Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/04/2014 : 20:01:52
|
![](http://www.fibra.hr/GND_FB_1.jpg)
Pariz, 30-ih godina. Dvije sestre, Agata i Blanche, žive život punim plućima. No tu je bezbrižnost preko noći uzdrmala Agatina smrt. Očajna, Blanche misli samo na jedno: zalazeći na najneobičnija mjesta, mora pronaći sestrinog ubojicu...
Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put prvih 18 stranica (PDF, 6Mb).
Gospođica Nedirka 1 • Djevica iz bordela • 100 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Hubert • Crtež Kerascoët • Prijevod Ema Pongrašić • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 30.4.2014. • Cijena 130 Kn
|
Trouble will find me |
|
Tutta
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32416 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 29/04/2014 : 22:13:03
|
U Njemackoj su izasla ova cetri broja -
1.
![](http://i61.tinypic.com/32znl7s.jpg)
2.
![](http://i62.tinypic.com/aww85y.jpg)
3.
![](http://i60.tinypic.com/33wwmsk.jpg)
4.
![](http://i60.tinypic.com/alkydh.jpg)
Bas danas sam, na e.bay'u naletio na prvi i drugi broj. Pa sam malo provjerio,da vidim koliko toga ima itd. . Serija se vodi, kao jos ide dalje. Na BD stranici pise ,da su sva cetri broja izgurana od 2006 do 2009 . T.j. vec cetri i po godine,nema pomaka naprijed. Sad hoce li dalje i kakve su to dugogodisnje kreativne pauze,ne znam. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/04/2014 : 22:48:43
|
Svjetlija Fibrina naslovnica mi je efektnija od njemačke.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10506 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 30/04/2014 : 10:37:50
|
quote: Originally posted by Poli
Pa Njemacka naslovnica je par trenutaka kasnije, kad se sunce spustilo. :D
Kako??? Pa u njih je strip izaša prije nego u nas. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Cromwell
Advanced Member
![](AvatarUpload/diadelos.jpg)
Croatia
4460 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 12/10/2014 : 09:54:09
|
Ovo je prilično dobro. Na momente je malo šokantno zbog scena nasilja (Tarantinostyle) koji u ovakvom crtić crtežu djeluju bizarno i uznemirujuće. Pretpostavljam da su autori na to ciljali i bogami pogodili u sridu. Tu i tamo je eventualno trebalo mrvicu produbiti odnos između likova, ipak ove (ma)dame imaju potencijal za to S druge strane, možda imam takav osjećaj zbog navike na kompleksniju karakterizaciju likova pa netreba moju zamjerku izeti zdravo za gotovo. Ipak, radnja se fino razvija, glavnina ne fali i crtež je odličan. Zadovoljan sam pročitanim.
|
Bok, kako si.
|
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21394 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/10/2014 : 10:53:41
|
jesu li ova dva albuma nekakav ciklus ili je svaki za sebe ili je svaki za sebe ali imaju veze jedan sa drugim ili ni u ove dve epizode nije kraj? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
KuntaKinte
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/MisterO-avatar(1).jpg)
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21394 Posts
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 06/10/2015 : 21:49:36
|
ovo je bilo idealno za opičiti na naslovnu - for mature readers, ili nešto tipa +18
ne vidim tuttine slike iz drugog posta jeli ima nastavak i ide li fibra u daljnje objavljivanje serijala?
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
zarmix
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/images(160).jpg)
254 Posts
Member since 30/05/2012 |
Posted - 08/02/2016 : 15:51:36
|
Nisam imao previše simpatija prema Ljepoti tame, prvom Kerascoetovom stripu (Kerascoët je zapravo zajednički pseudonim za dvoje autora - Marie Pommepuy i Sébastiena Cosseta. Hvala, Mr.Bushido) kojeg je objavila Fibra. Premda dopadljiva i osebujna crteža, kao da se, u suradnji sa scenaristom Fabienom Vehlmannom (Pet bagdadskih pripovjedača) šokantnom/bizarnom bajkom u stilu Davida Lyncha prikrivajući nedostatak inspiracije, htio dodvoriti preseratorskoj kvaziintelektualnoj publici.
Gospođica iz bordela se zahvaljujući (donekle) napetoj priči, nakon dva albuma, za sada drži prolazno. |
Edited by - zarmix on 12/02/2016 13:42:32 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21394 Posts
Posted - 20/01/2017 : 20:58:36
|
Gospođica Nedirka je serijal od 4 albuma,koji će se verujem na toj brojci i zaustaviti (išlo je u periodu 2006. do 2009.).Nažalost.Ovo kažem na osnovu prve dve priče. Djevica iz bordela je inače diptih,objavljen pre skoro tri godine.Scenarista je Hubert (Lepotica (Fibra)),a crtači Kerascoet (Ljepota tame (Fibra)). Prvo bih rekao da mi je, kad sad dobro razmislim,prosto neverovatno da sam ovoliko dugo čekao sa kupovinom,sa obzirom da se iz aviona vidi da je ovo nešto baš po mom ukusu.U Lepotici mi je Hubert bio sjajan,kao i crtački stil Meri i Sebastijena u Lepoti tame.
