Author |
Topic |
Frontispis
Starting Member
76 Posts
Member since 10/12/2019 |
Posted - 06/10/2023 : 14:04:20
|
Objavljivanjem četvrte i pete knjige završen je serijal Jugurta:
JUGURTA 4 https://frontispis.com/strip/jugurta-4/ U nastavcima nacrtanima sredinom osamdesetih nastavljamo s pričom započetom u trećoj knjizi, a zatim se polako udaljavamo od afričkih obala i zalazimo dublje u unutrašnjost Crnog kontinenta.
Ova knjiga sadrži tri nastavka:
MAKUNDA U opkoljenom Uabi Šibeliju, Vrač Velika Zebra koristi se dvorskim spletkama i svojom tajnom agenticom, ropkinjom Rijelom, kako bi vratio vlast izgubljenu u narodnom ustanku. Uz pomoć crne magije i zarobljene Vanije to će mu gotovo i uspjeti, sve dok se ne umiješa ratnica Diola, tajno zaljubljena u stranog vojskovođu, i ne omogući Makundi priliku za osvetu.
VATRA USPOMENA Daleko od rata, naši junaci preispituju svoj odnos. Otevši čarobni stijeg s amuletima kirdijskih plemena, ratnica Diola preuzima ulogu velike čarobnice, no svoju novu moć okreće protiv Vanije i Jugurte kako bi ih zauvijek razdvojila. Naši junaci morat će otići na fantastično putovanje kroz snove na kojem će se suočiti sa svojim sumnjama i strahovima.
MARSIJINI GLADIJATORI Afrika krije mnogo toga, pa zašto ne bi krila i izgubljenu rimsku koloniju? Ekspedicija poslana u potragu za izvorom Nila odlučila je porobiti domoroce i utemeljiti grad neovisan o Rimu. Kako bi Vaniju oslobodio iz kandži ekscentričnog vladara, umjetničke duše posvećene slikarstvu i krvavim predstavama u areni, Jugurta sklapa savez s gladijatorskom družinom.
JUGURTA 5 https://frontispis.com/strip/jugurta-5/
Finale epa o Jugurti smješteno je u područje Velikih afričkih jezera i ispituje odnos između ljudskog, božanskog i izvanzemaljskog i način na koji nastaju mitovi i religije.
Ova knjiga sadrži tri nastavka:
VELIKI PREDAK Nakon što je u tragičnom slijedu događanja ubio njihovog ratnika Jugurtu, zajedno s Vanijom i Ajšom zarobljava pleme Tutsija. Djevojke će biti odvedene sa skupinom drugih žena da budu žrtva mitološkom praocu triju naroda iz doline, pa će Jugurta morati učiniti sve kako bi se oslobodio uza i pohitao ih osloboditi, čak ako to znači sklopiti pogodbu s ambicioznom kneginjicom Kihetom...
MJESEČEVE PLANINE Tražeći Vaniju u labirintu hodnika kojima je prošarana planina, Jugurta nailazi na grčku robinju Rijelu u pratnji albino gorostasa i ulijeće u logor konjanika kosturskih glava koji porobljuju žene za svog čudovišnog gospodara. Jugurta od njihovog vođe Kažara saznaje više o Dzemovoj osveti, Velikom pretku, kamenu koji porobljuje duše i zlatnim vratima koje možda vode do zatočenih djevojaka...
CRNI KAMEN Dok Dzemov osvetnički pohod razara Kažarovo naselje, Jugurta se uspinje stubama u unutrašnjosti planine i otkriva prolaz do rajske visoravni gdje ga čeka Vanija. Zajedno odluče slijediti povorku zatočenih djevojaka i njihovog divovskog porobljivača sve do vrha i neobične, nakrivljene crne palače koja krije odgovor na podrijetlo Velikog pretka.
|
Frontispis: tipogr. a. ilustracija koja se nalazi nasuprot naslovnog lista knjige |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/10/2023 : 14:25:55
|
FALA TI, I FALIN TE BOŽE! Sjajno! Hvala i tebi Davore, naravno! (Nije ovo bilo lako, ali iznio si ipak sve na ledima) |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
mmihoci
Senior Member
1094 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
djuk
Starting Member
Serbia
64 Posts
Member since 28/10/2011 |
|
Frontispis
Starting Member
76 Posts
Posted - 06/10/2023 : 18:15:29
|
quote: Originally posted by djuk
Kada stiže u Beograd u Alan Ford?
