forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 336

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 20/10/2023 : 22:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Kao što neko reče, pišu se gluposti ali se i čita glupo.
Naravno da ovakve greške ne bi trebalo da se dešavaju i da je na izdavaču da to ispravi (što je vč i najavio, ako se ne varam, tako da ne razumem to dizanje dževe uvek jednih te istih).
Moj post je bio usmeren prema onima koji kupuju jedan isti strip sa više naslovnica, ili kako već.
Ako si spreman da za tako nešto daš pare, za jedan isti strip, objavljivan koliko beše, 10-15 puta, u raznobojnim klasicima, ekstra serijama, kolekcionarskim i inim izdanjima, u onoj libelusovoj gnusobi i uvredi za strip kulturu, onda tebe ne zanima šta je između korica, nije ti bitno kako je odštampano, prevedeno, da li ima sve stranice...
Ti to skupljaš kao salvete, novčiće, stare dezodoranse, nećeš ti to da otvaraš, ionako si ga čitao sto puta u sto različitih izdanja, a kukaš i pizdiš po forumima i društvenim mrežama iz navike, jer ne smeš da dižeš glas u kući i na poslu, pa sve to nadomeštaš ovde, jer tastatura trpi sve...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4995 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 20/10/2023 : 22:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Samo da dodam pa ne bi više na temu,Henry ako si mislija na Telera u smislu da na poslu ne može ništa da kaže u zabludi si,Teler je ovlašćeno lice i ima nemali čin te kao takav On je onaj koji postavlja pitanja i ureduje
Sumljam da kod kuće ne može ništa da kaže,jer da je tako žena mu ne bi sigurno dozvolila da kupuje 3 primjerka istog stripa.
Teler je samo aludira da smo postali razmaženiji,a da smo u onim vremenima bili daleko više zadovoljniji i srećniji sa stripovima koji su imali dosta mana (doduše za mnoge mane nismo ni znali) ali ipak smo mnogo čitali i bili zadovoljni.

Edited by - RAKOSI4 on 20/10/2023 22:41:07
Go to Top of Page

tomas.hokenberi
Junior Member

Serbia
473 Posts

Member since 31/07/2017

Posted - 20/10/2023 : 22:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tomas.hokenberi a Private Message  Reply with Quote
To su sve opsesivno-kompulsivni poremecaji ;)

VČ je napravio bezvezan feler baš u izdanju koje je najavio kao ultraspecijalni "jubilarni" 50-ti broj sa koferčetom itd. Tu su morali da posebno sprovedu "kontrolu kvaliteta" pre finalnog puštanja u štampu. Pošteno bi bilo da omoguće zamenu, onima koji to žele, posebno kupcima "koferčeta" (koje je po primerku bilo skuplje nego pojedinačni primerci).
Verujem, međutim, da većina kupaca nije primetila grešku dok se VČ nije "izlanuo" na Facebooku. Ja prvi svoj primerak uopšte nisam čitao (tu epizodu sam pročitao još u Zagor KiZ, a i u Zagor Extra Retro "obnovio"). Da ovde nisam pročitao vest o grešci ostala bi neuočena.

Ima jedna stvar koja mene zbunjuje, a to je poplava ljutitih komentara svaki put kada VČ pored korice "A" i korice "B" objavi i "C", "D", "E", ...itd. Kao da postoji obaveza da se kupe sve verzije. To ja povezujem sa opsesivno-kompulsivnom potrebom kolekcionara da "imaju sve", javlja se neki osećaj "nekompletnosti" kolekcije. Moram priznati da ni ja nisam 100% slobodan od tih opsesivno-kompulsivnih poriva, ali se uglavnom uspevam da kontrolišem. Ako postoje C, D, E, F, ... korice kupujem onu sa "žutom trakom" koja mi se najviše svidi. Priznajem kod broja 13 sam bio neodlučan, opsesivno-kompulsivni porivi su nadvladali, pa imam čak 3 (ili možda i 4?) verzije korice.
U retrospektivi verovatno je najbolja opcija koju je VČ mogao i trebao da uradi je da stavi "žutu traku" i samo originalne italijanske naslovnice (malo sasečene u stilu Dnevnikovih), ali sad šta je tu je.
Ĉesto pomislim da sam trebao da izaberem koricu "A" kao onu koju ću skupljati i tako potpuno izbegnem opsesivno-kompulsivno nerviranje oko verzije "B+" korice kada ima više varijanti korice sa "žutom trakom".

