Author |
Topic  |
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 27/01/2017 : 19:10:57
|
@ anto
Ovo "prolazno" odnosilo se na zarmixovu ocjenu, koju sam pak ja ocijenila prestrogom :) (jer zarmix sigurno čezne da sazna što ja mislim o njegovoj ocjeni :) Ne znam za ostale, no Nedirku ne bih okarakterizirala posebno "muškom" - ali, percepcija muškog i zenskog uvelike mi se promijenila otkad sam se priključila forumu (prije nikad ne bih uzela čitati Spaghetti Brothers ili 5 je savršen broj, a ne bih ni mislila da se Polina moze osobito svidjeti nekom muzjaku) - stoga mozda i nisam više tako objektivna kako si volim umišljati :)
Ljepotu tame nisam pročitala, ali ću. A evo i obećajem da ću se oglasiti oko toga čim je pročitam :)
@ Shaner
Mustro, pa znaš da i ja pratim tvoje recenzije - to me i nagnalo da uzmem Sagu :) Doduše, nije ti uvijek za vjerovati (khm, Aldebaran), ali barem argumentiraš čak i kad neki strip zakolješ.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/01/2017 : 19:35:08
|
@shaner strpićemo se
quote: Originally posted by Mrkva
@ anto
Ovo "prolazno" odnosilo se na zarmixovu ocjenu, koju sam pak ja ocijenila prestrogom :) (jer zarmix sigurno čezne da sazna što ja mislim o njegovoj ocjeni :) Ne znam za ostale, no Nedirku ne bih okarakterizirala posebno "muškom" - ali, percepcija muškog i zenskog uvelike mi se promijenila otkad sam se priključila forumu (prije nikad ne bih uzela čitati Spaghetti Brothers ili 5 je savršen broj, a ne bih ni mislila da se Polina moze osobito svidjeti nekom muzjaku) - stoga mozda i nisam više tako objektivna kako si volim umišljati :)
Ljepotu tame nisam pročitala, ali ću. A evo i obećajem da ću se oglasiti oko toga čim je pročitam :)
da,da,sad tek ukapirah da se to odnosilo na zarmixovu ocenu. glede ovog "muškog",ma to ja ponekad glumim balkanskog alfa mužjaka,pa delim stripove na muške i ženske;mada za Sagu sam bio ozbiljan.
quote: Originally posted by Mrkva
@ Shaner
Mustro, pa znaš da i ja pratim tvoje recenzije - to me i nagnalo da uzmem Sagu :) Doduše, nije ti uvijek za vjerovati (khm, Aldebaran), ali barem argumentiraš čak i kad neki strip zakolješ.
a kakva je Šanerova ocena Aldebarana? (nešto se ne sećam da sam je video) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 27/01/2017 19:41:45 |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 27/01/2017 : 21:22:24
|
Jedna od meni najdražih fibri, Gospođica Nedirka ...8/10, zabavno, zanimljivo, kreativno...jedva čekam drugi dio.
|
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7533 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
zarmix
New Member

.jpg)
254 Posts
Member since 30/05/2012 |
Posted - 28/01/2017 : 00:27:32
|
quote: Originally posted by Mrkva Ovo "prolazno" odnosilo se na zarmixovu ocjenu, koju sam pak ja ocijenila prestrogom :) (jer zarmix sigurno čezne da sazna što ja mislim o njegovoj ocjeni :)
Hahaha, pa visoke je kriterije postavila Fibra izborom stripova. Ocjenu donosim u tim okvirima. Tako da ovo prolazno meni znači da je strip sasvim u redu, da nije gubljenje vremena pročitati ga, da je skroz prikladna zabava, da ću pročitati nastavke kad mi dođu pod ruku, ali da nije remek djelo, niti nešto što treba okovati zlatnim lancima za police kako ga ne bi ukrali gosti s tuluma, niti je za prepričavanje unucima u dugim zimskim večerima kad se sruši router i da nije za neku veliku preporuku (među svom silom boljih naslova), niti ću ga poželiti ponovo isčitavati. Ukratko s vremenom će se zaboraviti na njega, ali daleko od toga da je loš. No teško da će ući u izbor stripova koje moraju pročitati svi stripofili koji drže do sebe prije nego što se presele na vječna lovišta. |
Edited by - zarmix on 28/01/2017 01:12:01 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Posted - 28/01/2017 : 14:28:41
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by anto
a kakva je Šanerova ocena Aldebarana? (nešto se ne sećam da sam je video)
Potisnuo si. 
izgleda. ne sećam se da si ijednom nešto napisao za Leove stripove. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7533 Posts
Posted - 29/01/2017 : 00:38:17
|
a kakva je Šanerova ocena Aldebarana? (nešto se ne sećam da sam je video)
Potisnuo si. 
izgleda. ne sećam se da si ijednom nešto napisao za Leove stripove.
Ma u nekom razgovoru sam ostavio kratak komentar na Aldebaran, ne sjecam se vise ni na kojem topicu. Ukratko, nije mi se bas pretjerano svidio.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7533 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7533 Posts
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 11/04/2017 : 09:54:49
|
quote: Originally posted by supermark
Odličan strip! Danas pročitao i ugodno se iznenadio. Što strip dalje odmiče to je zanimljiviji
Slažem se - zabavno, intrigantno, šokantno! u početku me crtež podjećao na druge dijametralno suprotne stripove, ali kako radnja oodmiče, jednostavno se 'uvučeš', te sa zebnjom čekaš kraj. |
 |
|
oscar
Starting Member
.gif)
Serbia
48 Posts
Member since 15/04/2016 |
|
Kerempir
Senior Member

