Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
28148 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/11/2022 : 18:02:58
|

DOLAZAK GRANTA MORRISONA, JEDNOG OD NAJBOLJIH SCENARISTA SVOJE GENERACIJE, U SVIJET MRAČNOG VITEZA PROMIJENIO JE LIK BATMANA ZA SVA VREMENA.
Prva od šest knjiga koje u cijelosti sakupljaju ovu epsku sagu upoznaje Batmana s njegovim vlastitim sinom Damianom Wayneom dok Batmanu i skupini međunarodnih junaka prijeti smrt od ruku nepoznatog ubojice na tajanstvenom otoku! Ove nevjerojatne priče, koje uključuju sada već klasične albume BATMAN I SIN te BATMAN: CRNA RUKAVICA sadrže dosad neviđenu dekonstrukciju superjunačkog stripa i intrigantan, provokativan prikaz čovjeka iza maske.
Batman 32 • Batman i sin • 448 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Grant Morrison • Crtež Andy Kubert • J. H. Williams III • Tony Daniel • Prijevod Robert Solanović • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 5.11.2022. • Cijena 300 Kn
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-32-batman-i-sin/825/
|
Trouble will find me |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
10182 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
1921 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
1436 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 07/11/2022 : 11:57:41
|
Bas me zanimaju dojmovi onih koji prvi puta citaju :-)
Kada sam video da prevod radi Bob, kez od uha do uha, za sve amere najbolji izbor! |
 |
|
Chui
Average Member

681 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 22/11/2022 : 00:07:35
|
Evo pročitao sam dva puta Batman i sin i nastavak Batman R.i.p. i bome Morrison zna napisato dobrog Batmana, maštovito, napeto i odlično režirano. Ok u prvoj knjizi one dvije kratke uvodne priče nisu na nivou ostatka, i one dvije sa povratkom Ra's al ghula su lošije i ovako iz dosadašnjeg dijela priče izgledaju totalno nepotrebne, al vjerovatno će dobiti svoj smisao u nastavku. Malo mi smeta promjena crtača jer neki likovi kao Thalia i Jezebel jednostavno ne izgledaju kao likovi kakvi su bili na početku. Dominira američki mainstream crtež koji daleko od toga da je loš ali s te strane draži su mi Miller i Sale i zapravo i mnogi drugi. Tek se u prvoj knjizi art pop crtežom izdvaja Williams III i taj dio mi je vizualno najdraži. Nisam osjetio potrebu da moram znati sve te ranije priče na koje se Morrison nadovezuje da mogu normalno pratiti njegov run i baš me zanima kamo sve to ide dalje. Jasno je odmah da batman nije umro. Malo mi je obračun Batmana i Crne rukavice bio na kraju mah, opet je na kraju Batman sve znao i ništa ga ne može iznenaditi. Ispada da je namjerno uletio u zamku, u nekim normalnim okolnostima tad bi popio metak i stvar bi bi bila riješena, ovako ostaje "Zagor" moment u zraku, kad negativnci nikad ne iskoriste priliku da se riješe glavnog junaka, a nije da je nisu imali. Zbog toga svega nisam doživio baš neku dekonstrukciju superjunačkog stripa i provokativan prikaz čovjeka iza maske kako stoji u najavi stripa. Napeto, zanimljivo, večim dijelom odlično režirano, al Millerov Mračni Vitez i dalje šiša Morrisona baš u tom dijelu "dekonstrukcije/provokacije". Al svakako ću pročitati nastavke, itekako me zanimaju. I baj d vej Morrisonov Joker je odličan, jedan od najboljih do sad koje sam vidio. |
Edited by - Chui on 22/11/2022 07:29:07 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
4445 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
1436 Posts
|
alexts
Advanced Member

Serbia
4445 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 06/02/2023 : 19:43:14
|
quote: Originally posted by john connor
kada procitas celu sagu.
Ne počinji sa tim. Pročitaću koliko hoću. Mogu da stanem i posle prve 4 epizode, u kojima sam dovoljno uživao i za koje dodatno čitanje apsolutno ne treba. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
1436 Posts
|
|
Topic  |
|