forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 39

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/11/2023 : 10:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
SISTERS OF MERCY
05/11/023.
Bočarski dom, Zagreb

Hm, trebalo je malo razmislajati o ovom nastupu, dobro posloziti kako stare emocije prema ovom bendu, tako i nove impresije netom odgledanim i odslusanim koncertom.

Sisters su bez ikakve dvojbe sastav koji ima neprocijenjivu vrijednost u knjizi postojanja Rocka. Jedna od onih grupa koja je utabala put drugima, koji su 'zarazeni' njihovim utjecajem pokusavali i sami nesto. Sistersi su prije 35 godina, kada su i snimili zadnji nosac zvuka bili institucija, svjetionik koji osvjetljava put. O tome da Alfa i Omega, Sistersa, Andrew Eldritch, danas sezdesetpetogodisnjak, nije snimio nista za prodaju ili dijeljenje vec 35 godina, sve se zna. Naime on zbog svojih uvjerenja i svade s diskografima ne daje zvuka vec tri ipo desetljeca. Nove pjesme postoje. On ih ima, ali mi ne mozemo doci do njih. Nema ih u nikakvom formatu osim losih snimki fanova iz auditirija prvih i pedesetih redova. Postoje samo dostupni tekstovi ali pjesme mozete dozivjeti samo uzivo, na koncertu. Kako im i pise na stranici, oni su Rock bend koji ponekad sviraju, ponekad rade pjesme a ponekad i ne. I tu pocima jedan od problema.

Naime u jako dobro izmjesanoj set listi ima cak 8 pjesama koje nisu ni na jednom nosacu zvuka, sto je dobrih 40% koncerta. A masu fanova ne zna te stvari...

Drugi je problem, iskreno, sto su Sisters of Mercy, danas samo razvaline nekad impozantnih bedema. Jos impresivni, veliki bedemi ali nagrizeni protokom vremenom i neumitnom prolaznoscu. Vidi se sva slava i negdasnja moc, na tim bedemima, ali slabo se radi na njihovom cuvanju, odrzavanju i spasavanju.

Ljudi koji su dosli u Bocarski dom, dupke su ga ispunili. Igla da se bacila na parter ne bi pala na pod. Definitivno je prodana kolicina ulaznica koja premasuje taj veliki prostor. Prekrseno je sigurno vise propisa sigurnosnih mjera iz udzbenika, Safety first. Meni je izgledalo da sam u kaseti liganja, slijepljen sa susjedima uokolo, udisuci zrak onog lijevo i izdisuci ga onom desno. Jara je bila nepodnosljiva a smrad oznojenih tjelesa se dizao u plafon.

Znaci ljudi vole Sisterse. Ljudi trebaju Eldritcheve pjesme. Ljudima je bitan ovaj bend. Pitanje je na koje ja jos nakon tridesetak sati nemam pravi odgovor, je; da li su takvu ljubav i dobili nazad.

U dvorani su bile samo dvije vrste ljudi. Oni koji su ulaznicom htjeli kupiti bolju proslost, podsjetnik na mladost, na vaznost institucije Sistersa koja im je obiljezila zivot i odrastanje. Drugi su oni koji su se posto poto htjeli ukrcati na zadnji vagon, zadnjeg vlaka koji putuje u neizvjesnost, da makar uhvate dijelic negdasnje carolije. Jedan od tih prvih sam ja. Jedan od tih drugih je moj stariji sin.

Sistersi su se ukazali hrvaskoj publici 4 puta, ovo je moj treci put da ih gledam u Zagrebu, od cetiri.

Moj problem s njima je ocita tvrdoglavost Eldritcha. On je bljestao prije 35-40 godina karizmom, danas vise ne. Glas mu je na trenutke tih, nerazumljiv. Cini se da mrmlja, da nije zadovoljan. Ne moze vise dignuti refrene koji su nekad bili grandiozni. I nece da shvati da vise nema fantasticnu pomoc izvanrednih vokala koji su mu cuvali leda, poput Patricie Morrison, Maggie Railley, Ofre Haze ili Terri Nunn...
Nekad su one davale ono nesto iza njegovog fenomenalnog karizmaticnog nastupa, fenomenalnih grandioznih arija, odlicne atmosfere i jos boljih tekstova.
Tad nije trebao ni bubanj to jest bubnjar. Danas je takozvani Dr. Avalanch samo sintetika koja mi vise smeta nego daje onaj negdasnji specificni ritam i atmosferu. Ne mogu se oteti utisku da Andrew grijesi sto posto, sto ne uzme jednog iznimnog cekicara poput Depeche Mode, kad vise nema toliko i tako mocne vokale kao nekad.

