forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

Peyo
Advanced Member

Croatia
10342 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/10/2023 : 11:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Paka, si čitao Batsa: Blind Justice? Ako jesi koji su ti utisci?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/10/2023 : 11:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Meni je

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/10/2023 : 11:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Meni je

Nemam pojma Mislim da sam htio još nešto napisati, ali sam se predomislio pa zaboravio obrisati.

quote:
Originally posted by Peyo

Nisam. Moram priznati da mi nije baš djelovao zanimljivo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10342 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/10/2023 : 13:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
quote:
Originally posted by Peyo

Nisam. Moram priznati da mi nije baš djelovao zanimljivo.

Pomalo je drugačiji.

Meni se svidio jer mi se u njemu Batman čini ljudskijim.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6186 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 13/10/2023 : 18:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Peyo, kako ide čitanje Morrisonovih Batmana?
.
.
.
...hehe ;-)

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10342 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/10/2023 : 19:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Peyo, kako ide čitanje Morrisonovih Batmana?
.
.
.
...hehe ;-)

Zloćko

Zasad sam obradio samo prvu knjigu:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=53524#2600345

Više sam očekivao od Morrisona, neću žuriti s ostalima.

Jučer sam posudio novu turu Fibre, ali bez Batmana, da odmorim malo od njega:
Braco, Zadnji vikend siječnja, Sherlock time, Dok je u meni daha i Skriveno lice.

Inače, Batmana sam čitao već od 70-ih, a posebno su me zaintrigirali su me Batmani iz 90-ih u obradama od Millera, Moorea Morrisona (Arkham Asylum, Gothic) i da ne nabrajam, a onda sam početkom stoljeća počeo gubiti zanimanje.

Zadnji naslovi koji su mi se svidjeli su Godina 100 i Mračni princ donekle.

Batmani koje sada čitam, a propustio sam ih nisu ispunili moja očekivanja, bilo da je riječ o nekim kasnije razvikanim autorima ili etabliranim i meni dragim autorima koji su imali podosta oscilacija. Općenito me zamara i nervira stalno kopanje po "originima" i neke uvrnute ideje. Kako je krenulo ne bi me čudilo da počnu gluposti tipa Joe Chill mu je pravi otac, a ne Thomas Wayne koji ga je preko Alfreda oteo i zlostavljao, a Joker mu je polubrat i dr. bljak ideje.

Edited by - Peyo on 13/10/2023 19:45:24
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7973 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/10/2023 : 20:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nije mesto za recenzije, ali je zgodno da se nadovežem.

Nedavno sam pročitao

Batman: The Dark Knight Detective Vol. 2

Moram reći da mi je ovaj s kraja 1980-ih (Detective Comics #583-591 and Detective Comics Annual #1) prilično bolji od većine pročitanih novijih, modernih Betmena.

Norm Breyfogle (nacrtao većinu u ovom trejdu) mi nije vrhunski crtač, mada je profesionalac, zna da bude efektan i stil mu odgovara Betmenu.

Ali atmosfera Gotama noću, konstantna dešavanja i dinamika, iz noći u noć, iz avanture u avanturu, čine zabavan i dinamičan strip u kome nema gnjavaža, nema razvlačenja. Galerija svežih likova (Scarface/The Ventriloquist, Ratcatcher, Corrosive Man...) i pripadajućih im zapleta, čine strip uzbudljivim serijalom, koji se rado prati, bez obzira da li je neka epizoda bolja/gora.

Nema ovako dobrih stripova danas, ima dobrih na drugi način, ne ovako izvornog Batman-pulp štiva, koje se doduše naslanja na sve ranije, ali bez izneveravanja suštine efektne zabave.

Srećom, nabavio sam nekoliko trejdova ove i prateće edicije (The Caped Crusader) sabranih epizoda (valjda stignem i da ih pročitam...)
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1028 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 15/10/2023 : 23:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bah, redovni Kingov run, bezveze.
S druge strane, Broken City i Imitator su baš dobri! Venom nisam očekivao

Šteta što nema ništa od ostalih likova iz DC univerzuma osim Batmana, ima tu prava gomiletina vrhunskih stripova, al jebiga, Batman plaća račune

malo sam obavio istraživački rad i čini mi se da bi druga i treća knjiga od kingovog runa mogle biti zanimljive. i četvrta kad izađe u nekoj sljedećoj rundi
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/10/2023 : 23:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šteta što nema ništa od ostalih likova iz DC univerzuma osim Batmana, ima tu prava gomiletina vrhunskih stripova, al jebiga, Batman plaća račune

Sva sreća pa nema ostalih likova iz DC univerzuma osim Betmena u Fibri.
I Betsa bi bilo najbolje da nema,al jebiga,on plaća račune.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/10/2023 : 23:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Sva sreća pa nema ostalih likova iz DC univerzuma osim Betmena u Fibri.
I Betsa bi bilo najbolje da nema,al jebiga,on plaća račune.