1626 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 03/09/2021 : 08:02:37
|
Strip kupljen na fibrinom pospremanju. Iako od istog tima kreativaca već posjedujem ljepoticu koja mi je vrlo dobar strip, ovo sam preskakao jer ne naginjem ovakvoj tematici.
Od dua Kerascoet imam sve druge stripove koje je objavila fibra i crtački mi leže. Što se tiče huberta, sudeći po dosad objavljenom opusu kod fibre (plus najava za novi strip koji je definitivno na mojoj wishlisti) a kojeg isto posjedujem, vidim da su mu omiljeni likovi žene koje pokušavaju plivati u izrazito muškom svijetu dobro natopljenom licemjerjem.
Tako i u ovom stripu imamo jednu otpuštenu služavku koja se u potrazi za ubojicama svoje sestre snalazi tako da se bavi društveno najizopcenijim poslom (dovoljno je vidjeti frišku licemjernu hajku u novinama nad bivšom prostitutkom) ali unutar kojeg u sm seansama ostvaruje nadmoć nad društveno moćnim osobama.
U sjeni krimica tako imamo u bordelu i sukobe i spletke za utvrđivanjem hijerarhije među prostitutkama, poigravanje sa stvarnim licnostima (jo baker mi je iznenadjenje), ima interesantnu krimi misteriju koja me podsjeća na neke teorije o jacku ripperu (što me podsjetila da bih trebao obnoviti Pakao). Strip nije remek djelo ali je sve u svemu solidan strip, čini mi se da fibra neće objaviti ostale brojeve ali i ovaj diptih je jedna zaokružena cjelina koju se isplati pročitati.
|
 |
|
Mozes77
New Member

103 Posts
Member since 12/11/2020 |
Posted - 12/09/2021 : 13:12:28
|
Strip me je oduvao. Toliko da mi je medju najboljim stvarima koje sam citao/gledao. Kraj i razresenje "ko je ubica?" su me tako odusevili da scenaristi skidam kapu. Odoh citati Ljepoticu od istih autora, verujem da ce mi se i on svideti.
E da, cekam i drugi deo. Nadam se da ce brzo:) |
 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1749 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 12/09/2021 : 13:42:44
|
Prije par godina sam nabavio Miss don't touch me od NBM-a, drugo izdanje iz 2015 koje sadrži sve četiri albume. Ali ne odrićem se ni Fibre 1. Odličan strip. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 12/09/2021 13:43:44 |
 |
|
Mozes77
New Member

103 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7533 Posts
|
Mozes77
New Member

103 Posts
|
BeaGea
Advanced Member

4021 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 12/09/2021 : 19:49:56
|
Pitanje:
Hoće li markos prije izdati drugi diptih ili Shaner recenziju? ;) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Mozes77
New Member

103 Posts
|
naker
Advanced Member

5274 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 12/09/2021 : 20:23:45
|
Majku mu Shaneru pa zar nakon svih ovih godina forumašenja imaš samo 2 recenzije na sajtu? Pre ćemo dočekati da Dekara odradi novog Zerocalcarea nego tvoju recenziju Nedirke  |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7533 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Posted - 12/09/2021 : 22:04:23
|
quote: Originally posted by Mozes77
Strip me je oduvao. Toliko da mi je medju najboljim stvarima koje sam citao/gledao. Kraj i razresenje "ko je ubica?" su me tako odusevili da scenaristi skidam kapu. Odoh citati Ljepoticu od istih autora, verujem da ce mi se i on svideti.
E da, cekam i drugi deo. Nadam se da ce brzo:)
tako se priča,bro!!!
... ali ja nekako vjerujem da će ipak (jednom) ugledati svjetlo dana.
Inače meni je Nedirka jedan od najdražih Fibrinih stripova. Recenzija je još uvijek u pripremi. 
yeah!!!! |
Edited by - anto on 12/09/2021 22:05:32 |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 13/09/2021 : 06:35:36
|
Nedirka je fenomenalan strip, ocigledno ljudi imaju neku odbojnost prema njemu, ali je bolja od bar 50 posto rasprodanih naslova. Da je usla u Kolorku, rasprodala bi se 100% posto se ljudi loze na brojeve i slaganje na policama |
 |
|
Topic  |
|