Ben Christo je makar izvanredan gitarist i tu je vec 18 godina i zaista se trudi ispolirati vec pomalo zapustenu i zahrdalu karoseriju Sistersa. Drugi gitarist, (on? Ona? Ni baba ni deda...), Kai tu je od nedavno i ajmo reci, popunjava 'rupe'.

O programeru iza, nemam sto ni napisati.

Dosao sam na ovaj koncert pun predrasuda i strahova kako ce biti lose i kako ce ovaj jako mi vazan bend potkopati sami sebe i moju sliku o njima... ali nije bilo toliko lose. Bilo je dobro. Prolazno. Ali to nije to. Nije to onaj negdasnji naboj, energija i moc. Nije to izvor na kojem sam se zarko jos jednom htio napojiti.

Uostalom perpetium mobile ne postoji. Izvora mladosti nema. A ni stroj za putovanje u proslost nemoguce je konstruirati.

Set lista je ustvari izvanredna za one koji pozorno prate rad benda, (koliko im je dozvoljeno, jelte...)
Tu se siba red hita, red 'novih' stvari. Pa onda poslije takva dva reda-megahit. Tu se u sat i 25 naslo mjesta i za opskurne singlove s ranih EPa, stvari sa prvog albuma dok su The Mission bili postava Sistersa. Grande finale je zaista GRANDE! Udaraju sa tri projektila velikog kalibra zaredom; Lucretia My Reflection-Temple of Love-This Corrosion...zaista nevjerovatno efektan zavrsetak.

Nisam bio nezadovoljan, ali nisam ni uskrsnuo u negdasnjoj ljepoti pjesama ovog nekad iznimno vaznog benda. Dobro sam i dugo razmisljao kako ga opisati ovdje, uostalom.

Moram napomenuti da ovoliku kolicinu ljudi, koji doslovno obozavaju i slave Sisterse ne bi skupili ni u Londonu. Zagreb zaista voli Sisterse.

Supruga mi je bila zadovoljna, sin presretan,(bio je s prijateljem iz razreda u prvom redu), ekipa prijatelja zadovoljna...ali, ali jebiga oni ih nisu gledali koliko i ja i kad i ja...

No, uostalom, nekoc bljestave bedeme u Rimu, Ateni, Jordanu...a danas tek razvaline se itekako placa da ih se vidi i posjeti. Pa tako i Sisters of Mercy uzivo.

Ja cu ih pogledati i opet. Neka. Ne mogu biti sigurni losiji od ovog, ako vec sigurno ne mogu biti bolji.

Dobrodosli su u Zagreb ponovo, radi cu opet na hodocasce, sto se mene tice.

Za sve ostalo tu su First and Last and Always, Floodland i Vision Thing koji stoje za vjecnost do kraja svijeta...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/11/2023 : 10:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
TYGERS OF PAN TANG
10.5.2024. - Močvara, Zagreb (Valhalla festival)

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/11/2023 : 13:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
VINTAGE CARAVAN
O7 studeni 2023.
Vintage industrial, Zagreb

Ne mislim da znam puno o glazbi, vec znam da znam! Stjecavsi gomilu iskustva na svirkama uzivo, laskam si da sam ugrabio Boga za bradu. Makar onog Boga Rocka sa dugom sijedom bradom...
Cesto se raspravljam sa prijateljima iz ekipe, sidekickovima iz tisuca koncertnih 'bitaka', Rock znalcima i zna biti zajebano...
Takav sam. Dolazim iz prgave obitelji i mislim da imam sto reci u krugovima ljudi kojima je cijelozivotni poziv hodocsce nastupima uzivo.
Nisam sklon mladim snagama jer sam siguran da je sva topla voda izmisljena.
Oldschool sam, i to je tako...

I onda mi je najdraze, najbolje, najradosniji sam, kad me upravo mladici, poput Islandana iz Vintage Caravana, (nemaju ni 'tri banke'), demantiraju.

I jesu. Ne da su me demantirali, vec su me 'sabili' i 'izbacili iz postola'! Dokazali su mi kako Rock glazba moze biti svjeza, odlicna i energicna, uzbudljiva pace, cak i danas u 2023oj. Kako su samo ovi momci izrasli na 'plodnom tlu' i kako su samo gradili svoj svjetonazor na pravim temeljima, a debelo ostali svoji, to je cudo!