Krenuo sam nešto pisati, al nemam volje jer znam da laprdaš gluposti čisto kako bi izazvao reakciju.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/10/2023 : 23:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
i da i ne - siguran sam da ima dosta odličnih stripova iz DC kuhinje neobjavljenih,ali sam istovremeno i alergičan na superheroje.

Go to Top of Page

jerki44
Starting Member

Croatia
93 Posts

Member since 26/08/2017

Posted - 16/10/2023 : 09:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jerki44 a Private Message  Reply with Quote
quote:

i da i ne - siguran sam da ima dosta odličnih stripova iz DC kuhinje neobjavljenih,ali sam istovremeno i alergičan na superheroje.

kaže lik koji ima profilnu na super-mana
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6255 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/10/2023 : 12:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Vertigo je npr odlična edicija. A ako se gaćeše prodaju i financiraju ostalu egzotiku, zašto ne?
Neka se roka komercijala što više. Pa ima fantastičnih Metnema (a vjerujem i ostalih DC junaka). ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26819 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/10/2023 : 12:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ko voli ima...Za one druge nema.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29356 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/10/2023 : 12:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Vertigo je npr odlična edicija. A ako se gaćeše prodaju i financiraju ostalu egzotiku, zašto ne?
Neka se roka komercijala što više. Pa ima fantastičnih Metnema (a vjerujem i ostalih DC junaka). ;)

Pa pola Vertiga sam objavio, takoreći.

Trouble will find me
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4533 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/10/2023 : 12:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Dobro Fibra radi Vertigo, ali i dalje se čeka Sandman: Death, Hellblazer, Lucifer.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6255 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/10/2023 : 15:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Pa pola Vertiga sam objavio, takoreći.

Pa na to sam i mislio.
Odg sam Antoanu koji prducka da DC ne valja, ali je nužno zlo.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/10/2023 : 16:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
čekaj,pa ja sam prvi da se objavi Džona Heks,šta mi sad prebacujete ?

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/10/2023 : 17:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kad se kaže DC, misli se valjda konkretno na DC, a ne na Vertigo.
Jeste Vertigo podetiketa DCa, no praktički su (bili) zasebna stvar... Fali redovnog DCa kod nas i to je činjenica, isto kao i to da kod tog izdavača ima vrhunskih stripova, sviđali se oni nekome ili ne. Reći "ne želim superheroje kod Fibre zato što ih ne volim" je glupost i čisto sebična izjava, pogotovo zato što nitko nikoga ne tjera da kupuje nešto što mu se ne sviđa niti objavljivanje superherojskih stripova čini ikakvu razliku vezanu za objavljivanje stripova drugih tematika.

No kao što rekoh, znam da Anto provocira čisto da krene rasprava.

Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 16/10/2023 : 17:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:

čekaj,pa ja sam prvi da se objavi Džona Heks,šta mi sad prebacujete ?

Dobro bre, ajd, al stvarno: zašto si tolko zapeo za taj strip? Ja mislim da sam možda u životu pročitao jednu ili dve sveske, nemam nikakvo mišljenje o tom stripu. To što sam pročitao mi je bilo tako da sam skroz zaboravio. Ja bar kad “zapnem” za nešto, pročitao sam to i znam zašto hoću.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/10/2023 : 17:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Gnjavi s tih par stripova ko da su ne znam šta... Dobar je Hex, al sad da je neko ekstra remek djelo, bome i nije.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 16/10/2023 : 17:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gnjavi s tih par stripova ko da su ne znam šta... Dobar je Hex, al sad da je neko ekstra remek djelo, bome i nije.

Prosto ne poznaje uopšte scenu pa spominje samo to što zna.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 16/10/2023 : 17:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Kad već spominjete Hexa, crno-bijeli showcase sa starim epizodama je super. Danas mi je žao što sam ga brzopleto prodao, ali, jbga, nije bio u boji...

https://www.amazon.com/Showcase-Presents-Jonah-Hex-Vol/dp/140120760X
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7973 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/10/2023 : 18:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne potcenjujte Anta i njegovo poznavanje!

Ja ću vam objasniti u vezi Heksa. To je strip objavljivan u Jugoslaviji. I to čak u 3 revije - Eks, veliki i mali Strip-zabavnik.

Kao i za praktično svaki strip iz tog perioda, postoje stariji čitaoci, koji su ga čitali i kojima se sviđao. Oni žele da vide i sada, bilo starije, bilo novije stripove istog junaka.

Nije nostalgija vezana samo za Zagora, LMS, Trapera Kerija i slične stvari.

Nostalgija i dobra iskustva sa pomenutim serijalom.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12494 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/10/2023 : 18:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam Hexa ali malo. Loš western po meni.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.24 seconds. Snitz Forums 2000