Author |
Topic  |
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4796 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 30/09/2023 : 11:30:33
|
Nakon sto mi se pet godina vukla po watchlisti odgledao sam Godless. Serija je dobra, uvuče te na onaj hipnotički način i neda ti van. Dijalozi su izvrsni, fotografija je odlična, gluma i režija također, ali... Na kraju uopće nisam sretan jer imam osjećaj da je ovo moglo i moralo puno bolje. Kao prvo prepuno je praznog hoda, nerazumna i nepotrebna razvlačenja nebitnih djelova priče uzrokuju prevelike pauze u pričama tako da više ne znaš što je i koliko bitno te se struktura urušava. Neujednačenog je ritma i nelogičnih rješenja sa dosta djelova nerazumljivih poanti. Koketiranje sa art filmom funkcionira, ali prema kraju počinje sve više živcirati.
Na kraju sam mišljenja da bi ovo puno bolje funkcioniralo kao jedan trosatni film nego ovako i ljut sam jer je obečavalo, a obečanja nije ispunilo. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 30/09/2023 11:31:03 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 30/09/2023 : 11:55:30
|
Završnica je prejebena i urezala mi se u sjećanje.
Ima i taj motiv sjete i povratka koji je lipo zaokružija priču i meni ništa više od toga nije tribalo. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2586 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4676 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 07/10/2023 : 14:43:11
|
Iz gomile odgledanih, zapocetih, napustenih i kakvih jos ne serijala moram da izdvojim jedan o kojem se kako mi se cini nije pisalo: High Maintenance - koliko god ne voleo "slice of life" u stripu, toliko ga volim u filmu. A ovde imamo "easy going" dilera trave u Njujorku, koji dostavlja robu neverovatnoj galeriji likova. 4 sezona, epizode su negde oko 30 minuta, preporuka velika kao kuca. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7532 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4676 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7532 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 10/10/2023 : 00:36:32
|
WoT s2
E, ovo je već nešto!
C/p sa FB od pre neki dan... Nisam čitao knjige, pa u tom smislu (vernost adaptacije), ne mogu dati komentar. No, u drugoj sezoni je sve mnogo više na svom mestu, a priča odlično zaokružena. Nema onog osećaja haotičnosti sa samog početka, niti osećaja da su glumce iz svih krajeva sveta skupili samo zarad političke korektnosti i derivatnih "kultura".
Naprotiv, sad takav glumački odabir daje jednu jasnu širinu ovom fantazijskom svetu, što nekako i jeste poenta, jer svaki fantasy svet teži tome da obiluje različitim rasama, da zaboravljamo kako je to slučaj i u stvarnom svetu. Ili, ako ne zaboravljamo, onda te razlike između naroda i kultura mnogima smetaju.
Okej, nije WoT sad neko remek-delo, ali jeste serija koja se bitno popravila u odnosu na prvu sezonu. A propos Randa... Ne znam koliko u romanima odgovara tipičnom monomitskom heroju, kakve danas studiji širom sveta - i oni koji iza njih stoje - kao da žele da zabrane, ali ovde njegov lik na kraju druge sezone odlično legne u skup heroja, kao neki prikaz važnosti podrške drugih ljudi i zajedništva, prijateljstva... Rekoh, koliko to odgovara romanima - ne znam, ali sam se baš lepo opustio uz ovu sezonu. |
Edited by - Gil-galad on 10/10/2023 00:38:58 |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2965 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 16/10/2023 : 14:55:24
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Da li neko zna kako doci do Essex County? Emituje se izgleda samo na tv CBS
Ako sam dobro skontao, na CBC sajtu se moze pogledati serija! Morate se registrovati, i opet, ako sam dobro skontao, moze gledanje za free ali cete imati reklame.
https://gem.cbc.ca/essex-county |
Pumpaj |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4891 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 21/10/2023 : 15:49:52
|
Succession.
Ovakvu gomilu nakaza na jednom mestu koje drze paznju iskljucivo svojom pokvarenoscu svet tv serija nije video.