Sestre Agata i Blanš su mlade devojke koje rade kao spremačice u Parizu 30-ih.Agata je puna života,i svako se veče provodi,što nije drago njenoj sestri Blanš,krutoj i konzervativnoj.Ali kada je na njene oči ubiju sestru (Agatu),ona kreće u osvetu.Trag je vodi u ekskluzivni bordel,gde je zapošljavaju kao atrakciju - devica,koja čestvuje u seksualnim igrama,pri čemu niko ne sme da je takne.Blanš stiče prijateljice u javnoj kući,ali i smrtne neprijatelje. Štivo za +18.Dosta nasilja i seksa,serijski ubica i detektivska atmosfera - što se mene tiče,pun pogodak. 5/5
uz pretpostavku da će mali broj ljudi deliti moje mišljenje. |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21394 Posts
Posted - 20/01/2017 : 21:00:41
|
krajem 2015. je objavljen i integral sa sva četiri broja. http://www.bedetheque.com/BD-Miss-pas-touche-INT-258384.html Velika šteta što nije ranije. Ne verujem da ovo izdanje puca od prodaje,pa sam umereni pesimista oko izlaska drugog diptiha. Ali se ipak nadam da nas markos neće ostaviti na cedilu za preostala dva nastavka. |
Edited by - anto on 20/01/2017 21:01:15 |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7446 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 20/01/2017 : 23:18:54
|
quote: Originally posted by Markos
Doći će na red.
Ovo mi je iznimno drago cuti. Nedirka mi je jedno od najdrazih Fibrinih izdanja, vec dugo mi stoji prakticki gotova recenzija na kompjuteru dovrsim ju ovih dana. Jedva cekam nastavak.
P.S. Anto, drago mi je da smo se jednom i nas dvojica u potpunosti slozili. ![](icon_smile_wink.gif)
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
izivko
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(167).jpg)
Germany
12785 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Macon
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Slovenia
1635 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21394 Posts
Posted - 21/01/2017 : 22:15:09
|
quote: Originally posted by Markos
Doći će na red.
Sjajno!
quote: Originally posted by Shaner
Ovo mi je iznimno drago cuti. Nedirka mi je jedno od najdrazih Fibrinih izdanja, vec dugo mi stoji prakticki gotova recenzija na kompjuteru dovrsim ju ovih dana. Jedva cekam nastavak.
P.S. Anto, drago mi je da smo se jednom i nas dvojica u potpunosti slozili. ![](icon_smile_wink.gif)
I meni je iznimno drago čuti da je tebi ovo jedno od najdražih Fibrinih izdanja;i da smo se napokon u potpunosti složili ![](icon_smile_big.gif) I jedva čekam recenziju!! |
Edited by - anto on 21/01/2017 22:17:48 |
|
Mrkva
Senior Member
![](AvatarUpload/rsz_img_20170624_141332.jpg)
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 27/01/2017 : 13:38:32
|
quote: Originally posted by zarmix
Nisam imao previše simpatija prema Ljepoti tame, prvom Kerascoetovom stripu (Kerascoët je zapravo zajednički pseudonim za dvoje autora - Marie Pommepuy i Sébastiena Cosseta. Hvala, Mr.Bushido) kojeg je objavila Fibra. Premda dopadljiva i osebujna crteža, kao da se, u suradnji sa scenaristom Fabienom Vehlmannom (Pet bagdadskih pripovjedača) šokantnom/bizarnom bajkom u stilu Davida Lyncha prikrivajući nedostatak inspiracije, htio dodvoriti preseratorskoj kvaziintelektualnoj publici.
Gospođica iz bordela se zahvaljujući (donekle) napetoj priči, nakon dva albuma, za sada drži prolazno.
Evo i ja zahvaljivam Bushidu, spasiba, nešto novo naučeno. Mozda mi je "prolazno" malo prestrogo, baš mi je zabavna i uzbudljiva bila Nedirka. Slozit ću se s Cromwellom da fali malo mesa na karakterizaciji likova, ali mozda će se to još iskristalizirati do kraja (zasad mi se Josephine svidjela/svidio). Za boldano: sva je publika takva, samo neki to bolje skrivaju od drugih :)
EDIT: A sad vidim i da se anto i Shaner, poslovični međusobni polemičari oko ocjena - slozili oko Nedirke. Prvo Saga, sad ovo...ovaj svijet stvarno ide u čudnovatim smjerovima. Ili je anto slomio Shanera svojim eklektičnim ukusom? |
Edited by - Mrkva on 27/01/2017 13:44:09 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21394 Posts
Posted - 27/01/2017 : 15:45:58
|
za Sagu smo se saglasili da ima tu neku žensku psihologiju;što nikako nije mana stripu. sa druge strane Hubert se bavi (po mom mišljenju) pričama koji su prilično "muške",pa tvoja ocena nije nimalo prestroga,već sasvim očekivana.
A kad zarmix već pomenu Ljepotu tame,baš bih voleo Mrkva da čujem i tvoje mišljenje o ovom sjajnom stripu.A veruj mi da prezirem stripove koji kao su pisani u kvaziintelektualnom stilu - ovaj to definitivno nije. |
Edited by - anto on 27/01/2017 15:46:28 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7446 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 27/01/2017 : 18:30:51
|
quote: Originally posted by anto
za Sagu smo se saglasili da ima tu neku žensku psihologiju;što nikako nije mana stripu. sa druge strane Hubert se bavi (po mom mišljenju) pričama koji su prilično "muške",pa tvoja ocena nije nimalo prestroga,već sasvim očekivana.
A kad zarmix već pomenu Ljepotu tame,baš bih voleo Mrkva da čujem i tvoje mišljenje o ovom sjajnom stripu.A veruj mi da prezirem stripove koji kao su pisani u kvaziintelektualnom stilu - ovaj to definitivno nije.
Eto, sad ispada da se slažemo i oko Ljepote tame. Najbolje da ja prestanem pisati i pustim da Anto to radi i u moje ime. Javim se samo ponekad da ga ispravim kad zastrani. ![](icon_smile_big.gif)
P.S. Recenzija za Nedirku je na kompjuteru koji trenutno nije u funkciji, pa će proći neko vrijeme dok dođem do nje, ali svi vi koji ju čekate (dakle Anto), ne očajavajte, stići će. ![](icon_smile.gif)
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|