Neupitan je utjecaj tri stupa Rocka kod ovih mladica a to su; Sabbath, Purple, Zeppelin.
No tijekom jednoiposatne svirke, ja sam dozivio i Cream, Blue Oyster Cult, Uriah Heep, Rush i The Who.
A negdje po sredini koncerta zvonce u glavi mi je davalo signal da mi je nesto strasno bitno poznato a zaboravljeno. I sto, sto? Sinulo mi je; Ted Nugent!!! (Moram mu se malo vratiti, zaboravio sam ga)
A u nekim momentima cak i AC/DC.

Dakle, od tolikih autoriteta uzesti svasta-nesto, a ostati svoj, mogu samo istinski genijalci i virtuozni glazbenici.

Pa jos trio! Kako bi moj Pi Di, rekao; trio, trio, trio, Azra, Police, Motorhead! Nema dalje...

Island, zemlja vatre i leda ima stanovnika kao neka nasa zupanija, a sinoc su mi skupa sa predgrupom-Volcanova, dokazali kakav siloviti Rock naboj dolazi iz te 'male' zemlje.

Strava!

Svirali su sat ipo a izgledalo je kao da sviraju od vjecnosti do natrag, i obratno. I gustali su, 'ka prajci', a i nas 100, dolje ispred bine.

Ja ne znam koliko im superlativa dati... gledao bi ih svaki vikend! Mozda je to dovoljno.

Hvala nasem cijenjenom clanu Miliju na preporuci, beskrajno sam uzivao studirajuci ih u ovih par mjeseci.
A uzivo, je sve odvedeno na jos veci nivo. Triput bolje nego na 'plocama'. I dokaz po stoti put da se ovakvo sto ne dozivljava u udobnom naslonjacu na vrhunskom stereu pod svijetlom strateski smjestene lampe u sobi, (sa cim se i Barba Waters svojevremeno sprdao), vec se dozivljava na petoj-sestoj pivi u dimu duhana, znojavih pauzuha, i mokrih 'mudanata'...

Drugi dolazak Vintege Caravana u Hrvatsku, prvi put kao warm up, predgrupa...sad sa svojom predgrupom. To ti je zivot. I neka im je. Zasluzili su. Ljudi poslusajte im svih 5 albuma i drzite 'fige' da nam sto prije opet dodu. Ja bi ih gledao, kako rekoh svaki vikend!

Jos jedan pretendant za nastup godine.

I da... bas je baza! Vintage Caravan u Vintage industrialu! ;)

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 08/11/2023 13:56:48
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/11/2023 : 13:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Rekao sam ti

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/11/2023 : 02:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
SWANS
O8.11.2023.
Kino SC, Zagreb

Norman Westberg je 'otvorio' koncert. A cujte, stari lulesa koji pusta samplove i programe i prangija po gitari...dosadan. Do boli. Sudeci po kolicini mobitela po kojima su ljudi drkeljali tijekom njegovog performsnsa, (a lijepo su se vidjeli kako svijetle u mraku dvorane), po mojoj procjeni 70% auditorija je da ne zjeva, citalo dnevnu stampu, tiktokiralo, porukiralo, ucilo on line, kako posaditi krumpire ili otvaralo stripove com...
I to je to.
Ajde moj Wesberg ča! Lovi rake govnjare.

E sad, dolaze Swansi i odmah pocinje;

Primanje na dvoru ludog kralja Michaela Gire!

Ili...

Pogansko, samansko slavlje u bunilu i groznici ritmickog, rekao bi ratnickog plesa!

Ili...

Suludi dirigent ispred pohmanitalog, zahuktalog orkestra, koji gleda u vodu kao u Boga!

A u stvari, sve to skupa.

Cujte ja ne znam koliko su ovi ljudi isporucili decibela, ali ja takvo sto odavno nisam dozivio. Ispred vas je zid buke! Zvucni zid koji udara u prsa, usi, bubnjice, mozak... Michael Gira, uskoro sedamdesetogodisnjak ludi, bjesni, gestikulira, dirigira paklenom kakofonijom. Imate dojam da vam isporucuje red Syda Baretta, red Sonic Youtha, pa opet red Syda Baretta, pa red Shellaca...
I tako konstantno da izgubite pojam o vremenu. Nakon sat vremena pozvao je publiku da ustanu sa stolica i pridu bini. Tu je tek nastao 'raspasoj'! Nakon puna dva sata u dvadeset vec sam se zbiljski uplasio da nece zavrsiti do vikenda...
Ali jesu, ipak su stali nakon dva sata i skoro 45 minuta. Pakao od duzine koncerta za ovakvu vrst glazbe. Jos me sve boli, i zuji u 'mozdanima'.

