Author |
Topic |
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Member since 10/04/2021 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 14/09/2023 : 17:45:28
|
Super tex2, eto za cas smo 5 kultnih ranih prica rasporedili.
Bravo Macbeth, samo naprijed! Bas mi je drago sto smo pokrenuli lavinu rezervacija i to od veceg broja recenzenata, to je ono sto je i najbitnije.
|
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
Edited by - Ivan Liverpool on 14/09/2023 17:46:05 |
|
|
Macbeth
Junior Member
361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 14/09/2023 : 23:46:17
|
Evo poslao sam recenziju, nadam se da je dobro ispala, ali imam jedno pitanje. Odakle pobogu vi izvlačite one zanimljivosti Vidim da stavljate mali milijun informacija o pojavljivanju ovog i onog lika, izdanja, redovni brojevi... ja sam za ovaj broj jedino napomenuo da se opet pojavljuje lik Maca Parlanda. Za ovo ostalo nisam uspio istražiti toliko detaljno, ima tu korisnih linkova na ovom forumu, ali ovo sve na razini serijala... da počnem ponovo s učenjem talijanskog? |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 15/09/2023 : 00:37:12
|
Brojimo kako citamo Ja recimo kronoloski citam i biljezim takve stvari, mozes vidjeti da i u komentarima pisem to upravo da bi u iducim brojevima znao koje je po redu pojavljivanje kojeg lika. Za ovakve stvari ti dosta moze pomoci i popis kojeg je napravio tex2: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51310 Evo, sad sam preko ctrl+f tipke "prebrojao" da je u ovoj tvojoj epizodi to 6. pojavljivanje Maca u serijalu.
Inace, glede takvih stvari, ja uvijek gledam ubc: https://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?list=ed&en=IT-TX tamo znam neke zanimljivosti izvuci, a recimo i ta izdanja koja stavljam u prvih par tocaka zanimljivosti. Evo od tvoje epizode, cisto da vidis kako izgleda https://www.ubcfumetti.com/tex/?IT-TX-540-541 i onda u dijelu note e citazioni i incongruenze budu neke zanimljivosti i nedosljednosti koje znam stavljati.
Ovaj mi forum takoder zna biti koristan https://texwiller.ch/ , tamo u rubrici I classici onda samo nadem epizodu koju uzmem pa prevodim da vidim sto kazu nasi kolege Talijani, jedan od njih, zove se Carlo Monni zna po tockama pisati bas razne trivijalnosti vezane uz epizode.
Za one price iz klasika obavezno pogledam i koje zanimljivosti je Spock nasao http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=1468&p=4
Za one stare epizode koje su izlazile u striscia formatu, ovdje je lista serija s datumima kad su izlazile https://it.wikipedia.org/wiki/Albi_a_striscia_di_Tex
U zadnju tocku zanimljivosti stavim linkove s par tabli s ove stranice koju mi je tex2 poslao http://texwillerrenger.altervista.org/index.htm
Mislim da je vise-manje to od linkova koje koristim. Razne stvari kazem i sam putem kako citam prebrojim pa updateavam, evo npr za "Nocne jahace" koje sam neki dan slao sam stavio kako je Tex u toj epizodi po 4. put u serijalu preuzeo ulogu nadzornika/predranika ranca te po 5. put ulogu serifa i da smo po 3. put u serijalu imali osobu u invalidskim kolicima. To sam primjerice ja sam biljezio.
Ali ne moras se toliko zamarati s time, najbitniji je sadrzaj same recenzije, a to vjerujem da si super odradio. Ove zanimljivosti/trivije u smislu broja pojavljivanja likova nisu toliko vazne, to je vise za nas par koji se volimo igrati s tim statistickim podacima.
edit: E da, zaboravih comicsbox https://www.comicsbox.it/serie/TEX , ova je jos i najbolja glede paralelnog pracenja raznih izdanja u italijji u kojima je strip izlazio.