S obzirom na situaciju, vjerojatno neće biti u prodaji u Srbiji. |
Frontispis: tipogr. a. ilustracija koja se nalazi nasuprot naslovnog lista knjige |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/10/2023 : 18:44:23
|
Hvala SUIS-u! Ali dobro,objaviće to neko do njih,jednog dana. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
djuk
Starting Member
Serbia
64 Posts
Member since 28/10/2011 |
Posted - 06/10/2023 : 18:52:42
|
quote: Originally posted by Frontispis
S obzirom na situaciju, vjerojatno neće biti u prodaji u Srbiji.
Pa potrudite se nekako, niste Fibra Kako da mi ostane krnjava kolekcija? |
|
|
Frontispis
Starting Member
76 Posts
Posted - 06/10/2023 : 18:53:29
|
quote: Originally posted by anto
Hvala SUIS-u! Ali dobro,objaviće to neko do njih,jednog dana.
Uh, kad počnu pljuštati pare... neće znati što ih je snašlo. |
|
|
Frontispis
Starting Member
76 Posts
Posted - 07/10/2023 : 19:16:02
|
S obzirom na situaciju, vjerojatno neće biti u prodaji u Srbiji.
Pa potrudite se nekako, niste Fibra Kako da mi ostane krnjava kolekcija?
Ne znam što bih mogao napraviti? Organizirati krijumčarski lanac? Mislim da je bolje da ne komentiram. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38099 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 15/10/2023 : 02:13:59
|
Odlično. Gotova dva serijala. Nadam se još nekom starom B serijalu BD Luc Orient,Bruno Brazil,Bob Morane. Ispada da želim da izdavač propadne
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Frontispis
Starting Member
76 Posts
Posted - 15/10/2023 : 11:25:21
|
quote: Originally posted by jaki
Odlično. Gotova dva serijala. Nadam se još nekom starom B serijalu BD Luc Orient,Bruno Brazil,Bob Morane. Ispada da želim da izdavač propadne
I LO i BB su Bookglobeovi naslovi. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 15/10/2023 : 11:47:04
|
I LO i BB su Bookglobeovi naslovi.
Izdali su jedan integral Luc Orienta prije 15 godina, to im treba oteti cisto iz pakosti. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Frontispis
Starting Member
76 Posts
Posted - 15/10/2023 : 11:59:13
|
Naglasak je na 15 godina :) Nema više publike za takve stripove, prošao vlak, ili baba s kolačima, ili tko već. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Posted - 15/10/2023 : 14:34:51
|
Naglasak je na 15 godina :) Nema više publike za takve stripove, prošao vlak, ili baba s kolačima, ili tko već.
A ima nas nostalgičara. A BG ima naslove koje je nekad izdavao ali ne vjerujem da prava imaju nakon 15 godina.Sve je to slobodno za odstrel.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Posted - 15/10/2023 : 17:19:26
|
quote: Originally posted by jaki Nadam se još nekom starom B serijalu BD Luc Orient,Bruno Brazil,Bob Morane.
Vidio sam na bedetheque.com da također ove stripove trpaju pod oznaku B.
Znam za takvo rangiranje filmova ili glazbe na A i B strana, ali mi nije poznato da tako nešto postoji za stripove.
To ti je neka inspiracija ili si negdje naletio na kriterije za takvo rangiranje stripova.
Ako su ovi spomenuti stripovi pod B pada mi na pamet bezbroj raznih, vrlo popularnih, što modernijih, što kultnih i klasičnih stripova koji bi također išli pod B.
A zanimalo bi me koji bi stripovi išli pod A etiketom.
|
Edited by - Peyo on 15/10/2023 17:20:31 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Posted - 15/10/2023 : 18:50:17
|
quote: Originally posted by jaki To za bedeteku nisam zna..
Nije to njihov generalni stav, jedan od članova je tako kategorizirao Brazila i Moranea. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Posted - 15/10/2023 : 19:00:07
|
To ko akcioni B filmovi... Uglavnom volio bi više povijesno(pseudo),akcijskih,sf,fantasy serijala BD iz sedamdesetih i osamdesetih. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Posted - 15/10/2023 : 19:12:00
|
To ko akcioni B filmovi... Uglavnom volio bi više povijesno(pseudo),akcijskih,sf,fantasy serijala BD iz sedamdesetih i osamdesetih.
To A i B kod stripova mislim da se ne može koristiti kao kod filmova.
Strip je u svom izvornom obliku humorno akcioni blockbuster, avantura i humor prije svega, koji je poslije evoluirao i u još nekim pravcima.
Ako ćemo usporediti s filmovima, da li bi noviji X-men filmovi po tome išli pod B.
Kao što sam već napisao koji bi stripovi išli pod A i po kojem kriteriju?
Možda je to tema za neki poseban topic. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
|
Topic |
|