Gira je bio osjetno zadovoljan, i opet se pokazuje da je Zagreb pun pogodak, jer inace sviraju dva sata i dvadeset a sinoc dva i 45. Niko mi nece reci da za to nije zasluzan Zagreb i njegova publika. (Iako je bilo nas odasvud koji ne propustamo ovakvu pagansku festu)

Iskreno, reci cu vam da ova glazba nije za svakoga, pogotovo ne uzivo. Uocio sam mnoge 'slucajne', koji su napustali dvoranu u raznim fazama koncerta. Jednostavno nisu mogli izdrzati...

Meni je drago sto sam vidio uzivo ovog 'samana' jer jbg. vrijeme neumitno tece i ko zna hocu li ga ikad vise vidjeti. Bez ikakve namjere da ureknem koga.

Posebno je bio nasmjesen predstavljajuci basistu Pravdicu, nasih korijena i nase gore lista, sto je posebno naznacio. A i on se smjeskao kao lud, truseci Karlovacke.

Ono publike sto je ostalo u dvorani zapalo je u kolektivan trans, i rijetko je ovakvo sto vidjeti...

Za kraj, samo jedna mala storijica o ljudskoj pohlepi...

Imao sam ulaznicu viska jer moj prijatelj nije mogao uskladiti letove i sletjeti u Zagreb. Htio sam ga pocastiti ulaznicom sa izvrsnim sjedalom u petom redu, no nazalost kako rekoh nije mogao doci. Desi se to. I sam sam bio takva zrtva mnogo puta. Dakle kao i uvijek u takvim slucajevima kartu poklanjam nekom rendom sretniku. Posto je cijela dvorana bila rasprodana a cijena je 40 E, rekoh sam sebi dat cu je za minimum minimuma, 10 Eura. Tako i bi. Nije mi se bas svidio tip vizualno ali rekao sam mu danas je tvoj sretan dan i uzivaj!
No nakon nekog vremena kraj mene sjeda skroz drugi tip, na mjesto predvideno prodanom ulaznicom!!! I jbg. pitam ga ja jel ti tu ulaznicu slucajno prodao takav i takav tip u toj i toj jakni...
Da jest, kaze.
Koliko?
50 Eura kaze...
Ej ljudi, moju takoreci poklonjenu ulaznicu preproda i zaradi 40 Eura.
Ne moze me se tek tako prevariti i davno je bilo od zadnjeg puta, ali bas sam osjetio gorak okus u ustima.
Malo su mi narasle magarece usi, ali mislim se, pa u PM prevario je on sebe, jer takve se stvari jednostavno NE RADE!
A sto znas, mozda mu ta lovica bude za lijekove.
Sto posto se radi o profi sverceru koji ima razvijen nevjerovatan sistem za zajebat ljude, i sto posto, cini to na masu koncerata.
Ako ne podleti pod auto i ne padne mu celicni sef na glavu po ulici, volio bi ga sresti na nekom narednom koncertu. Dobro sam mu zapamtio ljigavu facu. Pa da ga priupitam, kakvi su mu bili Swansi...

Meni su bili suludi ali i dobri i zanimljivi, i jasno mi je zasto je Gira nazvao bend: labudovi. Velicanstvene zivotinje, ali skroz nezgodnog karaktera. Kao i Girina dugogodisnja glazba, a posebice nastupi u zivo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/11/2023 : 11:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
JELUSICK
1.12. - Baraka, Split

Nažalost nisam u Hrvatskoj kad je ovo, mada kad vidim u kakvom je prostoru nisam siguran bi li uopće i otišao sve i da sam tu... Nisam nikad bio u Baraki, al koji je ovo đava? Jel ovo restoran ili klub? Kakva šteta šta su ga tu ubacili umisto u Kocku, di ovakva muzika i pripada. Mislim, kakvi su ovo sektori, ovo ono? Ko da se radi o areni, a ne o jebenome kafiću.

Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
631 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 14/11/2023 : 11:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Restoran je, definitivno predviđen za neki drugi tip live muzike
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2062 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/11/2023 : 12:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Bokte, kakvo preseravanje

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 14/11/2023 : 13:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Malo sam guglao, prvi članak o ovom klubu kaže - kontra narodnjacima. A ovo s gold i vip preseravanjima baca upravo na narodnjačke klubove.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/11/2023 : 17:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Zar niste procitali sto sam napisao o Baraki? Evo da se prisjetite...

FOREST RAY
29.09.2023.
Baraka, Split

Ajmo prvo malo o 'baraci'...

Dakle Baraka je kvazi okupljaliste 'urbanih' likova koji ne slusaju pizdarije. Bar kako oni to misle i percepiraju. No u krivu su. Los im je đir!
Sama Baraka je pretrpana simbolima Rocka, (stotinu gitara, americka zastava od 7 metara, Harley...) jer to je to, ti si na 'pravom' mjestu. Zivo pretjerivanje. Nesto poput Johnny Deppa kad ga vidis nakicenog i pretjeranog na pozornici s gitarom, a odaje dojam kao da ne zna gdje je i ne zna sto bi u Hollywood Vampiersima. Miljama je Baraka od rockerskog stanja duha, ali to je moj grad, koji je jebiga, takoder miljama dalek od Rock'n Rolla, gdje je bitno samo da panjevi naganjaju balun po ledini. I to je bolna cinjenica vec 35 godina. A po svemu je stanje svijesti da se nikada promjeniti nece.

U 2023oj, u vrijeme oglasavanja na drustvenim mrezama, Baraka do predvecer koncerta nema ni jednu jedinu obavjest o nastupu ovog izvrsnog benda iz Seattlea. Nema ni jednog jedinog plakata i flyera po gradu. Sto supruga, sto ja, zovemo njihovu tkz. PR managericu, koja zbunjeno dvije sedmice prije koncerta ne zna tko joj dolazi u prostor svirati. Necuveno! I ne zna ni slijedecih desetak poziva i desetak dana. Ne zna u stvari nista. Ne zna ni gdje je, ni ko joj glavu nosi. Ne pise im nista ni na 'instakolikogramu', ni na 'licuknjige'...

I tako, dolazimo sinoc nas dvoje na lice mjesta i odmah prepoznam clanove benda, koji lezerno piju pivu. Dobro je na pravom smo mjestu, kazemo si. Tu su. Van prostora po stolovima je dvadesetak ljudi, unutra, (brojim), 16. Sesnaest!!! Od toga 5, (prepoznajem ih), rodbina pjevaca. Standardni splitski đir se ponavlja. Naime nema svirke prije 22 i 30, ne bi li se sto popilo... te mi kasne svirke tako nemilo idu na jetru, u mom gradu da se to ne da opisat. I ono malo, sto na 'kapaljku' dobijemo. Alo ljudi! 16 posjetitelja, ne racunajuci konobare

-Evo bez recenzije na svirku benda, samo uvod za prostor na kojeg sam se osvrnuo. Nema laznijeg mjesta na daleko i na siroko. Da im je biti Vintage Industrijal ZG, guzice bi dali... to jest ne bi, jer ni ne znaju da to postoji. Cobani falsi! Mjesto samo za pozere i snobove. Miljama daleko od Rock'n Rolla...

Doduse, ja na tog Jelusica ne bi isao ni da mi se plati. Mozda je bas i pogoden prostor, to jest, on je bas za taj prostor. Mogu zamislit publiku u Barake, u polo majicama i dempericima oko vrata...'urbani đir'...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 14/11/2023 17:50:36
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/11/2023 : 17:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jelusić je svjetska klasa, al jebiga, naš je pa mu se uvik nađe neka mana. Klasični balkan.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4504 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/11/2023 : 19:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Jelušić ima odličan glas i znam da iskreno voli glazbu, međutim jebeš to sve kad vodi rokenrol borbu na krivi način. Nemam pojma kak izgleda ta Baraka ali po ovome što je napisao Ivanl točno znam o kakvoj vrsti kluba i miljea se radi.
Natrag u garažu, nema od tih grandioznih deluzija ništa.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5042 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/11/2023 : 19:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Vukozec će sutra nakon dugo vremena na metal koncert. Odnosno pravu malu metal feštu. U Boogaloo sviraju škotski "pirate metalci" Alestorm (koji meni ne zvuče bitno drugačije od tipičnih keltskih punk-heavy bendova), domaći Keops (u kojem svira učitelj gitare moje male) i neki Talijani.