|
Edited by - Ivan Liverpool on 15/09/2023 00:51:11 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 15/09/2023 : 09:34:16
|
Evo i službeno rezerviram sljedeće Texove:
TX ZS 609............................... Lovci na buffale (SR 82/83) TX ZS 610............................... Zagonetno koplje (SR 83) MTX LIB 3: Pinkerton Lady
Ostale su mi samo još dvije recenzije koje nisam završio, pa bi s ovim mogao početi idući mjesec. Pinkerton Lady bi trebao izaći od Strip agenta u ožujku. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 15/09/2023 : 09:48:29
|
Ja imam u pet A4 bilježnica kronološki sve avanture po dvije stranice za svaku avanturu, preko 400 avantura, pa kad čitam zapišem mjesta, likove, i neke zanimljivosti (pojavljuju li se Indijanci, snijeg i štogod raritetno...), pa onda kad dođe red na neku recenziju, samo trebam prelistati nekoliko bilježnica za zanimljivosti :-). Neki pojam kad obuhvatim, recimo pojavljivanje Indijanaca, onda mi je još brže naći traženi podatak kad mi treba, jer jednom kad zbrojiš i zapišeš, više ne trebaš, a i ostaju podaci u objavljenim recenzijama. Za ostale zanimljivosti Tex Willer forum ili recenzija talijanska ili brazilska (ako postoje). Talijanske recenzije: Talijani su uglavnom vjerovali ili ne negativno nastrojeni prema Texovim pričama, pogotovo novim, tako da su im recenzije uglavnom pljuvačka. Sve u svemu pretjeram s pisanjem, moglo bi to i kraće, ali kad sam već naišao na neke podatke zašto ih ne spomenuti. Takav je moj stil, više enciklopedijski, valjda Vas ne udavim previše.
quote: Originally posted by Macbeth
Evo poslao sam recenziju, nadam se da je dobro ispala, ali imam jedno pitanje. Odakle pobogu vi izvlačite one zanimljivosti Vidim da stavljate mali milijun informacija o pojavljivanju ovog i onog lika, izdanja, redovni brojevi... ja sam za ovaj broj jedino napomenuo da se opet pojavljuje lik Maca Parlanda. Za ovo ostalo nisam uspio istražiti toliko detaljno, ima tu korisnih linkova na ovom forumu, ali ovo sve na razini serijala... da počnem ponovo s učenjem talijanskog?
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 15/09/2023 : 10:14:43
|
quote: Originally posted by tex2
Ja imam u pet A4 bilježnica kronološki sve avanture po dvije stranice za svaku avanturu, preko 400 avantura, pa kad čitam zapišem mjesta, likove, i neke zanimljivosti (pojavljuju li se Indijanci, snijeg i štogod raritetno...), pa onda kad dođe red na neku recenziju, samo trebam prelistati nekoliko bilježnica za zanimljivosti :-). Neki pojam kad obuhvatim, recimo pojavljivanje Indijanaca, onda mi je još brže naći traženi podatak kad mi treba, jer jednom kad zbrojiš i zapišeš, više ne trebaš, a i ostaju podaci u objavljenim recenzijama. Za ostale zanimljivosti Tex Willer forum ili recenzija talijanska ili brazilska (ako postoje). Talijanske recenzije: Talijani su uglavnom vjerovali ili ne negativno nastrojeni prema Texovim pričama, pogotovo novim, tako da su im recenzije uglavnom pljuvačka. Sve u svemu pretjeram s pisanjem, moglo bi to i kraće, ali kad sam već naišao na neke podatke zašto ih ne spomenuti. Takav je moj stil, više enciklopedijski, valjda Vas ne udavim previše.
Meni je od samoga pocetka tvoj nacin vodenja zanimljivosti bio uzor u recenzijama, narocito Texovim, zbog cega sam i sam preuzeo mnoge stvari. Usput, kad vec spominjes Indijance, kako ih brojis? Da li samo kad se cijelo pleme pojavljuje ili vec i kad se jedan pripadnik? Npr, 1. avantura pojavljuje se Tesah koja pripada Pawneejema i Vucji Zub za kojeg se ovako napamet ne sjecam kojem plemenu je pripadao (ako je navedeno). Brojis li onda da je to prvo pojavljivanje Pawneeja u serijalu (zbog Tesah) ili samo brojis kad se cijelo pleme pojavljuje? (npr Indios Blancos bi sigurno brojao u onoj epizodi s Yogar jer vidimo cijelo pleme u zavrsnici price) |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 15/09/2023 : 10:26:38
|
Vučji Zub je enigma? Tex u prvoj avanturi ga navodi kao Piutesa, a budući da ga Tesah poznaje bilo bi logično da je i on Pawnee. U prvom mladom Texu ga je Boselli sigurno naveo kao Pawneeja, pa ajmo reći da je Pawnee. U početku serijala je bilo dosta puta Indijanaca, a da nije spomenuto kojem plemenu pripadaju.