Što se tiče zamene feleričnog broja 50, plašim se da ta odluka nije samo na redakciji VČ, već i na njihovim vlasnicima koji treba da im odobre sredstva za ponovnu štampu i besplatnu zamenu. A profitne margine kiosk izdanja su već prilično niske. Kako je greška bila u pripremi za štampu, a ne greška štamparije VČ će morati da plati ponovnu štampu broja 50 ako se na to odluĉe (ako im vlasnici to odobre).
Verujem (pretpostavljam) da će odštampati limitirani broj ispravnih primeraka i onda organizovati zamenu tako da će većinu mrzeti da tu zamenu i sprovedu (beše pomenuta zamena preko "kluba čitalaca"?). Ako procedura bude uključivala npr. slanje poštom ili odlazak na neku specifičnu lokaciju (koja nisu striparnice (Alan Ford, Darkwood,..., ili "objekti Trafika") ja prvi neću imati volje da se sa tim bakćem. Eventualno ako se u "objektima Trafika" pojave ispravni primerci (a ne bude moguća zamena) možda kupim jedan "ispravan" primerak (različitu koricu od "feleričnog primerka"). Inače ću za koji mesec zaboraviti na celu stvar.
Ionako imam dovoljno drugih važnijih razloga u životu za nerviranje (direktora koji odbija povećanje plate mojim saradnicima a povećava obim posla, zdravstvene probleme, svašta drugo).

P.S: Ludens je izdao 4 različite korice "Hamada Egipćanina" i nisam primetio toliki nivo kritike izdavača zbog "zaj*****a" kupaca varijantama korica kao kod VČ. Izgleda da su kupci "Zlatnog Zagor klasika" manje opsesivno-kompulsivni od kupaca VČ ZS.

P.P.S: VČ je najavio originalno da će "žuta traka" ZS biti dostupna isključivo u striparnicama i "objektima Trafika" u ograničenom tiražu (ako se dobro sećam 500 kom). Međutim, primećujem da se u "regularnim" kioscima mogu pronaći stari brojevi ZS u 3u1 paketima u verziji sa žutom trakom. Očigledno ima dosta neprodatih primeraka nekih brojeva, čak i "ograničenog tiraża sa žutom trakom".

Edited by - tomas.hokenberi on 20/10/2023 23:26:19
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/10/2023 : 00:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tomas.hokenberi

P.S: Ludens je izdao 4 različite korice "Hamada Egipćanina" i nisam primetio toliki nivo kritike izdavača zbog "zaj*****a" kupaca varijantama korica kao kod VČ. Izgleda da su kupci "Zlatnog Zagor klasika" manje opsesivno-kompulsivni od kupaca VČ ZS.

Jabuke i kruške.
Ludensove su sve Ferrijeve.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 21/10/2023 : 01:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Da, tih paketa 3u1 sa zutom trakom na trafika ih ima već nekoliko godina, i to br 1 do 10. Moguce da je njihov tiraz bio veći mozda.