Iz minuta u minut sve najgore ljudske osobine obradjene na prizeman nacin, neka jeftina gluma, pa ovo je ludilo.
A sto je najgore ovakav sljam i upravlja korporacijama. |
sangue navajo |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29634 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 21/10/2023 : 16:37:19
|
quote: Originally posted by Combatrock
Succession.
Ovakvu gomilu nakaza na jednom mestu koje drze paznju iskljucivo svojom pokvarenoscu svet tv serija nije video.
Iz minuta u minut sve najgore ljudske osobine obradjene na prizeman nacin, neka jeftina gluma, pa ovo je ludilo.
A sto je najgore ovakav sljam i upravlja korporacijama.
Nedavno i ja počeo sa ovom serijom, evo me na drugoj sezoni Seriju je Hollywood reporter stavio na trece mjesto najboljih serija emitiranih poslije 2000. godine |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29634 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
don_draper
Advanced Member

4570 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 21/10/2023 : 16:40:36
|
quote: Originally posted by supermark
Malo se podsjetio popisa Sopranos na drugom mjestu Mad men na prvom
Ispravno Doduse ja bih im obrnuo pozicije ipak |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4676 Posts
Posted - 21/10/2023 : 17:29:15
|
Jebote, i ja krenuo da gledam Succesion pre par i vise meseci, odustao nakon 4-5 epizoda. Pa ako sam hteo da gledam Dinastiju za 21 vek, bolje da sam se i vratio originalnoj, tamo su bar sevale iskre izmedju Aleksis i Kristl, kovali su se planovi da se nekome spektakularno narusi ugled ili da se neko srecno udomi u kraljevstvu Moldavije , ok , tu smo dobili masakr, al sta da se radi, tako mu je to :) A ovde , sto kaze Combat, gomila ljudskog dna koja se takmici da nekoga pogura jos male dublje , do nekog novog dna. Depresivno na uzasno (ne)objasnjivi nacin, neuverljivo i meni totalno nezanimljivo. |
Edited by - Barker on 21/10/2023 17:30:45 |
 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5416 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5416 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 21/10/2023 : 18:46:23
|
[url=https://postimages.org/] [/url][url=https://postimages.org/app]screen shot pc[/url] Odgledao prve dvije sezone, 20 epizoda. Počelo je fantastično i činilo se da će ovo biti jedna vrhunska serija, no već negdje na petoj, šestoj epizodi se dalo naslutiti da je ovo još jedna tipično američka serija i da neće biti ništa od nje. Standardno..promoviranje "woke kulture", a iz epizode u epizodu radnja sve debilnija i debilnija, a da ne spominjem glumu koja se u drugoj sezoni srozala na najniže grane jer mi se čini da su neke scene snimane "na prvu" i to je to. Šteta,sam kostur priče je privlačan, a iz dosadašnjeg raspleta priče možemo zaključiti da nitko ne može pretpostaviti kuda ovo sve vodi, jer mi sve izgleda zbrda zdola kako nekome padne na pamet bez obzira na ikakav smisao da sve u konačnici bude nešto ozbiljno... Prva sezona 7/10 Druga sezona 5/10 Ukupno 6/10 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 21/10/2023 : 19:02:52
|
quote: Originally posted by Oki
[url=https://postimages.org/] [/url][url=https://postimages.org/app]screen shot pc[/url] Odgledao prve dvije sezone, 20 epizoda. Počelo je fantastično i činilo se da će ovo biti jedna vrhunska serija, no već negdje na petoj, šestoj epizodi se dalo naslutiti da je ovo još jedna tipično američka serija i da neće biti ništa od nje. Standardno..promoviranje "woke kulture", a iz epizode u epizodu radnja sve debilnija i debilnija, a da ne spominjem glumu koja se u drugoj sezoni srozala na najniže grane jer mi se čini da su neke scene snimane "na prvu" i to je to. Šteta,sam kostur priče je privlačan, a iz dosadašnjeg raspleta priče možemo zaključiti da nitko ne može pretpostaviti kuda ovo sve vodi, jer mi sve izgleda zbrda zdola kako nekome padne na pamet bez obzira na ikakav smisao da sve u konačnici bude nešto ozbiljno... Prva sezona 7/10 Druga sezona 5/10 Ukupno 6/10
quote: From - Ovo me kupilo na pocetku i sve je bilo super... i onda zadnja epizoda u kojoj ocekujes neke odgovore i rjesenja i dobijes govno. Prosvrljam po ineternetu i tek onda shvatim da je ovo radila ista ekipa koja je radila lost i postane ti sve jasno. E pa neces me jebat sto sezona da bi mi na kraju servirao kurcinu i ostavio me sa vise pitanja nego na pocetku.