I jedan Indijanac se broji kao pojavljivanje Indijanaca, recimo Tiger Jack (koji se najčešće pojavljuje). Kad je riječ o Tesah, prvo pojavljivanje plemena Pawnee.
Svakim novim čitanjem skužim da sam mogao još puno toga zabilježiti, jednog ću dana polako, ali temeljito |
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 15/09/2023 : 10:36:44
|
Aha, znaci vec jednog Indijanca vodis kao pojavljivanje plemena. Oni su mi bili diskutabilni do sad, kad sam zapoceo Texa ponovno citati od pocetka pocetkom ove godine nisam se ni sjetio njih biljeziti, ali sjetio sam ih se kad sam Zagora ponovno poceo pa tamo nisam bio nacisto kako to rjesiti. Inace, ako primijetis u mojim recenzijama da imas nesto drugacije zapisano po broju pojavljivanja od mene slobodno javi da ispravim. Zato bas namjerno kopiram u komentare i broj pojavljivanja likova, iako ih i ti navedes u zanimljivostima, cisto da ako dode do nekog odstupanja da bude lakse naci trenutak u kojem je doslo do greske. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 15/09/2023 : 10:42:05
|
Dogovoreno |
|
|
|
Macbeth
Junior Member
361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 15/09/2023 : 21:27:02
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Brojimo kako citamo Ja recimo kronoloski citam i biljezim takve stvari, mozes vidjeti da i u komentarima pisem to upravo da bi u iducim brojevima znao koje je po redu pojavljivanje kojeg lika. Za ovakve stvari ti dosta moze pomoci i popis kojeg je napravio tex2: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51310 Evo, sad sam preko ctrl+f tipke "prebrojao" da je u ovoj tvojoj epizodi to 6. pojavljivanje Maca u serijalu.
Inace, glede takvih stvari, ja uvijek gledam ubc: https://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?list=ed&en=IT-TX tamo znam neke zanimljivosti izvuci, a recimo i ta izdanja koja stavljam u prvih par tocaka zanimljivosti. Evo od tvoje epizode, cisto da vidis kako izgleda https://www.ubcfumetti.com/tex/?IT-TX-540-541 i onda u dijelu note e citazioni i incongruenze budu neke zanimljivosti i nedosljednosti koje znam stavljati.
Ovaj mi forum takoder zna biti koristan https://texwiller.ch/ , tamo u rubrici I classici onda samo nadem epizodu koju uzmem pa prevodim da vidim sto kazu nasi kolege Talijani, jedan od njih, zove se Carlo Monni zna po tockama pisati bas razne trivijalnosti vezane uz epizode.
Za one price iz klasika obavezno pogledam i koje zanimljivosti je Spock nasao http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=1468&p=4
Za one stare epizode koje su izlazile u striscia formatu, ovdje je lista serija s datumima kad su izlazile https://it.wikipedia.org/wiki/Albi_a_striscia_di_Tex
U zadnju tocku zanimljivosti stavim linkove s par tabli s ove stranice koju mi je tex2 poslao http://texwillerrenger.altervista.org/index.htm
Mislim da je vise-manje to od linkova koje koristim. Razne stvari kazem i sam putem kako citam prebrojim pa updateavam, evo npr za "Nocne jahace" koje sam neki dan slao sam stavio kako je Tex u toj epizodi po 4. put u serijalu preuzeo ulogu nadzornika/predranika ranca te po 5. put ulogu serifa i da smo po 3. put u serijalu imali osobu u invalidskim kolicima. To sam primjerice ja sam biljezio.
Ali ne moras se toliko zamarati s time, najbitniji je sadrzaj same recenzije, a to vjerujem da si super odradio. Ove zanimljivosti/trivije u smislu broja pojavljivanja likova nisu toliko vazne, to je vise za nas par koji se volimo igrati s tim statistickim podacima.
edit: E da, zaboravih comicsbox https://www.comicsbox.it/serie/TEX , ova je jos i najbolja glede paralelnog pracenja raznih izdanja u italijji u kojima je strip izlazio.