I jos kod Ludensa ima Mat i Sjajne korice😂
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3015 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 21/10/2023 : 08:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

Naravno da ovakve greške ne bi trebalo da se dešavaju i da je na izdavaču da to ispravi (što je vč i najavio, ako se ne varam, tako da ne razumem to dizanje dževe uvek jednih te istih).
Moj post je bio usmeren prema onima koji kupuju jedan isti strip sa više naslovnica, ili kako već.
Ako si spreman da za tako nešto daš pare, za jedan isti strip, objavljivan koliko beše, 10-15 puta, u raznobojnim klasicima, ekstra serijama, kolekcionarskim i inim izdanjima, u onoj libelusovoj gnusobi i uvredi za strip kulturu, onda tebe ne zanima šta je između korica, nije ti bitno kako je odštampano, prevedeno, da li ima sve stranice...
Ti to skupljaš kao salvete, novčiće, stare dezodoranse, nećeš ti to da otvaraš, ionako si ga čitao sto puta u sto različitih izdanja, a kukaš i pizdiš po forumima i društvenim mrežama iz navike, jer ne smeš da dižeš glas u kući i na poslu, pa sve to nadomeštaš ovde, jer tastatura trpi sve...

Greske se dogadjaju,ali greske treba i ispravljati.Onakva najava,naslovnice,kofer...i na kraju feler.
Previse neodgovorno i neprofesionalno od izdavaca,a pogotovo nakon saznanja i objave.
Mozda misle da je Omerta na snazi!?

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 21/10/2023 : 10:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Pola libelusovog tiraža su oštećeni primerci pa nisam čuo da se neko izvinjava zbog toga

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/10/2023 : 10:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pola libelusovog tiraža su oštećeni primerci pa nisam čuo da se neko izvinjava zbog toga

Koje nebuloze. Ljudi su menjali čitave tiraže zbog greškice koju niko nije ni primetio, a oštećeni primerci se deklarišu kao takvi i prodaju se sa popustom.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1614 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 21/10/2023 : 10:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, ali makar te oštećene primjerke možeš kupiti po dobro sniženoj cijeni. Neka se VČ povede njihovim primjerom. Dakle, neka odštampa ponovo ispravan tiraž, a za one kojima feler ne smeta neka ponudi neispravne primjerke po sniženoj cijeni.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 21/10/2023 : 11:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Koji ste vi bukvalisti, jebemumiša

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 21/10/2023 : 11:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ti oštećeni LL primjerci se prodaju u pola cijene i imaju sve stanice. Jebemumiša.

quote:
Originally posted by mladjo
Cromwell:Isto, ajde da se ne vrijeđamo, odnosno da ne razgovaramo na toj razini.

Prestani.

quote:
Originally posted by teller
Sve ok sa moje strane...
Izprika Cromwellu..

Ma kakva isprika, nit sam se uvrijedio niti se i inače vrijeđam tako lako. A osim toga Zagor je strast i tu je prirodno da je žešća rasprava.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1088 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/10/2023 : 12:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pokušavaš neistinama (ili neznanjem) te omalovažavanjem (pa i vrijeđanem) obraniti neobranjivo.

Nemaš pojma što znači kod Libellusa "oštećeni" primjerak.

Nemaš pojma na koji je način Libellus ostvario zainteresiranoj ekipi Zagor De-Luxe (koju ti nazivaš "gnjusobom") bez ikakve greške.

Nemaš pojma na koji način bilo koji od Libellusa komunicira sa svojim kupcima kad im se dogodi bilo greška baš kod njih, bilo greška tiskare.

Nemaš pojma na kojim sve sitnim pogreškama su povlačili cijeli tiraž i dali mogućnost svojim kupcima da o trošku Libellusa zamjene primjerak.

Nemaš pojma da oni mjenjaju primjerak ne pitajući (ako kupac tako želi) zašto, na zahtjev kupca.

Libellus u odnosu na VČ je sasvim drugi Svemir.

Osobno, nikad zeznuti primjerak ne vraćam jer ja kao opsesivno-kompuzilvni kolekcionar (ili po tvome "picajzla" ili "bukvalist") imam kao takav 20-tak stripova s "greškom" bilo tiskare bilo greška izdavača.

Ako ću ikako moći imat ću i ZS broj 50 korica "A" s greškom i bez greške.

Vjerojatno neću ni prestat uzimat VČ ZS ako "izvism" za ispravni primjerak.