|
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4891 Posts
Posted - 21/10/2023 : 19:43:57
|
quote: Originally posted by Barker
Jebote, i ja krenuo da gledam Succesion pre par i vise meseci, odustao nakon 4-5 epizoda. Pa ako sam hteo da gledam Dinastiju za 21 vek, bolje da sam se i vratio originalnoj, tamo su bar sevale iskre izmedju Aleksis i Kristl, kovali su se planovi da se nekome spektakularno narusi ugled ili da se neko srecno udomi u kraljevstvu Moldavije , ok , tu smo dobili masakr, al sta da se radi, tako mu je to :) A ovde , sto kaze Combat, gomila ljudskog dna koja se takmici da nekoga pogura jos male dublje , do nekog novog dna. Depresivno na uzasno (ne)objasnjivi nacin, neuverljivo i meni totalno nezanimljivo.
Poceo sam u februaru. Odustajao vise puta i danas zavrsim.
Mislim da je snaga ove serije u tome sto je u duhu ovog vremena.
Njihove relacije - cista patologija. |
sangue navajo |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4891 Posts
Posted - 21/10/2023 : 19:45:55
|
Podseti me Barker na recenicu jednog kolumniste:
Taman pomislis da smo dotakli dno, kad dodje neko i otkopa jos neki centimetar. |
sangue navajo |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4676 Posts
Posted - 23/10/2023 : 01:49:19
|
Au da, i ovo From, koji bullshit, druga sezona je neopisivo govno. Ok, neka prvi baci kamen ko nije gresio, ali ja strastveno gledam (porodicno) O.C! :D I sporadicno, Two and a half men :) |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7532 Posts
Posted - 24/10/2023 : 09:09:41
|
quote: Originally posted by Combatrock
quote: Originally posted by Barker
Jebote, i ja krenuo da gledam Succesion pre par i vise meseci, odustao nakon 4-5 epizoda. Pa ako sam hteo da gledam Dinastiju za 21 vek, bolje da sam se i vratio originalnoj, tamo su bar sevale iskre izmedju Aleksis i Kristl, kovali su se planovi da se nekome spektakularno narusi ugled ili da se neko srecno udomi u kraljevstvu Moldavije , ok , tu smo dobili masakr, al sta da se radi, tako mu je to :) A ovde , sto kaze Combat, gomila ljudskog dna koja se takmici da nekoga pogura jos male dublje , do nekog novog dna. Depresivno na uzasno (ne)objasnjivi nacin, neuverljivo i meni totalno nezanimljivo.
Poceo sam u februaru. Odustajao vise puta i danas zavrsim.
Mislim da je snaga ove serije u tome sto je u duhu ovog vremena.
Njihove relacije - cista patologija.
Ovo za gomilu ljudskog dna i patologiju apsolutno stoji i jasno mi je da netko ne želi gledati takve likove, ali snaga ove serije je u tome što je izvrsno napisana, snimljena i odglumljena.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
jerki44
Starting Member

Croatia
94 Posts
Member since 26/08/2017 |
Posted - 31/10/2023 : 13:48:05
|
Jučer otkrio ovo: https://www.imdb.com/title/tt21056886/
-Inspired by the French science-fiction comic series, "The Worlds of Aldebaran", written and illustrated by Léo and published by Dargaud in French and Cinebook in English Pogledao prvu epizodu, izgleda vrhunski. Nadam se da će se tako i nastavit. Gledao netko? |
 |
|
Topic  |
|