi i eko-aktivisti iza slijedećeg ugla i vrebaju ti djecu...?
Jbte, kako se meni to ne događa, sjedim, čitam strip i guštam?
Imam dojam kao da ta vaša "stara garda" samo sjedne ujutro, prolista novine i samo odabire nasumice o čemu će taj dan paničariti
Ako mi strip nije kvalitetan, ja ga jednostavno ostavim i ne čitam više takve stripove, nisu mi krivi ni Greta, ni djeca iz 3. B, ni tehnokracija, ni mobiteli.
Ovo je samo tema za jadikovke vješto prikrivena u strip-ruho, sve mi se čini

No dobro, da ne bi pomislili da je ovo zlonamjeran upis - nije, samo eto i druga perspektiva.
Moj zadnji upis na ovu temu, guštajte
Go to Top of Page
Page: of 220 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000