E, ovo je post i pol, hvala ti. Bookmarkat ću ponešto od ovoga Fumetti sam pronašao prošle godine, fora je stranica. Staromodna do bola, ali baš mi je zanimljivo kako Talijani gledaju na neke stvari. Naravno, potpomažem si čitanje Google translateom pa uvijek mislim da ću uzeti netočnu ili pogrešno shvaćenu statistiku.
quote: Originally posted by Macbeth
Evo poslao sam recenziju, nadam se da je dobro ispala, ali imam jedno pitanje. Odakle pobogu vi izvlačite one zanimljivosti Vidim da stavljate mali milijun informacija o pojavljivanju ovog i onog lika, izdanja, redovni brojevi... ja sam za ovaj broj jedino napomenuo da se opet pojavljuje lik Maca Parlanda. Za ovo ostalo nisam uspio istražiti toliko detaljno, ima tu korisnih linkova na ovom forumu, ali ovo sve na razini serijala... da počnem ponovo s učenjem talijanskog?
Svaka čast, to je posvećenost serijalu Bilo bi predobro imati jednu takvu vremensku "lentu" za svakog junaka, barem za ove male detalje koji pomažu kontinuitetu serijala. Al ogroman je to posao, svaka čast. |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
675 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 18/09/2023 : 20:28:54
|
Ovako, društvo: Malo sam pregledao spiskove rezervacija za recenzije i pošto svi vidimo da je situacija malojereć' nezadovoljavajuća što se tiče broja autora osvrta, mislim da malo pojačam ritam sa svoje strane. Znam da Reem i ekipa imaju dosta toga na lageru i situacija je OK do Nove godine, ali onda ostaje velika rupa do proljeća koju ovim ritmom nećemo moći popuniti. S tim u vezi, rezervišem sledeće osvrte: 1. KM ZS89 Klopka na brodu 2. KM ZS91 Dragoceni tovar 3. KM ZS634 Kraljičina garda (ovo zbog zatvaranja prvih epizoda u serijalu i nastavljanja sa neobjavljenim-u-Ludensu epizoda, što sam započeo. Nadam se da će mi se neko iz ekipe ubrzo pridružiti na tom poslu) 4. KT LMS255 Tajna jezera Bjukena (nastavljam dio Telerovog serijala gdje smo stali, s tim da znam da će mi se Spock pridružiti vrlo brzo) 5. Kelly Green (ovaj strip već duže vrijeme želim da označim kao zanimljiv jednim osvrtom, uzeću jednu od pet njenih epizoda koje imam) 6. i na kraju, naravno, da se ljubitelji malo ozbiljnijeg štiva aktiviraju makar komentarima - uzeo bih Solitudinis morbus od meštra Toppija. Za njega će mi trebati najviše vremena i ostaviću ga za kraj, kao što sam za kraj godine ostavio Habibi i triptih Ernieja Pike.
Dakle, da pomognem Spocku sa spiskovima, kod mene bi trebalo ovako izgledati:
Salkan (11+19)
PIBD VČZS45: Žena koja je živela u dva sveta - poslana, čeka na objavljivanje KM ZS 116: Tigar s Martinika - poslana, čeka na objavljivanje DD VCZS 09a: Čudovišna gozba - poslana, čeka na objavljivanje MM VEC 33: Horizont događaja - poslana, čeka na objavljivanje JE 02: Usta puna pijeska - poslana, čeka na objavljivanje DD VČZS19a: Vila "Serena" - poslana, čeka na objavljivanje KM ZS 614 Osvetnička braća - poslana, čeka na objavljivanje KP LMS 565 Otkucaji srca - poslana, čeka na objavljivanje DD VČZS33 Mračno mesto - poslana, čeka na objavljivanje KT LMS250-251 Ljubimac Krik/Fakir Sumabatra - poslana, čeka na objavljivanje Porijeklo Srebrnog Letača - poslana, čeka na objavljivanje V for Vendetta - poslana, čeka na objavljivanje Velika moć malog Šninkela - poslana, čeka na objavljivanje Habibi Ernie Pike x 3 epizode Džudas LMS 423 Usamljeni čovek - poslana, čeka na objavljivanje Džudas LMS 429 Strah i trepet KM ZS 625 Sramna ucena - poslana, čeka na objavljivanje KM ZS 628 Hijena Šenki - poslana, čeka na objavljivanje KT LMS 533-534 Ukleta magija DD VČZS39 Iz moje krvi - poslana, čeka na objavljivanje DD VČZS47 Moja slatka devojčica - poslana, čeka na objavljivanje TX LMS41 Napad na banku TX ZS533 Galija gusara Lafita KM ZS89 Klopka na brodu KM ZS91 Dragoceni tovar KM ZS634 Kraljičina garda KT LMS255 Tajna jezera Bjukena - poslana, čeka na objavljivanje Kelly Green Solitudinis Morbus