A ako neću moći nabaviti broj 50 bilokakav s koricom "A" onda ću si razmisliti da prekinem s VČ-om ili sa ZS ili kompletno.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/10/2023 : 12:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji ste vi bukvalisti, jebemumiša

Nismo. Nego stalno nešto spominješ LL u nekom negativnom kontekstu, pa kad ti se pokaže da nisi u pravu, ti okrećeš na šalu. Imam par takvih na poslu, nije im lako sa mnom.

Obično ih pitam da objasne kako su mislili, ako sam ih bukvalno shvatio, pa evo i tebi isto pitanje.

Edit: jebemumiša.

Edited by - manhunter on 21/10/2023 12:11:05
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 21/10/2023 : 12:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Koje nebuloze. Ljudi su menjali čitave tiraže zbog greškice koju niko nije ni primetio, a oštećeni primerci se deklarišu kao takvi i prodaju se sa popustom.

Hanter skače da brani librlus, quelle surprise!
Kako su, kralju, menjali tiraže zbog greškice kad imaju toliko oštećenih primeraka koje kasnije prodaju "ispod" cene?

Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1088 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/10/2023 : 12:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kako su, kralju, menjali tiraže zbog greškice kad imaju toliko oštećenih primeraka koje kasnije prodaju "ispod" cene?

Ti fakat nemaš pojma što se kod Libellusa smatra "oštećenim" primjerkom.

Ovo što je VČ napravio, Libellus bez pardona povlači, ispriča se, tiska novi tiraž i zamijeni o vlastitom trošku svima koji to žele ili im vrati novac.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/10/2023 : 12:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dogovori se prvo sam sa sobom šta hoćeš da kažeš, pošto vidim da si malo zbunjen. Oštećen primerak i primerak sa štamparskom greškom nije isto. Libellus je povlačio tiraže zbog štamparske greške, a oštećene primerke prodaje kao takve.

Sa druge strane, VČ vam prodaje muda za bubrege i epizodu koja je objavljena sto puta predstavlja kao nonplusultra izdanje i onda zaboravi celu jednu stranicu. I onda još nemaju ta ista muda da kažu da su se zeznuli. I ti ih još braniš, quelle surprise ! Sličan se sličnom raduje, jbg.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/10/2023 : 13:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Da.
Usrali su,ispričali su se i obećali zamjene i onda je neko na vrhu stopira.
Ako budu radili samo manji broj ispravnih primjeraka onda bi oni mogli postati traženi i postizati veće cijene na sekundarnom tržištu

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 21/10/2023 : 14:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Ne ulazim u problematiku na koji način treba obeštetiti kupce/čitaoce (lično bih bio zadovoljan i odštampanom problematičnom stranom u nekom narednom broju ZS Zagora**), već sam branio princip.
Ako neko nešto pogreši, onda je odgovoran za grešku i treba da je, ako je moguće ispravi.
Što se tiče onog "imate to u deset drugih izdanja, čitali ste to sto puta",... moj primer:
Prvi put sam priču o Zagorovom poreklu pročitao (celu) kada je VČ objavio KIZ koji sadrži dotičnu storiju (broj 18, ako se ne varam), a u davna vremena kada sam skupljao stripove, imao sam samo drugi deo Gospodar Darkvuda.
To je prvi i jedini put da sam je pročitao, jer sam se tada tek bio vratio stripu i imao sam gomilu toga da nadoknadim, a slobodnog vremena jako malo.
**Ovo izdanje (i druga slična) nisam ni nameravao da kupim, jer - šta će mi magarac kad imam konja, a pogotovo magarac koji hramlje.
Kao što nisam kupio ni OP koje su reprize njihovih već objavljenih priča u KIZ (Odlazak u nepoznato, Vudu, Nasilje u Darkvudu,...)
A šta ćemo ako postoji neko sličan meni, ko medjutim nije imao novca da kupi KIZ, a nije bio u mogućnosti (ili hteo) da kupuje Ludensova izdanja i ovo mu je prvi put da pročita ovu priču, ili prvi put posle nekoliko decenija?
Reći mu: "pa imaš to u desetinama drugih izdanja, kupi i njih, pa ćeš imati ispravne primerke"?
Pa koji moj onda treba uzimati ovo izdanje, onda i VČ može reći svojim kupcima da ne kupuju njihovo, nego neka kupe Ludensovo izdanje.
I to izdanje koje je izreklamirano, najavljivano sa više naslovnih strana, kutijom,...
I na kraju - da li je bilo ovakvih slučajeva i sa nekim mnogonajavljivanimihvaljenim izdanjem Dilana?
Pitam za druga...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 21/10/2023 : 17:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Ne kupujem VČ izdanja Zagora, tj kupio sam samo ona koja nisu još bila objavljena od Ludensa, tako da me ovo sa Zagor priča i ne žulja ali kužim one ljutite ljudove koji su to kupili. Greške se događaju,ljudi smo, ali bi onda bio i red da se ta greška ispravi na bilo koji način, ili povratom novca ili ponovnim tiskanjem, a to sigurno neće nakon onog pičkastog poteza sa fejs objavom.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Anto_123
Average Member