Kurioziteta radi, za par dana u ZG sviraju i Halestorm :)

A kad sam već tu, zanimljiv članak na temu koncertnog (i radijskog) biznisa u Lijepoj Našoj: https://ravnododna.com/petarda-u-areni-je-kolosalan-pothvat-pripuzovih-igraca/

Edited by - vukozec on 14/11/2023 19:37:11
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1573 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 14/11/2023 : 20:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Jelušić ima odličan glas i znam da iskreno voli glazbu, međutim jebeš to sve kad vodi rokenrol borbu na krivi način. Nemam pojma kak izgleda ta Baraka ali po ovome što je napisao Ivanl točno znam o kakvoj vrsti kluba i miljea se radi.
Natrag u garažu, nema od tih grandioznih deluzija ništa.

Kako to mislis 'krivi nacin'?

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/11/2023 : 20:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
@Cromwell:
Nije baš da Split vrvi nekim bajnim klubovima di bi se ovo moglo organizirati .. ima Kocka naravno, al taj klub radi na totalno imbecilnim sistemu i igrom slučaja znam neke informacije "iznutra" tako da nije ni čudo da jedva životari s obzirom na kakav način ljudi organiziraju koncerte tamo. No svakako bilo šta bi bilo bolje od ove Barake.

@vukozec:
Elvenking je najbolji od sva 3 benda te večeri

Go to Top of Page

Biroa
New Member

Croatia
222 Posts

Member since 28/12/2020

Posted - 14/11/2023 : 23:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Biroa a Private Message  Reply with Quote
Goblini
8.12. klub Epic, Osijek
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4504 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/11/2023 : 11:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrej

Mislim na to da su mu menadžeri vjerojatno zaostali u nekakvom mentalnom stanju gdje je "hard rock" kakti mainstream ili na putu da treba opet postati mainstream. U prilog tome idu ovakvi totalni unrock rock koncerti za raju koja o rokenrolu pojma nema i to sad baš u pravom trenutku kad je najviše prisutan u medijima. Uostalom lijepo je Ivanl razložio pa da ne duljim dalje o tome.
Osim toga guranje po televiziji, kojekakvim talent showovima i predstavljanje po tiskovinama kao da ima ne znam kakvu uspješnu karijeru vani mi je način promocije kao iz doba Jugoslavije. Čovjek nema nikakvu karijeru vani. Pjevao je kratko kao zamjena u Wajtsnejku i zamjena u Trans Siberian Orchestri gdje se nota bene izredalo valjda pol Europe i svijeta. Kakva je to karijera bokte?

Bolje da se drži Animal Drivea koji je zaista kvalitetan bend i gura malo po malo na relaciji garaža-predgrupa poznatijim bendovima. Znači nekakvim prirodnim tijekom stvari nego ovakvim PR mahinacijama koje zaudaraju na totalni fejkness.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2023 : 12:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by Andrej

Mislim na to da su mu menadžeri vjerojatno zaostali u nekakvom mentalnom stanju gdje je "hard rock" kakti mainstream ili na putu da treba opet postati mainstream. U prilog tome idu ovakvi totalni unrock rock koncerti za raju koja o rokenrolu pojma nema i to sad baš u pravom trenutku kad je najviše prisutan u medijima. Uostalom lijepo je Ivanl razložio pa da ne duljim dalje o tome.
Osim toga guranje po televiziji, kojekakvim talent showovima i predstavljanje po tiskovinama kao da ima ne znam kakvu uspješnu karijeru vani mi je način promocije kao iz doba Jugoslavije. Čovjek nema nikakvu karijeru vani. Pjevao je kratko kao zamjena u Wajtsnejku i zamjena u Trans Siberian Orchestri gdje se nota bene izredalo valjda pol Europe i svijeta. Kakva je to karijera bokte?

Bolje da se drži Animal Drivea koji je zaista kvalitetan bend i gura malo po malo na relaciji garaža-predgrupa poznatijim bendovima. Znači nekakvim prirodnim tijekom stvari nego ovakvim PR mahinacijama koje zaudaraju na totalni fejkness.