Osim pomenutih naslova, već sam poslao i par iznenađenja, koja će biti objavljena vjerovatno idući mjesec, sve u cilju tražene raznovrsnosti u osvrtima na stripovske junake. U međuvremenu imam još par ideja, ali neka to zasad ostanu iznenađenja, a ReemCP i ekipa će na vrijeme dobiti materijal za objavu i signal. Pozz svima
|
Škafiškafnjak |
Edited by - Salkan on 20/09/2023 21:45:14 |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 19/09/2023 : 16:42:31
|
Poslao: - DD ALM 14 / SUPB 41b .... Netko u sjeni - DD ALM 15 / SUPB 49a..... Noći vještica
Rezervirao bih: - JU DRKW 05 / VG 05 Oteti - JU DRKW 06 / VG 06 Jerry je nestao! - KM ZS 93 / LUD 3c / HOR 6 / POR 6 Wobak (Vobak napada) (SR 9) - KM ZS 96 / LUD 4c / HOR 5 / POR 7 Razbojnici s jezera (Neko je izdajnik) (SR 12) - KM ZS 99 / LUD 5c / HOR 8 / POR 11 Fantomski brod (Avetinjski brod) (SR 15)
Evo, sve po planu kako sam i najavio. Julia inace takoder sad u listopadu slavi obljetnicu, 25 godina pa ovo bas dode prigodno, a i opcenito, imamo malo njenih recenzija, tako da ju stavljam pod prioritet. Marka sam takoder vec najavio da cu ga uzeti, a izbor epizoda je logican. S ove 3 i one dvije pocetne koje je Salkan jucer rezervirao, imat cemo kompletiranih prvih 15 brojeva, odnosno prvih 5 Ludensovih trobroja. |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 19/09/2023 : 16:56:38
|
Evo mozda smo malu zbrku napravili s onim razgovorima o tome tko ce koju Texovu epizodu preuzeti, pa da olaksam i ja malo Spocku, kod mene bi ovako trebalo sad izgledati - obrisao sam i recenzije koje su objavljene te dodao i datume u onoj "nevidljivoj" boji.
Ivan Liverpool (6+22) TX KLSP 06a / SAK 6a / BOP 10a: Limene zvijezde - poslana, čeka na objavljivanje[rezervirano 13.03.2023] TX KLSP 06b / SAK 6b / BOP 10b: Susret u Tularosi - poslana, čeka na objavljivanje[rezervirano 13.03.2023] TX KLSP 06c / SAK 6c / BOP 10c: U tami - poslana, čeka na objavljivanje[rezervirano 13.03.2023] TX KLSP 06d / SAK 6d / BOP 10d: Sretni Randy - poslana, čeka na objavljivanje[rezervirano 13.03.2023] TX SAGK 019b+020a / LIBKB 09a / VCBT 04 / LMS 070+071: Avantura u Utahu (SR 15/16) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 23.03.2023] TX SAGK 020b-022a / LIBKB 09b / VCBT 04 / LMS 072+073: Zagonetka morskog konjića (SR 16/17) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 23.03.2023] TX SAGK 22b+23a / LIBKB 9c+10a / VCBT 04 / ZS 158+159: Šakali iz Kanzasa (SR 17/18/19) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 23.03.2023] TX SAGK 28+29a / LIBKB 12 / VCBT 05 / ZS 314+315: Napad na Devil's Hill (SR 22/23) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 22.04.2022] TX SAGK 29b / VCBT 06 / ZS 320: Piuti (SR 23/24) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 22.04.2022] TX SAGK 31b+32a / VCBT 06 / ZS 333: Tragičan trag (SR 25/26) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 22.04.2022] TX SAGK 33b+34a / VCBT 06/ ZS 343+344a Pobuna Apaša (SR 27/28) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 23.06.2022] Veliki Blek Lud 12 - Crni ljudi - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 01.07.2022] Veliki Blek Lud 13 - Sume zasjeda - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 01.07.2022] Kapetan Miki - Lud 17 / ZS 615/616/623 Miki i pustinjski razbojnici - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 21.07.2022] TX SAGK 34c+35a.. / VCBT 07 / ZS 349 - Landersovi plaćenici (SR 28/29) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 21.07.2023.] TX SAGK 35b+36a.. / VCBT 07 / ZS 350 - Crni Kojot (SR 29/30) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 21.07.2023.] Blek Lud 33a - Ciganski pergament - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 