770 Posts

Member since 16/01/2015

Posted - 21/10/2023 : 18:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Anto_123 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prijatelju jesi ti kad imao jedno od tih Libellusovih izdanja sa žigom za oštećenja.Ako jesi nema ti se šta objašnjavati a ako nisi pogledaj malo po aukcijama u opisu za takva izdanja.
Evo jedan , citiram - Strip sa Libellusovim žigom i ma koliko se trudio , nisam pronašao oštećenje.
I to je slučaj sa barem 90% tih izdanja.Ne tako davno ,možda je prošlo 20 dana ,bila je jedna akcijska prodaja koje Libellus često organizira.
Ja sam kupio 3 nastavka Deadwood Dicka tvrde korice, veliki format za ako se sjećam 30-33 eura, dakle sva tri.DD za 9-11 eura knjiga od tri priče itd. A gle čuda nisam pronašao nikakva oštećenja.
Niko sretniji od mene da VČ isto tako lupi svoj žig na poneko izdanje koje je kao Libellusova ,pa da kupimo NZS-ju po 1.50 -2.00 eura .
I meni je Libellus skup i sve je skuplji ali ovakve propuste ne bi dopustio.Sjećem se Mister No kolornog izdanja, mislim da je u pitanju bilo 8 knjiga u nizu, koje su izašle istovremeno.Imale su neku felu sa bojom, neka me neko od upućenijih ispravi ako griješim, I ja sam ih imao i uredno su mi poslali nove ispravne, o svom trošku.Stoga kao što netko reče mješaš kruške i jabuke a ovi kojim paše strip sa stranicom manje neka si nabave takav, vjerujem da će ih biti dosta po niskim cijenama.Meni takav ne treba.Već sam ranije napisao da sam naručio kofer, to automatski ne znači da je netko opsjednuti kolekcionar.Evo moj je , plan bio ostaviti onu Crno-bijelu naslovnu i poster a ostalo na prodaju.Srećom još mi nije stiglo niti je dobio prijetelj iz BiH koji mi šalje.Jer kako bi bilo zanimljivo na aukcijama...Prodajem NZS-ju br.50 korica npr.B odličan, samo mu eto fali jedna stranica stripa ali bez brige, zato ovu prije nje imate u dva primjerka.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 21/10/2023 : 19:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Dogovori se prvo sam sa sobom šta hoćeš da kažeš, pošto vidim da si malo zbunjen. Oštećen primerak i primerak sa štamparskom greškom nije isto. Libellus je povlačio tiraže zbog štamparske greške, a oštećene primerke prodaje kao takve.

Sa druge strane, VČ vam prodaje muda za bubrege i epizodu koja je objavljena sto puta predstavlja kao nonplusultra izdanje i onda zaboravi celu jednu stranicu. I onda još nemaju ta ista muda da kažu da su se zeznuli. I ti ih još braniš, quelle surprise ! Sličan se sličnom raduje, jbg.