Istina. Nimalo mu ne pomaze prezentiranje, (citaj: forsiranje), sa sad vec histericnom babom Vannom, preseransom Urbanom i redikulom Gobcom...
Mislim da tu ne treba nista dodatno pisati. (Kazu mi nedavno; pa to je zabavni show! Mislim se, pa tko se tu zabavlja?)
Tako su i Ivana Dečaka upropastili. Imao je dobre pjesme, dobre tekstove, jako upucan-istreniran bend, dok se nije poceo preseravati u medijima a uzivo 'pilati' jer je zabrijao da svira na Wembleyu, u najmanju ruku...
Tako to ide u show businessu, jbg, ako dopustis...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/11/2023 : 12:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ivan Dečak i Vatra nisu valjali niti jedne sekunde svoga postojanja.

Btw, GASLIGHT ANTHEM dodani na InMusicov roster za 2024.

Edited by - Paka01 on 17/11/2023 12:55:31
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/11/2023 : 15:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Bokte, FINNTROLL u Vintageu u Zagrebu 14.4. Mogao bi ovo biti jedan lijep povratak u srednjoškolske dane!

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2023 : 17:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Vatra je u zadnjih 30 godina najupucaniji, koncertno prokleto tocan bend na ovim prostorima, (racunajuci HR grupe), rame uz rame s ostalo dvoje koncertno, (uzivo), najboljih; Jonathana i Let 3!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/11/2023 : 17:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Od svih bendova koji sviraju na ovim prostorima nikad ne bi očekivao da ću od tebe čuti pohvale za Vatru.
Silom prilika sam ih gledao bar 4-5 puta uživo u zadnjih 15ak godina i svaki put su mi bili toliko smeće da se to riječima ne da opisati... Loša muzika, loše pjesme, loši koncerti, loš štimung, loše apsolutno sve, općenito ne mogu o njima reći niti jednu jedinu pozitivnu riječ.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2023 : 17:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Gleda san ih, bice, desetak puta, i svaki put mi je to bija izvrstan koncert, nista manje od toga. Fenomenalni uzivo. Da jos nista ne sere, sta je nazalost poceja uobicajeno srat, bilo bi jos i bolje.

U Kastilima san se mora, cak, slozit sa Zlatkom Gallom, (s kojim se nista ne slazem), da je to bija jedan od najupucanijih koncerata ikad.

Jesi li bija na Bikers fest u Makarskoj, bice prije deset godina, svirali su prije Zabranjenog pusenja, kad je lik ukra mikrofon Decaku na pozornici?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/11/2023 : 18:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Bija sam svaki put kad su svirali u Makarskoj, ne iz gušta već zato šta se tu kod nas ionako ništa ne događa Al da, znam za to s mikrofonom

Bili su i jedne godine svirali u bivšem Mirakulu, uzasra se Dečak nešto, drži monolog o nekakvom novom singlu, sve dok jedan tip iz publike nije viknija "ajde koga boli kurac!" i cila publika se počela smijat, a Dečak je popizdija,
Mada su ja mislim najveći crnjak doživili Songkillersi ima par godina u Tučepima kad su bili toliko upilani da im je neki tip donija govno u čaši i ostavija na pozornici dok su svirali

Edited by - Paka01 on 17/11/2023 18:04:26
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15815 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2023 : 18:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Bija sam svaki put kad su svirali u Makarskoj, ne iz gušta već zato šta se tu kod nas ionako ništa ne događa Al da, znam za to s mikrofonom

Da, govno u casi...ajme...

E pa to sa mikrofonom je bija jedan moj izvrsni prika. Nas dva smo bili skupa tu, i on odnesen ka pas, samo skoci u jednom trenu ka oparen, ka iz katapulta, i s leda dode Decaku pa mu otme mikrofon...
Nisan moga virovat, nisan uspija ni reagirat koliko je bija brz. A ima ga kus covika...
I pocne vikat; da jebe on bikere, samo hajduk, torcida i ta sranja... skinija majcu bacija je u publiku, Vatra stala svirat...
Ja govorim sam sebi; evo sad ide tuca i teske batine, jer ne mozemo mi sami sa 500 ljudi...
Sricon ubrali su ljudi da je sasiven mortus i 'nagradili' su ga mlakin, sporadicnim pljeskom...
Sisa on doli, a mene sram, uzemlju propast... svi gledaju u nas, on bez majice a peti misec, vecer prohladna...
Jbg. sve je ipak dobro zavrsilo, odvozija san nazad do Splita uspjesno.
😉
Gadna vrimena.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 39 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000