02.08.2023.] Blek Lud 33b - Francuska pustolovina - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 02.08.2023.] TX SAGK 36b+37a / VCBT 07 / ZS 356+357: Noćni jahači (SR 30/31) - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 18.08.2023.] Gordon Link BO 5: Svjetionik - poslana, čeka na objavljivanje [rezervirano 30.08.2023.] DD ALM 14 / SUPB 41b: Netko u sjeni - poslana, čeka na objavljivanje New [rezervirano 12.09.2023.] DD ALM 15 / SUPB 49a: Noći vještica - poslana, čeka na objavljivanje New [rezervirano 12.09.2023.] TX SAGK 45-47a / ZS 392+393 Sin vatre (Mesa Kostura) (SR 39/40) New [rezervirano 14.09.2023.] JU DRKW 05 / VG 05 Oteti New [rezervirano 19.09.2023.] JU DRKW 06 / VG 06 Jerry je nestao! New [rezervirano 19.09.2023.] KM ZS 93 / LUD 3c / HOR 6 / POR 6 Wobak (Vobak napada) (SR 9) New [rezervirano 19.09.2023.] KM ZS 96 / LUD 4c / HOR 5 / POR 7 Razbojnici s jezera (Neko je izdajnik) (SR 12) New [rezervirano 19.09.2023.] KM ZS 99 / LUD 5c / HOR 8 / POR 11 Fantomski brod (Avetinjski brod) (SR 15) New [rezervirano 19.09.2023.] |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 19/09/2023 : 17:08:52
|
Današnjom objavom je recenzirano prvih 25 Texovih priča. |
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 19/09/2023 : 17:15:03
|
Usput, Spock, jos bih s par stvarcica uskocio, a takoder prepravio i dvije svoje greske na kojima se ispricavam.
Kod popisa nerecenziranih Texovih epizoda: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=52659#2461980 falilo bi samo moje ime kod Landersa i Kojota, te sad naravno i Sina vatre.
A znam da obicno ti to updateavas nakon citanja Tex klasik izdanja, ali kako nisi duze vec citao, da uskocim i tu, tim vise sto se sad opasno priblizavamo tim epizodama za recenziju pa ako bi je tko uzimao, onda bi mu ovo dobro doslo:
TX ZS 415+416................................... Vrač Sabinasa (SR 42/43/44) TX ZS 548....................................... Drska pljačka (SR 44) TX ZS 421a...................................... Krijumčari (SR 44/45) TX LIB 114...................................... Dolina straha (SR 45/46)
Ovaj gornji dio bi trebalo zamijeniti s ovime: TX SAGK 48c+49+50a/ ............ / .......... / ZS 415+416........................ Vrač Sabinasa (SR 42/43/44) TX SAGK 50b...... / ............ / .......... / ZS 548............................ Drska pljačka (SR 44) TX SAGK 51a...... / ............ / .......... / ZS 421a........................... Krijumčari (SR 44/45) TX SAGK 51b+52a.. / ............ / .......... / LIB 114........................... Dolina straha (SR 45/46)
Iduca po redu, "Ubojica" je u 52b, ali nastavlja se dalje pa mogu javiti kad bude cijela gotova da ju takoder updateamo s podacima u kojim klasik epizodama je izasla
------------------------------
I sada moje greske na kojima se jos jednom ispricavam:
- upravo kod Salkanove epizode koju je on rezervirao pod nazivom "Napad na banku" a koja je na popisima pod nazivom "Staza smrti", fali izdanje VG 06, pa evo Salkane i tebi ce dobro doci da znas da jos jedno izdanje treba ubaciti u popis , znaci ovako bi izgledalo: TX ZS 730+731...... / LIBKB 14 / LMS 41 / VG 06. Staza smrti (SR 106/107/108)
I druga moja greska, kod Dampyra sam zabunom naslov broja 200 napisao i pod broj 200 i pod broj 199. Broj 198/199 tvori jednu pricu i ovako bi trebalo izgledati:
DP......................................................... Lyonesse/Gospodar otočja (SR 198/199)
Evo, ako nista bar je lako naci epizode jer sam svugdje stavljao SR pa koja je to epizoda originala. Ako primijetite jos koju gresku u popisima Texa/Marka/Dampyra ili Mikija na kojima sam ranije radio, samo javite, svima nam je u interesu da popisi budu sto tocniji. Ja sam se trudio sto preciznije to raditi, ali greske se dese.