Te tvoje kolege i nisu baš cvet inteligencije kad ih ti svakomalo nadmudruješ.
A mene baš čudi da jedna izdavačka kuća sa takvon kontrolom kvaliteta dozvoljava sebi toliki broj oštećenih primeraka. Da sam na njihovom mestu otpustio bih magacionera, pakera, lupača pečata...
Ne branim niti sam branio vč (za razliku od tebe kad je libelus u pitanju) ali ne mogu da ti crtam šta sam hteo da kažem.
A kad bih već bio primoran da biram radije bih "ličio" na izdavača koji, sa svim svojim manama, barem imao muda da izađe na kioske i pokuša da očuva i proširi strip publiku a ne onog koji bezočno eksploatiše grupu entuzijasta i kolekcionara svojim preskupim kič izdanjima koji namah pojeftine jer se slučajno nađu na put nekom pečatu.
Ti si svoju stranu odabrao, neka ti služi na čast.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/10/2023 : 19:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ti si poprilično opterećen, žao mi je zbog toga. A onda si još i onaj tipičan koji pokuša da ocrni nekog, pa kad mu ljudi pokažu činjenice iz kojih se vidi da laže, a on vrda i izvće...

Ja nikakvu stranu nisam izabrao, niti nameravam. Ništa od LL nisam kupio već odavno. Poslednje je bilo Thorgal. A uz njega sam pratio još i MN, ali samo do Afrike. Tako da ja njihov kupac nisam. U stvari, u poslednjih nekoliko godina sam mnogo više VČ stripova kupio nego LL. Ali ti to ne možeš da shvatiš, tebi treba "strana", neko da bi mogao da izbacuješ frustracije. I meni je to ok.

Nego, jesi se dogovorio sa samim sobom, da li je Libellus povlačio tiraže sa štamparskom greškom, ili ima mnogo oštećenih primeraka? Mrzi me da se više ovde dopisujem sa tobom, pošto si poput vašeg predsednika, menjaš temu i kad te neko uhvati u laži ti postavljaš pitanja i ideš na kartu emocija, neka čast i poštenje se spominju...

A da, nisu mi to kolege sa posla, ja sam im rukovodilac. A prilično su inteligentni, samo su ponekad beskičmenjaci, a takvi su najgori kao osobe.

Ajd prijatno.

Edited by - manhunter on 21/10/2023 19:24:37
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1088 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/10/2023 : 19:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Te tvoje kolege i nisu baš cvet inteligencije kad ih ti svakomalo nadmudruješ.
A mene baš čudi da jedna izdavačka kuća sa takvon kontrolom kvaliteta dozvoljava sebi toliki broj oštećenih primeraka. Da sam na njihovom mestu otpustio bih magacionera, pakera, lupača pečata...
Ne branim niti sam branio vč (za razliku od tebe kad je libelus u pitanju) ali ne mogu da ti crtam šta sam hteo da kažem.
A kad bih već bio primoran da biram radije bih "ličio" na izdavača koji, sa svim svojim manama, barem imao muda da izađe na kioske i pokuša da očuva i proširi strip publiku a ne onog koji bezočno eksploatiše grupu entuzijasta i kolekcionara svojim preskupim kič izdanjima koji namah pojeftine jer se slučajno nađu na put nekom pečatu.
Ti si svoju stranu odabrao, neka ti služi na čast.

Nestalo ti argumenata i sad ideš na vrijeđanje i omalovažavanje Libellusa, ljudi koji tamo rade i njihove kupce.
Argumente uostalom ni nemaš.

I konstantno ponavljaš netočne informacije.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 21/10/2023 : 19:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Dok je vređanje i omalovažavanje vč, ljudi koji tamo rade i kupaca ok?
Ostalo ne vredi komentarisati.
Šta su "netočne" informacije?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/10/2023 : 19:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dokaži ovo.

Go to Top of Page
Page: of 336 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000