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2320 Posts
Posted - 19/09/2023 : 17:18:40
|
Današnjom objavom je recenzirano prvih 25 Texovih priča.
Budem kasnije u glavnoj Texovoj ih sve izlistao pa mozda koga "ulovimo" da baci komentar na koju pricu. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 20/09/2023 : 12:08:11
|
TX ZS 609............................... Lovci na buffale (SR 82/83) TX ZS 610............................... Zagonetno koplje (SR 83)
Dobro napreduju recenzije, bit će vjerojatno obje ove godine! |
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 22/09/2023 : 08:23:36
|
Reem stanje na lageru što se tiče mojih recenzija:
TX KLSP 05 / SAK 5: Delta Queen TX LU 115-116: Hladnokrvno ubojstvo MTX LIB 2: Dezerteri NR ZS 35 / GOLC 12b: Živ ili mrtav
Hladnokrvno ubojstvo je snježna, a Dezerteri će izaći u 11. mjesecu, ostaju dvije za objavu, ali ubrzo ću još dvije poslati Lovce na buffale i Okamenjeni lavirint, pa će situacija biti bolja. |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 24/09/2023 : 12:57:13
|
Uh, jeste se raspisali. Srećom pa su Salkan i Ivan sami ažurirali popise jer tko bi u toj šumi mogao naći konkretne podatke, a nije baš da trenutno imam vremena za detaljno čitanje. Hvala momci, pogotovo Ivanu čiji sam popis trebao samo kopirati i zalijepiti.
Ako primijetite neku grešku samo javite... |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13068 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 24/09/2023 : 13:49:24
|
quote: Originally posted by Spock
Uh, jeste se raspisali.
Stvarno nisu normalni ovi današnji recenzenti, ja neku večer krenuo da otvorim mail kako bih preuzeo nekoliko recenzija, a imao sam što za vidjet, zatrpali me skroz:
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13068 Posts
Posted - 24/09/2023 : 14:05:35
|
Sve, ali sve je preuzeto što je poslano do dana današnjeg. Ovo što su Salkan i Ivan L. pisali, najvišem se veselim popunjavanju tih rupa recenzija Marka, a nedavno sam pričao s Ivanom kako mi je želja ovu jesen lagano krenuti Marka čitati ponovno ispočetka i usput komentirati recenzije koje nisam komentirao :) Idući mjesec ćemo navjerovatnije opet imati Tex tjedan, koji bi trebao biti još zanimljiviji jer ćemo uključiti i našeg Macbetha :)
@tex2 - preuzeto sve, a za snježne poslane su mi sve u jednom "snježnom" folderu posložene, evo o kojima se trenutno radi:
Naravno, što se tiče tih snježnih, ne treba stati na ovome, ako vam se pruži prilika da nešto još pronađete, samo dajte
quote: Originally posted by Spock
Ako primijetite neku grešku samo javite...
Kod Salkana je još poslano (a neka on još provjeri kod popisa ako nešto primjeti da fali) i ovo:
Džudas LMS 429 Strah i trepet - poslana, čeka na objavljivanje
---------------------------------------------------------------------- Ja isto upravo završio jednog Nicka, tako da je:
NR LIB 28c: Nitko nije nevin - poslana, čeka na objavljivanje |
|
Edited by - ReemCP on 24/09/2023 14:18:13 |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
675 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 24/09/2023 : 14:52:52
|
Tačno, završio sam i poslao i tog Džudasa. Ostalo je sve okej, zadržavam prava da dalje prepravljam spisak na svoju ruku na ovom pdfu dok se Spock ne reaktivira, pa ću ga osvježavat' kako se šta bude objavljivalo i kako šta uradim i pošaljem. |
Škafiškafnjak |
Edited by - Salkan on 24/09/2023 14:55:05 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Posted - 24/09/2023 : 15:03:36
|
Bit će još jedna snježna Texova priča Namještaljka u Klondikeu |
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13068 Posts
Posted - 24/09/2023 : 15:53:23
|
Imam i ja još jednu (NR LIB 39b: Duga noć), nadam se da ću je uspjet sredit do zime. |
|
|
|
Topic |
|
|
|